ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Μάη 2009
Σελ. /32
Στην τελική ευθεία ριχνόμαστε όλοι στη μάχη

Ποιες είναι οι σημαντικές ημερομηνίες - προθεσμίες για τις ευρωεκλογές

Δύο βδομάδες απομένουν ως τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. Κάθε μέρα που περνάει, τώρα πια, είναι πολύτιμη. Ολοι και όλες, μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, πρέπει να ριχτούμε στη μάχη των ευρωεκλογών με ένα στόχο: να μη χαθεί ούτε μισή ψήφος. Να μην υπάρξει ούτε ένας εργαζόμενος, νέος, άνεργος, συνταξιούχος, που να πλήττεται από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δε θα στηρίξει το ΚΚΕ στις 7 του Ιούνη.

Ο λαός, καλείται σε αυτές τις εκλογές να ορθώσει το ανάστημά του, να ακολουθήσει το δικό του μονόδρομο, την ισχυροποίηση του λαϊκού κινήματος, απέναντι στο μονόδρομο των μονοπωλίων και των πολιτικών τους υπηρετών. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που θα ηγηθεί στους νέους ταξικούς αγώνες. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, αποτελεί πνοή και θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας στη γραμμή της αντεπίθεσης των εργαζομένων. Θα είναι ένδειξη αλληλεγγύης και διεθνισμού στους λαούς της Ευρώπης, στους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Γι' αυτό, λοιπόν, όλοι πρέπει να μπούμε «στα γεμάτα» στη μάχη των εκλογών. Δίχως λεπτό για χάσιμο, να μην αφήσουμε ούτε έναν άνθρωπο, ούτε έναν εργαζόμενο, ούτε ένα νέο, που να μην του απευθύνουμε το κάλεσμα της ενίσχυσης του Κόμματος. Να τους πείσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, ότι ο λαός έχει τη δύναμη, ότι όποτε οι λαοί αγωνίστηκαν με σωστή γραμμή αντεπίθεσης, βγήκαν νικητές. Σήμερα, είναι ώρα μάχης. Να μη λείψει κανείς! Ισχυρό ΚΚΕ, την επομένη των εκλογών, θα σημάνει μια διαφορετική ημέρα. Θα γίνει αφετηρία για το άνοιγμα του δρόμου υπέρ του λαού.

Τιμωρία λοιπόν, σε αυτούς που κορόιδεψαν, σε αυτούς που παγίδεψαν, σε αυτούς που οδήγησαν καλόπιστους και ευκολόπιστους ανθρώπους να το πιστέψουν. Ναι στο ΚΚΕ. Τιμωρία στην ΕΕ. Τιμωρία στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Καμία χαμένη ψήφος.

Σήμερα, είναι η ώρα για να ανοίξουμε το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης. Σήμερα είναι η ώρα να απαντήσουμε με καθημερινή δουλειά. Να εξοπλίζουμε καθημερινά τους οπαδούς μας που μπαίνουν στη μάχη, ώστε όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά να μεταφέρουν τη φωνή του ΚΚΕ στους ανθρώπους του μόχθου. Να πλατύνει το άνοιγμα στους εργαζόμενους και στους νέους, στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, στους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους. Οργανώνουμε την ατομική μας δουλειά έτσι που να μη χάνεται ούτε λεπτό από την επαφή μας με τους εργαζόμενους. Οργανώνουμε συσκέψεις καθημερινά με κοινωνικοταξικά κριτήρια. Συμβάλλουμε στην οργάνωση της δράσης της ΚΝΕ στη νεολαία. Με ενθουσιασμό, με σκληρή ακούραστη δουλειά, με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι. Το πρωί στους τόπους δουλειάς, το απόγευμα στις εργατογειτονιές, στα χωριά, σπίτι το σπίτι. Ολοι στη μάχη. Και μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά απ' αυτές, για τις μάχες που έρχονται.

Στην τελική ευθεία

Τα επιχειρήματά μας είναι δυνατά. Είναι όπλα. Πρέπει να αναδείξουμε ποιοι ήταν αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια από το 1992 μέχρι και σήμερα έλεγαν και λένε ψέματα για το Μάαστριχτ, για την ΟΝΕ, για την ΕΕ. Να γίνει ξεκάθαρο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν - το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν είναι η χειροτέρευση της ζωής των εργαζομένων. Να γυρίσουν την πλάτη σε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να βάλει τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων στη στρούγκα της ΕΕ αλλά και στο λαϊκισμό και τον υφέρπων ρατσισμό του ΛΑ.Ο.Σ. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να τους τιμωρήσει. Να εμπιστευτεί και να ψηφίσει το ΚΚΕ. Ακόμα κι αν δε συμφωνούν σε όλα με το Κόμμα πρέπει να το ψηφίσουν. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι έχει δύναμη. Τη δύναμη να τους φοβίσει, αντί να τον φοβίζουν αυτοί. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ τους τρομάζει.

Στη μάχη, λοιπόν, με το ψηφοδέλτιο, με την προκήρυξη, μελετώντας το «Ριζοσπάστη», για να εξοπλιζόμαστε και να τον διαδίδουμε σε όσους περισσότερους μπορούμε, για να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ. Είναι το καλύτερο καθημερινό μας όπλο. Επαγρυπνούμε. Καλούμε, πείθουμε να πάνε οι λαϊκοί άνθρωποι στην κάλπη κόντρα στις σειρήνες των επιτελείων της ολιγαρχίας που σπρώχνουν στην αποχή. Η αποχή δεν είναι τιμωρία της ΕΕ και των αστικών κομμάτων, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η τιμωρία τους θα είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη. Αυτό είναι που θα τους τρομάξει. Αυτό είναι που θα δώσει δύναμη και φτερά στο λαό, στο κίνημα.

Να γίνει ξεκάθαρο ότι ο αντικομμουνισμός - που την τελευταία περίοδο εντείνεται όλο και περισσότερο - έχει στόχο τους ίδιους τους εργαζόμενους. Κάθε φορά που τα ταμπούρλα του αντικομμουνισμού χτυπούν, χειρότερα μέτρα περιμένουν το λαό...

Οι προθεσμίες

Η πορεία προς τις εκλογές περιλαμβάνει, επίσης, μια σειρά ημερομηνίες που αφορούν στην προετοιμασία τους και τις οποίες καλό είναι να γνωρίζουμε.

Αναλυτικότερα:

- Στις 23 Μάη λήγει η προθεσμία υποβολής παραιτήσεων αυτών που έχουν κώλυμα εκλογιμότητας.

- Στις 24 Μάη ανακηρύσσονται οι συνδυασμοί των υποψηφίων από τον Αρειο Πάγο. Ακολούθως το υπουργείο Εσωτερικών προκηρύσσει τους ανακηρυχθέντες συνδυασμούς κομμάτων ή συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων, σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

- Στις 27 Μάη λήγει η προθεσμία για την τροποποίηση από τον υπουργό Εσωτερικών των αποφάσεων των νομαρχών που καθορίζουν τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας. Ο πίνακας των συσταθέντων εκλογικών τμημάτων αποστέλλεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

- Μέχρι τις 29 Μάη τα κόμματα και οι συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων θα πρέπει να παραδώσουν στον οικείο νομάρχη, επί αποδείξει, επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων για τις ανάγκες των εκλογικών τμημάτων της περιφέρειας. Ειδικά σε αυτό το ζήτημα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή δεδομένου ότι στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί έλλειψη ψηφοδελτίων κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Αυτονόητος, επίσης, πρέπει να θεωρείται και ο έλεγχος στα εκλογικά τμήματα, κατά την ημέρα των εκλογών, για τη διαπίστωση της επάρκειας των ψηφοδελτίων.

- Μέχρι την 1η Ιούνη οι έφοροι και οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής ειδοποιούνται, από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για το διορισμό τους. Επίσης την 1η Ιούνη λήγει η προθεσμία για τη γνωστοποίηση, με προκήρυξη του νομάρχη, στους δήμους και τις κοινότητες του νομού, των αποφάσεων καθορισμού των εκλογικών τμημάτων.

- Μέχρι τις 2 Ιούνη οι νομάρχες θα πρέπει να έχουν δημοσιεύσει την προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών για τους ανακηρυχθέντες συνδυασμούς υποψηφίων.

- Στις 3 Ιούνη λήγει η προθεσμία για τη δημοσίευση του προγράμματος ψηφοφορίας από τις δημοτικές και κοινοτικές αρχές.

- Μέχρι τις 4 Ιούνη οι έφοροι και οι τακτικοί ή αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής θα πρέπει να έχουν φτάσει στον τόπο προορισμού τους.

- Στις 6 Ιούνη λήγει η προθεσμία για την αλλαγή καταστήματος ψηφοφορίας, εφόσον η χρησιμοποίηση αυτού που αρχικά ορίστηκε δεν είναι δυνατή εξαιτίας ανωτέρας βίας, με απόφαση του οικείου νομάρχη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ