ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εκλογές - εφαλτήρας για νέα αντιλαϊκή επίθεση

«Νωπή λαϊκή εντολή» για επιτάχυνση της αντιδραστικής πολιτικής ζήτησε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για τις 4 Οκτώβρη

Με ψευτοδιλήμματα και κινδυνολογία από την πρώτη κιόλας ώρα, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να φοβίσουν το λαό. Στο χέρι των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων είναι να τους χαλάσουν τα σχέδια, δυναμώνοντας και στην κάλπη το ΚΚΕ
Με ψευτοδιλήμματα και κινδυνολογία από την πρώτη κιόλας ώρα, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να φοβίσουν το λαό. Στο χέρι των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων είναι να τους χαλάσουν τα σχέδια, δυναμώνοντας και στην κάλπη το ΚΚΕ
Ανανέωση της λαϊκής εντολής με διακηρυγμένο στόχο την επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης στο όνομα της εξόδου από την κρίση ζήτησε ο Κ. Καραμανλής, εμφανίζοντας για ακόμα μια φορά το συνολικότερο συμφέρον της αστικής τάξης ως συμφέρον του τόπου. Προαναγγέλλοντας ευθέως μια νέα σφοδρή επίθεση κατά των λαϊκών και εργασιακών δικαιωμάτων, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να παρουσιάσει την κυρίαρχη αντιδραστική πολιτική ως μονόδρομο για να αντιμετωπιστούν τάχα τα προβλήματα και να βγει η χώρα από την κρίση, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα.

Παράλληλα, εμφάνισε την επιλογή του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ως αναγκαστική επιλογή, επειδή όπως είπε δεν υπάρχει το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον, αποδίδοντας τις ευθύνες στην ανεύθυνη συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος στο διάγγελμά του δεν προσδιόρισε την ακριβή ημερομηνία των εκλογών, αλλά από το γραφείο του λίγο αργότερα ενημέρωναν ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 4 Οκτώβρη.

Στρατηγική σε βάρος του λαού

Σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή «η χώρα δεν αντέχει, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, μια προεκλογική περίοδο μέχρι τον Φεβρουάριο», επειδή τα πάντα, όπως ανέφερε, θα παρασυρθούν στη δίνη ενός έντονα προεκλογικού κλίματος. Είναι αναπόφευκτο, επισήμανε, μέσα σε αυτό το κλίμα «να εγείρονται υπερβολικές διεκδικήσεις και να προκληθούν κοινωνικές εντάσεις» και άρα, όπως εκτίμησε, «οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσουν». Σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή, «τα αναγκαία μέτρα, η αναγκαία οικονομική στρατηγική, απαιτούν σταθερότητα και ήπιο πολιτικό κλίμα».

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει δύναμη στο λαό να αντιπαλέψει με αποτελεσματικότητα την αντιλαϊκή στρατηγική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Motion Team

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει δύναμη στο λαό να αντιπαλέψει με αποτελεσματικότητα την αντιλαϊκή στρατηγική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Δικαιολογώντας αμέσως μετά την απόφασή του για πρόωρες εκλογές, τόνισε: «Επειδή όμως η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την οικονομία δεν μπορεί να περιμένει, το συμφέρον του τόπου επιβάλλει μια και μόνη διέξοδο: ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου έτσι ώστε μια κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, να δράσει άμεσα και αποφασιστικά».

Ανέφερε τρεις προτεραιότητες της πολιτικής που θα εφαρμόσει αν επανεκλεγεί στην κυβέρνηση, παραπέμποντας για «λεπτομέρειες» στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Αν και σκόπιμα γενικόλογες οι προτεραιότητες, δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για αυταπάτες για την επερχόμενη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα. Στην αιχμή του δόρατος βρίσκεται η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, που σαρώνουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «λειτουργούν ευεργετικά σε μακροχρόνια βάση διασφαλίζοντας την οικονομική ανάπτυξη», εννοείται προς όφελος των μονοπωλίων.

Ταυτόχρονα επαγγέλθηκε «νοικοκύρεμα του κράτους», που γίνεται βέβαια στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων στο δημόσιο τομέα και των κοινωνικών δαπανών (Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση), καθώς και «πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής» - στόχος που μπαίνει για το «θεαθήναι», αφού έχει προκηρυχθεί εδώ και χρόνια, αλλά η φοροδιαφυγή διαρκώς μεγαλώνει...

Συνεπής διαχειριστής για λογαριασμό του κεφαλαίου

Η μόνη «αυτοκριτική» που έκανε ο Κ. Καραμανλής για την κυβερνητική πολιτική τα προηγούμενα χρόνια ήταν ότι δεν προχώρησε σε βαθύτερες τομές έστω και αν το πολιτικό κόστος ήταν μεγαλύτερο, επιβεβαιώνοντας το σαφή ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής που άσκησε και επιδιώκει να συνεχίσει. Από την άλλη προσπάθησε να «αθωώσει» την κυρίαρχη πολιτική και τα κόμματα - διαχειριστές της για την καπιταλιστική κρίση. «Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι η απόδοση ευθυνών, που αφορούν τα χρόνια πριν τη διεθνή κρίση», υποστήριξε και συμπλήρωσε: «Αυτό άλλωστε δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Ενα ενδιαφέρει και είναι τώρα το ζητούμενο: πώς θα υπερβούμε τα προβλήματα τα δύο δύσκολα χρόνια που έρχονται, χτίζοντας τις βάσεις για μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη του τόπου».

Παράλληλα έθεσε τα αιώνια ψευτοδιλήμματα στο πλαίσιο του δικομματισμού, ποιος δηλαδή από τους δύο μονομάχους είναι καταλληλότερος και διαθέτει σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. «Στους πολίτες εναπόκειται πλέον να αποφασίσουν ποιος διαθέτει το σχέδιο και τη βούληση για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε το ρόλο του υπεύθυνου και συνεπούς διαχειριστή των συμφερόντων της άρχουσας τάξης, που τάχα λέει την αλήθεια στο λαό και δε μοιράζει υποσχέσεις ούτε στην προεκλογική περίοδο, προσδοκώντας στην «ωριμότητα των πολιτών». Ταυτόχρονα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και δεν προτείνει «ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο».

Σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σήμερα στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και μία ώρα μετά ο Κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις του. Από χτες το βράδυ ξεκίνησε μια προσπάθεια να συσπειρωθούν και κινητοποιηθούν οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ, που το προηγούμενο διάστημα είχαν εκφράσει με έντονο τρόπο την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο σημαίνει «πολιτική αυτοκτονία» για την παράταξη. Σε δήλωσή του ο γραμματέας της ΚΕ Λ. Ζαγορίτης αφού χαρακτήρισε «πολύ - πολύ σημαντική για την πατρίδα μας» την επόμενη περίοδο, κάλεσε σύσσωμη την παράταξη να δώσει μια μεγάλη μάχη που θα αποβεί νικηφόρα.

ΠΑΣΟΚ
Με τα ίδια αντιδραστικά υλικά η «νέα αρχή»

«Έτοιμος» να κυβερνήσει για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου

Μια «νέα αρχή», με εφόδια το αντιλαϊκό κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, τις προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει για την προώθηση των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών και τη δέσμευση απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο ότι θα εξασφαλίσει «κοινωνική συναίνεση» που θα υπηρετήσει τις αξιώσεις του, υποσχέθηκε χτες στην πλουτοκρατία ο Γ. Παπανδρέου, δηλώνοντας «έτοιμος» να κυβερνήσει για λογαριασμό της.

Με το σύνθημα «ήρθε η ώρα του λαού» συνοδευόμενο από τα αταξικά κελεύσματα για «μια νέα ενότητα των Ελλήνων για το μέλλον» και «μια μεγάλη εθνική προσπάθεια», ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να εμφανίσει τη θωράκιση της κυρίαρχης πολιτικής, που μετά την απόφαση της κυβέρνησης περνάει από τις πρόωρες εκλογές, σαν αφετηρία για την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ο ίδιος έκανε λόγο για «κατάρρευση της κυβέρνησης κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε». Εγκάλεσε τη ΝΔ που «δεν τίμησε την εντολή που της έδωσε δυο φορές ο ελληνικός λαός» και της απέδωσε «αποκλειστικά την ευθύνη για τη βαθιά κρίση που περνά σήμερα η χώρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο δικό του διάγγελμα που ακολούθησε αυτό του πρωθυπουργού, επέλεξε να συγκαλύψει το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών που είναι η ανάκτηση από τους εταίρους του δικομματισμού της «νωπής λαϊκής εντολής» για να εξαπολύσουν μια νέα επέλαση σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων πίσω από το κούφιο ψευτοδίλημμα «της προόδου απέναντι στη συντήρηση»... «Σήμερα, δεν αναμετρώνται απλώς τα κόμματα. Αναμετρώνται δύο ριζικά διαφορετικές πολιτικές, αντιλήψεις και επιλογές. Μια νεοσυντηρητική επιλογή, πελατειακής και αδιαφανούς διαχείρισης της χώρας - που μας έφερε στη σημερινή κρίση - και από την άλλη, η προοδευτική λύση, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια άλλη πορεία της χώρας», ισχυρίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καθαρός απέναντι στην πλουτοκρατία

Φανερώνοντας, όμως στη συνέχεια την πυξίδα που θα οδηγήσει την «άλλη πορεία», ο Γ. Παπανδρέου ήταν πολύ συγκεκριμένος:

-- «Εχουμε τη γνώση, έχουμε την πολιτική βούληση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πρόταξε δηλαδή το κυβερνητικό αντιδραστικό έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα στο μεγάλο κεφάλαιο ότι διαθέτει την «πολιτική βούληση» για να υλοποιήσει τις αντιλαϊκές πολιτικές.

--«Εχουμε προτείνει λύσεις. Λύσεις αξιόπιστες (...) Λύσεις εφικτές, αλλά και δίκαιες», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου. «Λύσεις» που υποτάσσονται στις απαιτήσεις της Κομισιόν και βάσει των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ στοχεύουν στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

-- «Εχουμε σχέδιο. Σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από τη σημερινή κρίση», είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ενα σχέδιο που είναι δομημένο στην ενίσχυση και στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων με νέα οικονομικά κίνητρα και φοροαπαλλαγές.

-- «Εχουμε και τη δύναμη και την τόλμη να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που κρατά τη χώρα μας καθηλωμένη», ισχυρίστηκε ο Γ. Παπανδρέου. Οπως έκανε και ο Κ. Καραμανλής το 2004 όταν τα έβαζε με τους ...«νταβατζήδες». Σήμερα, 5,5 χρόνια μετά, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πνίγονται από τη μπόχα των σκανδάλων τους.

Το μεγαλύτερο όμως «στοίχημα» του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου φρόντισε να το συμπεριλάβει στο «κλείσιμο» του διαγγέλματός του. Ο τόπος σήμερα, ισχυρίστηκε ο ίδιος, «έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης. Θα χρειαστεί η συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, όλων εκείνων που θέλουν να δουν αυτή τη χώρα να προοδεύει, να προστατεύεται ο πλούτος της, να αναπτύσσεται, να πρωταγωνιστεί». Πώς δηλαδή θα παρουσιαστεί σαν δήθεν «εθνική προσπάθεια» το πλέγμα των αντιλαϊκών μέτρων που αγγίζει κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της απρόσκοπτης κερδοφορίας ώστε το ΠΑΣΟΚ να υφαρπάξει στις 4 του Οκτώβρη τη λαϊκή συγκατάθεση για να τη χρησιμοποιήσει σαν «όχημα» για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Παραφυάδα του δικομματισμού

Ετοιμοι να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε μετεκλογική κυβέρνηση δήλωσαν οι εκπρόσωποι του κόμματος σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου

Τη διάθεσή τους να σηκωθούν απ' τον «πάγκο» και να ενταχτούν στο πολιτικό παιχνίδι, είτε με την «ομάδα» του ΠΑΣΟΚ, είτε μ' αυτή της ΝΔ - χωρίς να αποκλείουν τη συνεργασία και με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - με συγκεκριμένα ανταλλάγματα - προσχήματα, εξέφρασαν για μια ακόμα φορά χτες οι Οικολόγοι - Πράσινοι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Μ. Πετράκος, Ν. Χρυσόγελος και Γ. Κοντούλη, μέλη της Γραμματείας. Επιβεβαιώνοντας ότι δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από μια ακόμα δύναμη διαχείρισης του συστήματος, πλάι σε εκείνες με τις οποίες θα ήθελαν συνεργασία, εξέφρασαν τη φιλοδοξία να λειτουργήσουν σαν «καταλύτης πολιτικών αλλαγών», διαχέοντας αυταπάτες πως είναι δυνατή μια φιλολαϊκή πολιτική στις υπάρχουσες συνθήκες και από τις πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι Οικολόγοι - Πράσινοι, καταθέτοντας τα πειστήρια της πολιτικής τους συγγένειας με τη σοσιαλδημοκρατία, έθεσαν ως προϋποθέσεις για μια μετεκλογική σύμπραξή τους με κάποιο απ' τα άλλα κόμματα την «πράσινη οικονομία» (βλ. ΠΑΣΟΚ), τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας (βλ. ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), τη δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας. Απ' αυτά - όπως είπαν - θα εξαρτηθεί αν θα παραχωρήσουν ψήφο ανοχής ή αν θα συμμετέχουν ενεργά σε ένα κυβερνητικό σχήμα, μετεκλογικά. Πρότυπό τους άλλωστε είναι οι «Πράσινοι» σε άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ, όπως στη Γερμανία, που «επηρεάζουν το πολιτικό παιχνίδι» όπως δήλωσαν.

Στη συνέντευξη, η κριτική τους περιορίστηκε στη σπατάλη χρημάτων σε λάθος οικονομικό μοντέλο και στην υποτιθέμενη αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει προβλήματα, αγνοώντας ότι αυτά υπάρχουν και γιγαντώνονται ακριβώς λόγω της δύναμης της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης να εφαρμόζουν μια πολιτική προς όφελος των κερδών, στο πλαίσιο της ΕΕ των μονοπωλίων και των δεσμεύσεων που απορρέουν απ' τη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτήν.

Με μια σκόπιμα αταξική και ουδέτερη αναφορά σε όλα τα ζητήματα, συγκαλύπτοντας τις βαθύτερες αιτίες τους, έφτασαν μέχρι και να καλέσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν συγνώμη για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ και να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν απ' την πολυεθνική και ούτε γάτα ούτε ζημιά...

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Θολά λόγια για «προοδευτικό πρόγραμμα»

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση κατέρρευσε «υπό το βάρος της αδιέξοδης πολιτικής της», έκανε χτες βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, αλλά αμέσως μετά η «κατάρρευση» έγινε περίπου «ανατροπή», καθώς απέδωσε την απόφαση του πρωθυπουργού στην πίεση επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν νωπή λαϊκή εντολή σε ένα από τα δύο κόμματα ώστε να εφαρμοστεί σκληρό πρόγραμμα αντιλαϊκών μέτρων. Ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε να ομνύει σε μια πραγματική αλλαγή, λέγοντας ότι αυτή δεν μπορούν να την εγγυηθούν ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Απέναντι στο δεύτερο ωστόσο φάνηκε περισσότερο διαλλακτικός, εγκαλώντας το όχι για τον πυρήνα της αντιλαϊκής στρατηγικής του, αλλά για το γεγονός ότι υπόσχεται πως «τα πάντα μπορούν να αλλάξουν χωρίς τομές και ρήξεις με το οικονομικό κατεστημένο». Σ' αυτή τη βάση, καθόλου τυχαία δεν είναι η φράση που χρησιμοποιεί ο Αλ. Τσίπρας, λέγοντας ότι «η μόνη απάντηση στη κρίση είναι ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα οικοδομήσει μια ασπίδα αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας».

«Εφεδρεία» δηλώνει ο ΛΑ.Ο.Σ.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης που όλες τις προηγούμενες μέρες καλούσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές, χτες βράδυ τον κατηγόρησε ότι επέλεξε την απόδραση, σπεύδοντας ωστόσο να καταγράψει το κόμμα του στις εφεδρείες για το αστικό πολιτικό σύστημα. Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Αδύναμος ο κ. Καραμανλής. Στα δύσκολα διάλεξε την απόδραση. Ευτυχώς για την παράταξη και την χώρα υπάρχουν εφεδρείες».

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός να τους χαλάσει τα σχέδια με ισχυρό ΚΚΕ

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές

Μετά την προκήρυξη εκλογών από τον πρωθυπουργό, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι γεγονός, είναι αλήθεια, ότι η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, που γίνεται με ευθύνη βεβαίως της κυβέρνησης, γίνεται ακριβώς λόγω της οξυμένης οικονομικής κρίσης. Η πλουτοκρατία του τόπου, οι επιχειρηματίες και βεβαίως και τα δύο κόμματά τους, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκουν από αυτές τις εκλογές, ο καθένας για λογαριασμό του, να βγει μια ισχυρή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση ικανή να δώσει διέξοδο, όχι στο λαό, αλλά στην απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου. Μια κυβέρνηση ικανή να πάρει καινούρια, πιο βάρβαρα, πιο άγρια μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, σε βάρος του εργαζόμενου λαού.

Πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια και η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη είναι μια καλή ευκαιρία. Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να πάρουν μέτρα υπέρ του λαού, δεν θέλουν, δεν μπορούν, και με αυτή την έννοια η μόνη ελπίδα που έχει ο λαός είναι να τους χαλάσει τα σχέδια, να καταδικάσει και τους δυο, να τους αποδυναμώσει και να φέρει το λαό, το λαϊκό κίνημα ένα βήμα μπροστά, σε θέση επίθεσης για να αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα που έρχεται.

Για να γίνει δυνατός ο λαός μία βασική προϋπόθεση είναι, να βγει από τις εκλογές δυνατό το ΚΚΕ - αδύνατοι και οι δυο τους. Δεν είναι σε θέση, δεν μπορούν, δεν θέλουν να δώσουν λύση στα προβλήματα, γιατί πριν απ' όλα εφαρμόζουν, όπως γίνεται και σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, την ίδια στρατηγική, την ίδια επιλογή, που είναι απολύτως ενταγμένη στη λογική του μεγάλου κεφαλαίου, του ελληνικού και του ευρωπαϊκού. Και επομένως, ναι, είναι καλή ευκαιρία η κάλπη να δώσει κάτι καινούριο, που δεν το έδωσαν οι ευρωεκλογές».

Συσπείρωση στη δράση και στην κάλπη

Νωρίτερα χτες το μεσημέρι, σχολιάζοντας την εντεινόμενη εκλογολογία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε σε σχόλιό του: «Σε κάθε περίπτωση ο λαός πρέπει να βρεθεί σε συσπείρωση με το ΚΚΕ στη δράση και στην κάλπη, ώστε να αντιμετωπίσει τη ληστεία από την πλουτοκρατία που θα δυναμώσει, είτε στην κυβέρνηση είναι η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ