ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Μάη 2009
Σελ. /40
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνάντηση με εκπροσώπους συνδικάτων της Ευρώπης

Για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τις εξελίξεις στην ΕΕ συζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους συνδικαλιστές που βρέθηκαν στην Ελλάδα για τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

Από την προχτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Από την προχτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Με συνδικαλιστές από διάφορες χώρες που συμμετείχαν στην Πανευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Συνδιάσκεψη για την κρίση, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία χαιρέτισε τις εργασίες της Συνδιάσκεψης.

Μιλώντας για τη συνάντηση (έγινε χτες) κυβέρνησης, εργοδοτών και ΓΣΕΕ, προκειμένου να υπογραφεί η Προγραμματική Συμφωνία για τη διαχείριση από τους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους» εκατομμυρίων ευρώ που στόχο έχουν να συγκαλύψουν και να ανακυκλώσουν την ανεργία, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε μεταξύ άλλων ότι αποτελεί «προσβολή και ύβρι στην εργατική τάξη της χώρας». Ανέδειξε τη σημασία της ύπαρξης και της δράσης του ΠΑΜΕ και αναφέρθηκε στη στρατηγική ταύτιση της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενη στις ευρωεκλογές είπε ότι «στην κάλπη καλούμε να συναντηθούν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ όχι μόνο οι φίλοι του και οι οπαδοί του, όχι μόνο αυτοί που μας συμπαθούν, αλλά και εκείνοι που μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις από εμάς για το σοσιαλισμό. Μπορεί να έχουν και ορισμένα ερωτηματικά για τις εκτιμήσεις μας για το σοσιαλισμό. Ωστόσο, είναι εργάτες, εργατοϋπάλληλοι, φτωχοί αγρότες, μικροί επιχειρηματίες, που θέλουν και επιδιώκουν να συναντηθούμε σε έναν αγώνα που έχει κεντρικό σύνθημα ανυπακοή και απειθαρχία στην ΕΕ».

Τέλος, μιλώντας για τα διάφορα αναχώματα που προβάλλει το σύστημα, επειδή το ΚΚΕ «είναι μια δύναμη που έχει συνεχή δυναμική πορεία», τόνισε: «Ορισμένα αναχώματα δε φαίνεται ότι μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο, όπως το ανάχωμα που εμείς το εντάσσουμε στον οπορτουνισμό. Ετσι, όλη η αγκαλιά άνοιξε για ένα από τα τέσσερα - πέντε οικολογικά κόμματα που κατεβαίνουν στη μάχη των εκλογών. Ενα κόμμα το οποίο είναι αδελφικός φίλος, ας το πω, της πολιτικής της ΕΕ και που μάλιστα δίπλα στο ΠΑΣΟΚ ηγείται της προπαγάνδας για τη "πράσινη ανάπτυξη". Δηλαδή, τώρα μιλάμε για τα παλιά και τα νέα πράσινα μονοπώλια». Ακολούθησε συζήτηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους σχετικά με τους κινδύνους που απειλούν τους λαούς στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, την κατάσταση του ελληνικού εργατικού κινήματος κ.ά.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοι στη μάχη του ψηφοδελτίου!

Ολοι στη μάχη του ψηφοδελτίου. Με αυτό το σύνθημα, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες των Επιτροπών Ετεροδημοτών συνεχίζουν καθημερινά τον αγώνα μέχρι τις εκλογές, που γίνονται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Στην τελική ευθεία, πια, και οι Ετεροδημότες της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας οργανώνουν συνεχώς συσκέψεις και συναντήσεις. Χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ετεροδημοτών από την Κέρκυρα, στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια ευρωβουλευτή, καθώς και σύσκεψη ετεροδημοτών από την Αιτωλοακαρνανία, στην Αίθουσα Λογιστών, με ομιλητή τον Γιάννη Τασιούλα, επίσης, υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος.

Το βασικό στοιχείο, που επισημάνθηκε απ' όλους τους παρευρισκόμενους, είναι η ανάγκη να συνεχιστεί και να βαθύνει η δουλειά που έχει ήδη αρχίσει με τους ετεροδημότες. Δηλαδή, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο. «Για να εκφραστεί στην κάλπη η δυσαρέσκεια πρέπει να γίνει δουλειά σε προσωπικό επίπεδο», τόνισε ο Γ. Τασιούλας. «Πλατιά - συνέχισε - να δουλέψουμε με το ψηφοδέλτιο, να τους πλησιάσουμε όλους, ανεξάρτητα τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές και να τους προειδοποιήσουμε, με τη βαρύτητα που έχει η θέση του Κόμματος, ότι έρχονται χειρότερα μέτρα. Να είμαστε ο καθένας μας ηγέτης στο χώρο του».

Η ενίσχυση του ΚΚΕ γροθιά στο στομάχι του συστήματος

«Η ψήφος στο ΚΚΕ, η ενίσχυση του Κόμματος, είναι γροθιά στο στομάχι του συστήματος», τόνισε μιλώντας στους Κερκυραίους η Αλεξάνδρα Μπαλού. Χαρακτηριστικά είναι και όσα είπε η Μαρία Ζαχαριά, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, που ψηφίζει στην Κέρκυρα: «Ολοι πρέπει να πάμε στην περιοχή που ψηφίζουμε για να ψηφίσουμε. Καμιά ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Αυτά που ζούμε αυτή τη στιγμή είναι μέτρα της ΕΕ. Κανείς να μην απέχει, γιατί είναι λευκή επιταγή σ' αυτά που θέλουν να μας φέρουν».

Οι Κερκυραίοι κομμουνιστές έκαναν σαφές ότι θ' απευθυνθούν όσο πιο πλατιά γίνεται προκειμένου να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συντοπίτες τους να ψηφίσουν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Τόσο οι Κερκυραίοι, όσο και οι Αιτωλοακαρνάνες κομμουνιστές θα προχωρήσουν σε μικρές συσκέψεις σε σπίτια και τόπους που συχνάζουν, ώστε να έρθουν σε επαφή με περισσότερους εργαζόμενους και νεολαίους. «Δε θα αφήσουμε ούτε μία ώρα να πάει χαμένη», ξεκαθάρισαν.

Προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ
Σήμερα, Τρίτη

-- Στις 8 μ.μ. στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Λαμία, στην πλατεία Πάρκου, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 3 μ.μ. ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοστάσιο υποδημάτων «Μοκασίνο» (Δημαράκη 15, Βοτανικός).

-- Στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στην Καβάλα με ομιλητή τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

-- Στα Ανω Λιόσια, στις 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Μητροπόλεως (μικρή πλατεία), με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή.

-- Στις 8 μ.μ., στο χώρο μπροστά από το ρολόι της Νεάπολης. Θα μιλήσουν ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κώστας Δρούτσας, ευρωβουλευτής.

-- Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης. Θα μιλήσει ο Αντώνης Κατσάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

-- Στην Καρδίτσα, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Παυσίλυπου, με ομιλήτρια την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. στον πεζόδρομο Παλαμηδίου, στην Αγία Σοφία, με ομιλήτρια την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

-- 7 μ.μ. στην πλατεία Ευγένειας, με ομιλήτρια την Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Τζωρμπατζόγλου στο Πέραμα με ομιλητή τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Aύριο, Τετάρτη

-- Στις 8.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Ρέθυμνο, μπροστά από τα γραφεία της ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, Δημακοπούλου 70, θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ. στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στο Βαθύ Αυλίδας θα περιοδεύσει ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και στις 2 μ.μ. θα επισκεφτεί τα σωληνουργεία «ΒΕΤ ΑΕ».

-- Στις 10.30 π.μ. στην «TASTY» θα περιοδεύσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 2 μ.μ. στην εταιρία ΠΛΑΙΣΙΟ θα περιοδεύσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. σε σύσκεψη στα γραφεία του εξωραϊστικού συλλόγου εργατικών πολυκατοικιών «Η Κυψέλη» στη Μεταμόρφωση, θα μιλήσει η Ελένη Μπέλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Πάρκο Εληάς στη Βέροια, με ομιλητή τον Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή.

-- Στις 8.30 μ.μ. στην Αμφισσα, πλατεία Λαού, θα μιλήσει ο Γ. Παναγής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 28/5

-- Στις 10 π.μ. στο Κέντρο Υγείας και στις δημόσιες υπηρεσίες της Βόρειας Εύβοιας θα περιοδεύσει ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συσκέψεις ετεροδημοτών

Τις επόμενες μέρες πραγματοποιούνται οι εξής συσκέψεις ετεροδημοτών:

-- Σήμερα, Τρίτη 26/5, στις 7 το απόγευμα, στο Εκλογικό Κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου) συγκέντρωση Πελοποννησίων. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σήμερα, Τρίτη 26/5, στις 8 το απόγευμα, στο καφενείο στην οδό Αγίας Τριάδας 20, στο Περιστέρι, σύσκεψη Μυτιληνιών. Θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Μπάμπης Αγγουράκης.

-- Αύριο, Τετάρτη 27/5, στις 7 το απόγευμα, στο Εκλογικό Κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου) σύσκεψη Τρικαλινών. Θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής.

Πούλμαν για ετεροδημότες

Οι Οργανώσεις Αθήνας, Σπουδάζουσας και ΤΕΙ της ΚΝΕ θα δρομολογήσουν πούλμαν για τη μετάβαση ετεροδημοτών ψηφοφόρων του ΚΚΕ στους εξής προορισμούς:

-- Θεσσαλονίκη, Λαμία και Λάρισα.

-- Γιάννενα, Πάτρα, Αγρίνιο και Αρτα.

-- Καλαμάτα, Κόρινθο, Τρίπολη.

Για κλείσιμο θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα και στα τηλέφωνα: 210.3302.078 και 210.3301.464.

  • Οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στο παρακάτω τηλέφωνο για οποιαδήποτε πληροφορία: 210.3301.106, Κεντρικό Εκλογικό Κέντρο, Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ