ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης

Associated Press

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 50 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης διοργανώνεται την Δευτέρα 26 Γενάρη του 2009 στις 7 μ.μ. στο Θέατρο «Περοκέ» (Οδυσσέως 2, Πλατεία Καραϊσκάκη) υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης και του Συλλόγου Φαρακλάδων η «ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλονιάς.

Στο καλλιτεχνικό μέρος θα συμμετέχουν τα συγκροτήματα του Συλλόγου «ΕΥΓΕΡΟΣ», η Μεικτή Χορωδία και Μαντολινάτα, το Χορευτικό παραδοσιακών χορών και το Μουσικό Σύνολο.

Η Επανάσταση στην Κούβα ήταν αποτέλεσμα και συνέχεια των πολύχρονων αγώνων του λαού για εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία και απέδειξε πως ο σοσιαλισμός δεν είναι ουτοπία, πως ο ιμπεριαλισμός μπορεί να ηττηθεί και πως οι λαοί μπορούν να νικούν. Η Επανάσταση έφερε σημαντικές κατακτήσεις στην καθημερινή ζωή των Κουβανών, οι οποίοι καθημερινά παλεύουν για τη βελτίωση αυτών των κατακτήσεων στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Επιστήμης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού κ.ά., ενώ συνεχίζουν να δίνουν απλόχερα και χωρίς ανταλλάγματα τη διεθνιστική τους βοήθεια σε χώρες που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και ας μην ξεχνάμε. Ολα αυτά, παρά τις πιέσεις του ιμπεριαλισμού και την επιβολή από την πλευρά των ΗΠΑ του βάρβαρου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού, σχεδόν μισό αιώνα.

ΚΥΠΡΟΣ
Ενότητα και δουλειά η επόμενη μέρα για το ΑΚΕΛ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Συγχαρητήρια από όλα τα κυπριακά κόμματα έφτασαν χτες στο ΑΚΕΛ, με αφορμή την εκλογή του νέου ΓΓ, Αντρου Κυπριανού, ο οποίος προσερχόμενος στο γραφείο του δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στη νέα του θέση δεν υπάρχει «καμία αλλαγή, απλά περισσότερες ευθύνες». Οι ηγεσίες του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, του ΔΗΣΥ, των Οικολόγων, της Επαλξης Ανασυγκρότησης Κέντρου και της Πρωτοβουλίας Ελεύθερων Πολιτών, αλλά και η επαναβεβαίωση των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν το ΑΚΕΛ στις εκλογές ότι θα εξακολουθήσουν τη συνεργασία τους με το Κόμμα.

Ο νεοεκλεγείς ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ επανέλαβε ότι όλοι στο Κόμμα «θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πάντες ότι στο ΑΚΕΛ λειτουργούμε πολύ διαφορετικά απ' ό,τι λειτουργούν στα υπόλοιπα κόμματα. Δε λειτουργούμε ούτε με αρχηγικό, ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Λειτουργούμε συλλογικά».

Σημείωσε ότι είναι ώρα για δουλειά, αναφερόμενος στις ευθύνες και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Κόμμα, όπως οι ευρωεκλογές, ενώ επαναβεβαίωσε ότι θα εξακολουθεί να στέκεται όπως πάντα αρωγός στα προβλήματα του εργαζόμενου λαού, στηρίζοντας την κυβέρνηση και προσπαθώντας να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, με ιδιαίτερη προσοχή και στο εθνικό πρόβλημα της κατοχής.

Στην εκλογή του νέου ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκαν χτες και οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες με σχετικά ρεπορτάζ.

Δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ

Η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση, αύριο Παρασκευή, στην ταβέρνα «Δειπνοσοφιστές ο Ρήγας», επί της λεωφόρου Γέρακα 16, στις 9 μ.μ.

-- Η ΚΟΒ Αρτέμιδας διοργανώνει συνεστίαση σήμερα, Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ., στην ταβέρνα «ΜΙΤΕΡΑΝ», Αγίου Ιωάννου 75 (από 8η στάση Βραυρώνος).

-- Οι ΚΟ Χαϊδαρίου διοργανώνουν συνεστίαση, αύριο, Σάββατο 24/1, στις 8.30 μ.μ., στην ταβέρνα «Ανέστης» στο Δαφνί Χαϊδαρίου.

-- Πολιτική εκδήλωση τιμής για τον σ. Γιάννη Καρανάσο, μπροστά στα 90 χρόνια του ΚΚΕ, διοργανώνει η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, αύριο, Σάββατο 24/1, στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ευθυμίας, με ομιλητή τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση, αύριο, Σάββατο 24/1, στο κέντρο «Λιβαδάκι» με ζωντανή μουσική, στις 8 μ.μ.

-- H ΚΟ Κοζάνης του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση, αύριο, Σάββατο 24/1, στο Οικογενειακό Κέντρο «Παλάτι», στην Κοζάνη.

-- Σε συνεστίαση της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικής Υπαίθρου της ΚΟΘ του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 24 Γενάρη στο κέντρο «Δειλινά» στα Κουφάλια, θα μιλήσει η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου.

-- Η ΚΟ Κορυδαλλού του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση, την Κυριακή 25 Γενάρη, στη 1.30 μ.μ., στο κέντρο «Νέα Συντροφιά» (Ααρ. Αντύπα 34, Αγία Βαρβάρα - Αιγάλεω).

-- Η Αχτίδα Δικηγόρων της ΚΟΑ του ΚΚΕ πραγματοποιεί συνεστίαση την Κυριακή, 25/01, στη 1 το μεσημέρι, στο κέντρο «Ποικίλη Στοά», Αγίου Φιλίππου 14, Μοναστηράκι.

-- Στην Αγιά του Δήμου Πάργας θα περιοδεύσει και θα μιλήσει, τη Δευτέρα 26/1, στις 6.30 μ.μ., ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση του Κόμματος για την αγροτική οικονομία.

Εκδήλωση του ΚΜΕ

Το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ) διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, με θέμα: «Καπιταλιστική Οικονομική Κρίση: Η αντιπαράθεση του Μαρξισμού - Λενινισμού με αστικές και οπορτουνιστικές θεωρίες και πολιτικές» τη Δευτέρα 26/1, ώρα 18.00, στην αίθουσα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου).

Συζητούν τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό

Συζητήσεις πάνω στις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό διοργανώνουν το επόμενο διάστημα κομματικές και κνίτικες οργανώσεις στην Αθήνα. Συγκεκριμένα:

-- Την Τρίτη 27/1, στις 12.30 μ.μ., στη Φυσικομαθηματική Σχολή. Θα μιλήσει ο Γ. Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Την Τετάρτη 28/1, στη 1 μ.μ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Θα μιλήσει ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Την Τετάρτη 28/1, η Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 & Πανεπιστημίου). Την παρουσίαση θα κάνει ο Β. Οψιμος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 28/1, στις 12 μ., στο ΤΕΙ Αθήνας. Θα μιλήσει ο Π. Αλέπης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Την Τετάρτη 28/1, στη 1 μ.μ., στην ΑΣΟΕΕ. Θα μιλήσει ο Μ. Παπαδόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

-- Την Πέμπτη 29/01, στις 12 μ., στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα μιλήσει ο Μ. Μαΐλης, μέλος της ΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ