ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Κόκκινες» προκρίσεις

Με... κόκκινη σφραγίδα, επικυρώθηκαν τα δύο εισιτήρια που διεκδικούνταν χτες, για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Πανσερραϊκός και Ολυμπιακός κέρδισαν - δίκαια - την πρόκρισή τους στους «8» του θεσμού.

Στο «Παγκρήτιο» οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ακόμα πιο εύκολα και απ' όσο δείχνει το τελικό 2-0 (69' Μπελούτσι, 85' Γκαλέτι πεν.) αυτό που ήθελαν. Από την αρχή απέκτησαν τα ηνία του αγώνα και ανάγκασαν τους γηπεδούχους σε ρόλο κομπάρσου. Ομως η υπεροχή τους - στο πρώτο 45λεπτο - ήταν άκαρπη, λόγω επιθετικής επιπολαιότητας. Στην επανάληψη, αξιοποίησαν δύο από τις αρκετές φάσεις που δημιούργησαν και έτσι πήραν την πρόκριση. Ο ΟΦΗ σε, σχεδόν, καμιά στιγμή δεν έδειξε ικανός να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Νωρίτερα ο Πανσερραϊκός, χάρη σε γκολ του 19χρονου (που μπήκε ως αλλαγή) Γκούρτσα στο 79', κέρδισε τη Λάρισα και - ύστερα από 10 χρόνια - πέρασε στους «8». Ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεπε να παιχτεί αξιόλογο ποδόσφαιρο. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες και φαινόταν ότι όποιος αξιοποιούσε πρώτος τη δική του, δύσκολα θα έχανε. Το έπραξαν οι γηπεδούχοι και επικράτησαν των φιλοξενουμένων, που ξαναπαρουσιάστηκαν μακριά από τον καλό εαυτό τους.

  • Η αυλαία της φάσης των «16» πέφτει σήμερα με την αναμέτρηση ΑΕΚ - Κέρκυρας (16.45, ΑΛΦΑ). Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ως μοναδικό ρεαλιστικό στόχο (για την κατάκτηση τροπαίου) το Κύπελλο και δε σκέπτονται τίποτα άλλο εκτός της πρόκρισης. Ο Μπάγεβιτς - που θα κάνει αλλαγές - περιμένει από τους παίχτες του σοβαρότητα, συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα. Από την πλευρά τους οι νησιώτες δηλώνουν πως σέβονται, αλλά δε φοβούνται την ΑΕΚ. Παραδέχονται - διά στόματος του τεχνικού τους, Ν. Παντέλη - πως το Κύπελλο δεν αποτελεί προτεραιότητά τους. Αλλά... «δε θα παρουσιαστούμε αδιάφοροι. Θα μπούμε στο γήπεδο για να κάνουμε το παιχνίδι μας, θα παίξουμε χωρίς άγχος με στόχο μια αξιοπρεπή εμφάνιση και από εκεί και πέρα ό,τι θέλει προκύψει».
Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Επιασε κορυφή ο Παναιτωλικός

Μόνο η Κόρινθος «σκόνταψε» από τους προπορευόμενους του 1ου ομίλου στη Γ' Εθνική, ενώ χαρακτηριστικό του 2ου ομίλου ήταν τα πολλά γκολ και το σκαρφάλωμα του Παναιτωλικού στην κορυφή αφού ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΝΕ που ήρθε ισόπαλος στην έδρα του με τη Φιλιππιάδα. Τα πλήρη αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής, είναι: (1ος όμιλος): Βύζας Μεγάρων - Κορωπί 0-1, Ατσαλένιος - Αίας Σαλαμίνας 2-1, Αιγάλεω - Ηλιούπολη 0-2, Ολυμπιακός Χερσονήσου - Παναργειακός 2-1, Παναχαϊκή - Χαϊδάρι 2-1, Αστέρας Ρεθύμνου - Φωστήρας 0-2, Ρόδος - Κεραυνός Κερατέας 2-1, Κόρινθος - Αγιος Δημήτριος 1-1, Αγία Παρασκευή - Αιολικός 3-0 α.α. (2ος όμιλος): Λαμία - Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-4, Δόξα Δράμας - Θερμαϊκός Θέρμης 2-0, Νίκη Βόλου - Εθνικός Κατερίνης 1-0, Ζάκυνθος - Πρέβεζα 0-0, Παναιτωλικός - Φωκικός 3-0, ΠΑΟ Νέων Επιβατών - Εθνικός Φιλιππιάδας 1-1, Πυρσός Γρεβενών - Αναγέννηση Σερρών 3-0, Μακεδονικός - Αναγέννηση Αρτας 8-0, Εορδαϊκός - Ενωση Θράκης 3-0 α.α.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ματς «θρίλερ» στο «Αλεξάνδρειο»

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε περίπου 40 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, από ένα «γκολ-φάουλ» του Λιν Γκριρ, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Αρη στο «Αλεξάνδρειο» με 77-73 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α1. Ετσι, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη εξακολουθεί να παραμένει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετρώντας μόλις μία ήττα και ακολουθεί ο ΠΑΟ.. Για τους νικητές, εκπληκτική απόδοση είχε η 3άδα Πρίντεζης (18 π.), Βούισιτς (17 π.), Χαλπερίν (19 π.).

Επιστροφή στις νίκες με εύκολο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, που νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Κολοσσό Ρόδου με 91-53. Στ' άλλα ματς της 15ης αγωνιστικής, ο Πανιώνιος κέρδισε στην Καβάλα την ομώνυμη ομάδα με 62-58, ενώ στο τέλος η ΑΕΚ πέτυχε σημαντική νίκη με 89-88 την ΑΕ Λάρισας. Το Μαρούσι με κεκτημένη ταχύτητα ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αιγάλεω με 66-62.

ΒΟΛΕΪ
Χαρμολύπες

Με πανηγυρικό τρόπο ο Ηρακλής σφράγισε την πρόκρισή του στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Κέρδισε, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου ομίλου, στη Σόφια την ΤΣΣΚΑ με 3-0 σετ (24-26, 18-25, 27-29). Ετσι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του πρώτος και αήττητος. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε, εντός έδρας, από τη ρωσική Ισκρα Οντιντσόβο με 3-2 (25-17, 28-30, 25-17, 20-25, 13-15) και τερμάτισε τέταρτος. Πλέον περιμένει τ' αποτελέσματα των άλλων ομίλων ώστε - αν βρεθεί στους δύο καλύτερους τέταρτους - να συνεχίσει στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας. Διοργάνωση στους «8» της οποίας θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός. Που ηττήθηκε στη Γαλλία από την Πουατιέ με 3-1 (25-20, 19-25, 25-22, 25-21) αλλά το σετ αυτό, μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα, ήταν αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση. Αντίθετα, η Λαμία έχασε και εκτός έδρας από τη ρωσική Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ, με 3-0 (25-21, 25-12, 25-22), και «αποχαιρέτησε» τη διοργάνωση.

Στην προημιτελική φάση του «Τσάλεντζ Καπ» προκρίθηκε η ΕΑ Πατρών κερδίζοντας, και εκτός έδρας, την ουγγρική Κάποσβαρ με 3-2 (21-25, 25-22, 25-21, 23-25, 6-15).

ΑΡΗΣ
Μαζίνιο αντί Ερνάντεθ

Πανέτοιμος να... ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια - από τη θέση του τεχνικού διευθυντή του Αρη - δήλωσε ο νέος τεχνικός των «κίτρινων», Βραζιλιάνος, Ιονάρ Μαζίνιο μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικά Νέα 98,7» της Θεσσαλονίκης. «Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα να συνεχίσω τη δουλειά που αρχίσαμε πριν από δύο χρόνια με τους ανθρώπους του Αρη. Από τη στιγμή που μου έγινε η πρόταση δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ηταν όνειρό μου να αναλάβω κάποια στιγμή την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Οι φιλοδοξίες και τα όνειρά μου συμβαδίζουν με αυτά των ανθρώπων της ομάδας», είπε ο αντικαταστάτης του Κίκε Ερνάντεθ, ο οποίος αποτελεί τον πέμπτο τεχνικό του Αρη στα τελευταία 3 χρόνια...

Και πρόσθεσε: «Η εμπειρία στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο μου έχει δείξει πως η επιτυχία δεν έρχεται μόνο μέσα από την ποιότητα και τα ατομικά χαρίσματα του κάθε ποδοσφαιριστή. Αν δεν υπάρχει πειθαρχία καμία ομάδα δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ