ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
Σελ. /32
ΠΑΜΕ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Συντονισμένες δράσεις αλληλεγγύης

Ολη τη χώρα αγκαλιάζουν οι πρωτοβουλίες των ταξικών δυνάμεων και φορέων του λαϊκού κινήματος

Από τη χθεσινή πικετοφορία στον Πειραιά
Από τη χθεσινή πικετοφορία στον Πειραιά
Με πικετοφορίες, συγκεντρώσεις και άλλες πολύμορφες εκδηλώσεις, οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ και τα ταξικά Συνδικάτα, σε συντονισμό με φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, συνεχίζουν και κλιμακώνουν τη δράση τους, προκειμένου να καταδικαστεί η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα σε βάρος των Παλαιστινίων, να εκφραστεί πλατιά η αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Χτες, στον Πειραιά, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Σοφίας και η Επιτροπή Ειρήνης Πειραιά, πραγματοποίησαν μαζική πικετοφορία στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Με συνθήματα, πανό και πικέτες, με τις σημαίες του ΠΑΜΕ να κυματίζουν δίπλα στις παλαιστινιακές, που τέθηκαν στην κεφαλή της πορείας, οι συγκεντρωμένοι διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους, μετέφεραν το μήνυμα της αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, κάλεσαν τους Πειραιώτες σε ξεσηκωμό.

Ανάλογες πικετοφορίες - συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν στην Ηγουμενίτσα, από το ΠΑΜΕ και την Επιτροπή Ειρήνης, στην Κεφαλονιά, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και στη Μυτιλήνη, από το ΠΑΜΕ, την Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου και τη Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματοβιοτεχνών Λέσβου.

Αποφασιστική συνέχεια

Οι δραστηριότητες ταξικών συνδικάτων και φορέων του μαζικού κινήματος συνεχίζονται τις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Παρασκευή

  • Συγκέντρωση διοργανώνουν η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, στις 6 μ.μ. στην Νομαρχία. Καλούν όλους τους φορείς (συνδικάτα, σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, πολιτιστικούς συλλόγους, μαθητικά συμβούλια, σπουδαστικούς - φοιτητικούς συλλόγους κλπ.) του νομού σε νέο συντονισμό, τη Δευτέρα 12 Γενάρη, στην αίθουσα «Ανδρόγειο», στις 7 μ.μ., με σκοπό τη διοργάνωση μεγάλης συναυλίας με τοπικούς καλλιτέχνες και την πραγματοποίηση νέων παλλαϊκών συλλαλητηρίων μέσα στην επόμενη βδομάδα.
  • Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας διοργανώνει συγκέντρωση, στις 6.30 μ.μ., στον Αγιο Μηνά, με τη συμμετοχή της Επιτροπής Ειρήνης, της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ, του Συλλόγου Δασκάλων και του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.
  • Στην Πρέβεζα, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και ΕΒΕ, η Επιτροπή Ειρήνης και ο Σύλλογος Γυναικών του νομού διοργανώνουν συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στο Θεοφάνειο.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, το ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, η ΝΑΣ Αχαΐας και η ΔΑΣ «Πάτρα - Μπροστά», καλούν σε συγκέντρωση, στην πλ. Γεωργίου, στις 6.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Βρετανικό Υποπροξενείο και το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα.

Αύριο Σάββατο

  • Στα Γιάννενα, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλοι εργατικοί και μαζικοί φορείς, διοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης, στις 12 μ. στην Νομαρχία.
  • Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί στις εκδηλώσεις συμπαράστασης προς το λαό της Παλαιστίνης που διοργανώνει η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία, μουσική και παζάρι ειρήνης, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο λαό της Παλαιστίνης.
  • Στην Ξάνθη, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει συναυλία και συγκέντρωση αλληλεγγύης, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία.
  • Στην Κοζάνη, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης, η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών (ΟΓΕ) και η Πανσπουδαστική ΚΣ διοργανώνουν εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στις 5.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
Πλατιά ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ

Με κάθε μέσο οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης

Από την παράδοση της πρώτης παρτίδας του φαρμακευτικού υλικού στην έδρα της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας
Από την παράδοση της πρώτης παρτίδας του φαρμακευτικού υλικού στην έδρα της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας
Μια προσφορά με ξεχωριστή σημασία έφτασε χτες στα γραφεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα: Μια ομάδα στρατιωτών που υπηρετούν στον Εβρο συγκέντρωσαν και έστειλαν από το υστέρημά τους 50 ευρώ για το λαό της Παλαιστίνης, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που αποκτά μέρα με τη μέρα η αλληλεγγύη που εκφράζει με κάθε μέσο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στους Παλαιστίνιους.

Μετά την παράδοση την περασμένη Δευτέρα της πρώτης παρτίδας φαρμακευτικού υλικού στην έδρα της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας, η συγκέντρωση υλικού πρώτης ανάγκης και χρημάτων συνεχίζεται τόσο κεντρικά από το ΠΑΜΕ, όσο και περιφερειακά, από τα ταξικά συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα. Η παράδοση του υλικού και των χρημάτων από τους εργαζόμενους της Αθήνας γίνεται καθημερινά, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 8 το βράδυ, στα γραφεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Εμ. Μπενάκη 28, τηλ. 210 3301842).

Στην υπόλοιπη Ελλάδα:

  • Φαρμακευτικό υλικό και χρήματα συγκεντρώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η παράδοση του φαρμακευτικού υλικού γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (2ος όροφος, 8 π.μ. - 2 μ.μ.), ενώ η κατάθεση χρημάτων γίνεται σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, με αριθμό 397/29611051 (αντιστοιχεί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας).
  • Φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, κάθε απόγευμα από τις 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου, στον 4ο όροφο του ΕΚΠ.
  • Φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες κλπ.), είδη ρουχισμού (κουβέρτες κλπ.) συγκεντρώνουν η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού, στα γραφεία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων (7-9 μ.μ., ΕΚΗ) και στα γραφεία του Σωματείου των Συνταξιούχων ΙΚΑ.
  • Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό και χρήματα, καθημερινά, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Ευγενίδου 5, 1ος όροφος), από τις 10 έως τις 12 το πρωί και από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα.
  • Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης συγκεντρώνει φαρμακευτικά είδη πρώτων βοηθειών, κατά τις εργάσιμες ώρες (8 π.μ. - 2 μ.μ.) στα γραφεία του ΕΚΚΙ.
  • Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό και χρήματα στον αριθμό λογαριασμού 347/29600014 της Εθνικής Τράπεζας.
Στη Ραμάλα αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ

Από την αναχώρηση της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ για την Ραμάλα
Από την αναχώρηση της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ για την Ραμάλα
Στη Ραμάλα βρίσκεται από σήμερα τα ξημερώματα αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Η επίσκεψη αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στόχο έχει να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράσταση της εργατικής τάξης και του λαού της Ελλάδας στους εργαζόμενους της Παλαιστίνης, που για μια ακόμη φορά βρίσκονται στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Το σημερινό πρόγραμμα της επίσκεψης στη Ραμάλα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Συνάντηση με την ηγεσία της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών και με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους από όλη την Παλαιστίνη, στα κεντρικά γραφεία της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών.
  • Συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση που συνδιοργανώνει με άλλους φορείς η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών.
  • Συνάντηση με αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής.
  • Επίσκεψη σε σημεία του τείχους του αίσχους που χτίζουν οι Ισραηλινοί και σε καταυλισμούς Παλαιστινίων.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ