ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Γενάρη 2009
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το Γενάρη

Στο 51,34% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου την περασμένη Δευτέρα 29/12/2008

Εχοντας διανύσει παραπάνω απ' τη μισή απόσταση ως την επίτευξη του τελικού στόχου, οι Κομματικές Οργανώσεις, τα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τη μάχη της δίμηνης (Δεκέμβρης - Γενάρης) οικονομικής εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου και για την ολοκλήρωση της διάσωσης του αρχείου του Κόμματος με τη στέγασή του σε ένα σύγχρονο, ασφαλές κτίριο.

Ηδη με το κλείσιμο της περασμένης Δευτέρας 29/12/2008, η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου έφτασε στο 51,34%.

Μέχρι τη Δευτέρα πρώτη Οργάνωση από πλευράς κάλυψης του πλάνου παρέμεινε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με ποσοστό κάλυψης 72,14% και ακολουθούν η ΑΤΤΙΚΗ με 70,58%, η ΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ με 66,78%, η ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με 65,28%, η ΚΡΗΤΗ με 64,37%, η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ με 58,73%, η ΘΕΣΣΑΛΙΑ με 56,58%, οι ΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ με 52,00%, η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ με 51,57%, η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με 50,86%, η ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ με 46,30%, οι ΚΟ ΑΙΓΑΙΟΥ με 46,00%, η ΚΟΑ με 43,00% και η ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ με 41,03%.

Η ΚΝΕ είχε καλύψει το 40,13% και οι ΚΟΒ «902» και «Ριζοσπάστη» ποσοστό 54% και 42,47%, αντίστοιχα.

Σε όλη την Ελλάδα, οι Κομματικές Οργανώσεις με σχεδιασμό και έλεγχο συνεχίζουν τη μάχη, με ιδιαίτερη επιμονή στο να αξιοποιηθούν οι γιορτινές αυτές μέρες για να φτάσει το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ και στήριξης του τόσο σημαντικού σκοπού αυτής της εξόρμησης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους του μόχθου.


Οι δυνατότητες είναι πολλές και αυτό έχει ήδη αποδειχτεί απ' το ως τώρα άνοιγμα. Πρόθυμα οι εργαζόμενοι ενισχύουν το ΚΚΕ - όπως και μαζικοί φορείς - παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ άλλωστε έγκαιρα έλαβαν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της αντικειμενικής δυσκολίας μέσω του ακόμα μεγαλύτερου ανοίγματος.

Αυξημένες προσδοκίες στον Πειραιά

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ενθουσιασμό η μάχη της οικονομικής εξόρμησης και στον Πειραιά. Ηδη η ΚΟΠ έχει καλύψει το 66,78% του πλάνου της.

Σε όλες τις Κομματικές Οργανώσεις η οικονομική εξόρμηση συνεχίζεται με αυξημένες προσδοκίες και υπάρχει η αισιοδοξία πως το πλάνο θα υπερκαλυφθεί, καθώς όπως μας εξήγησε η Κάτια Κρόκου, Γραμματέας της Αχτίδας Κορυδαλλού, «πολύ πριν ξεκινήσει η οικονομική εξόρμηση, ανοιχτήκαμε στον κόσμο μοιράζοντας και το φυλλάδιο του Κόμματος για την οικονομική εξόρμηση. Παράλληλα, έγινε καλός καταμερισμός και τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος ρίχτηκαν στη μάχη με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και άμιλλα. Αμιλλα που χαρακτηριστικά, ανάμεσα σε δύο μέλη του Κόμματος, είχε σαν αποτέλεσμα να ξεπεράσουν ήδη το στόχο που έβαλαν. Η άμιλλα βέβαια υπάρχει και ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις».

Σύμμαχος βέβαια σε αυτή την προσπάθεια, πρόσθεσε, είναι και όλη η προηγούμενη δουλειά και επαφή με τον κόσμο που υπάρχει. Ετσι, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο κόσμος αναγνωρίζει την προσφορά του ΚΚΕ, τη σημασία της κατασκευής κτιρίου για το Αρχείο του Κόμματος, αλλά και το γεγονός πως αυτό το Κόμμα είναι συμπαραστάτης στους αγώνες του και ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση. Ο Κορυδαλλός άλλωστε έχει κυρίως εμπορικά καταστήματα και εμποροϋπαλλήλους με τους οποίους έχει αναπτύξει κοινούς αγώνες και άρρηκτους δεσμούς. Ετσι δεν είναι τυχαίο που η ΚΟ Εμποροϋπαλλήλων έχει καλύψει το 70% του πλάνου της.

Η μάχη βέβαια συνεχίζεται, καταλήγει η Κάτια Κρόκου, με εξορμήσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στα σπίτια και υπάρχει η αισιοδοξία πως ο στόχος θα επιτευχθεί.

Στην υπερκάλυψη στοχεύουν στην Κρήτη

Με μοναδικό στόχο το πιάσιμο του πλάνου της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ που θα συμβάλει στο να βρει στέγη το αρχείο του Κόμματος, συνεχίζουν οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες της Κρήτης τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης και μέσα στις γιορτές καλώντας τους εργαζόμενους και τους νέους να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, δίνοντάς του ταυτόχρονα περισσότερη δύναμη να συνεχίσει να παλεύει και να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων. Ηδη να αναφέρουμε ότι η ΚΟ Κρήτης έχει ξεπεράσει το 64,37% του πλάνου της, συνεχίζοντας με στόχο την υπερκάλυψη. Στη μάχη αυτή αποφασιστικά και με αισιοδοξία έχουν ριχτεί και οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, που από την πρώτη στιγμή χρεώθηκαν κουπόνια και απευθύνθηκαν με τη σειρά τους πλατιά στους εργαζόμενους του νησιού, τις νέες και τους νέους, αλλά και τα λαϊκά στρώματα.

Συνταγές και μυστικά για να στεφτεί με επιτυχία η οικονομική εξόρμηση ή οτιδήποτε κάνουμε δεν υπάρχουν, το μόνο μας όπλο που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο είναι η επαφή μας με τους εργαζόμενους, η εμπιστοσύνη που το Κόμμα μας έχει κατακτήσει, η σταθερή και αταλάντευτη στάση μας στην καθημερινή πάλη για τα δικαιώματα του λαού μας, τονίζει η Μαρία Κυπραίου, γραμματέας της ΚΟΒ Ανατολικών Συνοικιών της Επιτροπής Πόλης Ηρακλείου του ΚΚΕ.

«Με καθαρότητα και ντομπροσύνη να απευθυνθούμε ακόμα πιο πλατιά, να μην αφήσουμε ούτε μια λαϊκή οικογένεια που δε θα απευθυνθούμε με το κουπόνι, που δε θα συζητήσουμε μαζί της για την πολιτική και τις θέσεις του Κόμματος, για το 18ο Συνέδριο, για την ανάγκη οι ίδιοι να πάρουν θέση στην προσπάθεια αυτή».

«Η ΚΟΒ μας ήδη βρίσκεται στο 75% του πλάνου της, όμως δεν αρκεί για να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν πρέπει να αρκούμαστε στο τι μπορούμε να κάνουμε, το ζήτημα είναι στο πόσο ακόμα πιο μακριά μπορούμε να φτάσουμε ξεπερνώντας τις αδυναμίες, αλλά και δυνατότητές μας. Και πραγματικά αυτό που φαίνεται καθαρά σε αυτή την οικονομική εξόρμηση είναι ότι οι δυνατότητές μας μπορούν να φτάσουν ακόμα πιο μακριά. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι κόσμος που δε γνωρίζαμε ή δεν είχαμε απευθυνθεί ξανά σε αυτόν, έρχεται, μας βρίσκει και ζητά από μόνος του να συμβάλει στην οικονομική εξόρμηση, στις κινητοποιήσεις που κάνουμε. Ηρθε η ώρα γενικά, νομίζω, να αναμετρηθούμε όλοι με τους εαυτούς μας και εκεί πιστεύω θα διαπιστώσουμε ότι μπορούμε όλοι να γίνουμε πολύ καλύτεροι».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ