ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
Σελ. /48
Σάλπισμα αγώνα ενάντια στην ΕΕ

Στην κεντρική πλατεία Μενιδίου σε μια μαχητική συγκέντρωση μίλησε προχτές ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

Κάλεσμα τις μέρες που απέμειναν μέχρι τις 7 του Ιούνη όλα τα μέλη, οι φίλοι, οι οπαδοί του Κόμματος να δράσουν ανοιχτά, αποτελεσματικά και ακόμα πιο θαρραλέα και πλατιά ώστε να πείσουν όσο γίνεται περισσότερους να στηρίξουν και να ψηφίσουν ΚΚΕ, απηύθηνε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας προχτές το βράδυ σε συγκέντρωση στο Μενίδι. Τη μαχητική συγκέντρωση, στην οποία τον τόνο έδωσαν οι νεολαίοι του Κόμματος στην κεντρική πλατεία της πόλης, άνοιξε με χαιρετισμό ο Πόλυς Τάκας από το Τομεακό Γραφείο Μενιδίου της ΚΝΕ.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας επισήμανε: «Το ΚΚΕ απευθύνει σάλπισμα αγώνα ενάντια στην ΕΕ. Σε όλους όσοι πλήττονται από την εφαρμοζόμενη αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Πολιτική που συναποφασίζεται στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων και πλήττονται από αυτή τα πιο πλατιά λαϊκά στρώματα».

«Ολοι αυτοί, συνέχισε, έχουν μια καλή ευκαιρία να τιμωρήσουν πολιτικά τις δυνάμεις που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Να καταδικάσουν την πολιτική της ΝΔ που συναποφασίζει σε όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις. Να τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ που ψηφίζει τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της. Να γυρίσουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συμφωνεί στα βασικά και ασκεί κριτική στα δευτερεύοντα. Να αγνοήσει τον ΛΑ.Ο.Σ., μια ξενοφοβική δύναμη, με ρατσιστικές αντιλήψεις, με έναν δήθεν αντιαμερικανισμό, τη στιγμή που συμφωνεί με κεντρικές επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου».

«Η ΕΕ, επισήμανε παρακάτω, έχει αποκαλυφθεί από τη δράση του ΚΚΕ και από μαζικές συνδικαλιστικές και άλλες κινήσεις. Και η δράση αυτή βοήθησε να κατανοηθεί από περισσότερους εργαζόμενους ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την ΕΕ, τίποτα από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Και πως χρειάζεται οργανωμένη πάλη ενάντια στην πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων και στα κόμματα που την υπηρετούν. Γιατί η ΕΕ είναι ο συλλογικός υπερασπιστής των κερδών των μονοπωλίων συνολικά και ξεχωριστά σε κάθε χώρα. Η ΕΕ είναι η συνεργασία κρατών για να συντονίσουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης των μονοπωλίων».

«Το λέμε χωρίς περιστροφές, τόνισε καταλήγοντας ο Σπύρος Χαλβατζής, για μια άλλη προοπτική για τους εργάτες, το λαό και τον τόπο, εμείς τους καλούμε να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ και η Ευρωκοινοβουλευτική του Ομάδα έδωσε και δίνει καθημερινές μάχες σε όλα τα μέτωπα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Παλέψαμε για την προώθηση φιλολαϊκών λύσεων σε προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Και στις 7 του Ιούνη εργαζόμενοι και νέοι ψηφίζουν για τη δουλειά, την ανεργία, τη λιτότητα, την ακρίβεια, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την ιδιωτικοποίηση Υγείας, Παιδείας κ.ά. Ψηφίζουμε ενάντια στην ΕΕ και τις πολιτικές της».

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μετράει πραγματικά

Κάτοικοι των Αγ. Αναργύρων υπογράφουν κείμενο στήριξης του ΚΚΕ

Κάτοικοι των Αγ. Αναργύρων στηρίζουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε κείμενο που υπέγραψαν, στο οποίο, ανάμεσα σε άλλα, επισημαίνουν:

«Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και ο ΛΑ.Ο.Σ. ό,τι σου είπαν, για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ και συνολικά για την ΕΕ ήταν ψέμα. Οταν μαζί τα ψήφιζαν και σου έλεγαν ότι αυτός είναι ο δρόμος της ευημερίας, της σύγκλισης, της εξασφαλισμένης ανάπτυξης, γνώριζαν ότι ο "ευρωμονόδρομος" συμφέρει μόνο την πλουτοκρατία, και ότι για σένα έχει μόνο δεινά. Τιμώρησέ τους! Εμπιστεύσου - ψήφισε τώρα το ΚΚΕ.

Ισχυρό εργατικό, λαϊκό κίνημα, σταθερά προσανατολισμένο ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό είναι το αντίπαλο δέος της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της. Αυτό φοβούνται.

Το ΚΚΕ πάλεψε και παλεύει με συνέπεια σε αυτή την κατεύθυνση, στέκεται μπροστάρης στους αγώνες, σταθερό στο δρόμο της απειθαρχίας, της ανυπακοής στον "ευρωμονόδρομο", στην αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Δίνει την προοπτική της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής κι εξελίξεων υπέρ του λαού.

Γι' αυτό πιστεύουμε ότι το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά και εκλογικά. Να απαντήσουν οι εργαζόμενοι και με την ψήφο τους στο χυδαίο αντικομμουνιστικό οχετό και στην παραχάραξη της Ιστορίας.

Η πείρα μας από τις εξελίξεις και τη στάση των κομμάτων αποδείχνει ότι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μετράει πραγματικά ενάντια στο δικομματισμό και στο Μάαστριχτ της ανεργίας και της φτώχειας».

Το κείμενο στήριξης του ΚΚΕ υπογράφουν οι:

ΤΣΙΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Αρχιτέκτων, Μαθηματικός - Εκπαιδευτικός

ΦΡΕΓΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

ΣΚΟΛΑΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Συνταξιούχος ΟΤΕ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΩΣΩ, Φαρμακοποιός, Μέλος ΔΣ Πολιτιστικού Κέντρου

ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Συνταξιούχος ΔΕΗ

ΤΖΑΦΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Χημικός

ΜΗΤΣΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Μέλος ΔΣ Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗ ΝΑΤΑΣΣΑ, Ιδιωτική Υπάλληλος

ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Βιοτέχνης

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, Αυτοκινητιστής

ΚΡΕΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Οργ. Γραμμ. Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΙΝΑ, Υπάλληλος Ναυτιλιακής Εταιρείας

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ, Ιδιωτική Υπάλληλος

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, Πολιτική Επιστήμων, Ιδιωτική Υπάλληλος

ΠΕΡΙΧΑΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Τυπογράφος, Μέλος Παραρτ. ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

ΚΟΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ, Ιδιωτική Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών

ΠΑΛΗΚΙΡΑ ΝΤΙΑΝΑ, Πρωταθλήτρια Τοξοβολίας

ΠΥΡΟΜΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, Συνταξιούχος Τραπεζοϋπάλληλος

ΚΡΕΜΟΣ ΣΤΑΘΗΣ, Γιατρός Παθολόγος

ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑ ΜΑΡΙΑ, Εμποροϋπάλληλος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών

ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, Βιοτέχνης

ΤΡΙΚΑΛΑ
Απαγόρευσαν περιοδείες του ΚΚΕ

Την περιοδεία κλιμακίων του ΚΚΕ σε εργασιακούς χώρους αρνήθηκε η εργοδοσία στις επιχειρήσεις «ΤΥΡΑΣ», «ΛΑΦΑΡΜ» και «ΚΛΙΑΦΑ», στα Τρίκαλα, με διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα. Να σημειωθεί ότι στις δύο πρώτες επιχειρήσεις, επικεφαλής του κλιμακίου του ΚΚΕ ήταν ο Αχ. Κανταρτζής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και στην τρίτη ο Δ. Αρμάγος, μέλος της ΝΕ του ΚΚΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.

Το γεγονός κατήγγειλε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Αχ. Κανταρτζής, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη, αυτή, ιδιαίτερα σοβαρή, γιατί αφορά πριν από όλα τα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων. «Εκεί - τόνισε - κρίνονται σε τελευταία ανάλυση τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αν δηλαδή θα έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται, να διακινούν τις απόψεις και να αγωνίζονται στους χώρους δουλειάς. Επιχειρήματα όπως ο χώρος είναι ιδιωτικός είναι καθαρές προφάσεις. Εκεί δουλεύουν και παράγουν τον πλούτο με τον ιδρώτα και με το αίμα τους οι εργαζόμενοι. Επομένως, το ζήτημα της δημοκρατίας στους χώρους δουλειάς είναι κεντρικό ζήτημα και σαν τέτοιο το αντιμετωπίζουμε».

«Δυστυχώς - υπογράμμισε - με ευθύνη τόσο της σημερινής όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων η "Δημοκρατία" σταματά έξω από τις πύλες των εργοστασίων. Η περίπτωση "ΤΖΑΜΠΟ" είναι χαρακτηριστική».

Και καταλήγοντας επισήμανε: «Το ΚΚΕ δεν πρόκειται φυσικά να σταματήσει, θα εντείνει την δράση του. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε και να δυναμώσουμε τους δεσμούς μας με τους εργαζόμενους. Για να φθάσει παντού η φωνή και το κάλεσμα του ΚΚΕ, ώστε να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο από τις κάλπες των ευρωεκλογών. Για να έχουν οι εργαζόμενοι ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να αποκρούσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα που έρχονται. Οι εργαζόμενοι πλήρωσαν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, να μην πληρώσουν και την κρίση. Γιατί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι προϋπόθεση για την ανασύνταξη του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης και οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν».

ΑΛΙΜΟΣ
Επιχείρηση φίμωσης του ΚΚΕ

Στο στόχαστρο έβαλε η δημοτική αρχή του Αλίμου, το προπαγανδιστικό υλικό του ΚΚΕ και με εντολή του αντιδημάρχου κ. Γιαννακόπουλου, η Δημοτική Αστυνομία επιδίδεται τις νύχτες στο έργο της φίμωσης του ΚΚΕ. «Η πρακτική αυτή, τονίζεται σε σχετική καταγγελία της ΚΟΒ Αλίμου, έχει επαναληφθεί τρεις φορές παρά τις έντονες καταγγελίες μας. Το ΠΑΣΟΚ και η διοίκηση του Δήμου δε θα ανακόψουν την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και στον Αλιμο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ