Κυριακή 15 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Πετάξτε τα φύλλα συκής, θα καταποντιστείτε!

Να δείτε που στο τέλος θα τον ...συμπαθήσω! Βέβαια, ό,τι και να συμβεί, ποτέ δε θα συγχωρήσω τη συμπεριφορά του, ούτε αυτά που λέει, ούτε αυτά που κάνει. Ομως, τον προτιμώ, πιστέψτε με, από τις σουπιές. Αυτά τα ανθρωπάκια, άντρες και γυναίκες, που κρύβονται πίσω από τις πλάτες του και βρίζουνε, και συκοφαντούν. Ετούτος, τουλάχιστον, παίζει σαν πρώτο βιολί. Είναι γνήσιος! Βγαίνει μπροστά και αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Οχι απέναντι σε εμάς, που βρίζει, εμείς δεν του δίνουμε σημασία, αλλά απέναντι στην ιστορία. Που είναι σκληρή και αδυσώπητη. Ξέρετε... όταν περάσει ο χρόνος και αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η αλήθεια χωρίς οξύτητες, που αποπροσανατολίζουν. Δεν είναι λίγο, αυτό που θα του χρεωθεί...

Ομως, τι να χρεώσει η ιστορία στη Διαμαντοπούλου, ας πούμε; Το πολύ - πολύ να την ονομάσει μέλος της παράφωνης χορωδίας. Ετερόφωτο όργανο, κάπου στο βάθος του κήπου. Δίπλα στο Γείτονα, στον Τσοχατζόπουλο, σε όλους αυτούς που δηλώνουν ότι τάχα μου προκλήθηκε ο Πάγκαλος και, επομένως, καλώς συκοφαντεί. Που δηλώνουν, δήθεν αθώα και με κουτοπόνηρα χαμόγελα, πως όλη αυτή η λάσπη είναι, γιατί, τάχα μου, υπάρχει προσωπική κόντρα ανάμεσα στον Πάγκαλο και το ΚΚΕ. Πώς γίνεται στα καφενεία, μου είπες, σου είπα και αρπάζονται! Κάπως έτσι! Εκείνος, δε λέει τέτοιες σαχλαμάρες! Βγαίνει σαν «παλικάρι», σαν αρχηγός, και λέει, «αυτό και αυτό»! Ψέματα, βέβαια, γελοιότητες. Ομως, τις λέει ολόκληρες και μάλιστα τις ονομάζει και δικές του. Φορτώνεται, δηλαδή, ολόκληρο το βάρος! Αφού δεν έχει το θάρρος να το κάνει το κόμμα του. Καθαρός αντικομμουνιστής! Γνήσιος...

Η κυρία, όμως, και οι άλλοι που κρύβονται στα μισόλογα και στα ήξεις αφήξεις, που δεν έχουν το θάρρος να βγούνε μπροστά και γι' αυτό μπαίνουν πίσω από τον αρχιερέα, πίσω από τον Παβαρότι, τον τενόρο της πρώτης γραμμής, που του κρατάνε το ίσο, τι παράσημα περιμένουν να πάρουν, τι θέση περιμένουν να πάρουν στην ιστορία του αντικομμουνισμού; Τίποτα! Ούτε καν θα τους αναφέρει! Θα τους αγνοήσει, γιατί τραγουδάνε με ξένα λαρύγγια. Ακόμα και ο πολύς Βενιζέλος, δεν πρόκειται να μνημονευτεί! Γιατί η θέση του είναι τόσο συνεσταλμένη. Τα λόγια του μαρτυράνε πως έχει αποδεχτεί τον Πάγκαλο σαν αρχηγό. O,τι αντικομμουνιστικό και να ξεφουρνίσει αυτός, όσο υπάρχει εκείνος, θα είναι δεύτερης ποιότητας η δική του συνεισφορά.

Τι δυστυχία! Τόσα και τέτοιας εμβέλειας στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πάνε χαμένα! Να εκτίθενται, χωρίς ιστορικό αντίκρισμα. Χωρίς να καταχωρηθούν στο μαύρο βιβλίο του αντικομμουνισμού τα ονόματά τους! Ολα τα παράσημα, για τον Πάγκαλο. Αυτοί θα καταναλωθούν στο εφήμερο. Σε δηλώσεις χιλιοειπωμένες, στο περιστύλιο της βουλής, για να γεμίζει το Mega. Θα καταναλωθούν, όπως τα μαντιλάκια της μιας χρήσης! Φυσάς τη μύτη σου και τα πετάς!

Εκτός και αν... Εκτός και αν με αφορμή τις επικείμενες εκλογές και με δεδομένο τον εσωτερικό ανταγωνισμό, τη σφαγή όπως αναμένεται, πετάξουν και αυτοί, όπως έκανε εκείνος, και το τελευταίο φύλλο συκής, όπως με βεβαιότητα αναμένεται να συμβεί, και αρχίσει ο πλειοδοτικός ανταγωνισμός. Τζιγκ, ο ένας, τζαγκ, ο άλλος. Κραγκ, η μία, κρουγκ, η άλλη! Οχι ένας, αλλά δέκα, είκοσι τενόροι! Οχι δεύτερα και τρίτα βιολιά, αλλά όλα πρώτα. Μια σοσιαλιστική χορωδία αντικομμουνισμού, που είναι ή που τείνει να γίνει!.

Ετούτες τις εκλογές θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα. O,τι έχει ειπωθεί τόσα χρόνια με μισόλογα, και αυτό δεν αφορά μόνον στον αντικομμουνισμό, αλλά και σε άλλα ζητήματα, ζητήματα που αφορούν σε ιδεολογίες, αλλά και σε πρακτικές, ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον ετούτου του τόπου, αλλά και με το μεροκάματο, θα πάρουν την πραγματική τους διάσταση. Τα πράγματα έχουν ζωηρέψει. Το σύστημα μόνο τη γλώσσα του Πάγκαλου αναγνωρίζει. Τέλειωσαν τα μισόλογα!


Του Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ