ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Γενάρη 2009
Σελ. /28
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αμεση και δυναμική απάντηση στην εγκληματική επιδρομή του Ισραήλ

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ στη νέα δολοφονική επίθεση του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Με ανακοινώσεις, διοργάνωση και πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, συναντήσεις με την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, παραστάσεις διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία, συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα και ανάληψη πρωτοβουλίας για αναχώρηση τη Δευτέρα 5/1 αντιπροσωπείας του Κόμματος με προορισμό τη Ραμάλα.

Την ίδια μέρα που εκδηλώθηκε η ισραηλινή επίθεση, το Σάββατο 27/12, εκδίδεται ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, με την οποία αναγγέλλεται ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 29/12 στην Αθήνα στο Πολεμικό Μουσείο και απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε αυτή και στην πορεία προς τις πρεσβείες της Αμερικής και του Ισραήλ. Καλεί δε τις ΚΟ σε όλη τη χώρα να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες και το μαζικό κίνημα να κάνει υπόθεσή του την έκφραση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατήγγειλε με τον πιο έντονο τρόπο την επιδρομή των ιμπεριαλιστών του Ισραήλ που έχει ως αποτέλεσμα τη σφαγή εκατοντάδων αμάχων Παλαιστινίων, αλλά και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τη σημερινή και εκείνη του Ομπάμα, που συγκατατέθηκαν στη δολοφονία.

Την ίδια μέρα σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλεται το έγκλημα, απευθύνεται κάλεσμα στον ελληνικό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης, καταδικάζοντας την κυβέρνηση του Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ που ανέχονται και στηρίζουν την ισραηλινή βαρβαρότητα.

Από την πρόσφατη πορεία διαμαρτυρίας, για τις δολοφονικές επιδρομές των Ισραηλινών στην Παλαιστίνη, των κομμουνιστών στην Αθήνα
Από την πρόσφατη πορεία διαμαρτυρίας, για τις δολοφονικές επιδρομές των Ισραηλινών στην Παλαιστίνη, των κομμουνιστών στην Αθήνα
Η ανακοίνωση κατέληγε με την προτροπή προς τον ελληνικό λαό να απαιτήσει απ' την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού και κατά της ισραηλινής κατοχής, να καταδικάσει τη νέα επίθεση καθώς και τον απάνθρωπο αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους.

Μαζικές κινητοποιήσεις

Τη Δευτέρα 29/12 πραγματοποιούνται μαζικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πικετοφορίες σε Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Πτολεμαΐδα, Κομοτηνή και Ξάνθη, Τρίκαλα. Ακολούθησαν κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας. Χιλιάδες λαού απαίτησαν τον τερματισμό της αιματοχυσίας που προκαλεί το Ισραήλ, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Την ίδια μέρα η Αλ. Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, επισκέπτεται την πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα και συναντάται με τον επικεφαλής της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας Αμπού Γκαζάλα. Μετά το πέρας της συνάντησης η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη να φτάσει τώρα η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό στο ανώτατο επίπεδο, να απαιτηθεί το σταμάτημα του αποκλεισμού της Γάζας και της ισραηλινής επίθεσης και άμεσα να μπει στο τραπέζι η επίλυση του Παλαιστινιακού με τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, στα εδάφη του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το βράδυ της Δευτέρας από τη συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο η Αλ. Παπαρήγα κατήγγειλε την ΕΕ και την απόφασή της προ ολίγου καιρού να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ και εξέφρασε τη διαφωνία του ΚΚΕ με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και με την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, συμπληρώνοντας: «Ηρθε η ώρα, στους δρόμους της Αθήνας και όλης της Ελλάδας, να ασκήσουμε πίεση ούτως ώστε να απομονωθεί η επίθεση του Ισραήλ και να ανοίξει ο δρόμος για την ουσιαστική επίλυση του Παλαιστινιακού, αν δεν επιλυθεί, η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή θα είναι πολύ μεγάλη. Ετοιμαζόμαστε για ενέργειες πιο ουσιαστικής αλληλεγγύης».

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η Αλ. Παπαρήγα την Τρίτη 30/12 παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής την ίδια και τη συμμετοχή των Δ. Κουτσούμπα, μέλους του ΠΓ, Γ. Τούσσα ευρωβουλευτή, Κ. Καζάκου βουλευτή και Ηλ. Λέγγερη, μέλους της ΚΕ, θα αναχωρήσει τη Δευτέρα 5 Γενάρη για τη Ραμάλα.

Στη συνέντευξη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε ένα λεπτό χωρίς ο καθένας ατομικά, αλλά κυρίως συλλογικά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον παλαιστινιακό λαό που δοκιμάζεται για ακόμα μια φορά από μια βάρβαρη ισραηλινή επίθεση». Επισήμανε για μια ακόμα φορά ότι «η λύση είναι μία. Να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να γκρεμιστεί το τείχος που υπάρχει». Κατήγγειλε ότι «την ευθύνη δεν την έχει μόνο η ισραηλινή κυβέρνηση. Την ίδια ευθύνη έχουν οι ΗΠΑ, οι οποίες έδωσαν τις ευχές τους στον πόλεμο αυτό, αλλά και η ΕΕ, η οποία δε δείχνει ουδετερότητα ή απάθεια ή έλλειψη ικανότητας να παρέμβει, αλλά αντίθετα είναι συνήγορος σε αυτή την επίθεση». Και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Δεν κλαίμε, δε χύνουμε δάκρυα. Αισθανόμαστε πείσμα, οργή, αποφασιστικότητα, για να παλέψουμε έμπρακτα για το δίκιο αυτού του λαού».

Ανακοινώσεις καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης και αλληλεγγύης προς το λαό της Παλαιστίνης εξέδωσαν το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ και η ΟΓΕ. Επίσης, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή της προς τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, τους προέδρους της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις πρεσβείες της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, καθώς και σε όλους τους ευρωβουλευτές, καταγγέλλει τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εμπρακτη αλληλεγγύη από την πρώτη ώρα

Οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστατούν για να πάρει απάντηση η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, να εκφραστεί με κάθε τρόπο η συμπαράσταση στους εργαζόμενους και το λαό της Παλαιστίνης

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων
Πιστό στο διεθνιστικό του καθήκον, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ξεσηκώθηκε ενάντια στο νέο ματοκύλισμα των εργατών της Παλαιστίνης από την πρώτη κιόλας στιγμή.

«Είμαστε στο πλευρό σας». Αυτό που την περασμένη Δευτέρα τόνιζε η επιστολή της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ προς τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών δεν ήταν λόγια του αέρα. Ηταν θέση και δέσμευση, που επιβεβαιώνουν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες των ταξικών δυνάμεων που πυκνώνουν συνεχώς. Με στόχο η εργατική τάξη της χώρας μας να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στα νέα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Να βρεθούν οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας στο πλευρό των Παλαιστινίων με κάθε τρόπο. Να πρωτοστατήσουν τα συνδικάτα στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, σε κάθε κλάδο. Να ηχήσει το μήνυμα αντίστασης στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς.

Για να αποκαλυφθούν όλοι οι ένοχοι. Να μην πέσουν οι εργαζόμενοι στην παγίδα όσων καπηλεύονται το δράμα των Παλαιστινίων για να κρύψουν τις ευθύνες που έχουν. Γιατί η εργατική τάξη πρέπει να μάθει να αναγνωρίζει ποιοι είναι στο πλευρό της και ποιοι απέναντί της, ποιοι είναι αυτοί που αύριο - μεθαύριο, προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των μονοπωλίων, δε θα διστάσουν να βάλουν στη θέση των Παλαιστινίων τους εργαζόμενους οποιασδήποτε μεριάς της Γης.

Πολύμορφη δράση

Τη Δευτέρα, το ΠΑΜΕ διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. «Καλούμε τους μαζικούς λαϊκούς φορείς της χώρας μας, να καταγγείλουν αυτό το νέο έγκλημα του ισραηλινού κράτους και να καταδικάσουν τους αίτιους και συναίτιους σ' αυτό», σημείωνε ψήφισμα του Μετώπου.

Την Τρίτη το πρωί, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ βρέθηκε στην έδρα της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα, μεταφέροντας την ολόπλευρη αλληλεγγύη των εργαζομένων της Ελλάδας. «Το ΠΑΜΕ μιλά ξεκάθαρα. Δε συμφωνεί με τη λογική των ίσων αποστάσεων που χρησιμοποιούν και η κυβέρνηση και μια σειρά άλλες δυνάμεις, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα», δήλωνε μεταξύ άλλων η αντιπροσωπεία. «Καταδικάζουμε το σφαγιασμό των Παλαιστινίων. Θα κάνουμε ό,τι περνά απ' το χέρι μας για να φτάσει αυτό το μήνυμα σε όλους τους τόπους δουλειάς», ξεκαθάριζε. Η εργατική τάξη της χώρας μας είναι αλληλέγγυα στο δίκαιο αγώνα που δίνει ο παλαιστινιακός λαός να αποκτήσει κράτος, συμπλήρωνε.

Προετοιμάζεται συναυλία αλληλεγγύης

Ηδη, προετοιμάζεται αποστολή φαρμάκων που τόσο ανάγκη έχουν τα θύματα των βάρβαρων επιθέσεων. Το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης 7 Γενάρη, η ΕΕΔΥΕ, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και η Πολιτιστική Παρέμβαση διοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης. Ο χώρος και ο χρόνος της συναυλίας θα γίνουν γνωστά τις αμέσως επόμενες μέρες.

Στην ίδια κατεύθυνση, πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν οι ταξικές δυνάμεις και σε άλλες μεριές της Ελλάδας. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και χρημάτων. Η παράδοση του φαρμακευτικού υλικού γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (2ος όροφος, 8 π.μ. - 2 μ.μ.), ενώ η κατάθεση χρημάτων γίνεται σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, με αριθμό 397/29611051 (αντιστοιχεί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας).

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ πλαταίνει καθημερινά. Τις φονικές επιθέσεις που δέχονται οι Παλαιστίνιοι έχουν ήδη καταγγείλει με ανακοινώσεις τους - μεταξύ άλλων - η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ηλείας, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ζητώντας απ' την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει με ξάστερα λόγια τους ενόχους, να πάψει να κρύβεται πίσω από τη λογική των «ίσων αποστάσεων».

ΠΑΣΟΚ
Πιστό στο «νεοταξικό» του χαρακτήρα

Συνεπές με το «νεοταξικό» του χαρακτήρα το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή της βάρβαρης ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα υιοθέτησε την προπαγάνδα των ιμπεριαλιστικών κέντρων, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα και ζητώντας κατάπαυση του πυρός και από τις «δύο πλευρές»!!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» Γ. Παπανδρέου απέδωσε και στις δύο πλευρές «πράξεις τυφλής βίας», οι οποίες όπως ισχυρίστηκε «τροφοδοτούν έναν φαύλο κύκλο τυφλής βίας και αίματος στη Μέση Ανατολή»(!!) αλλά την ίδια στιγμή έχυσε και κροκοδείλια δάκρυα για το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Το ΠΑΣΟΚ πίσω από τα ευχολόγιά του και το όψιμο ενδιαφέρον του για τους Παλαιστινίους, επιχειρεί να κρύψει την ενοχή και τις ευθύνες του. Από τη θέση της κυβέρνησης συμμετείχε στο βαθμό που του αναλογεί, στην προσπάθεια υποταγής του παλαιστινιακού λαού με κάθε τρόπο ακολουθώντας πολιτική «ίσων αποστάσεων», ζητώντας γενικόλογα τερματισμό της βίας σαν να επρόκειτο για μια ισοδύναμη στρατιωτική αναμέτρηση, περιφρονώντας το διεθνές δίκαιο, διαγράφοντας τη λέξη «κατοχή».

Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «χαιρέτισε» τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής της Κωνσταντινούπολης το 2004 για την «Ευρεία Μέση Ανατολή», που πίσω από τις βαρύγδουπες φραστικές κορόνες για «ανάγκη εκδημοκρατισμού», προωθούσε και προωθεί τις, και διά της βίας, αλλαγές ηγεσιών και κυβερνήσεων με στόχο την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή.

Το ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι του 2006 και όταν η ιμπεριαλιστική δολοφονική στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ ισοπέδωνε το Λίβανο, ήταν το κόμμα που κρατούσε ίσες αποστάσεις απέναντι στο θύτη και το θύμα, απέφυγε να καταδικάσει την ισραηλινή εισβολή και στη συνέχεια στήριξε την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να πάρει μέρος η Ελλάδα σε μια πολυεθνική δύναμη επέμβασης και κατοχής στην περιοχή, συμμετέχοντας ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του ως υπουργός Εξωτερικών ήταν αυτοί που καταδίκαζαν το δικαίωμα της αντίστασης των λαών της περιοχής στην κατοχή ταυτίζοντάς την, με την «τρομοκρατία», υιοθετώντας πλήρως το ευρωενωσιακό δόγμα περί «ασύμμετρων απειλών»... Ο Γ. Παπανδρέου εξάλλου ήταν αυτός που το 2005 ολοκληρώνοντας περιοδεία του στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, έσπευσε μετά το πέρας της να... ενημερώσει τηλεφωνικά την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Κ. Ράις για τα αποτελέσματά της.

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Βγάζει «λάδι» την ΕΕ

Ούτε η δολοφονική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού στάθηκε ικανή να ωθήσει τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τη στάση της ΕΕ, η οποία, από κοινού με τις ΗΠΑ, βάζει πλάτες στην εγκληματική ισραηλινή επιθετικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε η σχετική αναφορά ήταν πως στο έγκλημα αυτό συμπράττουν οι ΗΠΑ, «αλλά και κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ». Οχι η ΕΕ στο σύνολό της, αλλά κάποιοι κύκλοι της...

Είναι όμως η ΕΕ αυτή - και όχι κύκλοι της - που αποφάσισε την αναβάθμιση των σχέσεών της με το Ισραήλ, σε μια συμφωνία πλήρους συνεργασίας μαζί του, χωρίς ούτε καν για τα μάτια του κόσμου να ψελλίσει οτιδήποτε που να αφορά στο παλαιστινιακό ζήτημα και στη στάση του Ισραήλ. Ο ευρωενωσιακός, όπως και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είναι συνένοχος στο έγκλημα που δεκαετίες τώρα διαπράττεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Να σημειωθεί ακόμα ότι και την περασμένη Τρίτη, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο βουλευτής Τ. Κουράκης, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο γενικά για «εχθροπραξίες», ενώ, αναφερόμενος στην ΕΕ, ισχυρίστηκε ότι αυτή κρατά πολιτική «ίσων αποστάσεων» και συνέχισε ισχυριζόμενος ότι η ΕΕ «θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στο να πιεστεί το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς»! Αυτά, τη στιγμή που η ΕΕ παίζει ήδη σημαντικό ρόλο υπέρ του Ισραήλ και σε βάρος του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ευθύνες στο ... θύμα

Την απόλυτη συμφωνία της με τις ενέργειες και τις θέσεις των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών επέδειξε με κυνισμό για μια ακόμη φορά η ελληνική κυβέρνηση, με την πρώτη δήλωση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, σχετικά με τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Από την πρώτη φράση της δήλωσής της, η Ντόρα Μπακογιάννη σπεύδει όχι μόνο να εξισώσει τους θύτες Ισραηλινούς με τα θύματά τους, άμαχους Παλαιστίνιους, αλλά και να επιρρίψει την ευθύνη για την έναρξη της σφαγής στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς. Χαρακτηριστική είναι - και στην πρώτη, αλλά και σε μεταγενέστερες δηλώσεις της - η απουσία, έστω και έμμεσης, καταδίκης του επιτιθέμενου.

Κατά τα λοιπά, η Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε να διασώσει τα προσχήματα, ανακοινώνοντας την τηλεφωνική της επαφή με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Εξωτερικών Amr Moussa, με τον οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, «συμφώνησε ότι είναι αδήριτη ανάγκη ο άμεσος τερματισμός της βίας»...

Στη δήλωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «οι ρουκέτες της Χαμάς που πυροδότησαν έναν νέο κύκλο βίας και η δυσανάλογη απάντηση του Ισραήλ με αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, σκοτώνουν και τραυματίζουν ανθρώπους, αλλά και την ελπίδα και την προοπτική ειρήνευσης αυτής της τραγικής περιοχής του κόσμου. Βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την, ούτως ή άλλως, εξαιρετικά εύθραυστη περιφερειακή ασφάλεια».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ