ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
Σελ. /48
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σημαίνει ΚΚΕ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ σημαίνει ΚΚΕ

Συνεχίζουν κατά δεκάδες οι άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι φορέων, άνθρωποι του μόχθου, εργάτες του χεριού και του πνεύματος να εκφράζουν ανοιχτά την υποστήριξή τους στο ΚΚΕ μπροστά στις ευρωεκλογές, απευθύνοντας κάλεσμα στο λαό για την αποφασιστική ενίσχυσή του και στην κάλπη. Πέρα από τα κείμενα στήριξης που φέρουν εκατοντάδες υπογραφές και στα οποία αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους όλοι αυτοί οι αγωνιστές και αγωνίστριες καταλήγουν στην απόφαση να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, στο «Ρ» συνεχίζουν να καταφτάνουν μεμονωμένες δηλώσεις υποστήριξης της προσπάθειας να αναδειχτεί από την κάλπη πιο ισχυρό το ΚΚΕ, να αναζωογονηθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την τόσο απαραίτητη ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ζωγράφος

«Πόσο πιο ξεκάθαρα να αποκαλυφθούν το σύστημα και οι παρατρεχάμενοί του απ' όσο σήμερα; Να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε οργή - συνείδηση για αγώνα - σε νέο ξεκίνημα και δημιουργία πριν είναι αργά. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Η απάθεια και η απόσυρση - σήμερα - καταντούν συνενοχή. Φυσικά και συνυπογράφω με το λαό μας "ΚΚΕ"».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΡΟΚΟΣ

Γλύπτης, καθηγητής στα ΤΕΙ Αθήνας

«Οταν ονειρεύεσαι έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο, αφήνεις την ψυχή σου λεύτερη να σου υποδείξει το μονοπάτι. Δεν είναι καθόλου περίεργο που το μονοπάτι αυτό σε οδηγεί στο ΚΚΕ. Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί ελπίζω σε μια Ευρώπη των λαών και όχι των πολυεθνικών».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΟΥΛΑΣΙΚΗΣ

Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

«Με κριτήριο τη λογική, τη μόρφωση, την ισότητα των ανθρώπων και των λαών ψηφίζω ΚΚΕ. Ψηφίζω τις θέσεις, τις ιδεολογικές και πολιτικές, που έχει το ΚΚΕ για την κατάργηση κάθε μορφής και είδους ανισότητας. Θέλω να καταδικάσω τη λεγόμενη ΕΕ που είναι η ένωση των κεφαλαίων, των εκμεταλλευτών, των διακρίσεων, που θεοποιούν το χρήμα και με οδηγό και σημαία την ελεύθερη αγορά καταπατούν και κατεδαφίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ΕΕ είναι η Siemens των διαπλεκομένων, της μίζας, της διαφθοράς, της αρπακτής, της βρώμικης κοινωνίας. Η καθαρότητα των θέσεων του ΚΚΕ είναι χαρακτηριστικό στοιχείο για να ψηφίσει κανείς. Οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τη χώρα μας, στο θέμα της Παιδείας, έσπρωχναν και σπρώχνουν τη λαϊκή οικογένεια σε βάρη δυσβάστακτα. Υποβάθμισαν και υποβαθμίζουν τις σπουδές, ιδιαίτερα στο Πανεπιστήμιο και απαξίωσαν τα πτυχία. Η Παιδεία μας έπαψε από χρόνια να είναι ανθρωπιστική. Είναι τεχνολογική για να υπηρετεί καλύτερα το κεφάλαιο και τους εκμεταλλευτές. Ψηφίζω, λοιπόν, αντεπίθεση για μια ανθρωπιστική παιδεία που να υπηρετεί τον άνθρωπο και τις λαϊκές ανάγκες».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΣΙΔΗΣ

Δήμαρχος Τυρνάβου

«Οι φετινές εκλογές διεξάγονται σε μια περίοδο όπου κορυφώνεται η οικονομική κρίση.

Η κρίση αυτή, που εκδηλώνεται σε όλα τα καπιταλιστικά κέντρα, άρα και της ΕΕ, πλήττει τις πλατιές μάζες του εργαζόμενου λαού.

Αυτό διαλύει πολλές από τις αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για το χαρακτήρα της ΕΕ και τους σκοπούς που εξυπηρετεί.

Στη σημερινή συγκυρία είναι απαραίτητο σε κάθε χώρο, σε κάθε μέτωπο, να εκφρασθεί με κάθε τρόπο η αντίσταση στην επιδίωξη του κεφαλαίου, της ΕΕ και των υποστηρικτών του ευρωμονόδρομου. Για να μη φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, της μικρομεσαίας αγροτιάς και των μικροεπαγγελματιών.

Στις εκλογές του Ιουνίου καταδικάζουμε την ευρωενωσιακή πολιτική. Στηρίζουμε το ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας τη συνεπή στάση του. Κρατώντας ίσως ο καθένας τις επιφυλάξεις του ή και όποιες αντιρρήσεις, λέμε ναι στο να γίνει πιο ευνοϊκός ο συσχετισμός των δυνάμεων της αντίστασης.

Λέμε όχι στην ΕΕ των μονοπωλίων, της εκμετάλλευσης, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Λέμε ναι στην ισότιμη συνεργασία των λαών, για την Ευρώπη της Ειρήνης, των δικαιωμάτων και ελευθεριών».

ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΣΙΣΚΟΣ

Αναπληρωτής καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Τόσα και τόσα χρόνια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ. και "Πράσινη δημαγωγία" βρίσκονται συνασπισμένοι σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου σ' έναν ευρύτερο χώρο, γνωστό ως "Ιερή Συμμαχία", ο οποίος οριοθετείται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τους Φιλελεύθερους.

Επιτέλους, ας γίνει κατανοητό ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι το μόνο κόμμα που, με επιστημονική τεκμηρίωση, προανήγγειλε τις επιπτώσεις που θα είχε, σε όλα τα επίπεδα, για τη χώρα μας η ένταξή της στην ΕΕ, επιπτώσεις που δυστυχώς σήμερα βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με τρόπο πολύ επώδυνο και ίσως σε λίγο - πολύ φοβάμαι - απάνθρωπο.

Το Μάαστριχτ, η Λισαβόνα, η Μπολόνια, το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν, η Γιουγκοσλαβία - και ποιος ξέρει πόσες άλλες πόλεις και χώρες στο άμεσο μέλλον - δεν είναι γεωγραφικές συντεταγμένες... Είναι άνθρωποι και λαοί που ξεσηκώνονται στο πρόσταγμα: "Απειθαρχία και ανυπακοή".

Απειθαρχία και ανυπακοή στην πολιτική της ΕΕ που επιβάλλει τον ευρωμονόδρομο... των όποιων κάθε φορά επιλογών του κεφαλαίου ενάντια στα συμφέροντα του καθημερινά σκληρά εργαζόμενου Ελληνα και Ευρωπαίου πολίτη.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ελπίδας, είναι η μόνη ψήφος με όραμα, είναι η ψήφος που θα δυναμώσει τη φωνή και το δίκαιο των λαϊκών στρωμάτων μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και όχι μόνο».

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΞΗΡΟΥΧΑΚΗ

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Σήμερα δεν μπορεί να υπάρχουν πια αυταπάτες για την ΕΕ και το ποιανού συμφέροντα υπηρετεί. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που με συνέπεια, όχι μόνο αποκαλύπτει αυτή την πολιτική (η οποία δεν εφαρμόζεται κάπου ...μακριά, αλλά εφαρμόζεται και έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για το λαό και τη νεολαία στη χώρα μας), αλλά και την αντιπαλεύει. Γι' αυτό και πρέπει να ισχυροποιηθεί και μέσα από αυτή τη μάχη των ευρωεκλογών. Το σύνθημα για "απειθαρχία - ανυπακοή" μας αφορά όλους. Αφορά την ενίσχυση της δυνατότητας να πάρει ο λαός μας την τύχη του στα χέρια του, κόντρα στον ευρωμονόδρομο του κεφαλαίου και σε όσες πολιτικές δυνάμεις εδώ στη χώρα μας φροντίζουν μην τυχόν και ξεστρατίσει ο λαός κι η νεολαία μας από αυτόν τον ευρωμονόδρομο».

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΙΤΣΟΥΛΗ

Ηθοποιός

«Δεν πιστεύω σε τίποτε και σε κανέναν παρά μόνο στο ΚΚΕ. Διαφωνώ με την Ευρωπαϊκή Ενωση, γιατί σ' αυτήν οφείλονται όλα τα δεινά του τόπου μας. Ψηφίζω, όμως, ΚΚΕ και γιατί - εκτός του ότι με εκφράζει ιδεολογικά - πρέπει να υπερψηφιστεί ώστε να είναι δυνατό κόμμα. Ολοι οι άλλοι είναι απόντες από τα προβλήματά μας. Οι μόνοι παρόντες είναι οι κομμουνιστές».

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΒΥΡΩΝΑΣ
Στηρίζουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Κάτοικοι της Πετρούπολης υπογράφουν κείμενο στήριξης του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ.

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, Οικιακά

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πετρούπολης

ΓΙΩΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Πρώην Δήμαρχος Πετρούπολης

ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Εμπορος

ΖΗΝΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης

ΚΑΝΕΛΛΗ ΡΟΥΛΑ, Συνταξιούχος Νηπιαγωγός

ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ ΒΑΣΩ, Πρόεδρος Ενωσης Γονέων Πετρούπολης

ΚΑΡΚΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Λογιστής

ΚΑΡΚΑΛΟΥ ΔΙΑΛΕΚΤΗ, Ιδιωτική Υπάλληλος

ΚΟΚΛΑ ΑΓΑΠΗ, Νηπιαγωγός

ΚΟΥΓΕΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Εμπορος, μέλος ΔΣ Πολιτιστικού Κέντρου Πετρούπολης

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΛΕΝΑ ΒΑΣΩ, Μέλος ΔΣ Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Πετρούπολης

ΜΙΧΑΗΛ ΓΙΩΡΓΟΣ, Μαθηματικός

ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ, Πρώην Αντιδήμαρχος Πετρούπολης

ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ, Πρώην Δημοτική Σύμβουλος

ΡΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ, Λογίστρια

ΡΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΕΒΕ

ΤΣΑΚΙΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Δημοτικός Υπάλληλος

ΤΣΙΑΚΗΛΟΣ ΦΩΤΗΣ, Εμπορος

ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, Εργοδηγός στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

ΦΥΤΤΑ ΤΑΣΙΑ, Πρώην Αντιδήμαρχος Πετρούπολης

ΨΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Παιδίατρος

Από το Βύρωνα

Από το Βύρωνα υπογράφουν κείμενο στήριξης του ΚΚΕ οι παρακάτω:

ΠΟΛΥΔΕΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΩ, Εκπαιδευτικός

ΡΑΜΜΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Ιατρός

ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Ιατρός

ΝΤΟΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Συνταξιούχος

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ, Δημόσιος Υπάλληλος

ΜΥΡΙΑΛΗ ΜΥΡΤΩ, Αρχιτέκτονας

ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ, Ιατρός

ΝΤΟΚΟΣ ΑΡΗΣ, Εργάτης

ΚΑΤΣΑΪΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Νοσηλεύτρια

ΔΑΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Δημοτικός Σύμβουλος

ΚΥΡΙΚΛΑΚΗΣ ΧΡΟΝΗΣ, Βιοτέχνης

ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Συνταξιούχος

ΝΤΟΚΟΣ ΦΟΙΒΟΣ, Ανεργος

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Υπάλληλος ΟΤΕ

ΜΗΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Δικηγόρος

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ, Αρχιτέκτων

ΜΑΛΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Προπονητής - Υπάλληλος ΓΓΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΠΥΡΟΣ, Φαρμακοποιός

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΦΟΣ

Γλύπτης

«Με την αποικιοκρατική νοοτροπία τους, οι λεγόμενοι Ευρωπαίοι θα δώσουν μία ελιά για να ζητήσουν αργότερα έναν τενεκέ λάδι. Ετσι, οι ανυπόληπτες δημοκρατίες της διαφθοράς και της απληστίας, εκχωρούν ιδιοκτησιακά δικαιώματα, παίρνοντας χρήματα τα οποία δε χρησιμοποιούν καν για την ανεργία, τη φτώχεια, την παιδεία και την περίθαλψη που είναι οι πραγματικές ανάγκες, αλλά τα σπαταλούν. Μόνο όσοι εναντιώνονται σε αυτούς, διεκδικούν και ξεσκεπάζουν, είναι άξιοι της εμπιστοσύνης μας. Οσοι γνωρίζουν τις θέσεις και τους αγώνες του ΚΚΕ, αυτοί θα καταλάβουν».

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ

Ζωγράφος

«Οσο τα πράγματα και σε διεθνή και σε εσωτερικά θέματα οξύνονται, όποτε φτάνει η ανθρωπότητα και οι ηγεσίες της να θεωρούν ότι περισσεύουν άνθρωποι και η ανακύκλωση δεν περιορίζεται μόνο στις ύλες (αλλά και στις ανθρώπινες υπάρξεις), όσο απαξιώνεται η ανθρώπινη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα ταυτίζονται με τα καταναλωτικά, όσο καταλύεται κάθε αίσθηση δημοκρατικότητας και δικαίου στο βωμό της ρητορείας και της ιδιώτευσης, τότε η ιστορία επαναλαμβάνεται (ή την επαναλαμβάνουν) και οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε δυο ακραίες τάσεις. Στην ακροδεξιά - φασιστική και στην κομμουνιστική αριστερά. Σε τέτοιες στιγμές μόνο μέσα από τη δεύτερη μπορεί να ελπίζει κανείς στην υπεράσπιση δικαιωμάτων και ελευθεριών».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ - ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Πρώην πρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων Ιονικής Τράπεζας και

Γραμματέας Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων στις Τράπεζες - Αναπληρωτής Γραμματέας Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων στις Τράπεζες

«Στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να συντηρήσουν το δικομματικό παιχνίδι και σε αυτούς που αγωνίζονται για τα πραγματικά προβλήματα του λαού, της νεολαίας, των εργαζομένων. Καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να διατηρηθούν ή να αναρριχηθούν στην εξουσία και σε αυτούς που αναδεικνύουν την ουσία των προβλημάτων, που είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Καλούμαστε να διαλέξουμε είτε την αποσιώπηση των πραγματικών αιτιών της έντασης της φτώχειας , της αύξησης της ανεργίας, της θεαματικής αύξησης του ανοίγματος της ψαλίδας ανισότητας, της διαρκώς αυξανόμενης εκμετάλλευσης των εργαζομένων, είτε την ανάδειξη πολιτικών θέσεων και προτάσεων που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στην ρίζα τους. Καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και στο ΚΚΕ που λέει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, αυτός της αντίστασης και της απειθαρχίας στις αντιλαϊκές πολιτικές και αποφάσεις. Διαλέγουμε τον δρόμο του αγώνα, της συνέπειας και της αντίστασης: Ψηφίζουμε ΚΚΕ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ