ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Μάη 2009
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Πρώτη δύναμη η ΔΑΣ

Σημαντικό βήμα για το δυνάμωμα και τον ταξικό προσανατολισμό των αγώνων

Σε πρώτη δύναμη ανέδειξαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου την αγωνιστική παράταξη της ΔΑΣ στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης που ολοκληρώθηκαν χτες. Με την ψήφο τους οι εργαζόμενοι έδωσαν την κατάλληλη απάντηση στην τακτική του συμβιβασμού της πλειοψηφίας και τάχθηκαν ξεκάθαρα με τη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ και το διεκδικητικό του πλαίσιο, που προβάλλουν οι δυνάμεις της ΔΑΣ. Το αποτέλεσμα αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν προστεθεί ότι η απερχόμενη πλειοψηφία της διοίκησης, με βάση την κατάπτυστη απόφαση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, ΠΟΕ - ΟΤΑ, απέκλεισε τους συμβασιούχους εργαζόμενους του δήμου από την εκλογική διαδικασία.

Στις εκλογές ψήφισαν 429 εργαζόμενοι από τους 466 που είχαν ψηφίσει πριν δύο χρόνια. Η μείωση οφείλεται ακριβώς στον αποκλεισμό των συμβασιούχων. Από τα 414 έγκυρα ψηφοδέλτια οι δυνάμεις της ΔΑΣ πήραν τα 154 από 130 που είχε πάρει πριν, εκλέγοντας 3 έδρες στη διοίκηση από δύο που είχαν. Η παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία», η οποία αποτελείται από λεγόμενους ανένταχτους, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, πήρε 140 ψήφους από 143 που είχε πάρει παραμένοντας στις 2 έδρες που είχε. Η «Συνδικαλιστική Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων» (μέρος συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ και μέρος της ΝΔ) πήρε 95 ψήφους από 126 που είχε, παραμένοντας και αυτή στις δύο έδρες. Η παράταξη της «Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Ενότητας» («καθαρά» ΠΑΣΟΚ) πήρε 25 ψήφους από 43 χάνοντας τη μία έδρα που είχε.

Βελτιώνεται η υγεία της Κ. Κούνεβα

Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα - η οποία πριν έξι μήνες δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από αγνώστους - χωρίς όμως ο κίνδυνος να έχει εκλείψει, όπως αναφέρθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την εξέλιξη της υπόθεσης. Οι συνήγοροι της Κ. Κούνεβα κατήγγειλαν ότι έξι μήνες έχουν περάσει από την επίθεση στην συνδικαλίστρια και από αστυνομικής και δικαστικής πλευράς δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Επανέλαβαν τη σειρά παραλείψεων των αστυνομικών (όπως την επιτόπια έρευνα, την αναζήτηση μαρτύρων κλπ.), ενώ υπογράμμισαν την επιμονή τους να κάνουν λόγο για «προσωπικές διαφορές» και «προσωπικές σχέσεις», φτάνοντας, τελικά, στο σημείο να συλλάβουν έναν «ύποπτο» (αλβανικής καταγωγής) και να του «φορτώσουν» την κατηγορία προκειμένου να ξεφορτωθούν την υπόθεση. Οπως αναφέρθηκε, μετά από δύο μήνες (από τη γνωστοποίηση της δικογραφίας) και με παρέμβασή τους στον 13ο τακτικό ανακριτή Ελ. Γεωργίλη, οι συνήγοροι ενημερώθηκαν ότι ο ίδιος δεν έχει ασχοληθεί με την υπόθεση γιατί ο φάκελος όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Εισαγγελία, προκειμένου να εκδοθεί βούλευμα. Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου καταγγέλθηκε ότι αρκετές εργαζόμενες καθαρίστριες στον ΗΣΑΠ που μπαίνουν μπροστά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους παρακολουθούνται, δέχονται απειλητικά μηνύματα στα τηλέφωνα κλπ. Μάλιστα, όπως είπαν, ενώ έχουν γίνει επανειλημμένες καταγγελίες στην Αστυνομία, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ «GA FERRIES
Παραμένουν στους καταπέλτες

Στους καταπέλτες παραμένουν οι ναυτεργάτες των πλοίων του Αγούδημου, δίνοντας τη μάχη για τα δεδουλευμένα. Συσπειρωμένοι στις ταξικές δυνάμεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, έχουν ακινητοποιήσει τα πλοία «ΡΟΔΑΝΘΗ», «ΜΑΡΙΝΑ» και «ΝΤΑΛΙΑΝΑ» τα οποία είναι δρομολογημένα «μπλοκάροντας» την αυθαιρεσία και ασυδοσία του εφοπλιστή, ο οποίος τόσο στους ναυτεργάτες όσο και στους υπαλλήλους των γραφείων της εταιρείας του «GA FERRIES» οφείλει δεδουλευμένα από τον Γενάρη!

Θύματα του εφοπλιστή, ο οποίος δρα «ανενόχλητος», είναι και μια σειρά νησιών στα Δωδεκάνησα και αλλού, που τα έχει εγκαταλείψει. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρας, στα πλαίσια της φιλοεφοπλιστικής πολιτικής, όχι μόνο προσφέρει πλήρη κάλυψη στον εφοπλιστή, αλλά συνεχίζει να τον «ταϊζει» με «ζεστό χρήμα» ως επιδότηση για τις «υπηρεσίες» που προσφέρει. Ετσι, ενώ ναυτεργάτες και νησιώτες υποφέρουν, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει έτοιμα να καταβάλει στον Αγούδημου άλλα 2,2 εκατ. ευρώ, ως «οφειλόμενα» για την «κάλυψη» των λεγόμενων «άγονων» γραμμών.

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΛΙΝΙΚΗ «ΑΘΗΝΑ»: Παρέμβαση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που χρωστά η εργοδοσία και φτάνουν μέχρι και τους επτά μήνες έκανε χτες στη διοίκηση της γενικής κλινικής «Αθηνά» το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων - Γηροκομείων - Οίκων Ευγηρίας - Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων. Πρόσφατα η εργοδοσία ανέθεσε την καθαριότητα σε εργολάβο.

«S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ»: Στην απόλυση πέντε εργαζομένων θα προχωρήσει σύμφωνα με καταγγελίες η διοίκηση «S&B BIOΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ», επικαλούμενη την οικονομική κρίση. Το επιχειρησιακό σωματείο σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι τα τελευταία χρόνια η αύξηση των κερδών της S&B άγγιξε το 150% ενώ τέσσερις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε «ατυχήματα».

ΠΑΜΕ: Ευχαριστήριο μήνυμα για την πρόσκλησή της στην Πανευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Συνδιάσκεψη που έγινε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα, με θέμα την οικονομική κρίση, απέστειλε στο ΠΑΜΕ η Ομοσπονδία Συνδικάτων Λευκορωσίας, η οποία δεν κατάφερε να παραβρεθεί. Στο μήνυμα σημειώνει μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε ότι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ συνδικάτων και εργαζομένων της Ευρώπης είναι απαραίτητη για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης μας. Εκ μέρους των εργαζομένων της Λευκορωσίας ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες της συνδιάσκεψης οι εργασίες τους να είναι καρποφόρες και εποικοδομητικές, επιτυγχάνοντας το σημαντικό ρόλο αυτής της πρωτοβουλίας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ