ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
Σελ. /40
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
«Εμπάργκο» στην αντιαγροτική πολιτική

Κύμα συμπαράστασης από τοπικούς φορείς

Στο μπλόκο της Πρέβεζας
Στο μπλόκο της Πρέβεζας
Σταθερά στο μετερίζι του αγώνα, ενισχύοντας το πολυήμερο αγωνιστικό «μπλόκο» που έχει στηθεί από το περασμένο Σάββατο στη γέφυρα του Λούρου, παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Νομού Πρέβεζας αλλά και της Αρτας, διεκδικώντας μαζί με τις δυνάμεις του συνεπούς αγωνιστικού αγροτικού κινήματος την ουσιαστική ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και την προστασία της παραγωγής τους.

Νέες δυνάμεις αναμένονταν να μπουν στη μάχη χτες το απόγευμα από το Καναλάκι και τη γύρω περιοχή του αυξάνοντας τα δεκάδες τρακτέρ που έχουν σταθμεύσει στη γέφυρα του Λούρου. Αποδεικνύοντας ότι το «εμπάργκο» σε αυτή την αντιαγροτική πολιτική που έχει στηθεί στο Λούρο όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται, αλλά διευρύνεται και ενισχύεται. Αυτό άλλωστε εκφράζεται και στην ευρεία συμπαράσταση και αλληλεγγύη από εργατικούς, τοπικούς και άλλους φορείς, που εκφράζουν καθημερινά και με κάθε τρόπο τη στήριξη στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στις γραμμές του, το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, οι Σύλλογοι Γυναικών Νομού Πρέβεζας και Δήμου Λούρου, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Πρέβεζας και Φαναριού είναι ορισμένοι μόνο από εκείνους που δηλώνουν την αμέριστη στήριξη στον αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων. Δίνοντας απάντηση στον αποκαλούμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» και τις δήθεν «κοινωνικές αντιδράσεις» που καλλιεργεί και επικαλείται η κυβέρνηση για να υπονομεύσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Η απόφαση άλλωστε που πήρε η Συντονιστική Επιτροπή σε χτεσινή νέα συνεδρίαση, αποτυπώνοντας και την αγωνιστική διάθεση των αγροτοκτηνοτρόφων, είναι ξεκάθαρη «συνέχιση του αγώνα».

Σε αυτή την κατεύθυνση το «αλώνισμα» της υπαίθρου συνεχίζεται με περιοδείες και εξορμήσεις καλώντας και άλλους μικρομεσαίους παραγωγούς να κατέβουν στο δρόμο, για να πυκνώσει το μπλόκο του αγώνα. Για να προβληθεί ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο αποφασιστικά το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης, το οποίο αφορά μεταξύ άλλων ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Με τον παρατεταμένο αγώνα τους διεκδικούν επίσης να μπει φραγμός στην ιδιωτικοποίηση της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, κάλυψη του χαμένου εισοδήματος συνυπολογίζοντας το αυξημένο κόστος παραγωγής, μείωση του κόστους παραγωγής, με μείωση του ΦΠΑ, των επιτοκίων, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των αγροεφοδίων κ.ά.

Τρακτέρ έχουν παραταχθεί επίσης από χτες το πρωί περιμετρικά στο ύψος της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης στην Κόνιτσα, ενώ σε αναμονή εξακολουθούν να βρίσκονται και αγρότες με τρακτέρ στον κόμβο Δεμάτι και Μετσόβου του Νομού Ιωαννίνων. Μέχρι αργά χτες το απόγευμα το μπλόκο στη γέφυρα Αχελώου παρέμενε, ενώ στη γέφυρα του Ευήνου μετά και από συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής αποφασίστηκε η «λύση» του μπλόκου, που είχε στηθεί από το περασμένο Σάββατο.

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Συζήτηση με την ΠΑΣΥ

Περιοδεία του Γ. Γκικόπουλου, στελέχους της ΠΑΣΥ, στη Σχολή. Συναντήσεις με φοιτητές, εργαζόμενους και καθηγητές

Για να μάθουν οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι τα πραγματικά αιτήματα του αγώνα των αγροτών... Για να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους σε αυτή τη μάχη... Γιατί εργαζόμενοι και φοιτητές γενικά έχουν κοινά συμφέροντα με τους μικρομεσαίους αγρότες και κοινούς «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την ευρωενωσιακή πολιτική... Γιατί ειδικά οι φοιτητές και καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής έχουν λόγο στην αγροτική παραγωγή με τη μεταφορά των επιστημονικών τους γνώσεων και τη στήριξη του παραγωγού...

Στην περιοδεία του Γιώργου Γκικόπουλου, στελέχους της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) χτες στη Γεωπονική Σχολή της Αθήνας αναδείχτηκαν τα στοιχεία εκείνα που ενώνουν αγρότες - φοιτητές και λαϊκά στρώματα, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να στραφούν οι εργαζόμενοι ενάντια στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι λόγοι που σπρώχνουν τους αγρότες στο δρόμο και τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. «Εχουμε ανάγκη τη στήριξή σας» τόνισε ο Γ. Γκικόπουλος απευθυνόμενος σε φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους. Τα αιτήματα των αγροτών «αγκαλιάστηκαν», ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι εργαζόμενοι και οι φοιτητές ρωτούσαν και συζητούσαν με διάθεση να μάθουν τα πραγματικά αιτήματα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκε ότι μέχρι σήμερα εργαζόμενοι και φοιτητές - ενημερωμένοι κυρίως από τα αστικά ΜΜΕ - νόμιζαν ότι οι αγρότες λίγο πολύ... τσακώνονται για τη μοιρασιά των επιδοτήσεων. Απευθυνόμενος σε εργαζόμενους και φοιτητές επισήμανε ότι «παίζετε ουσιαστικό ρόλο στην αγροτική παραγωγή» και εξήγησε ότι υπάρχει επιστημονική γνώση, όμως με την εφαρμοζόμενη πολιτική δε μεταφέρεται στους αγρότες, αλλά πηγαίνει στις πολυεθνικές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην αγροτική παραγωγή.

Εκείνο που φάνηκε στην περιοδεία της ΠΑΣΥ στη Γεωπονική, είναι ότι υπάρχει το έδαφος να χτιστεί ανάμεσα σε αγρότες και φοιτητές και εργαζόμενους μια σχέση πραγματικής και ουσιαστικής στήριξης και συμπόρευσης, για μια αγροτική οικονομία που να ανταποκρίνεται συνολικά στα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.

Μοναδική παραφωνία η στάση συγκεκριμένου καθηγητή, συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ, όταν οι φοιτητές μαζί με τον συνδικαλιστή της ΠΑΣΥ πήγαν για μια σύντομη ενημέρωση στο αμφιθέατρο «Κουτσομητόπουλου», λίγο πριν ξεκινήσει η εξέταση του μαθήματος «Γενική Αμπελουργία». Ο καθηγητής δήλωσε ότι θα ακυρώσει τις εξετάσεις και αποχώρησε! Τελικά, μετέθεσε την εξέταση λίγες ώρες αργότερα. Το περιστατικό καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους η ΚΟΒ Γεωπονικής του ΚΚΕ και η αντίστοιχη Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ, που σημειώνουν ότι ο καθηγητής «δήλωσε "δεν έχω αυτές τις πολιτικές πεποιθήσεις και γι' αυτό δεν επιτρέπω σε απροειδοποίητους αγρότες να μπαίνουν εδώ μέσα κλπ". Μάλιστα, όταν άκουσε ότι ο αγροτοσυνδικαλιστής που ήταν επικεφαλής στην περιοδεία ήταν από την ΠΑΣΥ, έφυγε φρενήρης μονολογώντας. Αυτό που ενοχλεί (...) είναι το συνεπές αγροτικό κίνημα που δε σκύβει το κεφάλι και δε δηλώνει υποταγή στη νέα ΚΑΠ».

Οι δήθεν φίλοι της αγροτιάς

-- Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για χάραξη Εθνικής Στρατηγικής στη χώρα μας για την αγροτική παραγωγή.

Η εξειδίκευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην Ελλάδα αποτελεί την Εθνική Στρατηγική της χώρας στον τομέα της αγροτικής παραγωγής. Είναι αυτή ακριβώς η Εθνική Στρατηγική, που αφανίζει τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες. Είναι αυτός ένας από τους βασικούς λόγους, που κάθε χρόνο 20.000 αγρότες φεύγουν από την παραγωγή. Την ΚΑΠ την έχουν και την είχαν ευαγγέλιο και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Με την αναθεώρηση της ΚΑΠ ακολούθησαν οι αναθεωρήσεις των Κοινών Οργανώσεων Αγοράς σε μια σειρά καλλιεργειών, όπως στη ζάχαρη, στο κρασί, στα οπωροκηπευτικά, στον καπνό κ.α., με την αποδέσμευση της ενίσχυσης από την παραγωγή, την κατάργηση της παρέμβασης, τη μείωση πόρων για τη γεωργία και για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος. Μειώνονται οι γεωργικές δαπάνες.

Τα μέτρα που παίρνει η ΕΕ, στο πλαίσιο της ΚΑΠ, αφορούν: Περικοπή κονδυλίων από τις αγροτικές επιδοτήσεις για να δοθούν στους επιχειρηματίες που θα δραστηριοποιηθούν στον αγροτουρισμό και άλλες εξωαγροτικές δραστηριότητες, δραστική μείωση των αγροτικών κονδυλίων του κοινοτικού προϋπολογισμού, από 45% το 2006, στο 35% το 2013.

Η Κομισιόν πρότεινε την αύξηση της ελάχιστης έκτασης όπου δε θα δίνονται επιδοτήσεις, από τα 3 στρέμματα στα 10 στρέμματα, και αν θέλουν τα κράτη - μέλη τα κάνουν και 20 στρέμματα. Παράλληλα, πρότεινε και άλλο κριτήριο αποκλεισμού από τις αγροτικές επιδοτήσεις: Τα κράτη - μέλη θα μπορούν να κόβουν όσους παίρνουν κάτω από 250 ευρώ επιδότηση.

*

-- Η κυβέρνηση μιλά για αποζημιώσεις σ' αυτούς, που κατά κύριο επάγγελμα είναι αγρότες. Τι σημαίνει αυτό για τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες;

Η κυβέρνηση, μιλώντας για επιδοτήσεις ή για αποζημιώσεις σ' αυτούς που κατά κύριο επάγγελμα είναι αγρότες, θέλει να πετάξει εκτός αγροτικής παραγωγής τους αγρότες, που, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας, αναγκάζονται να κάνουν δεύτερη και τρίτη δουλειά για να μπορούν να έχουν ένα μεροκάματο.

Αυτή η τάση ολοένα και αυξάνεται, αφού το αγροτικό εισόδημα των φτωχών αγροτών συνεχώς μειώνεται και αναγκάζονται να βγαίνουν για ένα μεροκάματο σε άλλες δουλειές, ακριβώς λόγω της πολιτικής που ακολουθείται και που τους ξεκληρίζει. Στην ουσία, η κυβέρνηση με το επιχείρημα τού «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη» επιδιώκει να μοιράσει χρήμα σε λιγότερους και να επωφεληθούν από αυτό - κατά κύριο λόγο - αγρότες που έχουν μεγάλη ιδιοκτησία.

Ταυτόχρονα, και αυτοί που είναι σήμερα κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά δεν είναι καπιταλιστές αγρότες, με την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που συναποφασίζουν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις σε όφελος του κεφαλαίου, αργά ή γρήγορα και μάλλον γρήγορα, θα φτάσουν να κάνουν ό,τι και οι τωρινοί φτωχοί αγρότες, δηλαδή και άλλη δουλειά για να συμπληρώσουν εισόδημα.

Ετσι, λοιπόν, με τη λογική τού «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης», οι φτωχοί αγρότες που θα κάνουν και ένα - δύο μεροκάματα σε άλλες δουλειές δε θα μπορούν να πάρουν επιδοτήσεις, γιατί η κυβέρνηση δε θα τους αναγνωρίζει αποκλειστικά και μόνον ως αγρότες. Για παράδειγμα, ένας πλούσιος μεγαλοϊδιοκτήτης χωραφιών που δεν κάνει καμία δουλειά, απλά έχει μεγάλη ιδιοκτησία στη γη, θα παίρνει επιδοτήσεις, γιατί θα θεωρείται κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, ενώ ένας αγρότης με 10 στρέμματα χωράφια που παλεύει για το μεροκάματο και αλλού δε θα παίρνει επιδότηση.

Η φτωχή αγροτιά πρέπει να παλέψει, ώστε ακόμα κι αν δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι φτωχοί αγρότες που εργάζονται, για παράδειγμα, για ένα μεροκάματο στην οικοδομή, να πάρουν επιδοτήσεις.

*

-- Τα κοινοτικά προγράμματα, στα οποία εντάχθηκαν αγρότες, έδωσαν λύσεις στα προβλήματά τους;

Καμία λύση. Ισα ίσα, μεγάλο μέρος των νέων αγροτών που καλλιέργησαν χωράφια των πατεράδων τους μέσα από τέτοια προγράμματα βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Γιατί, για να ενταχθούν στα προγράμματα, χρειάστηκε να πάρουν δάνεια και να βάλουν κι αυτοί λεφτά. Δε δίνει τσάμπα πρόγραμμα η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως στους μεγαλοεπιχειρηματίες που δίνει επιδότηση 80% ενός έργου και εκείνος βάζει το 20%.

Ετσι, μπήκαν στα προγράμματα νέοι αγρότες, αλλά, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής, «παγιδεύτηκαν», με αποτέλεσμα και στην τράπεζα να είναι χρεωμένοι για το δάνειο, και στους προμηθευτές για τα λιπάσματα, τους σπόρους κ.ά. και οι μεγαλέμποροι τους εκμεταλλεύτηκαν αγοράζοντας παραγωγή για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτά είναι τα περιβόητα προγράμματα, που το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, ωθούν τη φτωχή αγροτιά στο λεγόμενο «αγροτουρισμό». Δηλαδή, ακόμα μία παγίδα, αφού θα μετατρέψουν τους μικρούς παραγωγούς, που θα έχουν πουλήσει και τα χωράφια τους σε κανένα ίδρυμα που δραστηριοποιείται στον τομέα του αγροτουρισμού, σε εργάτες γης που θα φτιάχνουν γλυκά του κουταλιού για τους τουρίστες.


Κ. Πασ.

Διάλεξαν λάθος όχθη

Σε αυτούς που αναγνωρίζουν τις «δίκαιες απαιτήσεις» των αγροτών, αλλά ταυτόχρονα τους ζητούν να τα «μαζεύουν» από τους δρόμους, προστέθηκε χτες η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Η διοίκηση του ΒΕΑ κάνει λόγο για «αποδιοργάνωση» της οικονομίας, αναφέρεται στις «ελλείψεις πρώτων υλών» και θεωρεί τελικά ότι οι αγρότες χάνουν το δίκιο τους.

Ετσι, το ΒΕΑ, ξεχνώντας όλες τις σοβαρές επιπτώσεις που υφίστανται οι δεκάδες χιλιάδες βιοτέχνες της χώρας από την ίδια πολιτική που χτυπά τους αγρότες, προτιμά και επιλέγει να σταθεί στην άλλη όχθη. Ετσι, είτε το θέλει είτε όχι, στέκεται απέναντι στους αγρότες και στο πλευρό της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και της ευρωενωσιακής πολιτικής, μιας πολιτικής που χτυπά αλύπητα τους μικρούς βιοτέχνες.

Ζητά λοιπόν από τους αγρότες την «απελευθέρωση του οδικού δικτύου» ή το ολιγόωρο κλείσιμό τους. Τους ζητά, με δυο λόγια, να ανοίξουν οι δρόμοι και να εισβάλει η φιλομονοπωλιακή, αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική...

ΕΣΑΚ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Στο πλευρό των αγροτών

Αγωνιστικό χαιρετισμό στη μικρομεσαία αγροτιά που παλεύει δίκαια για τα χρόνια προβλήματά της, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΣΑΚ) Οδηγών Φορτηγών, που είναι μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οδηγών Φορτηγών.

Η ΕΣΑΚ καλεί όλους τους οδηγούς να στηρίξουν τους αγώνες των αγροτών, να σταθούν αλληλέγγυοι σε κάθε μορφή πάλης που θα αποφασίσουν οι αγρότες. «Να αγνοήσουμε τα γνωστά παπαγαλάκια που προσπαθούν να μας στρέψουν ενάντιά τους, για να γεμίσουν ακόμα περισσότερο τις τσέπες του κεφαλαίου. Οι αγρότες μοχθούν στο χωράφι πεινασμένοι και εμείς ατελείωτες ώρες στο τιμόνι κακοπληρωμένοι, άρα ο αγώνας είναι κοινός», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ολόπλευρη στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών της χώρας εκφράζει με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Εργατο - αγροτική συγκέντρωση

«Εργατιά, Αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά». Με αυτό το σύνθημα εργαζόμενοι της Ζακύνθου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του νησιού, για να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών που από την περασμένη Δευτέρα το έχουν αποκλείσει.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Τάκης Στρούζας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, κάλεσε τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους του νησιού να βρεθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες, γιατί ο κοινός αγώνας της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, είναι αυτός που θα δώσει διέξοδο στα λαϊκά προβλήματα για την ανατροπή των πολιτικών του κεφαλαίου, της ΕΕ που με συνέπεια εφαρμόζουν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου στη χώρα μας.

Στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Αχαΐα οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο στη διασταύρωση Κουρλαμπά και στην Ηλεία παραμένουν αμετακίνητοι τόσο στον κόμβο της Μαραθιάς όσο και στο Καλλίκωμο.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Υποστηρίζουν το δίκαιο αγώνα

Την πλήρη υποστήριξή του στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και στα αιτήματά της, όπως αυτά εκφράζονται από τις Συντονιστικές τους Επιτροπές και την Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση, εκφράζει ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ).

Ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι «η πάλη των αγροτών, οι κινητοποιήσεις των νέων, οι απεργίες των εργαζομένων και οι διαδηλώσεις των συνταξιούχων, που διαρκώς διευρύνονται, σε συνδυασμό με τις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις των ΕΒΕ, δείχνουν το δρόμο του κοινού αγώνα όλων των λαϊκών τάξεων ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές. Είναι καιρός να συγκροτηθεί ένα αρραγές αντιμονοπωλιακό μέτωπο αυτών των δυνάμεων που θα αντισταθεί και θα ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές».

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΑΜΦΙΣΣΑ - ΛΑΜΙΑ
Στο δρόμο δυναμικά

Με αποφασιστικότητα και μπόλικο κουράγιο οι ξωμάχοι παραμένουν και ενισχύουν τα «μπλόκα της οργής» και δε «γρικάνε» από τις παραπλανητικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, την τακτική του «μαστιγίου και καρότου», τον αποπροσανατολισμό και τη διχόνοια που προσπαθούν να σπείρουν ανάμεσά τους.

Ετσι λοιπόν και στο Μαντούδι δεν το «κουνάνε ρούπι» από την προηγούμενη Πέμπτη στο μπλόκο στα Παλιούρια, αλλά δυναμώνουν και το μπλόκο τους οι ελαιοπαραγωγοί της Φωκίδας, στην είσοδο της πόλης της Αμφισσας, ενώ καθημερινά οι αγροτοσυνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «οργώνουν» τα χωριά καλώντας σε ξεσηκωμό τους αγρότες. Προχτές το μπλόκο της Αμφισσας επισκέφτηκαν, εκφράζοντας της αλληλεγγύη τους, αντιπροσωπεία του ταξικού Εργατικού Κέντρου, αποτελούμενη από το πρόεδρό του Γ. Ιωσηφίδη και άλλα μέλη του ΔΣ. Επίσης, εκ μέρους της δημοτικής κίνησης της ΔΑΣ, η δημοτική σύμβουλος Αμφισσας, Ελ. Αρμάου. Σήμερα το απόγευμα, εξάλλου, το «μπλόκο» Μαντουδίου θα επισκεφτεί αντιπροσωπεία της ΝΑΣ Εύβοιας με τη νομαρχιακή σύμβουλο Σ. Ντούρου, ενώ ψήφισμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των αγροτών εξέδωσαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Στο μεταξύ νέο μπλόκο από αγρότες, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, της περιοχής Μακρακώμης βγήκε προχτές στην περιοχή Καστρί του δήμου, στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου και παραμένει αποκλείοντας κατά διαστήματα στο δρόμο.

Με τους αγρότες και ο «ΕΡΜΗΣ»

Το ΔΣ του Συνδικάτου Οδηγών Αυτοκινήτων Μακεδονίας Θράκης «Ο ΕΡΜΗΣ» επισκέφθηκε τα μπλόκα για να εκφράσει τη συμπαράσταση του σωματείου στον αγώνα τους. Σε ανακοίνωση του, τονίζεται, ότι, όπως διαπίστωσαν τα μέλη του ΔΣ «σ' όλα τα μπλόκα της Β. Ελλάδας οι αγρότες έδειχναν μεγάλη κατανόηση και διάθεση συνεργασίας με τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ