ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα Γκουαντάναμο να κλείσουν, οι κρατούμενοι να αφεθούν ελεύθεροι

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Ετοιμη φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση της χώρας μας να «φιλοξενήσει» κάποιους από τους κρατούμενους των Αμερικανών στο Γκουαντάναμο, όπως προέκυψε από την απάντηση που έδωσε τη Δευτέρα η Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Χ. Ζεμπαρί.

Σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την υπόθεση Γκουαντάναμο και τη μεταφορά κρατουμένων σε χώρες της ΕΕ, υπογράμμισε:

«Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη και κατηγορηματική: Τα Γκουαντάναμο πρέπει να κλείσουν.

Οι κρατούμενοι, που εντελώς παράνομα έχουν φυλακίσει οι ΗΠΑ, πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι και σε καμιά περίπτωση να μη συνεχιστεί με οποιαδήποτε μορφή η κράτησή τους σε άλλες χώρες και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα. Οπως και να έχει, είμαστε αντίθετοι και καλούμε το λαό σε ετοιμότητα, ώστε να ματαιώσει την εφαρμογή οποιασδήποτε "αντιτρομοκρατικής συνεργασίας" με τις ΗΠΑ, είτε την υπογράφει η ελληνική κυβέρνηση, είτε η ΕΕ».

ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Στην τελική ευθεία για την υπερκάλυψη

Στο 89,20% έφθασε η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου την περασμένη Δευτέρα

Κατά 89,20% καλύφτηκε την περασμένη Δευτέρα το πανελλαδικό πλάνο της δίμηνης (Δεκέμβρης - Γενάρης) Οικονομικής Εξόρμησης που έχει προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου και για την ολοκλήρωση της διάσωσης του αρχείου με τη στέγασή του σε ένα σύγχρονο και ασφαλές κτίριο.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία πριν τη λήξη της οικονομικής εξόρμησης, τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ εντείνουν τις προσπάθειές τους σε όλη τη χώρα για την κάλυψη και υπερκάλυψη των πλάνων. Τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά και τα «άλματα» που πραγματοποίησαν οι περισσότερες Κομματικές Οργανώσεις πλησιάζοντας την κάλυψη των πλάνων τους, αντανακλούν τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν, οι οποίες σε συνδυασμό με την πρόθυμη ανταπόκριση των ανθρώπων του μόχθου, που απ' το υστέρημά τους ενισχύουν το ΚΚΕ, δείχνουν ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους. Οι προσπάθειες όλων των μελών του Κόμματος και της νεολαίας πρέπει να κορυφωθούν καθώς η εξόρμηση οδεύει προς το τέλος της και με αποφασιστικότητα να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το άνοιγμα προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ώστε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη.

Ως τη Δευτέρα πρώτη οργάνωση από πλευράς κάλυψης του πλάνου ήταν αυτή της Αττικής η οποία υπερκάλυψε το πλάνο με ποσοστό 110,83%, δεύτερη αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 97,85%, τρίτη αυτή της Πελοποννήσου με ποσοστό 97,23% και ακολουθούσαν κατά σειρά οι ΚΟ Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Κρήτης, Πειραιά, Στερεάς - Εύβοιας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Εξωτερικού, Βορειοδυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αιγαίου.

Η ΚΝΕ είχε καλύψει το 85,36% του πλάνου, η ΚΟ του «902» το 73,00% και η ΚΟ του «Ριζοσπάστη» το 69,29%.

Ακατάλληλο το κτίριο των ιατρείων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας

Το θέμα έφεραν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα τη μεταστέγαση των ιατρείων του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Καζάκος, Λίλα Καφαντάρη και Εύα Μελά. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές του ΚΚΕ σημειώνουν:

«Οι συνταξιούχοι και γενικά οι ασφαλισμένοι της Ν. Ιωνίας που εκφράζονται από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, όπως ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Ν. Ιωνίας, Συνδικάτα Οικοδόμων, Παράρτημα Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, καθώς και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών, είναι ανάστατοι από την επιλογή της αρμόδιας υπηρεσίας του ΙΚΑ για τη μίσθωση κτιρίου, εντελώς ακατάλληλο για τη μεταστέγαση των ιατρείων του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας.

Και αυτό γιατί το εν λόγω κτίριο βρίσκεται μακριά από το κέντρο της πόλης, στην οδό Α. Παναγούλη στα σύνορα με το Δήμο Ν. Ηρακλείου και δεν έχει πρόσβαση από κανένα μέσο αστικής συγκοινωνίας και γι' αυτό δεν εξυπηρετεί.

Ο δρόμος Α. Παναγούλη είναι ταχείας κυκλοφορίας, ακόμα και με βαρέα οχήματα και η προσπέλαση των ηλικιωμένων, των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, με μειωμένη όραση, μωρομάνες, καθώς και άλλων με προβλήματα υγείας είναι αδύνατη και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να υπάρξουν θύματα.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο διαχωρισμός των ιατρείων από τις διοικητικές υπηρεσίες η απόσταση των οποίων ξεπερνάει το χιλιόμετρο θα είναι άλλη μια ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους.

Στο διαγωνισμό που έγινε προσφερόταν κτίριο δίπλα στο τμήμα των διοικητικών υπηρεσιών και συντάξεων.

Σ' αυτό συμφωνούσε και η Διοίκηση του Υποκαταστήματος Ν. Ιωνίας, γιατί θα ήταν η μία υπηρεσία δίπλα στην άλλη.

Το αίτημα των ασφαλισμένων υιοθετεί ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν. Ιωνίας.

Οι ασφαλισμένοι δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, προκειμένου να ματαιώσουν το διαγωνισμό και να εξευρεθεί κτίριο το οποίο θα εξυπηρετεί τόσο τους ασφαλισμένους, όσο και τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα των δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων και ασφαλισμένων του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας».

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Σήμερα, Πέμπτη, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ, θα περιοδεύσει σε εγκαταστάσεις της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και σε Κέντρα Υγείας σε Πέραμα και Σαλαμίνα. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Στις 7 π.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στο Μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Στις 9 π.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση ανέργων στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα. Στις 10 π.μ. περιοδεία σε στέκια μεταλλεργατών στο Πέραμα. Στις 10.30 π.μ. στο Κέντρο Υγείας Περάματος. Στις 12 μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στα Ναυπηγεία Κόρου, στη Σαλαμίνα. Στη 1 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.

-- Η ΚΟΒ Σητείας διοργανώνει συνεστίαση την Παρασκευή 30/1 στην ταβέρνα «Μόλος», οδός Καραβελάκη 5, στις 8.30 μ.μ.

-- Η ΚΟΒ Ιεράπετρας διοργανώνει συνεστίαση το Σάββατο 31/1 στις 7.30 μ.μ. στην ταβέρνα «Καλλιτέχνες».

-- Η ΚΟΒ Μελισσίων τιμώντας το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ διοργανώνει εκδρομή στη γενέτειρα του σ. Χαρίλαου Φλωράκη. Αναχώρηση το Σάββατο 31/1 στις 3 μ.μ. από τα γραφεία της Οργάνωσης, Λ. Δημοκρατίας 65. Την Κυριακή 1/2 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο μουσείο και στο μνήμα του σ. Χαρίλαου Φλωράκη στο Παλιοζογλώπι.

-- Η Αχτίδα Ανατολικής Υπαίθρου της ΚΟΘ του ΚΚΕ το Σάββατο 31/1 διοργανώνει συνεστίαση στο κέντρο «Θεσσαλονικιά».

-- Οι ΚΟ Θριασίου του ΚΚΕ πραγματοποιούν συνεστίαση το Σάββατο 31/1, στις 9 μ.μ., στην ταβέρνα «Ο κήπος» (οδός Γυφτέα, Ελευσίνα).

-- Η Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ διοργανώνει συνεστίαση, την Κυριακή 1/2, στη 1 μ.μ., στο κέντρο «Ποικίλη Στοά», Αγίου Φιλίππου 14, Μοναστηράκι.

ΑΧΤΙΔΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συζήτηση με τους μετανάστες για την κρίση

Να μάθουν την αλήθεια για την κρίση και μαζί, Ελληνες και μετανάστες, να αποκρούσουν την επίθεση του κεφαλαίου, των κομμάτων του και της ΕΕ, καλεί η Αχτίδα Βιομηχανίας της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ τους μετανάστες εργάτες σε σχετική συζήτηση που θα γίνει την Κυριακή, 1/2 στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ στην οδό Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ