ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Ιούνη 2009
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Πρεμιέρα μεταλλίων

Με το καλημέρα της έναρξης των φετινών Μεσογειακών Αγώνων που διεξάγονται στην Πεσκάρα ήρθαν και οι διακρίσεις για την ελληνική αποστολή, με την πάλη να κάνει σεφτέ στα μετάλλια, αλλά να έχει και τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις επιτυχίες. Τα μετάλλια ήρθαν από την ελληνορωμαϊκή με τον Γεβγένι Πέντεροτς να κατακτά το χρυσό στην κατηγορία των 66κ. και τους Γρηγόρη Αναστασιάδη και Γιάννη Σπυριδάκη το χάλκινο στις κατηγορίες 55κ. και 74κ. του ίδιου αγωνίσματος αντίστοιχα. Ο Πέντεροτς ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αφού νίκησε στον τελικό της κατηγορίας τον Σέρβο Αλεξάντερ Μαξίμοβιτς με 3-1. Ο Γρηγόρης Αναστασιάδης αν και ηττήθηκε στα ημιτελικά των 55κ. ελληνορωμαϊκής πάλης από τον Αιγύπτιο Μοσταφά Μοχαμέντ, ωστόσο κατέλαβε την τρίτη θέση, αφού το γκρουπ του αποτελείτο μόνο από τους δύο παλαιστές. Ο Γιάννης Σπυριδάκης επικράτησε στον τελικό του ρεπεσάζ με 3-1 στα σημεία του Ιταλού Σαβέριο Σκαραμούτσι, κατακτώντας έτσι την τρίτη θέση στο βάθρο. Στα 60κ. ο Στάθης Θεοδοσιάδης ηττήθηκε με 3-0 στα σημεία από το Γάλλο Σεμπαστιάν Ινταλγκό, ενώ στα 84κ. ο Αλέξανδρος Ποικιλίδης έχασε με 3-1 από το Σέρβο Γκόραν Μπόγιανιτς.

Κωπηλασία: Τελικός για Πολύμερο

Στον τελικό του μονού σκιφ ελαφρών βαρών προκρίθηκε ο Βασίλης Πολύμερος, εξασφαλίζοντας απευθείας πρόκριση στον τελικό, αφού τερμάτισε πρώτος στην πρώτη ημιτελική σειρά με χρόνο 8:15.27. Στη διαδικασία των ρεπεσάζ μπαίνουν τρία ελληνικά πληρώματα που δεν τα κατάφεραν στις ημιτελικές σειρές τους. Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, οι Ηλίας Παππάς και Λευτέρης Κόνσολας ήρθαν δεύτεροι με χρόνο 7:32.62 και σήμερα το πρωί θα διεκδικήσουν θέση στον τελικό της Κυριακής. Στο διπλό σκιφ, οι Στέργιος Παπαχρήστος και Γιάννης Τσάμης τερμάτισαν τρίτοι στη σειρά τους με χρόνο 7:19.51 και μέσω ρεπεσάζ θα διεκδικήσουν θέση στον τελικό. Τέλος, στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας τερμάτισαν τέταρτοι σε 7:11.34 και μπαίνουν και αυτοί στα ρεπεσάζ.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Αρνητικό ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής μας ομάδας στο γυναικείο τουρνουά χάντμπολ, καθώς έχασε από την Κροατία με 28-24. Σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Τουρκία.

«Κρατάει» ο Δεληκάρης

Βελτιούμενη βαίνει η κατάσταση της υγείας του Γιώργου Δεληκάρη. Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες, σύμφωνα με επιθυμία των οικείων του, «δίνονται με το σταγονόμετρο», όλα συνηγορούν πως ο 58χρονος βετεράνος ποδοσφαιριστής τα κατάφερε. Φέρεται να ξέφυγε τον κίνδυνο, έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και τους δικούς του ανθρώπους, αποσωληνώθηκε και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα Εμφραγμάτων του «Ευαγγελισμού» μόνο για προληπτικούς λόγους. Να θυμίσουμε πως ο βετεράνος διεθνής παίκτης Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού - που εργάζεται ως οδηγός ταξί - είχε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

ΒΟΛΕΪ

Χωρίς να μπορέσει να προβάλει την παραμικρή αντίσταση, η Εθνική μας ομάδα γυναικών έχασε χθες από τη Σερβία με 3-0 σετ στο «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας, γνωρίζοντας την δέκατη ήττα της σε 11 αγωνιστικές του Α΄ ομίλου του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Τα σετ: 11-25, 14-25, 9-25.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Στη Βουδαπέστη, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καταδύσεων εφήβων/νεανίδων (1-5 Ιούλη), μεταβαίνει τη Δευτέρα η ελληνική αποστολή. Την στελεχώνουν 7 αθλητές και αθλήτριες. Α' Κατηγορία: Νίκος Αφέντος (Τραμπολίνο 1μ. και 3μ., 3μ. συγχρονισμένες), Ιουλιάνα Μπανούση (Τραμπολίνο 1μ. και 3μ.), Αλκηστη Ράμμου (Πλατφόρμα 10μ.). Β' Κατηγορία: Απόστολος Κουτρουμάνος (Τραμπολίνο 1μ. και 3μ., 3μ. συγχρονισμένες), Μιχάλης Φαφαλής (Τραμπολίνο 1μ. και 3μ.), Μαρία Παπαδημητρακάκη (Τραμπολίνο 1μ. και 3μ., 3μ. συγχρονισμένες), Κυριακή Μιχαηλίδου (Τραμπολίνο 1μ., 3μ. συγχρονισμένες). Στην Ουγγαρία θα μεταβούν ακόμα οι προπονητές Γιούρι Αρταμόνοφ, Λάμπρος Λιάρος και ο διεθνής κριτής, Νίκος Τουλούδης.

ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ

Τα αγωνίσματα των 200μ. έγιναν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάνοε/καγιάκ ήρεμων νερών, που διεξάγεται στο Βραδεμβούργο. Στο Κ1 ανδρών, ο Παπασάββας κατέλαβε την 7η θέση στην προκριματική σειρά του (39.514) και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου κατετάγη 6ος (37.729). Στο Κ1 γυναικών, η Αλεξοπούλου κατετάγη 6η (44.766) στην προκριματική σειρά της και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου κατέλαβε την 6η θέση (43.770). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συμμετείχε στον «μικρό» τελικό του αγωνίσματος, όπου πλασαρίστηκε στην 7η θέση (44.633).

ΠΑΟ
Υπέγραψε και ο Κατσουράνης

Mετά την εντυπωσιακή υποδοχή, αλλά και την ...υπογραφή συμβολαίου με τον Γάλλο διεθνή επιθετικό Τζιμπρίλ Σισέ, μια ακόμη εκκρεμότητα έλαβε τέλος για τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος για τον Κώστα Κατσουράνη, που χθες πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα είναι τετραετούς διάρκειας με ετήσιες απολαβές 1,2 εκατ. ευρώ (την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση της ΠΑΕ). Παράλληλα, σήμερα (ή το αργότερο αύριο) αναμένεται να τελειώσει και το θέμα της απόκτησης του Αργεντίνου Λέτο, αφού ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, προκειμένου να οριστικοποιήσει τη μετακίνησή του στο «τριφύλλι». Την ίδια ώρα, με ένταση ξεκίνησε η πρεμιέρα της ομάδας, αφού ο Χεν Τεν Κάτε έδιωξε απο την πρώτη συνάντηση τον Γιάννη Γκούμα, αφού δεν τον υπολογίζει για την νέα χρονιά. Ωστόσο, η συνάντηση του Ελληνα παίκτη με τον διευθυντή της ομάδας Κώστα Αντωνίου δεν είχε αποτέλεσμα, αφού ο Γκούμας απέρριψε τις προτάσεις της ΠΑΕ (πόστο στις Ακαδημίες με τα μισά λεφτά ή να μείνει ελεύθερος επίσης με τα μισά λεφτά), αντιπροτείνοντας παραμονή στην ομάδα μέχρι τέλους του συμβολαίου του.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ - «ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 2009»
Στο επίκεντρο ο ρυθμός και η χάρη

Mε μια φαντασμαγορική τελετή παρουσία πλήθους κόσμου άνοιξε προχτές η αυλαία του φετινού 21ου Φεστιβάλ Γυμναστικής που διεξάγεται στην Κεφαλονιά. Στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου οι ομάδες που συμμετείχαν παρουσίασαν τα εντυπωσιακά προγράμματά τους κερδίζοντας το χειροκρότημα του θεατών ενώ παράλληλα απέδειξαν και εμπράκτως το σύνθημα του φεστιβάλ «Γυμναστική για όλους». Από πλευράς διοργανωτών ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Σταύρος Μπασιαρδής, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο επίπεδο που έχει φθάσει πλέον το συγκεκριμένο φεστιβάλ, κάνοντας λόγο για την απήχηση που έχουν οι αγώνες. «Το φεστιβάλ αυτό χρόνο με το χρόνο γιγαντώθηκε και είναι πλέον πασίγνωστο σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς ο κόσμος της γυμναστικής το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή», τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι αγώνες χτες μεταφέρθηκαν από το Αργοστόλι στα Κουρκουμελάτα, ενώ το Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα με τους αγώνες να διεξάγονται στο Ληξούρι (20.00). Στους αγώνες συμμετέχουν 1.500 αθλούμενοι και εκτός των ελληνικών συμμετοχών υπάρχουν ακόμα από Ιταλία, Γαλία, Γερμανία, Πολωνία, Βουλγαρία και Σλοβενία.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
Ωρα τελικού

Η αυλαία του 8ου Κυπέλλου Συνομοσπονδιών «πέφτει» την Κυριακή, με τον αγώνα κατάταξης («μικρό» τελικό) για την τρίτη και τέταρτη θέση και τον τελικό. Στην αναμέτρηση της ...παρηγοριάς (16:00, ΝΕΤ) θα συναντηθούν οι οικοδεσπότες Νοτιοαφρικανοί και τα θύματα της έκπληξης του τουρνουά, οι Ισπανοί.

Στο βραδινό τελικό (21:30, ΝΕΤ) τον τίτλο διεκδικούν Βραζιλία και ΗΠΑ. Οι «καριόκας» αποτελούν το ακλόνητο φαβορί και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Ταυτόχρονα, ισχυρίζονται ότι το πάθημα των Ισπανών και οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν με τη Ν. Αφρική τούς έγινε μάθημα. Από την πλευρά τους, οι Αμερικάνοι, φυσικά, αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του αντιπάλου και δεν αρνούνται πως αυτοί είναι το αουτσάιντερ. Επισημαίνουν, όμως, ότι - όπως απέδειξαν - δεν τα παρατούν, παλεύουν για το καλύτερο και θα διεκδικήσουν ό,τι περισσότερο μπορέσουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ