ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΛΠΕ
Βγάζουν τ' «άπλυτά» τους στη φόρα!

Νομαρχία Δυτικής Αττικής και Επιτροπή Αγώνα (συμμετέχουν δημοτική αρχή Ελευσίνας και νομαρχία) αλληλοκατηγορούνται και αποκαλύπτουν τις διευκολύνσεις που παρείχαν για την επέκταση του διυλιστηρίου

Εδώ και καιρό, το Συντονιστικό Φορέων έχει αποκαλύψει και καταγγείλει το ρόλο δημοτικής αρχής Ελευσίνας και νομαρχίας και έχει κινητοποιήσει το λαό του Θριασίου
Εδώ και καιρό, το Συντονιστικό Φορέων έχει αποκαλύψει και καταγγείλει το ρόλο δημοτικής αρχής Ελευσίνας και νομαρχίας και έχει κινητοποιήσει το λαό του Θριασίου
Το παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες του λαού η υποστηριζόμενη από ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ δημοτική αρχή Ελευσίνας και η «πράσινη» Νομαρχία Δυτικής Αττικής, που, από τη μία, εξυπηρετούν στο ακέραιο τα επεκτατικά σχέδια των βιομηχάνων της περιοχής και, από την άλλη, παρουσιάζονται ως αγωνιστές κατά των ...επεκτάσεων, έρχεται περίτρανα να επιβεβαιωθεί, και μάλιστα από αλληλοκατηγορίες των ίδιων.

Συγκεκριμένα, ανακοινώσεις - καταγγελίες που ανταλλάχτηκαν μεταξύ Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και Επιτροπής Αγώνα (στην οποία συμμετέχουν και η δημοτική αρχή Ελευσίνας και η νομαρχία) έρχονται να επιβεβαιώσουν τον επικίνδυνο ρόλο που παίζουν για τα συμφέροντα του λαού της περιοχής και εδώ και πολύ καιρό έχει αποκαλύψει και καταγγείλει η Συντονιστική Φορέων Θριασίου.

Οι αλληλοκατηγορίες ξεκίνησαν όταν η Επιτροπή Αγώνα «επιτέθηκε» στη νομαρχία με ανακοίνωση - καταγγελία για την άδεια εκσκαφών που έδωσε την περασμένη βδομάδα στα ΕΛΠΕ στο χώρο που πρόκειται να κάνει την επέκταση. Να σημειωθεί ότι η νομαρχία πρώτα είχε φροντίσει να δώσει άδεια να κατεδαφιστεί το παλιό εργοστάσιο της OWENS. Η νομαρχία απάντησε με ανακοίνωση, κατηγορώντας τα μέλη της Επιτροπής ότι είναι αυτοί που συναίνεσαν να χαρακτηριστεί η περιοχή βιομηχανική στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ελευσίνας, ενώ πριν λίγες μέρες ζήτησαν και έλαβαν οικονομική επιχορήγηση από τα ΕΛΠΕ για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις!

Οσον αφορά τη γενικότερη συναλλαγή της δημοτικής αρχής Ελευσίνας με βιομήχανους, μόλις προχθές η Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας (ΠΑΚΕ) με ανακοίνωση κατήγγειλε ότι όχι μόνο έχει κάνει χορηγούς για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Αισχύλειων όλους τους μεγαλοβιομήχανους, αλλά το αποκρύπτει από το λαό της περιοχής. Συγκεκριμένα, καταγγέλλει: «Η δημοτική αρχή κυκλοφόρησε δύο ειδών προγράμματα. Ενα, που μοιράζεται στην Ελευσίνα και αναγράφει μόνο τους χορηγούς επικοινωνίας και ένα που εστάλη σε αθηναϊκές εφημερίδες που αναγράφει και τους γνωστούς χορηγούς μεγαλοβιομηχάνους της περιοχής, όπως: ΕΛΠΕ και Ιδρυμα ΛΑΤΣΗ, τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ που πάει να εγκαταστήσει μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, τον Ομιλο Λαυρεντιάδη (ΣΙΝΤΡΑ) που πριν ένα χρόνο έπεφταν στη θάλασσα και ζητούσαν να κλείσει, την ΤΙΤΑΝ που υποτίθεται αγωνίζονται να διώξουν».

Την ίδια όμως στιγμή που οι τοπικοί άρχοντες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ «τσακώνονται» για το ποιος έχει διευκολύνει περισσότερο την επέκταση των ΕΛΠΕ, η επιχείρηση προχωρά ακάθεκτη και χωρίς δυσκολίες στα σχέδιά της. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται, έχει κάνει ιδιωτικό συμφωνικό και έχει μισθώσει δύο αποθήκες της εταιρείας «PRIVATSEA MARINE SERVICES», οι οποίες βρίσκονται δίπλα στην ΠΕΤΡΟΛΑ, «για τις ανάγκες αποθήκευσης υλικών, ανταλλακτικών κ.λπ. που θα χρειαστούν για το έργο των ΒΕΕ».

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΕΝΤΗ»
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι

Να κλείσει άμεσα η «Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρέντη» (ΔΕΠΑΡ), να μεταταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς καμιά εξαίρεση και με πλήρη δουλειά και δικαιώματα στο δήμο και τα ΝΠΔΔ και να μπει φραγμός στη μισθωτή ομηρία των συμβασιούχων, απαιτεί η αγωνιστική παράταξη της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ρέντη».

Η δημοτική αρχή Ρέντη - καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της - και ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), ακολουθώντας πιστά την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τη σύμπραξη και της μείζονος αντιπολίτευσης (ΝΔ), κυριολεκτικά, μέσα από τη ΔΕΠΑΡ, έστησε έναν μηχανισμό κατεδάφισης των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων και της εκχώρησε αρμοδιότητες του Δήμου με κοινωφελή και κοινωνικό χαρακτήρα, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορευματοποίησή τους και το κέρδος.

Ταυτόχρονα, η ΔΕΠΑΡ έγινε ο «δούρειος ίππος» για να εφαρμοστεί και στους εργαζόμενους του Δήμου, ο εργασιακός μεσαίωνας που επιβάλλουν η ΕΕ και οι ντόπιες κυβερνήσεις. Ετσι λοιπόν, ο Δήμος και η «επιχείρηση» επιδοτούνται από «ευρωπαϊκά προγράμματα» για να προσλαμβάνουν με πενιχρούς μισθούς, ανασφάλιστους, χωρίς 8ωρο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και με «ημερομηνία λήξης», εργαζόμενους.

Η Δημοτική Αρχή, τονίζεται στην ανακοίνωση, αναλαμβάνοντας «ρόλο» στην εφαρμογή της κεντρικής αντεργατικής πολιτικής, αντιμετωπίζει το δικαίωμα στη δουλειά, ως εμπόρευμα. Επιχειρεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της ανεργίας με το μοίρασμα μιας θέσης δουλειάς σε δύο ή και περισσότερους εργαζόμενους. Αξιοποιεί με πελατειακά κριτήρια και ρουσφετολογική λογική, την αγωνία ιδιαίτερα των νέων, να ξεφύγουν από τις ουρές των ανέργων. Σε τελική ανάλυση, ενώ από τη μια μεριά αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως «αναλώσιμο - μιας χρήσης - είδος», από την άλλη καμαρώνει για την κερδοφορία της επιχείρησης, προσπαθώντας να κρύψει τον ωμό νεοφιλελευθερισμό της, πίσω από «προοδευτικό» μανδύα.

Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους και να αναδείξουν στο σωματείο συνεπείς εκπροσώπους της τάξης τους και στη διοίκηση του Δήμου τους πολιτικούς τους εκφραστές.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- Το Παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί, την Κυριακή 14.9.08 και ώρα 7 μ.μ., στην πλατεία Δημάδη, εκδήλωση τιμής για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης του Αγρινίου από τους Γερμανούς κατακτητές και την είσοδο του ΕΛΑΣ στην πόλη. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον στρατηγό Γεράσιμο Αυγερόπουλο, διοικητή της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσε το Αγρίνιο.

-- Τα Παραρτήματα Δάφνης και Ν. Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιούν εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 114 πατριώτες που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους, τον Αύγουστο του 1944. Η εκδήλωση γίνεται την Κυριακή 14.9. και ώρα 6.30 μ.μ., στη θέση Φάρος.

Τεράστιες ελλείψεις σε δημόσιες υπηρεσίες για τη φροντίδα των ασθενών που πάσχουν από άνοια και τη στήριξη των οικογενειών τους αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ενώ στο χώρο δραστηριοποιούνται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα 22 επιστημονικές και άλλες εταιρείες που έχουν συσταθεί για τη νόσο.

Οπως επισημάνθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, λιγότεροι από τους μισούς ασθενείς είναι διαγνωσμένοι, μόλις το 38% παίρνουν κάποια θεραπεία, ενώ απουσιάζουν τα αναγκαία Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, υπηρεσίες βοήθειας στο σπίτι, αλλά και Ιδρύματα μακροχρόνιας παραμονής για ανθρώπους που πάσχουν απ' τη νόσο.

Η Εταιρεία θα λειτουργήσει συμβουλευτικό σταθμό ενημέρωσης για τη νόσο στην πλατεία Συντάγματος από την Πέμπτη 18 έως και την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη.

Στο νησί της Κω φέρεται να εντοπίστηκε, μετά από καταγγελία Ιταλίδας τουρίστριας, η μικρή Ντενίς Πιπιτόνε που είχε εξαφανιστεί πριν από τέσσερα χρόνια στη Σικελία. Μία 30χρονη που συνόδευε το κορίτσι συνελήφθη. Το κοριτσάκι είχε εξαφανιστεί την 1η Σεπτέμβρη του 2004 σε ηλικία τεσσάρων ετών στη Σικελία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ