ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Σε διατεταγμένη υπηρεσία ομάδα της ΠΑΣΚΕ

Τραμπούκικη επίθεση σε βάρος αντιδημάρχων

Σε διατεταγμένη υπηρεσία η ομάδα της ΠΑΣΚΕ στο σωματείο των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας, με καθαρή «αποστολή» να πλήξει την αγωνιστική δημοτική αρχή, χτες, ξεπέρασε κάθε όριο. Το μεσημέρι εξαπέλυσε τραμπούκικη επίθεση σε βάρος των αντιδημάρχων Γ. Αγγελινιάδη και Μ. Γάτη, με χτυπήματα και συνθήματα χυδαίου αντικομμουνισμού, αποκαλύπτοντας πλήρως, αυτή η ομάδα, τον άθλιο ρόλο της και τους σκοπούς της. Οτι «δουλεύει» για λογαριασμό της αντιλαϊκής πολιτικής που συνδιαμορφώνουν η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και προσυπογράφουν τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Με προβοκάτσιες του χειρίστου είδους όπως η χτεσινή, προσπαθεί να φέρει σε πέρας τη «βρώμικη δουλειά» που είναι ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων από το πραγματικό τους συμφέρον, που είναι το αγωνιστικό τους μέτωπο με τη δημοτική αρχή του κομμουνιστή δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου και τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή δίνει σε αυτού του τύπου τους συνδικαλιστές την κατάλληλη απάντηση. Καταγγέλλει ότι η ΠΑΣΚΕ «συνεχίζοντας το "λαμπερό έργο" της τελευταίας πενταετίας», στο Δήμο Νίκαιας, «για άλλη μια φορά "μεγαλούργησε" χτες, με προβοκάτσια και τραμπουκισμούς» σε βάρος των δύο αντιδημάρχων - μάλιστα η κ. Γάτη ήταν η δεύτερη φορά που δέχτηκε επίθεση - φτάνοντας στο απόγειο της «συνδικαλιστικής» της δράσης.

Στις ενέργειες αυτές, όπως τονίζεται, «πρωτοστάτησαν», τα εκλεγμένα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση του Σωματείου με «πρωτεργάτες» τον πρόεδρο και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην ΠΟΕ - ΟΤΑ Ν. Τράκα.

«Οι εργαζόμενοι του δήμου και της πόλης - επισημαίνεται - δε χρειάζονται άλλα δείγματα για να φανεί το καθοδηγούμενο σχέδιό τους. Εχοντας στο στόχαστρο την αγωνιστική Δημοτική Αρχή, στοχεύει να "βγάλει λάδι" την αντιλαϊκή πολιτική που μετατρέπει τους ΟΤΑ σε "παραμάγαζα ρουσφετολογίας" για τον κατακερματισμό της εργατικής και νεανικής συνείδησης, σε προπομπό των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων».

Η δημοτική αρχή καλεί τους εργαζόμενους «να απομονώσουν τους "νονούς του συνδικαλισμού" που στρατευμένα και με σχέδιο έχουν οδηγήσει το κίνημα σε "νέκρωση". Μοναδικός τους στόχος είναι η Διοίκηση του Δήμου. Το έχουν αποδείξει έμπρακτα, με την τακτική, τη μεθόδευση, τις κινήσεις τους. Δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου. Με λαϊκισμό και καιροσκοπισμό, πασχίζουν να μην αναπτυχθούν κοινοί αγώνες Δημοτικής Αρχής και εργαζομένων, διασπούν τους εργαζόμενους, προκρίνουν αιτήματα "μερίδας" αυτών και όχι του συνόλου των εργαζομένων».

«Είναι αυτοί - συνεχίζει - που στην ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ψήφο και τη στάση τους έβαλαν ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα (ΒΑΕ - Συμβασιούχοι). Είναι αυτοί που και σήμερα με τακτικισμό θεωρούν ότι μπορούν να βάλουν εμπόδια στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

«Οι "χούλιγκανς" του κυβερνητικού συνδικαλισμού - προσθέτει η ανακοίνωση - δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα. Μοναδικό καθήκον των εργαζομένων είναι να τους απομονώσουν, να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης. Να συσπειρωθούν με τις συνεπείς ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, ανοίγοντας μέτωπο με την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου».

Η δημοτική αρχή επισημαίνει προς τους εργαζόμενους ότι πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους στους «εργατοπατέρες» που τους θέλουν με σκυμμένο κεφάλι. Οι εργαζόμενοι «έχουν σύμμαχο να ακουμπήσουν. Την αγωνιστική δημοτική αρχή και από κοινού να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματά τους (οικονομικά - μισθοδοσία - εργασιακά). Η οργή και η αγανάκτησή τους να στραφεί σ' αυτούς που τόσο καιρό τους διασπούν και τους αποπροσανατολίζουν και προσπαθούν να βρουν τα "αίτια του κακού" μέσα στους πέντε ορόφους του Δημαρχείου».

Τέλος, η δημοτική αρχή της Νίκαιας κάνει σαφές ότι: «Διεκδικεί και αγωνίζεται για το λαό, την πόλη, τους ίδιους τους εργαζόμενους. Δεν αποπροσανατολίζεται από τον κύριο στόχο της, τη συσπείρωση δυνάμεων σε πραγματικά φιλεργατική κατεύθυνση για την αλλαγή συσχετισμών σε κάθε επίπεδο, για να βγουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης στο προσκήνιο».

Ο γέρος...

Ο ΓΕΡΑΚΟΣ καθόταν κατάχαμα. Αποκαμωμένος. Αναμαλλιασμένος. Αναψοκοκκινισμένος. «Τι έπαθες;», τον ρώτησε ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ. Σήκωσε το κεφάλι του και του απάντησε με παράπονο: «Με 'ριξαν κλουτσιές, σα να ήμαν σκουπίδ'», «Ποιος;» τον ξαναρώτησε ο ρεπόρτερ. «Αυτά, τα ΜΑΤ», είπε και τα μάτια του γυάλιζαν από θυμό. Ποιον κλότσησες, μωρέ, μπάτσε, που να σε κοπεί το πόδι από τη ρίζα; Τον παππουδάκο; Α, να χαθείς, αλήτη!

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ο παππούς από το χωριό Ελληνικό Ιωαννίνων και, στα βαθιά γεράματα, του έμελλε να γευτεί τον πόνο στο ροζιασμένο του κορμί και την ντροπή στην ψυχή που προκαλεί η κλοτσιά του μπάτσου; Μαζί με τους συγχωριανούς του πήρε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αυθαίρετης απόφασης των ιθυνόντων να φέρουν τη χωματερή των σκουπιδιών δίπλα στις ρούγες των σπιτιών του χωριού.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ αντέδρασε άμεσα. Με παραγγελιά της κυβέρνησης, μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου και κατόπιν εισαγγελικής εντολής, οι ΜΑΤατζήδες που έφτασαν, πάραυτα, εκεί, μέσα σε 20 κλούβες(!) επιτέθηκαν, με μένος, στους συγκεντρωμένους - πολλοί από τους οποίους ήταν γέροντες, γερόντισσες και γυναικόπαιδα - έριξαν δακρυγόνα και καπνογόνα για να τους διαλύσουν και βαρούσαν, με λύσσα, όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

ΝΑΤΟ, λοιπόν, το κράτος του εισαγγελέα και του αστυνόμου. Ατεγκτος εγγυητής της «εννόμου τάξεως» και «φύλαξ - άγγελος» των επιχειρηματικών συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από τις «μπίζνες» των χωματερών. Κι όποιος διαφωνεί, όποιος αντιστέκεται, όποιος αντιπαλεύει τις αυθαίρετες και αντιλαϊκές αποφάσεις του, «φίδι που τον έφαγε». Ακόμα κι αν είναι ανήμπορος γέρος, θα δεχτεί την κλοτσιά του μπάτσου.

ΑΛΛΑ, «κούνια που τους κούναγε», τους κυβερνώντες και τα, κατά τόπους, «ιθύνοντες - ενεργούμενά» τους, αν νομίζουν ότι με τις κλοτσιές θα γονατίσουν τον αγωνιζόμενο λαό. Θα 'ρθει η ώρα που θα φάνε αυτοί πολλές κλοτσιές στα πισινά και θα τρέχουν και δε θα φτάνουν...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

Απαγόρευσαν την είσοδο συνδικαλιστών δικηγόρων σε εταιρεία

Περιοδεία στο Ταμείο Νομικών πραγματοποίησε η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων»

Δεν επετράπη η είσοδος στους δικηγόρους της «Κίνησης Νέων Μισθωτών Μαχόμενων και Ασκούμενων Δικηγόρων» στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας «Κυριακίδης και Συνεργάτες», προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για την αποχή των δικηγόρων που κήρυξε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων για την προσεχή Τρίτη. Αν και η Κίνηση ενημέρωσε έγκαιρα τους υπεύθυνους της δικηγορικής εταιρείας για την περιοδεία που θα έκανε στα πλαίσια της συνδικαλιστικής της δραστηριότητας, συνάντησε στην είσοδο τους άνδρες των σεκιούριτι, οι οποίοι με σκαιό τρόπο απώθησαν τους δικηγόρους συνδικαλιστές, ενώ υπήρξαν και κάποιοι διαπληκτισμοί.

Η δικηγορική εταιρεία Κυριακίδης είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και απασχολεί περίπου 70 δικηγόρους και άλλα 40 άτομα διοικητικό προσωπικό. Ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια προωθείται η δημιουργία συγκεντροποιημένων μορφών παροχής νομικών υπηρεσιών, σε αμιγώς επιχειρηματικό κεφαλαιουχικό χαρακτήρα οργάνωσης, ενώ οι εταιρείες αυτές επινοικιάζουν ακόμη και δικηγόρους σε τράπεζες και άλλους φορείς.

Οι δικηγόροι της Κίνησης προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τους δικηγόρους και το υπαλληλικό προσωπικό της εταιρείας, αλλά η παρουσία των καμερών στην είσοδο δυσκόλευε την επικοινωνία, ενώ η Κίνηση κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις και την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας.

Στο μεταξύ, η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» και η «Κίνηση Νέων Μισθωτών Μαχόμενων και Ασκούμενων Δικηγόρων» με επικεφαλής τον Κ. Κοκκινάκη, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, πραγματοποίησαν χτες περιοδεία στο Ταμείο Πρόνοιας Δικηγόρων, όπου συναντήθηκαν με τον διευθυντή του Ταμείου Γ. Σταματάκη και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Από τη συζήτηση με τον διευθυντή και τους εργαζόμενους, αναδείχτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις και η αδιέξοδη κατάσταση που διαμορφώθηκε στο Ταμείο μετά την ενοποίηση. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το Ταμείο δίνει παροχές σε 46.000 ασφαλισμένους και το προσωπικό σήμερα είναι μόλις 19 άτομα, όταν το 1991 (με 34.000 ασφαλισμένους) προβλέπονταν 42 οργανικές θέσεις.

Τέλος, χτες, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλ. Κανταρτζής συναντήθηκε με τους δικαστικούς υπαλλήλους Αθήνας στα γραφεία του σωματείου τους και, μεταξύ των άλλων, συζήτησαν για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το Κτηματολόγιο.

Σαν να μη συνέβη τίποτα...

Τρεις αστυνομικοί τιμωρήθηκαν με πειθαρχικές ποινές, ενώ τέσσερις συνάδελφοί τους απαλλάχτηκαν, από το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛΑΣ για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Κύπριου Αυγουστίνου Δημητρίου, που εκτυλίχτηκε μετά την πορεία για το γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου το 2006 στη Θεσσαλονίκη.

Ποινή έξι μηνών αργίας με απόλυση επιβλήθηκε στον αρχιφύλακα που εμφανιζόταν στο γνωστό βίντεο να κλοτσά στο πρόσωπο τον Κύπριο φοιτητή. Επίσης, ποινή 4 μηνών αργίας με απόλυση επιβλήθηκε σε έναν ακόμη αστυφύλακα, ενώ στον αξιωματικό που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα ποινή 4 μηνών αργίας με πρόσκαιρη παύση, η τιμωρία ήταν χρηματική ποινή 1.000 ευρώ! Η υπόθεση εκκρεμεί στα ποινικά δικαστήρια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ