ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008
Σελ. /40
ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ
Λύσεις με κοινωνική ιδιοκτησία και κεντρικό σχεδιασμό

Αποσπάσματα από την ομιλία - παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ στην Κοζάνη

Οι εργατικές και λαϊκές δυνάμεις να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Να πετάξουν από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα τις εργοδοτικές και κυβερνητικές ηγεσίες, αυτούς που ευθύνονται για τα σημερινά προβλήματα στα σωματεία, για τον κατακερματισμό και την απομαζικοποίηση, για την αναποτελεσματικότητα αγώνων που προκηρύσσονται στο και πέντε των εξελίξεων, των ιδιωτικοποιήσεων, που δεν εξασφαλίζουν τη στήριξη των απεργών έναντι της εργοδοσίας, που δεν αποκαλύπτουν τις απειλές και τους εκβιασμούς της, αλλά αποτελούν την άλλη όψη πολιτικών δυνάμεων που καλλιεργούν την «εργασιακή ειρήνη». Δηλαδή, το συμβιβασμό και τη χειραγώγηση του εργατικού κινήματος στις ανάγκες του κεφαλαίου σε συνθήκες εκδήλωσης μιας βαθύτερης και γενικευμένης οικονομικής κρίσης σε διεθνές επίπεδο.

Το κάλεσμα αυτό, του ΚΚΕ, απηύθυνε από την Κοζάνη, όπου παρουσίασε τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος, η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, πως: «Ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της αναστήλωσης της οικονομικής κυριαρχίας και πολιτικής εξουσίας των μονοπωλίων, του συστήματος που υποστηρίζουν η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ.

Πιο καθαρά, και με βάση την εμπειρία στο νομό Κοζάνης, συμπλήρωσε η ομιλήτρια, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να απαλλαγεί από το αποπροσανατολιστικό δίλημμα: 51% της ΔΕΗ στο δημόσιο ή παρακάτω. Ούτε το 51%, ούτε το 100% της ΔΕΗ μπορεί να εξασφαλίσει φτηνό ηλεκτρικό, συνδυασμό ενεργειακής επάρκειας στην Ελλάδα με προστασία του περιβάλλοντος, των συνθηκών εργασίας, της δημόσιας υγείας αν δεν καταργηθούν οι καπιταλιστικές σχέσεις σε όλη την παραγωγή ενέργειας, αν δε γίνουν όλες οι πρώτες ύλες, τα εργοστάσια και τα μηχανήματα, όλη η παραγωγή - κατανομή κοινωνική ιδιοκτησία. Αν δεν τεθούν όλα αυτά, ως κοινωνική ιδιοκτησία, στον κεντρικό σχεδιασμό της ενέργειας, συνολικά της οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για το εργατικό και λαϊκό συμφέρον και η πραγματοποίησή του συνδέεται με το πώς στέκεται ο καθένας απέναντι σε αυτή την προοπτική και στο σωματείο και στην πολιτική επιλογή. Κι αυτό αφορά και τους αυτοαπασχολούμενος στην πόλη και στην ύπαιθρο.

Σε αυτό το δρόμο, οι αγρότες και οι επαγγελματίες που υποφέρουν οφείλουν να οργανωθούν, διαχωρίζοντας τις δυνάμεις τους από τους βιομηχάνους και μεγαλεμπόρους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Να συνενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα μαζί με τους μισθωτούς ενάντια στα μονοπώλια, την ευρωπαϊκή ένωσή τους και στις κυβερνήσεις τους σε κρατικό επίπεδο. Κι αυτή η δυναμική να εκφραστεί στην οργάνωση και στον προσανατολισμό της πάλης των λαϊκών δυνάμεων. Να εκφραστεί με ισχυρό χτύπημα των αστικών φιλελεύθερων και ρεφορμιστικών, οπορτουνιστικών δυνάμεων σε κάθε μάχη, σε κάθε πεδίο που καταγράφεται ο πολιτικός συσχετισμός, βεβαίως και στις ευρωβουλευτικές και βουλευτικές εκλογές.

Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς υπεροψία, αλλά με σημαία την 90χρονη σταθερή προσήλωση του ΚΚΕ στο εργατικό και λαϊκό δίκιο, σαλπίζουμε κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ. Το απευθύνουμε σε όσους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους προβληματίζονται, ανησυχούν για το μέλλον τους. Τους καλούμε να επιλέξουν χωρίς αναστολές από επιφυλάξεις που μπορεί να διατηρούν ως προς θέσεις του ΚΚΕ για την εξήγηση της ήττας στη σοσιαλιστική οικοδόμηση της ΕΣΣΔ, για το χαρακτήρα της καθολικής σύγκρουσης και ρήξης με τον καπιταλισμό, δηλαδή πώς θα γίνει το πέρασμα από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό, για λάθη στο παρελθόν μας, γιατί και όταν έγιναν ήταν λάθη μέσα στους ηρωικούς αγώνες, ήταν λάθη ανωριμότητας και όχι πρόθεσης συμβιβασμού και ενσωμάτωσης. Αυτό το έδειξε η πράξη, η συνέχεια, η σύγκρουση με την εγχώρια και ξένη αντίδραση. Καλούμε και με τη δική τους στάση, να διαμορφωθεί η αντιμονοπωλιακή συμμαχία, το Λαϊκό Μέτωπο που θα διεκδικήσει τη Λαϊκή Εξουσία».

Παρακάτω το στέλεχος του ΚΚΕ, συνεχίζοντας την ομιλία, πρόβαλε την επιτακτική ανάγκη το Κόμμα μας, ως ιδεολογική πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης, να αντεπεξέλθει στις μελλούμενες συνθήκες. Να αποκτήσει τις δυνάμεις που θα ηγηθούν σε κάθε χώρο, κλάδο, μεγάλο εργοστάσιο, επιχείρηση, τόπο εργασίας ώστε να εξασφαλιστεί η ενότητα της εργατικής τάξης, μισθωτών με παλιές ή νέες ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, Ελλήνων ή μεταναστών ή και μειονοτήτων. Να προχωρήσει η κλαδική συνδικαλιστική οργάνωση κατά νομό. Να διευρυνθεί ο ταξικός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, με νέες δυνάμεις. Να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η κοινή δράση, οι κοινές συντονισμένες κινητοποιήσεις ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΕΒΕ για κοινές αντιμονοπωλιακές διεκδικήσεις.

Ενόψει της καπιταλιστικής κρίσης, το στέλεχος του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αιτήματα όπως:

Η διασφάλιση των αποθεματικών των Ταμείων. Αυξημένα μέτρα προστασίας των ανέργων, με δεδομένη την απότομη αύξηση της ανεργίας λόγω της κρίσης. Προστασία των οικογενειών που έχουν στεγαστικά και άλλου τύπου δάνεια και όχι των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Παραγραφή του ανατοκισμένου χρέους. Αναστολή αποπληρωμής στεγαστικού δανείου για ανέργους. Κατάργηση ΦΠΑ για είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Τέλος, αναφερόμενη στις θέσεις του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, η ομιλήτρια σημείωσε, ανάμεσα στα άλλα, πως ένα από τα θεμελιακά συμπεράσματα είναι η ανάγκη να αναπαράγεται σε κάθε φάση, σε κάθε περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης η σχέση επαναστατική θεωρία -επαναστατική πολιτική. Σε αυτή τη σχέση περικλείεται και η πάλη με τον μικροαστισμό, τον οπορτουνισμό, ακόμη και σε συνθήκες κατάργησης της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Λύση για το λαό η κοινωνικοποίηση μέσων παραγωγής και η λαϊκή εξουσία

Τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο παρουσίασε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ στην Αλεξανδρούπολη

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Motion Team

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
«Αναγκαία και ρεαλιστική προβάλλει σήμερα η ανάγκη αποδυνάμωσης του δικομματισμού, σε βαθμό τέτοιο, μάλιστα, που να μην μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα η δικομματική εναλλαγή. Επίσης, να απλωθεί σε ακόμα πλατύτερα στρώματα και να διευρυνθεί η αντίληψη ότι τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους».

Τα παραπάνω τόνισε στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη στην εκδήλωση για την παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι αυτό που κατάφερναν οι δυνάμεις του δικομματισμού χτες - εγκλωβίζοντας λαϊκές μάζες με ψευτοϋποσχέσεις και ψευτοπαροχές - δεν είναι εύκολο να το κάνουν σήμερα, για λόγους πολιτικούς και κοινωνικο-οικονομικούς.

«Αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει τα όρια του καπιταλιστικού συστήματος σήμερα», σημείωσε ο ομιλητής, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στην καπιταλιστική κρίση.

«Η κρίση που ξέσπασε στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και ευρύτερα στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, έφερε στην επιφάνεια και επιβεβαίωσε τις θέσεις του Κόμματός μας. Θέσεις που σταθερά και αταλάντευτα προβάλλει εδώ και πολλά χρόνια», επισήμανε και συμπλήρωσε:

«Γι' αυτό το ΚΚΕ δεν αιφνιδιάστηκε από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, σταθερά αποκαλύψαμε τις αιτίες της. Και, βασικά, αυτό που κρύβουν μεθοδικά οι αστοί οικονομολόγοι αναλυτές και πολιτικοί: την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης από το κεφάλαιο ως τη βασική αιτία της οικονομικής κρίσης.

Σταθερά προβάλλαμε το ζήτημα του άλλου δρόμου ανάπτυξης, την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, την εργατική λαϊκή εξουσία. Αυτά, στα μάτια των εργαζομένων, σήμερα, είναι δυνατόν να έχουν διαστάσεις εφικτού και όχι απομακρυσμένων στο απώτερο μέλλον προσπαθειών.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την έκταση που θα πάρει η κρίση, ένα είναι βέβαιο: Η αστική τάξη θα επιδιώξει να φορτώσει τα βάρη στην πλάτη της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών. Γι' αυτό εμείς λέμε: Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης ο λαός πρέπει να αντεπιτίθεται και το λαϊκό κίνημα να γίνεται ένα ορμητικό ποτάμι. Αν δε συμβεί αυτό, τότε ο λαός θα βρεθεί κολλημένος κυριολεκτικά στον τοίχο και θα χάσει τα πάντα».

Τι διεκδικούμε

«Επειδή η κρίση δεν προέρχεται από τις "φούσκες", όπως λέγεται, ούτε από ένα μοντέλο καπιταλισμού, αλλά προέρχεται από την υπερσυσσώρευση κερδών, κεφαλαίου και εμπορευμάτων, που δεν μπορούν να τα καταναλώσουν οι εργαζόμενοι, γιατί έχει υποσκαφτεί η αγοραστική τους ικανότητα, το άμεσα ζητούμενο είναι και οι διεκδικήσεις».

Σχετικά, ο Θ. Κωνσταντινίδης, θα τονίσει πως το ΚΚΕ απορρίπτει την παγίδα των Ταμείων φτώχειας. Αυτά είναι η βιτρίνα που καλύπτει την επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Αντίθετα, συνέχισε ο ομιλητής, απαιτούμε αυξημένα μέτρα προστασίας των ανέργων, γιατί η ανεργία εκτός από τις ΗΠΑ, τις χώρες της ΕΕ, τη ΝΑ Ευρώπη θα χτυπήσει και την Ελλάδα. Απαιτούμε τη διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, την αναπλήρωση της ζημιάς που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ένας συνταξιούχος που να χάσει και 1 ευρώ.

Ακόμα, συνέχισε, ζητάμε αυξημένα μέτρα προστασίας των οικογενειών που έχουν στεγαστικά, επισκευαστικά και άλλου τύπου δάνεια και όχι προστασία των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Η προστασία πρέπει να πάρει υπόψη το πραγματικό εισόδημα της κάθε λαϊκής οικογένειας.

Διεκδικούμε να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και οι σχετικοί φόροι που υπάρχουν στα καύσιμα, ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε στο χειμώνα.

Δε δεχόμαστε να πάρουν οι τραπεζίτες ούτε ένα ευρώ, αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την κρίση δεν μπορεί να επιδοτούνται. Η οικονομική κρίση δεν περνάει μέσα από τη χρηματοδότησή τους. Αλλά, οι ίδιοι θα είναι υπεύθυνοι και για τον επόμενο κύκλο της κρίσης. Γι' αυτό το λόγο δεν πρέπει να τους δοθεί ούτε 1 ευρώ.

Καταλήγοντας το ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους για νέους αγώνες σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο σε όλη την Ελλάδα, ώστε να ξεδιπλωθεί η λαϊκή αντεπίθεση και να διεκδικήσουν:

-- Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στη βάση των σύγχρονων μεγάλων αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Βασικό μισθό 1.400 ευρώ, 1.120 κατώτερη σύνταξη, επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ (80% του βασικού μισθού) για όλο το διάστημα της ανεργίας, υπαλληλική αποζημίωση για όλους.

-- Αποκλειστικά δημόσια καθολική ασφάλιση, που βάζει φραγμό σε κάθε μορφή ληστείας των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και όχι μόνο αποφυγή των επενδύσεων σε «δομημένα ομόλογα».

-- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία.

-- Αύξηση του ατομικού (χωρίς παιδί) αφορολόγητου ορίου στα 15.000.

-- Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα θέρμανσης και κίνησης για τα αγροτικά νοικοκυριά και τη λαϊκή κατανάλωση.

-- Πρόγραμμα κρατικής μέριμνας στην υλοποίηση προγραμμάτων λαϊκής στέγης, για τη δημιουργία ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών κατοικιών».

«Τα κυβερνητικά μέτρα για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, τη διασφάλιση της ρευστότητας και των συναλλαγών στη διατραπεζική αγορά, να μην τα πληρώσουν οι μισθωτοί, συνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι», υπογράμμισε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Να διεκδικήσουμε όλα τα μέτρα που θα ενισχύσουν το λαϊκό εισόδημα

Αποσπάσματα από την πρόσφατη παρουσίαση των θέσεων της ΚΕ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Σε ανοιχτό, ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο ανάμεσα στον ομιλητή Νίκο Σοφιανό, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και στους παρευρισκόμενους φοιτητές στο κατάμεστο αμφιθέατρο, εξελίχτηκε η συγκέντρωση για την παρουσίαση των «Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο» που πραγματοποιήθηκε στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου.

Στην εισηγητική του ομιλία ο Ν. Σοφιανός ανέδειξε τα βασικά ζητήματα των «Θέσεων» και η συζήτηση που ακολούθησε, με την κατάθεση πολλών ερωτήσεων, έδωσε τη δυνατότητα να φωτιστούν αρκετές πλευρές τους, που σχετίζονται με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία, τη Λαϊκή Εξουσία και τη Λαϊκή Οικονομία, αλλά και το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στη χώρα με την επερχόμενη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, το επίπεδο του δικομματισμού και τα σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας καθώς και την απάντηση του λαϊκού κινήματος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχουν φθαρεί στις λαϊκές συνειδήσεις

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο δικομματισμό και τους ελιγμούς που κάνει για να διατηρηθεί, επισήμανε σχετικά: «Είναι ευνοϊκές οι προϋποθέσεις αυτή τη στιγμή, καθώς ο δικομματισμός βρίσκεται σε κρίση και ο λαός με τους αγώνες του μπορεί να την οξύνει και να κάνει συντρίμμια την προσπάθεια αναστύλωσής του που επιχειρείται από την πλουτοκρατία. Δεν υποτιμάμε τις αντοχές που έχει το σύστημα, όμως, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν φθαρεί στις λαϊκές συνειδήσεις. Παράλληλα με την προσπάθεια να αναστυλωθεί ο δικομματισμός, αναζωπυρώνονται τα σενάρια συνεργασίας μεταξύ των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ για να μπορέσει το σύστημα να λειτουργήσει».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι ένας βασικός παράγοντας για τη μείωση της επιρροής του δικομματισμού είναι πως «το ΚΚΕ, ιδιαίτερα τα τέσσερα τελευταία χρόνια, σημειώνει σαφή άνοδο. Το κύρος και η επιρροή του Κόμματος σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των δεσμών μας με τα λαϊκά στρώματα είναι αποτέλεσμα της παρέμβασής μας στην ταξική πάλη καθώς και της πρότασης εξουσίας που έχουμε σε συνδυασμό με τους αγώνες που απαιτούνται για τα σημερινά προβλήματα. Η εκλαΐκευση της στρατηγικής μας επιτρέπει την ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων στο μέτωπο που χτίζουμε απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια».

Ο λαός πλήρωσε τα κέρδη τους, να μην πληρώσει την κρίση τους

Σε ό,τι αφορά την κρίση που έχει χτυπήσει τις χώρες που βρίσκονται στην κορυφή της ιμπεριαλιστικής πυραμίδας καθώς και της επερχόμενης κρίσης στη χώρα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Η κρίση αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος και αυτό είναι που προσπαθούν να αποκρύψουν στις αναλύσεις τους οι αστοί και όχι μόνο, ιδιαίτερα όταν κάνουν λόγο για καζίνο -καπιταλισμό, τούρμπο ή ακραίο καπιταλισμό κ.ά. Στις κρίσεις, η ιστορία διδάσκει πως το λαϊκό κίνημα είτε παίρνει τα πάνω του είτε κάνει πίσω. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη ώστε να μην μπουν τα κεφάλια μέσα αλλά να διεκδικήσουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα ενισχύσουν το λαϊκό εισόδημα. Ο λαός πλήρωσε τα κέρδη τους, δε θα επιτρέψουμε να πληρώσει και την κρίση τους. Το Κόμμα πρέπει να βρεθεί στο ύψος των περιστάσεων τόσο στην ένταση όσο και στην κάμψη της ταξικής πάλης. Η αποτελεσματικότητα των αγώνων κρίνεται, εν πολλοίς, από τη στόχευση και τον προσανατολισμό τους».

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το Κόμμα μπορεί να οργανώσει την αντεπίθεση της εργατικής τάξης

Νέες απαιτήσεις και δυνατότητες αναδείχτηκαν κατά τη χτεσινή συζήτηση με εργατοϋπαλλήλους

Τις Θέσεις του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος, τόσο για το πρώτο θέμα του Συνεδρίου, όσο και τις Θέσεις για το σοσιαλισμό, ανέλυσε χτες το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε μέλη και φίλους Εργατοϋπαλλικών Αχτίδων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ. Μέσα από την πλούσια συζήτηση που ακολούθησε μετά την τοποθέτηση της Αλ. Παπαρήγα αναδείχτηκαν οι δυνατότητες του Κόμματος, μα και οι μεγάλες απαιτήσεις που ορθώνονται και στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούν όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ.

Απαντώντας σε ευρύ φάσμα ερωτήσεων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατέληξε, ότι το Κόμμα μπορεί να οργανώσει την αντεπίθεση της εργατικής τάξης, να βρεθεί στο ύψος των περιστάσεων - των σημερινών μα και των αυριανών - τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη να ξεπεραστούν οι αδυναμίες και να βελτιωθεί ουσιαστικά η ποιότητα της δουλειάς του Κόμματος μέσα στις λαϊκές μάζες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ