ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Με το κουπόνι στο χέρι για ακόμα μεγαλύτερη υπερκάλυψη

Με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη υπερκάλυψη του πλάνου, οι κομμουνιστές σ' όλη την Ελλάδα εντείνουν τη μάχη με το κουπόνι στο χέρι. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τις μέρες που απομένουν για την ολοκλήρωση της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, πιο συστηματικά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πίστη για την επίτευξη των στόχων, διευρύνουν το «άνοιγμα» σε όλους τους χώρους, όπου ζουν και δρουν οι άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς, στις πόλεις και στα χωριά. Ξέρουν ότι έχουν τις δυνατότητες και μπορούν να δώσουν τη μάχη με επιτυχία και σ' αυτήν την κατεύθυνση οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργανώνουν τη δουλειά ακόμα πιο μεθοδικά και συντονισμένα.

Στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο «κλείσιμο» της εξόρμησης, την περασμένη Δευτέρα, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Θεσσαλία έχουν καλύψει το 81,74% του πλάνου τους, με το νομό Μαγνησίας να προηγείται φτάνοντας στο 97,51%. Ακολουθούν οι νομοί Λάρισας με 83,02%, Τρικάλων με 70,15% και Καρδίτσας με 69,16%. Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, στην περιοχή έχουν καλύψει το 85% του πλάνου.

Στην ανάγκη να ενταθεί στο έπακρο η προσπάθεια όλων των μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος και της ΚΝΕ για την υπερκάλυψη του πλάνου αναφέρεται, μιλώντας στον «Ρ», ο Π. Σπήλιος, Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου. «Η μεγάλη ανταπόκριση των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων και όπου αλλού απευθυνόμαστε για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος - υπογραμμίζει - μας κάνει ακόμα πιο αισιόδοξους και μας δίνει ώθηση να εντείνουμε τη μάχη. Τις επόμενες μέρες μέχρι και τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης η μάχη θα δοθεί με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, χωρίς εφησυχασμό, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια ν' απλώσουμε τη δουλειά μας, "οπλισμένοι" με πείσμα και επιμονή, ώστε το κάλεσμα να φτάσει παντού». Και καταλήγει: «Οι δυνατότητές μας είναι μεγάλες και θα τις αξιοποιήσουμε. Η μεγάλη προθυμία του κόσμου να ενισχύσει το ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας τον πρωτοπόρο ρόλο του Κόμματος στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων δείχνει ότι μπορούμε να υπερκαλύψουμε το πλάνο. Οι δεσμοί μας με την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, που "σφυρηλατούνται" ακόμα περισσότερο μέσα στη δράση και την πάλη, όπου οι κομμουνιστές, είναι στην πρώτη γραμμή, όπως έγινε πρόσφατα με τις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις, αποτελούν εχέγγυο για την επίτευξη των στόχων μας».

Στη Θεσσαλονίκη

Η απήχηση που βρίσκουν στο λαό οι Θέσεις του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και γενικότερα η πολιτική του Κόμματος επιβεβαιώθηκε με τη μεγάλη επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, καθώς η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης κάλυψε το ιδιαίτερα αυξημένο πλάνο της, φτάνοντας το 105%. Στις επόμενες λίγες μέρες, οι κομματικές δυνάμεις συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης για μια σημαντική υπερκάλυψη προς τιμή του 18ου Συνεδρίου και για την ολοκλήρωση της διάσωσης του αρχείου του Κόμματος με τη στέγασή του σε ένα σύγχρονο, ασφαλές κτίριο.

Επτά Αχτίδες έχουν ξεπεράσει το 100%. Με τη σειρά είναι οι Αχτίδες Υγείας (126%), Εμπορίου - Υπηρεσιών (120%), Ανατολικής Υπαίθρου (107%), Περιαστικής (105%), ΔΕΚΟ - Τραπεζών (104%), ΑΕΙ - ΤΕΙ (104%), Δυτικών Συνοικιών (103%).

Από τις ΚΟΒ, τριάντα στον αριθμό έχουν ξεπεράσει το 100% του πλάνου τους, με πρώτες την ΚΟΒ Τραπεζοϋπαλλήλων (140%), την ΚΟΒ Ξενοδοχοϋπαλλήλων (135%) και την ΚΟΒ Ευόσμου (128%).

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Σήμερα Σάββατο περιοδεία στο Χαλκιόπουλο του Δήμου Ινάχου Αιτωλοακαρνανίας και ομιλία στο καφενείο «Μυλωνά», στις 8.30 μ.μ., θα κάνει ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης.

-- Οι ΚΟΒ Ανω Λιοσίων διοργανώνουν συνεστίαση σήμερα Σάββατο στις 9 μ.μ. στην ταβέρνα «Ο Κάκιας», στη Φυλή.

-- Συνεστίαση διοργανώνει η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ σήμερα Σάββατο, στις 9 μ.μ. στο κέντρο «Αρχοντικό», στους Κωστακιούς.

-- Η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ διοργανώνει τον ετήσιο χορό σήμερα Σάββατο, στις 9 μ.μ., στο κέντρο «Τζάκι», στον Παλαιόπυργο Τρικάλων.

-- Η ΚΟ Καλαμπάκας του ΚΚΕ διοργανώνει τον ετήσιο χορό, σήμερα Σάββατο, στις 8.30 μ.μ., στο κέντρο «Αρχονταρίκι», στην Καλαμπάκα.

-- Κλιμάκια της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ σήμερα Σάββατο, στις 10.30 π.μ., θα περιοδεύσουν στα καταστήματα των Τρικάλων, όπου θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό σχετικά με την Επερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για τα προβλήματα των ΕΒΕ.

-- Ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης την Τετάρτη 11/2 θα περιοδεύσει στη Λήμνο και θα μιλήσει στην Ατσική στις 7 μ.μ., στις Σάρδες στις 8 μ.μ. και στο Κόρνο στις 9 μ.μ.

-- Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 18ο Συνέδριο και την οικονομική εξόρμηση, στην Κυπαρισσία την Τετάρτη 11/2 στις 7.30 μ.μ. στην ταβέρνα «Αρκαδιά» στην πάνω πόλη. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση με θέμα: «Η οικονομική κρίση και η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ» διοργανώνει η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ την Πέμπτη 12/2 και ώρα 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο με ομιλητή τον Σωτήρη Γκίκα, μέλος της ΝΕ.

-- Ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης την Πέμπτη 12/2 θα περιοδεύσει στις 10 π.μ. στο οινοποιείο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου. Στις 11 π.μ. θα συναντηθεί με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Λήμνου, στις 12.30 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα επισκεφτεί τα χωριά Ρωμανού, Κοντοπούλι, Παναγιά και Πλάκα όπου και θα μιλήσει στις 9 μ.μ.

-- Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ και το ΝΣ Κορινθίας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση για την οικονομική κρίση και την πρόταση του ΚΚΕ, την Κυριακή 15/2, στις 5 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κορίνθου. Θα μιλήσει ο Ν. Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ.

Για τη μικρομεσαία αγροτιά

Η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτικές συγκεντρώσεις στα χωριά του Νομού για τη συζήτηση των θέσεων του Κόμματος σχετικά με τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Συγκεκριμένα:

  • Αύριο Κυριακή, στο Κεραμίδι, στις 11 π.μ., στο καφενείο «Κόττη Ηρακλή», με ομιλητή τον Αχιλ. Κανταρτζή, βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Αύριο Κυριακή, στη Ζηλευτή, στις 7 μ.μ., στο καφενείο «Νταμάγκα», με ομιλητή τον Αχιλ. Κανταρτζή, βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Τη Δευτέρα 9/2, στη Σαρακίνα, στις 7 μ.μ., στο καφενείο «Αλέκα», με ομιλητή τον Απ. Θωμόπουλο, μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.
  • Τη Δευτέρα 9/2, στη Φήκη, στις 7 μ.μ., στο καφενείο «Μπέσσας».
Συζητούν τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο

Τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ αλλά και για το ποια πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων και της νεολαίας συνολικά στην οικονομική κρίση, συζητούν οργανώσεις της ΚΝΕ. Συγκεκριμένα:

-- Η ΟΒ Ανω Λιοσίων της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση σήμερα Σάββατο, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Κόμματος (Αθηνών 52, πλατεία Μητροπόλεως).

-- Οι ΟΒ Εργαζομένων Μενιδίου της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση αύριο Κυριακή, στις 6 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων Μενιδίου (Δεκελείας 42).

-- Η μαθητική ΟΒ Ανω Λιοσίων ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση αύριο Κυριακή, στις 6 μ.μ. στα γραφεία του Κόμματος (Αθηνών 52, πλατεία Μητροπόλεως).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ