ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
Σελ. /48
Ψήφο στο ΚΚΕ για την αντεπίθεση

Κάτοικοι του Αγ. Δημητρίου υπογράφουν κείμενο στήριξης του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ

Κείμενο στήριξης του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ υπογράφουν κάτοικοι του Αγ. Δημητρίου Αττικής. Στο κείμενο που υπογράφουν, μεταξύ άλλων, τονίζουν:

«Το ΚΚΕ πάλεψε και παλεύει με συνέπεια σε αυτή την κατεύθυνση, στέκεται μπροστάρης στους αγώνες, σταθερό στο δρόμο της απειθαρχίας, της ανυπακοής στον ευρωμονόδρομο, στην αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Δίνει την προοπτική της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής και εξελίξεων υπέρ του λαού.

Γι' αυτό πιστεύουμε ότι το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά και εκλογικά. Να απαντήσουν οι εργαζόμενοι και με την ψήφο τους στο χυδαίο αντικομμουνιστικό οχετό και στην παραχάραξη της Ιστορίας.

Η πείρα μας από τις εξελίξεις και τη στάση των κομμάτων αποδείχνει ότι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μετράει πραγματικά ενάντια στο δικομματισμό και στο Μάαστριχτ της ανεργίας και της φτώχειας.

Αποχή, "μικρά κόμματα" και άλλα που ακούγονται σαν στάση διαμαρτυρίας σημαίνουν πρακτικά είτε ανώδυνη για την πλουτοκρατία εκτόνωση, είτε απευθείας στήριξη της κυρίαρχης πολιτικής και της ΕΕ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ελπίδας υπέρ της ανασύνταξης και ενίσχυσης του εργατικού λαϊκού κινήματος για να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Είναι βόλι ενάντια στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, την υποταγή.

Γι' αυτό, άσχετα από επιμέρους διαφορετικές απόψεις, καλούμε να υπερψηφιστεί το κόμμα που αποδείχτηκε στήριγμα του λαού, το ΚΚΕ».

Το κείμενο υπογράφουν οι:

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ, Λογιστής

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, Πρόεδ. Συνταξιούχων Αγ. Δημητρίου

ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Γιατρός

ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Δημοτικός Σύμβουλος

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, Οικιακά

ΒΟΜΒΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Οδοντοτεχνίτης

ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΤΑΣΟΣ, Δημοτικός Σύμβουλος

ΓΚΙΩΚΑΣ (ΚΩΤΣΑΡΙΚΟΣ) ΚΩΣΤΑΣ, Κρεοπώλης, β΄ αντιπρόεδρος ΟΕΒΕΑ

ΓΚΟΥΣΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΕΒΕ

ΔΑΦΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, Λογιστής

ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Αντιπρόεδρος Ενωσης Γονέων Αγ. Δημητρίου

ΖΑΧΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Οικοδόμος

ΖΟΥΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

ΙΩΑΚΕΙΜ ΜΑΡΙΑ, Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών

ΚΑΚΚΑΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Συνταξιούχος Τραπεζοϋπάλληλος

ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Καθηγήτρια - Πρόεδρος Ενωσης Γονέων

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, Διδάσκων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΚΑΡΑΝΑΧΩΡΙΤΗ ΕΙΡΗΝΗ, Μέλος ΔΣ Συλ. Δασκάλων/ Νηπιαγωγών Ν. Σμύρνης

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Επαγγελματίας ΕΒΕ

ΚΑΣΣΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ, Πρώην Πρόεδρος Ενωσης Γονέων Αγ. Δημητρίου

ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

ΚΙΚΗΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Συνταξιούχος Οικοδόμος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, Επαγγελματίας ΕΒΕ

ΛΑΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, Επαγγελματίας

ΛΥΚΟΥΡΗΣ ΤΑΚΗΣ, Μέλος ΔΣ Ενωσης ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου

ΜΟΥΤΑΦΗ ΔΑΝΑΗ, Συνταξιούχος

ΝΙΑΡΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, Δημ. Υπαλ.- Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών

ΝΤΑΒΟΣ ΤΑΚΗΣ, Συνταξιούχος Λογιστής

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ, Ιδιωτικός Υπάλληλος

ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΕΒΕ

ΠΟΡΙΧΗ ΣΟΥΛΑ, Πρόεδρος Ενωσης ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου

ΡΑΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, Γεν. Γραμ. Ομοσπ. Συνταξιούχων ΙΚΑ

ΣΑΒΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, Πρόεδρος Παραρτήματος Οικοδόμων

ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ, Οικοδόμος

ΣΑΞΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, Πρόεδρος Σωματείου «Κατσέλη»

ΣΓΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΚΑ, Συνταξιούχος

ΣΚΙΑΔΙΩΤΗ - ΓΚΟΛΙΑ ΒΑΓΙΑ, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Μέλος ΔΣ Συλ. Δασκάλων/Νηπιαγωγών Αγ. Δημητρίου

ΤΣΑΚΑΛΗ ΑΝΝΑ, Δασκάλα


Κόκκινη ψήφος - όπλο απέναντι στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αρτα, μίλησε προχτές ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος

«Η ψήφος είναι και αυτή ένα όπλο απέναντι στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Δεν επιτρέπεται να φυγομαχήσουμε, ούτε να ρίξουμε άσφαιρα. Στις 7 Ιουνίου μπορούμε να στείλουμε μήνυμα αντεπίθεσης, αγώνα, προοπτικής, ενισχύοντας το ΚΚΕ. Είναι μια σημαντική ευκαιρία για να υπερασπιστούμε τα ταξικά μας συμφέροντα. Ας μην την αφήσουμε να πάει χαμένη».

Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, την περασμένη Τρίτη, στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, στην πλατεία Μονοπωλίου, στην Αρτα.

Ο ομιλητής επισήμανε τη σταθερή και αταλάντευτη αποκάλυψη από το ΚΚΕ του αντεργατικού - αντιλαϊκού χαρακτήρα του ευρωοικοδομήματος των μονοπωλίων, τον ενισχυτικό ρόλο που διαδραμάτισαν σε αυτή την πολιτική ανάπτυξης με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος και τα κοινοτικά κονδύλια.

«Το ΚΚΕ και σε αυτό το θέμα έλεγε την αλήθεια στο λαό. Προειδοποιούσε ότι τα κοινοτικά κονδύλια δεν μπορούν να καταργήσουν τις περιφερειακές ανισότητες. Εξηγούσε ότι στο πλαίσιο της καπιταλιστικής αγοράς δεν μπορεί να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη, αφού βασικό κριτήριο για το "πού και πότε" θα γίνει οποιαδήποτε επένδυση είναι η ανάγκη κάθε μονοπωλιακού ομίλου να αποσπάσει πρόσθετο κέρδος. Ετσι αναπτύσσεται άναρχα και ανισόμετρα η κοινωνική παραγωγή και όχι σχεδιασμένα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Γι' αυτό και δεν αποτελούν προτεραιότητα για την κοινοτική χρηματοδότηση η προστασία από τις πυρκαγιές, η αντισεισμική θωράκιση, τα δημόσια προγράμματα κατασκευής λαϊκής κατοικίας και εσωτερικού οδικού δικτύου σε κάθε νομό. Γι' αυτό και κατασκευάζονται σχολεία και νοσοκομεία με ΣΔΙΤ και τα πληρώνουμε πολλαπλάσια από το κόστος τους».

Αναφέρθηκε στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα και στο εισόδημα του λαού με πρόσχημα το υψηλό δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα, ξεκαθαρίζοντας πως το ΚΚΕ απαντά «να πληρώσουν αυτοί που θησαύρισαν τα προηγούμενα χρόνια και εξακολουθούν να κερδίζουν στη διάρκεια της κρίσης: Να πληρώσουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Οι ίδιες αντιλαϊκές κατευθύνσεις εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, ανεξάρτητα από το ύψος του χρέος και του ελλείμματος. Οι κατευθύνσεις αυτές καθορίζονται με βάση το στόχο της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου».

«Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, θέτει μια σειρά ψευδεπίγραφα διλήμματα που έχουν μια κοινή αφετηρία. Να αποδεχτούμε ότι θα συνεχίσει το κράτος να ενισχύει πλουσιοπάροχα τα μονοπώλια και στη συνέχεια ο λαός να επιλέξει πότε και πώς θα πληρώσει το λογαριασμό και ποιες ανάγκες θα θυσιάσει στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους (π.χ. αποδοχή «παγώματος» μισθών και κοινωνικών δαπανών για να περιοριστεί το δημόσιο χρέος ή η διόγκωση του και αποπληρωμή του με νέους φόρους).

«Αντίστοιχα, συνέχισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, και στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Η ρύπανση του Αμβρακικού Κόλπου από μια σειρά βιομηχανικές μονάδες, πτηνοτροφεία, τυροκομεία, σφαγεία και μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, εμφανίζεται σαν αναγκαίο τίμημα της ανάπτυξης. Προβάλλεται στην πράξη το ψευτοδίλημμα: Προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος ή διατήρηση των θέσεων εργασίας; Απαντάμε και πάλι ξεκάθαρα ότι πρέπει να μπορούν να ικανοποιηθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη γραμμή ρήξης με την πολιτική και εξουσία των μονοπωλίων».

Σχετικά με το Σύμφωνο Σταθερότητας και τα περί κατάργησής του, που προβάλλει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάκης Παπαδόπουλος σημείωσε πως «δεν αποτελεί αυθαίρετη επιλογή κάποιων νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων. Εχει στόχο τη θωράκιση του ευρώ, τον έλεγχο της πληθωριστικής εξέλιξης, του κοινού νομίσματος, της ευρωζώνης. Ενός κοινού νομίσματος, που αποτελεί μέσο συγκόλλησης κρατών με διαφορετικό, άνισο επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης.

Με το Σύμφωνο Σταθερότητας, συνέχισε, ο κοινοτικός ιμπεριαλισμός επιχειρεί να διασφαλίσει την υλοποίηση κοινής νομισματικής πολιτικής και να διαμορφώσει ένα πλαίσιο επιτήρησης των εθνικών κυβερνήσεων, σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική με στόχο την ισχυροποίηση του ευρώ. Οποιος, λοιπόν, αποδέχεται το ευρώ και την ΟΝΕ, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία αξιοπιστία, όταν ζητά κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας. Η πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δε θίγει τη βάση συγκρότησης της ΕΕ, τα στρατηγικά συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου».

«Στις 7 Ιουνίου, κατέληξε, μπορούμε να στείλουμε μήνυμα αντεπίθεσης, αγώνα, προοπτικής. Τις λίγες μέρες που απομένουν, σπάστε το βουβό κλίμα, ανοίξτε πλατιά πολιτική συζήτηση στη δουλειά, στο καφενείο, στον οικογενειακό κύκλο. Καλέστε αυτούς που συζητάτε να σκεφτούν με βάση την πείρα και τις ανάγκες τους και όχι με βάση τα ευφυολογήματα και τις ατάκες των τηλεοπτικών καναλιών. Αν κάνουμε όλοι ό,τι περνάει από το χέρι μας στις 8 Ιούνη ο λαός θα βγει πιο δυνατός, με μεγαλύτερο κουράγιο για να πάρει την τύχη στα χέρια του».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ