ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
Σελ. /40
ΚΝΕ
Μεγάλη συγκέντρωση στο Θησείο

Το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες έχουν ριχτεί στη μάχη ώστε να φτάσει πλατιά στη νεολαία το κάλεσμα της ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Λεκανοπέδιο δίνουν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να είναι πραγματικά μαζική και μεγάλη η συγκέντρωση νεολαίας που διοργανώνει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη, στην Αθήνα, στο Θησείο. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, η εκδήλωση περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία από το ιταλικό συγκρότημα Banda Bassotti (Μπάντα Μπασότι). Θυμίζουμε ότι η ΚΝΕ έχει ανακοινώσει τη ματαίωση των εκδηλώσεων του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένες για τις 17-18-19 Σεπτέμβρη και επικεντρώνει τη δράση της στην προεκλογική μάχη. Καλεί σε πανστρατιά τα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης, στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ με χιλιάδες νεανικές - ανυπότακτες ψήφους.

Με την αποχή δεν ιδρώνει το αυτί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στους εργαζόμενους της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας» μίλησε χτες η Αλέκα Παπαρήγα

Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους
Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους
Στις 4 του Οκτώβρη πρέπει ο λαός να μπορεί, αρχικά με την ψήφο του να σηματοδοτήσει την ικανότητά του να βάλει φρένο στη θύελλα μέτρων που έρχεται. Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο με δυνατό ΚΚΕ. Το παραπάνω κάλεσμα απηύθυνε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους εργαζόμενους στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνομίλησε με εκπροσώπους του σωματείου των εργατών και συναντήθηκε με τη διεύθυνση του εργοστασίου.

Μιλώντας στη συγκέντρωση των εργαζομένων, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι «στις ευρωεκλογές έγινε κάτι διαφορετικό, αλλά δυστυχώς πήγε χαμένο. Ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι, που ήτανε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, προτίμησαν να μην τους ψηφίσουν, για να τους προειδοποιήσουν. Και πήγαν στην αποχή. Βγήκε τίποτα; Είδατε τίποτα καλύτερο; Η ΝΔ, η οποία βγήκε δεύτερη και λογικά θα έπρεπε να προβληματιστεί, πήρε αντιλαϊκότατα μέτρα μέσα στο καλοκαίρι. Και το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε το πρόγραμμά του», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Κυβέρνηση θα γίνει. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι να έχουν χάσει πολύ περισσότερα απ' ό,τι φαίνεται τα δύο κόμματα, όποιο κι αν νικήσει και όποιο κι αν χάσει. Δηλαδή, να έχουν χάσει εργατικές ψήφους, ψήφους από τη φτωχή αγροτιά και τα μικρομάγαζα», να έχουν χάσει πολλές ψήφους, γιατί δεν είναι μόνο τα ποσοστά που μετράνε. «Και οι ψήφοι αυτοί - υπογράμμισε - όχι να πάνε στην αποχή, στα λευκά και τα άκυρα, έτσι δεν ιδρώνουν αυτιά, μετά θα φέρουν ψυχολόγους να αναλύσουν την ψυχολογία του λαού... Αυτό που θα τους φοβίσει πραγματικά είναι το δυνάμωμα του ΚΚΕ. Γιατί προείπαμε τι θα γίνει και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Γιατί προβάλλαμε αντίσταση. Γιατί είμαστε μια διαφορετική φωνή, που, αν δεν υπήρχε, θα ήταν πολύ μεγαλύτερες απ' ό,τι είναι τώρα η χειραγώγηση και η μοιρολατρία. Γιατί, η δυσκολία που έχουν να αλλάξουν πρόσωπα στη διακυβέρνηση δεν είναι μόνο δική τους δυσκολία, είναι αντανάκλαση και της δύναμης που μπορεί να δοθεί στο κίνημα. Γιατί το κίνημα δεν πρόκειται ποτέ να νικήσει, αν δεν αδυνατίζει τον αντίπαλο.

Να ξεκαθαρίσουμε: Εμείς δε θέλουμε να αδυνατίσει ο αντίπαλος από την κλοτσοπατινάδα που κάνουν μεταξύ τους. Αλλά, θέλουμε να αδυνατίσει από ριζοσπαστική λαϊκή σκοπιά, ακριβώς για να ξεκαθαρίζεται το έδαφος από ιδέες αντιδραστικές, ρατσιστικές, άγριες. Διότι το αδυνάτισμα του συστήματος πρέπει να γίνει με το δυνάμωμα του κινήματος, για να αρχίσει να υπάρχει δραστική λύση. Στις 4 του Οκτώβρη πρέπει ο λαός να μπορεί, αρχικά με την ψήφο του, να σηματοδοτήσει την ικανότητά του να βάλει φρένο στη θύελλα μέτρων που έρχεται», υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Πλημμύρισε» η Νομική

Σε παναθηναϊκή σύσκεψη υποψηφίων με την ΠΚΣ μίλησε το Σάββατο ο Γ. Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Κατάμεστη η αίθουσα της Νομικής
Κατάμεστη η αίθουσα της Νομικής
«Ούτε μια ώρα χαμένη, ούτε ένα λεπτό χαμένο. Ολοι στη μάχη»! Με την πεποίθηση ότι η κάλπη μπορεί και πρέπει να βγάλει δυνατό ΚΚΕ, εγγύηση για να δυναμώσει η πάλη του ίδιου του λαού και της νεολαίας, έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου Παναθηναϊκή Σύσκεψη φοιτητών που ήταν υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στις περασμένες φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Η αίθουσα «Οικονομίδου» της Νομικής Σχολής αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους εκατοντάδες νέους και νέες που συνέρρευσαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και που με ενθουσιασμό σχεδίαζαν, συζητώντας στα «πηγαδάκια» μετά το τέλος της, το πώς θα οργανώσουν με αποφασιστικότητα την εκλογική μάχη, αρχής γενομένης από το ίδιο κιόλας βράδυ.

Σε πανστρατιά όλων των νέων που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ κάλεσε ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, σε αντίστοιχη πλατιά σύσκεψη που διοργάνωσε η ΚΝΕ χτες στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύσκεψη υποψηφίων της ΠΚΣ διοργανώνει σήμερα Τετάρτη το ΝΣ ΑΕΙ Βόλου της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ. στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Θόλος). Θα μιλήσει ο Θανάσης Μπιζαϊντές, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα

Τηλέφωνα και άλλοι τρόποι επικοινωνίας

Το κεντρικό Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα εξής:

Γραμματεία - Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 330.241 - 210 3301.464 - 210 3301.106

Ετεροδημότες: 210 3822.778 - 210 3822.375 - 210 3822.655 - 210 3822.714

FAX εκλογικού κέντρου: 210 3301.474

Διεύθυνση e mail:ekkke@otenet.gr

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για αύριο Τετάρτη, 16 Σεπτέμβρη, είναι το εξής:

  • Στις 11 π.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση ναυτεργατών στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21, 1οςόροφος).
  • Στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση γυναικών, στον πολυχώρο «Απόλλων» (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Πειραιώς - απέναντι από την «Ελαΐς»).
Προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σήμερα στο δελτίο του «ΑLTER»

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συζητήσει για τις εκλογές στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, με το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, σήμερα Τρίτη 15 Σεπτέμβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ