ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ
Στην πρωτοπορία οι ταξικές Ομοσπονδίες

Αποφάσεις και καλέσματα από τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που παλεύουν για την επιτυχία της κινητοποίησης

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
Με αποφάσεις και ανακοινώσεις, η μια μετά την άλλη οι ταξικές Ομοσπονδίες καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν με αποφασιστικότητα και απαιτητικότητα στην προετοιμασία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 21 του Οκτώβρη, στη μάχη για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και των απεργιακών συγκεντρώσεων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας.

Τους καλούν να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και με σταθμό την απεργία να κάνουν το θαρραλέο βήμα: Να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, να παλέψουν για τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου, των κομμάτων και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Μετά την Ομοσπονδία Οικοδόμων και την αντίστοιχη των εργαζομένων στον Τύπο και το Χαρτί, κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απευθύνουν με ανακοινώσεις τους οι Ομοσπονδίες Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, Λογιστών και Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι εξορμήσεις. Τη Δευτέρα 13/10: ALIMENTA, ATTICA, εργαζόμενοι Δήμων Π. Φαλήρου και Περιστερίου, WACKENHUT, Οργανισμός Δημοσιογραφικού Χάρτου, ΒΙΚΤΩΡΙΑ, ΣΒΑΜΠΕ, ΖΩΓΟΜΕΤΑΛ, ΚΑΡΕΝΤΑ, ΣΕΑΤ, ΟΠΕΛ, ΧΕΡΤΖ, ΤΟΓΙΟΤΑ, BMW, σχολεία Ηλιούπολης, Καισαριανής, Βύρωνα, Υμηττού, Νέου Κόσμου, Ν. Σμύρνης, Περιστερίου, Αιγάλεω, Φαλήρου, Πειραιά, ΥΠΕΧΩΔΕ, Υπουργείο Εργασίας, «Αττικό» Νοσοκομείο, ΕΣΔΚΝΑ (Ψυχικό), ΕΥΔΑΠ (Λαοδικίας), εργοτάξιο Μιχαλακοπούλου, ΜΕΛΛΟΝ, ΔΕΗ Ελευσίνας - Πειραιά, ΚΔΕΠ Παλλήνης, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΣΥΝΦΑΑΕ, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, ΧΡΙΣΠΑ, CLEVA. Την Τρίτη 14/10: Εμπορικά καταστήματα της οδού Ερμού, HONDOS, Εργαζόμενοι Δήμων Ν. Σμύρνης, Γλυφάδας και Αιγάλεω, ICAP, ΕΥΔΑΠ Κηφισίας, εργοτάξιο Παπάγου, ΚΕΡΕΦΥΤ, HELLAS FINANCE, ΟΣΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, φαρμακαποθήκες του κέντρου, ILIAFARM, FARMACON, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΚΑΤΕΧΗΣ, ΚΑΤΣΑΡΗΣ, ΓΚΙΚΑ, φαρμακεία κέντρου.

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Με δύο συσκέψεις στο Νομό Λασιθίου, η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ προχωρά στην οργάνωση της δουλειάς για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 21 Οκτώβρη. Μεθαύριο Δευτέρα 13 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Ιεράπετρα, στα γραφεία του Συνδικάτου Μετάλλου, στις 7 μ.μ., και την Πέμπτη 14 Οκτώβρη στον Αγιο Νικόλαο στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στις 7 μ.μ.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φυλλορρόησε το στημένο κατηγορητήριο

Στο κενό έπεσαν οι κατηγορίες της δημοτικής αρχής Θεσσαλονίκης σε βάρος του συνδικαλιστή Δημήτρη Πατσιά εναντίον του οποίου είχε ασκήσει μήνυση η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου θεσσαλονίκης κατόπιν εντολής του δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου. Το δικαστήριο τον έκρινε χτες αθώο, εφόσον αποδείχτηκε ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούσαν. Στο πλευρό του αγωνιστή Δημήτρη Πατσιά βρέθηκαν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Ο Δ. Πατσιάς, εργαζόμενος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων με την παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», με κατασκευασμένες κατηγορίες διώχτηκε για δήθεν παράβαση των 9 άρθρων του Ποινικού Κώδικα, όταν μαζί με άλλους συναδέλφους του περιφρουρούσε το δικαίωμα στην απεργία, στις 14 Δεκέμβρη 2005, στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, μπροστά στην είσοδο του Σταθμού Μεταφόρτωσης.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΕΒΓΑΛ»
Εφαρμογή της Σύμβασης τώρα!

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες μεταξύ του υπουργείου Απασχόλησης, της ΜΕΒΓΑΛ και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, του κλαδικού συνδικάτου και του επιχειρησιακού σωματείου της ΜΕΒΓΑΛ στην Αθήνα. Η Ομοσπονδία και τα συνδικάτα απαίτησαν την άμεση ανάκληση της απόλυσης του Α. Τριανταφύλου, την εφαρμογή της ΣΣΕ 2007 και την καταβολή των αναδρομικών. Ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας δεσμεύτηκε ότι η ΣΣΕ θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το Σεπτέμβρη του 2008 και ότι θα μεταφέρει το αίτημα για ανάκληση της απόλυσης στη διοίκηση της εταιρείας. Η Ομοσπονδία απαίτησε οι αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν άμεσα αν η εργοδοσία υλοποιήσει τη δέσμευσή της. Σε περίπτωση που δε γίνει κάτι τέτοιο και δεν ανακληθεί η απόλυση θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΑΤΤΙΚΟΝ»: Στάση εργασίας, μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου και συμβολικό αποκλεισμό της πύλης πραγματοποίησαν χτες οι γιατροί και εργαζόμενοι του «Αττικόν», συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου - κενές παραμένουν περισσότερες από το 40% των οργανικών θέσεων. Την ερχόμενη Τετάρτη θα κλείσουν την εφημερία. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

«ΤΕΛΕΠΕΡΦΟΜΑΝΣ»: Σε σύσκεψη για τη συγκρότηση σωματειακής επιτροπής καλεί τους εργαζόμενους της «Teleperfomance» το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ), αύριο Κυριακή 12 Οκτώβρη, στις 5.30 μ.μ. (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

ΑΙΓΑΛΕΩ: Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αιγάλεω πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση, την περασμένη Πέμπτη, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους - τριών μηνών - και των αναδρομικών. Η δημοτική αρχή (ΝΔ) δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει όλα όσα τους χρωστά μέσα σε μια βδομάδα. Η παράταξη των ταξικών δυνάμεων στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση μέχρι να υλοποιηθεί η δέσμευση.

ΠΕΜΕΝ: Την άμεση μεταφορά της σορού του μηχανικού Νίκου Κυριαζή από την Κούβα στην Ελλάδα απαιτεί η ΠΕΜΕΝ, με έγγραφό της προς τους αρμοδίους και τη ναυτιλιακή εταιρεία AVIN Internasional της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ο ναυτεργάτης, πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου «ΚΡΗΤΗ ΤΣΑΜΠΙΟΝ», στις 23 Σεπτέμβρη, όταν το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι Σαν Φουέγκο της Κούβας, βρέθηκε νεκρός. Παρά τις προσπάθειες της οικογένειας, η σορός του ναυτεργάτη ακόμα δεν έχει μεταφερθεί. Η ΠΕΜΕΝ ζητά την έκθεση για το συμβάν από την εταιρεία και τις αρμόδιες αρχές και τη γραπτή ενημέρωση «για τα διαλαμβανόμενα».

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ: Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν στις 13 Οκτώβρη οι 15.000 οδοντίατροι όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τη νέα φοροεισπρακτική πολιτική, αλλά και για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ιδιωτικών φορέων παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Η «Πανεπιστημονική Οδοντιατρική Συνεργασία» (ΠΟΣ) καλεί τους οδοντιάτρους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική που εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Πρόνοια και την Κοινωνική Ασφάλιση.

ΤΡΑΜ: Με νέες στάσεις εργασίας μεθαύριο Δευτέρα, από τις 8 π.μ. έως τις 10 π.μ. και από τις 8 μ.μ. έως τις 10 μ.μ., απαντούν οι εργαζόμενοι στο τραμ, στην άρνηση της διοίκησης της εταιρείας να ικανοποιήσει οικονομικά και θεσμικά τους αιτήματα.

ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ: Στις κάλπες προσέρχονται οι οδηγοί ταξί Αττικής για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο σωματείο τους. Οι κάλπες θα στηθούν τη μεθεπόμενη Κυριακή 19 Οκτώβρη 2008, στα γραφεία του σωματείου (Οδυσσέως 8, απέναντι από το ξενοδοχείο «Stanley»). Η ψηφοφορία θα γίνει από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ εγγραφές νέων μελών γίνονται καθημερινά από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Τους ενοχλεί το ταξικό συνδικάτο

Εμπόδια στη δράση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων προσπαθούν να βάλουν και δημοτικές αρχές που πρόσκεινται ή στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ. Μετά τη δημοτική αρχή του Δήμου Ιλίου (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) ήρθε και η σειρά, αυτή τη βδομάδα, της δημοτικής αρχής του Δήμου Περιστερίου (στηρίζεται από τη ΝΔ) να επιδοθεί στο ξήλωμα των πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, τα οποία προπαγανδίζουν τις αρχαιρεσίες του -που διεξάγονται αυτές τις μέρες - και καλούν τους οικοδόμους να συμμετέχουν μαζικά σε αυτές. Το Παράρτημα του Συνδικάτου στο Περιστέρι καταγγέλλει ότι η δημοτική αρχή έχει επανειλημμένως κατεβάσει τα πανό - χρησιμοποιώντας συνεργεία του δήμου - και δηλώνει ότι τέτοιους είδους ενέργειες δεν είναι ικανές να εμποδίσουν τη συσπείρωση των εργαζομένων στο ταξικό τους συνδικάτο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ