ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Αυγούστου 2008
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Επιχειρηματικά παιχνίδια...

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντ. Νικολαίδης, υποτίθεται πως με την έκτακτη συνέντευξη Τύπου ήθελε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δώσει απαντήσεις για την ομάδα. Αυτό που στην ουσία έκανε ήταν το φραστικό «χτίσιμο ηρωικής εξόδου», ο έμμεσος καταμερισμός ευθυνών μεταξύ των συνεταίρων επιχειρηματιών και κυρίως η πρόσκληση ενδιαφερομένων για την ΠΑΕ. Από τη θέση του αποχωρεί το Μάη. Ως τότε, αλλά και μετά, στην πλάτη της ομάδας - ως κομμάτι του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου - θα παίζονται επιχειρηματικά παιχνίδια, με στόχο το κέρδος.

Από την ουσία των λεγομένων του Νικολαΐδη συνάγεται (και ο ίδιος αυτό πρόταξε) ότι απέτυχε ως μάνατζερ. Μίλησε για μη επίτευξη οικονομικών στόχων («για να λειτουργήσει η ομάδα θα πρέπει να αυξάνονται τα έσοδα κι αυτό δεν το κατάφερα») και απώλεια της εμπιστοσύνης του κόσμου. Για αυτή των μετόχων, δε μίλησε. Αναγνώρισε λάθη αλλά δεν απάντησε γιατί αντί της διόρθωσής τους επιλέχθηκε η αποχώρηση. Η αίσθηση που πλανάται είναι ότι υφίστανται ενδοεπιχειρηματικά προβλήματα.

Και - για μια ακόμα φορά - η ομάδα (όπως όλες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο) θα γίνει αντικείμενο επιχειρηματικών ανταγωνισμών, με σκοπό το υπερκέρδος. Η ΠΑΕ, παρά τις ορισμένες φραστικές διαψεύσεις, τίθεται προς πώληση. Τουλάχιστον δύο γεγονότα το επιβεβαιώνουν. Ο απολογισμός («πετύχαμε οικονομική εξυγίανση - σ.σ. με τη "χορηγία" του δημοσίου - αγοράσαμε προπονητικό κέντρο») και η «διευκρίνιση» σε κάθε ενδιαφερόμενο: «Αλλο να έχεις ένα FIAT που το φτιάχνεις και το πουλάς κι άλλο να έχεις μια Μερσεντές και να θες να το αγοράσεις σε τιμή FIAT. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή».

ΑΡΗΣ
Πρόβλημα ο Μπατιόν

Πέρα από τον Λέμπο και ο Μπατιόν τελικά δείχνει να αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς συνεχίζει να έχει έντονες ενοχλήσεις στη μέση εδώ και αρκετές ημέρες καθώς ταλαιπωρείται από ισχιαλγία. Κι όλα συνηγορούν στο ότι δε θα είναι έτοιμος για τη ρεβάνς με τη Σλάβεν. Κάτι τέτοιο φαίνεται να διευκολύνει τον Κώστα Νεμπεγλέρα για να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να πάρει θέση στο κέντρο βγαίνοντας έτσι από την «καραντίνα», στην οποία βρισκόταν το τελευταίο διάστημα, μετά το συμβάν που είχε δημιουργηθεί μια μέρα μετά το φιλικό με την Μπόλτον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ντεμπούτο Ντιόγκο

Ο Ντιόγκο έπιασε δουλειά και ο Αντώνης μετρά αντίστροφα... Ο 21χρονος Βραζιλιάνος πραγματοποίησε χτες την πρώτη του προπόνηση με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και πλέον στόχος του είναι να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμος μπορεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης το επόμενο Σάββατο (30/8) στο Καραϊσκάκη. Παράλληλα, ο Αντώνης Νικοπολίδης ακολούθησε μεγάλο μέρος της προπόνησης των τερματοφυλάκων, αυξάνοντας τις πιθανότητές του να είναι πανέτοιμος για τον επαναληπτικό των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ανόρθωση. Ο πολύπειρος τερματοφύλακας εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στα πλευρά από το αιμάτωμα που απέκτησε στο παιχνίδι της Κύπρου, αλλά όλα δείχνουν πως θα είναι παρών στον πολύ σημαντικό αγώνα της Τετάρτης.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ιδια συνταγή

Αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται... Ο Οτο Ρεχάγκελ είδε αυτό που ήθελε από την Εθνική στο νικηφόρο τεστ επί της Σλοβακίας την περασμένη Τετάρτη και χτες έκανε τις πρώτες κλήσεις στους διεθνείς που αγωνίζονται εκτός Ελλάδας. Αφορούν τα δύο πρώτα ματς για την προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2010 εναντίον του Λουξεμβούργου (06/09) και της Λετονίας (10/09) και βέβαια δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός κάλεσε τους Γιάννη Αμανατίδη (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Γιούρκα Σεϊταρίδη (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κώστα Κατσουράνη (Μπενφίκα), Γιώργο Σαμαρά (Σέλτικ), Αγγελο Χαριστέα (Νυρεμβέργη), Φάνη Γκέκα (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Νίκο Λυμπερόπουλο (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Σωκράτη Παπασταθόπουλο (Τζένοα) και Τραϊανό Δέλλα (Ανόρθωση). Την επόμενη βδομάδα ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός πρόκειται να... συμπληρώσει την αποστολή με τους παίκτες που αγωνίζονται εντός συνόρων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ