Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10474

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΑΣΟΚ
Πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου στον Πολιτισμό

Γρηγοριάδης Κώστας

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για την αναγκαιότητα πλήρους ανανέωσης της πολιτικής ατζέντας για τον Πολιτισμό. Οχι όμως προς όφελος των δημιουργών και του λαού. Εκλαμβάνοντας τον Πολιτισμό ως «επένδυση» και «δύναμη ανάπτυξης» εννοεί ευθέως την κερδοσκοπική του εκμετάλλευση από το κεφάλαιο. Μιλά για οικονομία του Πολιτισμού ως ένα νέο αναπτυσσόμενο τομέα της οικονομίας. Ο Πολιτισμός γίνεται αυτόνομη παραγωγική δύναμη. Η πολιτιστική πολιτική του ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να αναδείξει το πολιτιστικό προϊόν, να ενθαρρύνει πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες, να δώσει προβάδισμα στους ταλαντούχους.


ΣΕΛ.  3


«ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ»
145 χρόνια από την ίδρυσή της

Η 1η Διεθνής, καθοδηγητής της οποίας ήταν ο Μαρξ, υπήρξε ένα τεράστιο βήμα, ιστορική κατάκτηση του διεθνούς εργατικού κινήματος, είχε τεράστια συμβολή στις τότε συνθήκες στην ανάπτυξη της πολιτικής πάλης της εργατικής τάξης με αποκορύφωμα την Κομμούνα του Παρισιού.


ΣΕΛ.  11  -  14
ΚΟΥΒΑ: ΜΝΗΜΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Ο κινηματογράφος υμνεί την Κούβα

Xαρακτηριστικά παραδείγματα του ζωντανού και πάλλοντα κινηματογράφου της Κούβας αποτελούν τρεις κλασικές και σπάνιες ταινίες, που παρουσιάζονται στο Θερινό Κινηματογράφο του Δήμου Αθηναίων «Σινέ Στέλλα», στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος «Κούβα: μνήμες επανάστασης».


ΣΕΛ.  6
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Τους τσακίζουν τη ζωή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Η ανάγκη να τιμωρηθούν, να αποδυναμωθούν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και η ευρωενωσιακή πολιτική, μαζί με την αγωνιστική ενίσχυση του κινήματος, αναδείχτηκε στη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, αφού τα τεράστια προβλήματά τους είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει στο επίκεντρό της το κέρδος.


ΣΕΛ.  24
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Συμπαίχτες στην εμπορευματοποίηση του Αθλητισμού

Θεσμικά και πρακτικά η πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι ταυτόσημη. Προάγουν την εμπορευματοποίηση του Αθλητισμού, ώστε να κερδοσκοπούν οι επιχειρηματίες που τον εκμεταλλεύονται.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ