Κυριακή 9 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
«Οχι» στις φιλικές δολοφονίες

Στις μέρες μας οι δολοφονίες δε γίνονται πια από το γνωστό κακό, που είναι μαύρο και τετράγωνο, αλλά από καλά παιδιά που φιλικά - πάντα φιλικά - τα κάνουν όλα (μέχρι και δολοφονίες) για το γενικό καλό. Προσοχή, λοιπόν, στους φίλους, και πιο πολλή προσοχή σε όσους μας χτυπάν φιλικά στην πλάτη.

1. Η φιλική απόπειρα δολοφονίας του ρίγους που διαπερνούσε τον λογικά θαυμάσιο λόγο του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου προς τους Ελληνοκύπριους είναι γεγονός. Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε από τον άμβωνα του κιτς σαλονιού του να κατακεραυνώσει κάθε συναίσθημα, προσπαθώντας, για μια ακόμη φορά, επί ματαίω, να μετατρέψει το φρέσκο τριαντάφυλλο του «όχι» σ' ένα άνθος αποξηραμένο του «ναι», που θα στόλιζε για πάντα σαν ντροπή τις σιωπηλές σελίδες της ελληνικής Ιστορίας. Φιλικά, επίσης, συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας, ο Γιωργάκης, τον οποίο θυμόμαστε πάντα όταν βλέπουμε τη μανούλα του και τα υπόλοιπα της αττικής δημοσιογραφίας που, όπως πάντα, ίσα που προλάβαιναν να καθαρογράψουν τις εντολές των αφεντικών τους.

2. Η φιλική απόπειρα δολοφονίας του Χριστού. Φέτος ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων αναδείχτηκε το Φανάρι, με εκτελεστή τον πατριάρχη Βαρθολομαίο να σημειώνει γκολ με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Η ομάδα της Εκκλησίας της Ελλάδας, η γνωστή «Αυτοκέφαλος», δεν κατάφερε να διατηρήσει την ισοπαλία, αφού έπαιζε με δέκα παίκτες. Μοιραίος παίκτης των Αυτοκέφαλων αναδείχτηκε, για μια ακόμη φορά, ο Χριστόδουλος, που, όπως ακριβώς ο Τζιοβάνι του Ολυμπιακού με την αποβολή του, κρέμασε κι αυτός την ομάδα του. Το τι ακούστηκε στα αποδυτήρια της Ιεράς Συνόδου δε λέγεται. Ολοι πιστεύουν πια πως η καριέρα του Χριστόδουλου θα έχει θλιβερό τέλος. Γιατί παρ' όλη την κατακραυγή για την κόκκινη κάρτα που «έφαγε», ο ίδιος δεν καταλαβαίνει Χριστό! Στον άλλο αγώνα, τώρα, αυτόν μεταξύ των Εκκλησιών, έχει εμπλακεί και το ποίμνιο, το οποίο ζαλισμένο καλείται ν' απαντήσει με ποιον απ' τους δύο είναι: Με τον Χριστόδουλου ή τον Βαρθολομαίο. Προσωπικά, ως άθεος, είμαι και με τους δύο. Γιατί η παρουσία τους και η περιουσία τους αποδεικνύουν τη μη ύπαρξη του Θεού. Αμήν.

3. Η φιλική απόπειρα δολοφονίας της ελευθερίας. Οι εραστές της ελευθερίας που έχουν δημιουργήσει τη «Δημοκρατική Συσπείρωση» φρόντισαν να φτάσει στα χέρια μας ένα άκρως εμπιστευτικό υπηρεσιακό σημείωμα της εταιρίας «Αττικό Μετρό». Αφορά μια ένδοξη ομάδα κυνηγών κεφαλών, που ξεπήδησε μέσα από κάποιον ευφάνταστο επιθεωρητή Κλουζό. Τους τύπους θα τους συναντάμε καθημερινά στο μετρό, γιατί υποτίθεται πως θα μας προστατεύουν από επαίτες, μικροπωλητές, ποινικούς και τρομοκράτες. Η ένδοξη ομάδα δεν είναι τίποτε άλλο από μπακαλόπαιδα που μεταφέρουν το μήνυμα του χασάπη. Μετατρέποντας, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, την Αθήνα σε ανοιχτή φυλακή, όλοι θα είμαστε όμηροι και υπόδικοι. Αν βρεθούν στα πόδια σας τα ένστολα ανθρωπάκια και σας δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα, καλό είναι να γνωρίζετε πως, για κάθε καταγγελία σας, τα γραφεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» βρίσκονται Κάνιγγος 27 και το τηλέφωνό της είναι 210 3810 081.

4. Η φιλική απόπειρα δολοφονίας του σώματος. Το σώμα ως εμπόρευμα θα λάμψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ολυμπιονίκες, αφού ανακάλυψαν μέσα τους την κότα που κάνει το χρυσό αυγό, δε θ' αφήσουν περιοχή του επιστητού που να μην το εναποθέσουν. Κάθε Ολυμπιονίκης είναι κι ένας Σάιλοκ, όπως στον «Εμπορο της Βενετίας» του Σαίξπηρ, που τον απέναντί του τον μετρά και τον ζυγίζει μόνο με τη σάρκα του. Τα χαϊδεμένα παιδιά του θεάματος προσέρχονται με θρησκευτική ευλάβεια και προσεύχονται σε μια φράση που και ο τελευταίος συμπαθής καφενόβιος καταθέτει: «Είναι πολλά τα λεφτά, ρε παιδιά!».


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ