ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Απρίλη 2009
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ- Α1
Τρεις κερδισμένοι

Χαμόγελα για τρεις επιφύλαξε το φινάλε της κανονικής περιόδου της Α1. Στην τελευταία, 26η, αγωνιστική Τρίκαλα, Κολοσσός Ρόδου και ΠΑΟΚ ήταν οι κερδισμένοι, με τους Θεσσαλούς να εξασφαλίζουν την παραμονή και τους άλλους δυο τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Κατά τα άλλα, στην τελευταία αγωνιστική ξεχώρισε και το ρεκόρ του Ολυμπιακού, που με τη νίκη επί του Αμαρουσίου έφθασε τις 25 έναντι μιας ήττας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από καταβολής ΕΣΑΚΕ (όταν και ανέλαβε τη διοργάνωση της Α1). Στη μάχη της ουράς από τους δυο χαμένους της αγωνιστικής, Τρίκαλα και Αιγάλεω, τα πρώτα δικαιούνται να χαμογελούν. Η ομάδα της Θεσσαλίας ηττήθηκε 68-61 από τον Αρη, όμως την ίδια ώρα η ήττα του Αιγάλεω από τον Πανελλήνιο με 99-88 έδινε το δικαίωμα παραμονής σε αυτή. Οσον αφορά την οκτάδα κερδισμένος ήταν ο ΠΑΟΚ, που με τη νίκη του επί της ήδη υποβιβασμένης ΑΕΛ 65-57 ανέβηκε στην έβδομη θέση, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου, παρά την ήττα του στην Καβάλα με 66-58, κατάφερε να πάρει θέση για τα πλέι οφ σαν όγδοος. Μεγάλη χαμένη ήταν η ΑΕΚ που αν και προσπάθησε υπέκυψε στην ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, από τον οποίο ηττήθηκε στο Σπόρτιγκ με 79-70. Τέλος, στο πλέον αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ο Πανιώνιος νίκησε την Ολύμπια Λάρισας με 82-78.

Η βαθμολογία (τελική): 1. Ολυμπιακός 51, 2. Παναθηναϊκός 48, 3. Αρης 45, 4. Μαρούσι 43, 5. Πανελλήνιος 43, 6. Πανιώνιος 42, 7. ΠΑΟΚ 38, 8. Κολοσσός 38, 9. ΑΕΚ 37, 10. Καβάλα 35, 11. Ολύμπια 34, 12. Τρίκαλα 32, 13. Αιγάλεω 32, 14. ΑΕΛ 28.

  • Τα ζευγάρια της Α' φάσης των πλέι οφ που δημιουργήθηκαν είναι: Ολυμπιακός - Κολοσσός, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, Αρης - Πανιώνιος, Μαρούσι - Πανελλήνιος. Η πρόκριση κρίνεται στις 2 νίκες, με το πλεονέκτημα έδρας να ανήκει στην ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στη βαθμολογία.
ΠΟΛΟ
Βούλιαξαν... τα όνειρα

Διπλή αποτυχία είχαμε χθες για τις ελληνικές ομάδες Πανιώνιο και Ολυμπιακό που συμμετείχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τους πρώτους να χάνουν στα πέναλτι το τρόπαιο του ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ και τους δεύτερους να αποκλείονται από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. ΟΙ «κυανέρυθροι» στην Ουγγαρία κόντρα στην Ζέγκετ στο δεύτερο τελικό του ΛΕΝ Τρόφι δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν τη νίκη τους στην Αθήνα (8-6) και έχασαν στα πέναλτι 5-3, μένοντας έτσι με το όνειρο της κατάκτησης του τροπαίου. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό, με την ελληνική ομάδα να έχει το πάνω χέρι στα πρώτα δυο οκτάλεπτα (προηγήθηκε 3-1, ενώ στο ημίχρονο έχανε 5-4), να καταρρέει στην τρίτη περίοδο (έχανε 9-5) και να επανέρχεται στα τελευταία λεπτά του αγώνα (μειώνοντας σε 9-7 στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση). Σκηνικό ανάλογο επικράτησε και στον έξτρα χρόνο, με τους Νεοσμυρνιώτες να κάνουν τη μεγάλη επιστροφή στο πρώτο μέρος (9-9), ωστόσο στο β` ημίχρονο της παράτασης οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δυο γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στη διαδικασία των πέναλτι δυο χαμένα απο μέρος των παικτών της ελληνικής ομάδας και αντίθετα η απόλυτη ευστοχία της ουγγρικής διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Εξάλλου, στην Κροατία ...βούλιαξαν τα όνειρα του Ολυμπιακού για πρόκριση στο φετινό φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, καθώς ηττήθηκε με 11-6 από την Μλάντοστ, η οποία ανέτρεψε το εις βάρος της 8-5 στον Πειραιά. Καταστροφικό για τους «ερυθρόλευκους» ήταν το τρίτο οκτάλεπτο, όταν οι Κροάτες μετέτρεψαν το 4-3 υπέρ τους σε 7-3, εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά των αντιπάλων τους. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Προβάδισμα ο Παναιτωλικός

Προβάδισμα συμμετοχής στο μπαράζ ανόδου απέκτησε ο Παναιτωλικός. Κέρδισε εύκολα την Αναγέννηση Γιαννιτσών, την ώρα που ο συνδιεκδικητής του Εορδαϊκός έμενε στην ισοπαλία με την Δόξα Δράμας. Και τυπικά «σφραγίστηκε» ο υποβιβασμός της Λαμίας. Τα πλήρη αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου στην Γ' Εθνική είναι: Αναγέννηση Γιαννιτσών - Παναιτωλικός 0-3, Ζάκυνθος - ΠΑΟ Νέων Επιβατών 1-0, Νίκη Βόλου - Πυρσός Γρεβενών 1-1, Δόξα Δράμας - Εορδαϊκός 3-3, Λαμία - Μακεδονικός 2-3, Πρέβεζα - Οδυσσέας Αναγέννησης 0-0, Εθνικός Φιλιππιάδας - Φωκικός 1-0.

Η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Δόξα Δράμας 73, Παναιτωλικός 67, Εορδαϊκός 65, Μακεδονικός 56, ΠΑΟ Νέων Επιβατών 55, Ζάκυνθος 51, Νίκη Βόλου 49, Αναγέννηση Γιαννιτσών 48, Πυρσός Γρεβενών 46, Εθνικός Φιλιππιάδας 46, Φωκικός 44, Οδυσσέας Αναγέννησης 44, Θερμαϊκός 43, ΠΑΣ Πρέβεζα 41, Λαμία 39, Αναγέννηση Αρτας 17, Εθνικός Κατερίνης 16, Ενωση Θράκης -2. Να θυμίσουμε πως η Ενωση Θράκης έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα, η Λαμία έχει δύο και η Αναγέννηση Αρτας έχει ένδεκα μηδενισμούς.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Γιώργος Δαλούκας, του Συνδέσμου Θεσσαλίας, ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι Αρη - Πανθρακικού και ο Μιχάλης Κουκουλάκης, του Συνδέσμου Ηρακλείου, την αναμέτρηση Λεβαδειακού - Λάρισας. Στους υπόλοιπους αγώνες, της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής στην κανονική περίοδο της Σούπερ Λίγκα, θα σφυρίξουν: Θρασύβουλος - Ολυμπιακός (Σταθόπουλος), Παναθηναϊκός - ΟΦΗ (Τριτσώνης), ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός (Χαραλαμπίδης), Εργοτέλης - ΑΕΚ (Καλόπουλος), Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος (Λαμπρόπουλος), Ξάνθη - Ηρακλής (Παμπορίδης).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ