ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αύριο η μεγάλη εργατοϋπαλληλική συγκέντρωση

Με εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις, οι κομμουνιστές καλούν τους εργατοϋπαλλήλους να συμμετάσχουν στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ, στο «Σπόρτιγκ», αύριο στις 6 το απόγευμα

Σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς εξορμούν, εδώ και μέρες, οι κομμουνιστές. Συζητούν με τους εργαζόμενους για την αλήθεια σχετικά με την οικονομική κρίση, για την πρόταση του ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τους καλούν να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση, που διοργανώνουν οι Εργατοϋπαλληλικές Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Με περιοδείες σε εργοστάσια, συσκέψεις, ανακοινώσεις, ατομικές συζητήσεις, το κάλεσμα φτάνει σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο «Ρ» συζήτησε με συνδικαλιστές του ΚΚΕ στη Βιομηχανία και μεταφέρει, ενδεικτικά, την εμπειρία από τη δουλειά που έχει γίνει. Μόνο στο χώρο αυτό, έχουν γίνει εξορμήσεις σε επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών (ΔΕΛΤΑ, ΝΕΣΤΛΕ, ΝΙΚΑΣ, ΤΕΪΣΤΥ, ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, ΠΕΠΣΙ, ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ΚΑΝΑΚΗΣ, ΜΕΒΓΑΛ, ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΒΙΚΟ κ.α.), σε επιχειρήσεις Τύπου και Χάρτου (ΒΕΛΚΑ, ΣΟΦΤΕΞ, ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΑΓΙΑΣ, στα πρακτορεία Αργος - Ευρώπη κ.α.), σε επιχειρήσεις Φαρμάκου (ΦΑΜΑΡ, ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ, ΒΙΑΝΕΞ, ΝΤΕΜΟ, ΛΑΒΙΦΑΡΜ, ΓΙΟΥΝΙΦΑΡΜΑ, συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες, ΒΕΛΛΑ, ΕΛΠΕΝ κ.α.), σε επιχειρήσεις στο χώρο του Μετάλλου (ΠΥΡΚΑΛ, ΕΛΜΑ, ΜΑΛΤΕΖΟΣ, ΖΗΜΕΝΣ, ΓΚΡΑΝΤΕΞ, ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ, ΔΡΑΚΟΥΝΑΚΗΣ, στα μεγάλα συνεργεία της Βουλιαγμένης κ.α.), στο χώρο της Ενέργειας (ΠΕΤΡΟΛΑ, διυλιστήρια, σε μεγάλους χώρους της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ κ.α.), στο χώρο του Ιματισμού και Δέρματος (ΔΑΝΟΣ, ΚΑΖΑΚΟΣ, ΩΜΕΓΑ κ.α.).

Ανταπόκριση και θετικό κλίμα

«Υπάρχει ανταπόκριση και θετικό κλίμα και αυτό φαίνεται και από τη διάθεση των εργαζομένων να ενισχύσουν το Κόμμα και οικονομικά», σημειώνει ο Ηρακλής Κωνσταντινίδης από το χώρο του Μετάλλου. Σημειώνει ότι το κάλεσμα δεν είναι μόνο για τη συγκέντρωση, αλλά και για τη γενικότερη ανάγκη αντίστασης των εργαζομένων, τη στήριξη των ταξικών δυνάμεων, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Ο κλάδος του Ιματισμού και του Δέρματος βρίσκεται σε φθίνουσα κατάσταση, επισημαίνει η Γιάννα Σκαπέτη. Με την κρίση, τα πράγματα γίνονται χειρότερα, προσθέτει. Οπως λέει, απ' τη μια υπάρχει η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απολύσεις εντείνονται, αλλά «οι εργαζόμενοι ακούνε με προσοχή τη φωνή του ΚΚΕ». Μέσα από τις συζητήσεις αναδεικνύονται και τα προβλήματα που προκύπτουν από την καθημερινότητα των εργαζομένων, τις πολλές υποχρεώσεις, την αδυναμία να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, στις ανάγκες των παιδιών τους.

Ο Νίκος Τουτουντζάκης, από το χώρο του Μετάλλου, τονίζει ότι στη συγκέντρωση θέλουμε να έρθουν όσοι όλο το προηγούμενο διάστημα συμπορεύτηκαν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι όσοι αντιλαμβάνονται πως η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι εργαζόμενοι, συμπληρώνει, δεν πρέπει να εγκλωβίζονται σε αντιλήψεις που λένε ότι φταίνε οι μετανάστες ή οι δημόσιοι υπάλληλοι ή όποιος άλλος.

Αυτό που θέλουμε να πούμε στους εργαζόμενους είναι ποιος ευθύνεται για την κρίση, πως οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι, πως την κρίση πρέπει να πληρώσει η πλουτοκρατία, υπογραμμίζει ο Θανάσης Κοτρώνης, από το χώρο του Μετάλλου. Το ΚΚΕ έλεγε και λέει την αλήθεια, την αλήθεια που υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους. Το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι.

Ο Κώστας Λιαπάτης, από το χώρο Τροφίμων και Ποτών, τονίζει ότι όλοι μιλούν για την κρίση στους εργαζόμενους, αλλά κανείς για τις αιτίες. Οι εργαζόμενοι, όμως, βλέπουν τη μεγάλη αντίφαση, απ' τη μια λέγανε ότι δεν υπήρχανε λεφτά για αυξήσεις, για να ζήσουμε, και από την άλλη βρήκαν σε μια νύχτα 28 δισ. για τις τράπεζες. Αυτά τα βλέπουν οι εργαζόμενοι.

ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Επιταχύνουμε τους ρυθμούς στην τελική ευθεία

Στο 72,47% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Διανύοντας πια την τελική ευθεία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην προσπάθεια να καλυφτούν τα πλάνα, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν και είναι πολλές όπως έχει ήδη φανεί. Ο ιδιαίτερος σκοπός αυτής της εξόρμησης που αφορά στην ολοκλήρωση της διάσωσης του ιστορικού αρχείου του Κόμματος, με τη στέγασή του σε ένα ειδικών προδιαγραφών κτίριο, σύγχρονο και ασφαλές, συγκινεί ευρύτερα ανθρώπους του μόχθου που απ' το υστέρημά τους συνδράμουν την προσπάθεια, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εκτίμηση που τρέφουν για το ΚΚΕ και τις διαρκείς μάχες του για τα δικά τους συμφέροντα.

Τη Δευτέρα 19/1 το πανελλαδικό πλάνο είχε καλυφθεί σε ποσοστό 72,47%. Απ' τις Οργανώσεις Περιοχής πρώτη αναδείχτηκε αυτή της Αττικής που υπερκάλυψε το πλάνο της αγγίζοντας το 100,85%. Στη δεύτερη θέση η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 94,30%, στην τρίτη η ΚΟ Πελοποννήσου με ποσοστό 90%. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 88,50%, η Κρήτη με 85,24%, ο Πειραιάς με 84,27%, και στη συνέχεια οι ΚΟ Στερεάς - Εύβοιας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Εξωτερικού, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αιγαίου, Βορειοδυτικής Ελλάδας, Αθήνας.

Η ΚΝΕ κάλυψε το πλάνο της κατά 75,54%, η ΚΟ Καλλιτεχνών 69,33%, η ΚΟ «902» 66% και η ΚΟ «Ριζοσπάστη» 58,67%.

Σε νομαρχιακό επίπεδο σε ρυθμούς υπερκάλυψης κινούνται οι Οργανώσεις Αρκαδίας με ποσοστό 151,85%, Σερρών με 112,50%, Ζακύνθου με 112,33%, Λακωνίας με 110%, Ρεθύμνου με 107,80%, Αργολίδας με 103,25%, Πιερίας με 103%, Ηλείας με 100%. Ακολουθούν με ποσοστά μεγαλύτερα του πανελλαδικού, οι Οργανώσεις: Κεφαλονιάς με 93,33%, Χίου με 92%, Χανίων με 90,26%, Πέλλας με 90%, Σάμου με 88,83%, Θήβας με 83,18%, Μεσσηνίας με 82,75%, Λιβαδειάς με 80,41%, Μαγνησίας με 80,29%, Καστοριάς, Κοζάνης και Κιλκίς με 80%, Κορινθίας με 78,12%, Φθιώτιδας με 78%, Ροδόπης με 76,66%, Αχαΐας με 76,60%, Ηρακλείου με 74,50%, Λασιθίου 74,30%.

Υποπτος διαδικτυακός «αχταρμάς»

Ιστολόγιο (blog), με τίτλο «Ενότητα στα blogs της Αριστεράς», έκανε την εμφάνισή του στο Διαδίκτυο πριν από λίγες μέρες, στο οποίο ο άγνωστος δημιουργός του αυθαίρετα έχει περιλάβει και σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα του «Ριζοσπάστη». Το ίδιο αυθαίρετα έχει αναρτήσει περιεχόμενο και έχει περιλάβει σχετικούς συνδέσμους προς τα ιστολόγια φίλων και οπαδών του ΚΚΕ, μερικοί από τους οποίους έχουν ενημερώσει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον «Ρ» ότι επανειλημμένα - πλην μάταια - ζήτησαν να αφαιρεθούν από το εν λόγω ιστολόγιο.

Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του δημιουργού του ιστολογίου, το χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων των πηγών ανακάτωμα υλικών, που προέρχονται από οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ, από ιστολόγια φιλικά προς αυτούς τους δύο πολιτικούς φορείς και υλικών από τον «Ριζοσπάστη» και ιστολόγια που ανοιχτά τοποθετούνται με το ΚΚΕ, αναμφίβολα λειτουργεί προβοκατόρικα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ