ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ «Ρ» ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ζωντανή επιβεβαίωση του αυξημένου κύρους του ΚΚΕ στο λαό

Ανακοίνωση της Επιτροπής Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου του ΚΚΕ

Τη μεγαλύτερη διακίνηση του «Ρ» σε Πελοπόννησο, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, τα τελευταία 20 χρόνια, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε όλους όσοι συνέβαλαν - και ήταν χιλιάδες σ' όλη την περιοχή μας, μέλη και στελέχη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ - στη μεγάλη επιτυχία της πανεξόρμησης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» της Κυριακής 5 Οκτώβρη, όπου διακινήθηκαν 11.300 φύλλα με τις Θέσεις της ΚΕ για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος. Ηταν η μεγαλύτερη διακίνηση των τελευταίων 20 χρόνων.

Η πανελλαδική επιτυχία της πανεξόρμησης ήταν μια ζωντανή επιβεβαίωση του αυξημένου κύρους του ΚΚΕ στο λαό, αποτέλεσμα μακρόχρονης, βασανιστικής και επίμονης δουλειάς, πολύχρονων ακατάλυτων δεσμών του Κόμματος με τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, καρπός της σύγχρονης και επιστημονικά επεξεργασμένης στρατηγικής του. Αποδείχτηκε ότι το ΚΚΕ μπορεί να στηρίζεται και να αντλεί δυνάμεις από την εργατική τάξη, τους άλλους εργαζόμενους, τις νέες ηλικίες.

Με το κείμενο των Θέσεων της ΚΕ για το 18ο Συνέδριό του, το ΚΚΕ απαντά στα προβλήματα του σήμερα και στο γενικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας μας, ποια είναι η λύση στη γενική ασφυξία που επιβάλλει ο μονοπωλιακός καπιταλισμός μέσα από τους διεθνείς οργανισμούς του και τις στρατηγικές συμφωνίες εξυπηρέτησής του, που δρομολόγησαν οι κυβερνήσεις της αστικής τάξης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ταυτόχρονα, εμείς οι κομμουνιστές κρίνουμε τη δουλειά μας για το στόχο να ενιαιοποιείται η λαϊκή πάλη για όλα τα προβλήματα, έτσι ώστε να γίνει πιο οργανωμένη και ικανή να αντεπιτεθεί, να δυσκολεύει το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και να φέρει στην εξουσία τη λαϊκή πλειοψηφία, να επιβάλει το ελάχιστο που είναι αναγκαίο σήμερα, τη λαϊκή εξουσία, για να έχουμε αλλαγή - και όχι φτιασίδωμα - του πολιτικού συστήματος.

Αυτό το ζήτημα καλούμε το λαό και τη νεολαία να συζητήσει μαζί μας στην πορεία προς το 18ο Συνέδριό μας.

Την Κυριακή 19 Οκτώβρη, στον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» δημοσιεύεται το δεύτερο κείμενο της ΚΕ, για το Σοσιαλισμό. Με αυτό, απαντάμε σε ερωτήματα που βάζουν για τα βαθύτερα αίτια των ανατροπών όσοι δεν είναι κομμουνιστές, αλλά, ταυτόχρονα, καταλαβαίνουν ότι η αντεπανάσταση και η παλινόρθωση του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ κ.ά. έφερε ζημιά σ' όλη την ανθρωπότητα.

Απαντάμε στο τι πρόβλημα ήταν αυτό της ανατροπής του Σοσιαλισμού και βγάζουμε πείρα, τόσο από την τεράστια προσφορά του, όσο κι από τα λάθη που εμφανίστηκαν κατά την ανάπτυξή του και οδήγησαν στην ανατροπή του.

Το ΚΚΕ απαντά στο σήμερα με καθαρά χαρτιά για το αύριο και για το ζήτημα της εξουσίας. Δεν αρκεί η δυσαρέσκεια και οι εκλογές, χρειάζεται και συμμαχία με στόχο την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Στη θέση της σημερινής εξουσίας κάτι πρέπει να μπει. Εμείς λέμε: Εργατική τάξη - Σοσιαλισμός.

Οι τελευταίες εξελίξεις, με την κρίση στην οικονομία, φέρνουν στο επίκεντρο την ανάγκη του κεντρικού σχεδιασμού και της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα της παραγωγής. Επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τα όρια του καπιταλισμού, την επικαιρότητα του Σοσιαλισμού.

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό και μαχητικότητα, με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο που εμπιστεύεται το ΚΚΕ, διορθώνοντας αδυναμίες που εντοπίσαμε στην πρώτη πανεξόρμηση, με ακόμα πιο μεγάλο βαθμό στράτευσης, εξορμούμε και πάλι, με στόχο να διακινήσουμε πάνω από 15.000 φύλλα.

Μας πεισμώνει ακόμα πιο πολύ η επίθεση των αστικών και οπορτουνιστικών δυνάμεων ενάντια στο ΚΚΕ, στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και τα οικονομικά του Κόμματος, στο Σοσιαλισμό του 20ού αιώνα, στην Ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος και στον Στάλιν. Η επιτυχία της νέας πανεξόρμησης θα είναι και μια πληρωμένη απάντηση εκ μέρους όχι μόνο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και των λαϊκών στρωμάτων, που καλά καταλαβαίνουν τι θα πει αντικομμουνισμός».

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Υπερκαλύφθηκαν τα πλάνα

Με τον ενθουσιασμό, το πάθος και την αισιοδοξία ανεβασμένα στο «ζενίθ» από την επιτυχία της εξόρμησης με τον «Ρ» της Κυριακής 5/10 με τις Θέσεις της ΚΕ για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος, προετοιμάζεται η επόμενη, της Κυριακής 19/10, με τις Θέσεις της ΚΕ για το Σοσιαλισμό.

Πολύ περισσότεροι κομμουνιστές και κομμουνίστριες, ΚΝίτες και ΚΝίτισσες κινητοποιήθηκαν μαζί με φίλους του Κόμματος για να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» με τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο σε κάθε πόλη, συνοικία και γειτονιά, σε κάθε χωριό και οικισμό. Ιδιαίτερη βαρύτητα έριξαν οι Οργανώσεις και στη συνέχεια - μετά την Κυριακή - στο να έρθουν σε επαφή με την εργατική τάξη στα εργοστάσια και σε άλλους εργασιακούς χώρους και εκεί υπήρξαν αποτελέσματα που δεν τα περίμεναν. Π.χ., η Αχτίδα της Χαλκίδας (με βιομηχανικό προλεταριάτο) ξεπέρασε το πλάνο που είχε αποφασιστεί κι αφού «ξέμεινε» από φύλλα, μάζεψε από περίπτερα. Ενα άλλο στοιχείο, σε επίπεδο περιοχής, δείχνει ότι υπερκαλύφτηκε το πλάνο κατά 80% σε σχέση με τη διακίνηση «Ρ» και των Θέσεων του προηγούμενου, 17ου Συνεδρίου (2.400 φύλλα το 2004, 4.150 φύλλα την περασμένη Κυριακή).

Αυτή η ανταπόκριση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων «ανάγκασε» τις ΚΟΒ των νομών της Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας σε αναπροσαρμογή του πλάνου τους κατά 25% παραπάνω, για την εξόρμηση της Κυριακής 19/10 με τις Θέσεις για το Σοσιαλισμό.

Ο σχεδιασμός, η καλή οργάνωση, ο έλεγχος, «το μολύβι και χαρτί» και περισσότερο ότι έγινε η εξόρμηση υπόθεση των Κομματικών Οργανώσεων Βάσης και των Οργανώσεων Βάσης της ΚΝΕ, τα αποτελέσματα της πρώτης εξόρμησης, η διόρθωση των αδυναμιών και ελλείψεων, όλα δείχνουν ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να πάμε πολύ καλά και το ΚΚΕ να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο και δυναμωμένο από το 18ο Συνέδριό του.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ιδιαίτερα θετικό το κλίμα

Πρωτόγνωρο και δυναμικό ήταν το άνοιγμα των κομματικών μελών και οπαδών με τον «Ρ» και τις Θέσεις που μαζικά εξόρμησαν στις πόλεις και τα χωριά της Βόρειας Ελλάδας.

«Συνεργεία» συνέχισαν και μετά την Κυριακή να εξορμούν με τον «Ρ» στις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις αγορές, σε σχολές, σε εργασιακούς χώρους και υπηρεσίες αλλά και σε θεωρούμενους πιο δύσκολους χώρους, όπως Πυροσβεστική, Δασαρχεία, διακινώντας μεγάλο αριθμό φύλλων. Από την Καβάλα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, κομμουνιστές, κομμουνίστριες, ΚΝίτες και ΚΝίτισσες συνάντησαν ένα πολύ θετικό κλίμα και διακίνησαν μεγάλο αριθμό φύλλων, εξορμώντας σε δημόσιες υπηρεσίες, σε σχολεία, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ κλπ.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν την πιο μεγάλη και μαζική τους εξόρμηση, διακινώντας πλατιά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ με τις Θέσεις του 18ου Συνεδρίου. Η Οργάνωση της Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ έφτασε τα 2.500 φύλλα, αγγίζοντας έναν πραγματικά φιλόδοξο στόχο, καθώς οι Οργανώσεις υπερκάλυψαν ή κάλυψαν τα πλάνα τους. Το άνοιγμα που έκαναν οι Οργανώσεις σε μαζικούς χώρους ανέδειξε το ενδιαφέρον πολλών νέων αναγνωστών για τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», πέρα από τους σταθερούς ή περιοδικούς αναγνώστες της εφημερίδας. «Συνεργεία» από μέλη του Κόμματος και ΚΝίτες συνέχισαν και τις επόμενες μέρες την εξόρμηση σε εργοστάσια της Ημαθίας, της Πιερίας, του Κιλκίς και Σερρών, καθώς και στα ΤΕΙ των Σερρών και άλλες σχολές.

Επίσης, υπερκάλυψαν ή κάλυψαν το πλάνο τους οι Οργανώσεις του Κόμματος στη Δυτική Μακεδονία. Υπερκάλυψη, μετά από μια ιδιαίτερη μεγάλη κινητοποίηση όλων των κομματικών δυνάμεων είχε η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ στην πόλη της Κοζάνης, ενώ τα μέλη που συμμετείχαν στην εξόρμηση επισημαίνουν το θετικό κλίμα που συνάντησαν στην επαφή τους με τον κόσμο στις συνοικίες, στις σχολές και τους εργασιακούς χώρους. Υπερκάλυψη και ένα πολύ θετικό απολογισμό είχε και η Οργάνωση της ΔΕΗ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ