ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
Σελ. /32
Ακούραστα στη μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό

Στην κεντρική ομιλία του ΚΚΕ στην Καρδίτσα μίλησε χτες η Δ. Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και υποψήφια βουλευτής του Κόμματος

Από τη συγκέντρωση στην Καρδίτσα
Από τη συγκέντρωση στην Καρδίτσα
Ηχηρό, αισιόδοξο μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη, στάλθηκε από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, χτες βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Ηταν το μήνυμα που έστειλαν με την παρουσία τους στη συγκέντρωση εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες και άλλοι άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς.

Κεντρική ομιλήτρια στη συγκέντρωση ήταν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι Βαγγέλης Μπούτας και Χριστίνα Μπεκιάρη, υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στο νομό Καρδίτσας. Στο χαιρετισμό του ο Β. Μπούτας τόνισε ότι το ΚΚΕ ο λαός το γνωρίζει από τους αγώνες στην καθημερινή πάλη για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα, από τη συμβολή του στους αγροτικούς αγώνες, στους αγώνες της εργατιάς, των φοιτητών, των σπουδαστών, των νέων. «Ψήφος στο ΚΚΕ - υπογράμμισε - σημαίνει δύναμη στο λαό, μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική συμβολή στην πάλη του για αντίσταση και αντεπίθεση».

Κάντε το τολμηρό βήμα

Με κάλεσμα στους κομμουνιστές να συνεχίσουν, ακούραστα, μέχρι το τελευταίο λεπτό, την εκλογική μάχη, ξεκίνησε την ομιλία της η Διαμάντω Μανωλάκου. Αναφερόμενη στα χειρότερα που θα έλθουν την επαύριο των εκλογών, σημείωσε ότι τα λαϊκά στρώματα χρειάζεται να εφοδιαστούν με κουράγιο και δύναμη, υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός είναι δυνατός όταν επιλέγει να αγωνιστεί για το δίκιο του».

Ενα ενισχυμένο ΚΚΕ - τόνισε - μπορεί να βάλει φραγμούς στην επερχόμενη σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση, το δυνάμωμα του ΚΚΕ θα δυναμώσει το λαό για να διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά. «Καλούμε - είπε στη συνέχεια - όλους εσάς που προβληματίζεστε, να κάνετε το βήμα τολμηρά, αποφασιστικά και να ενισχύσετε, με την καρδιά και την ψήφο σας, το ΚΚΕ. Είναι το κόμμα που υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα και πρέπει να αποκτήσει και την ικανή δύναμη στην εργατική τάξη και στο κίνημά της, στη νεολαία, σε όλα τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από το ζυγό των μονοπωλίων. Να γίνει εκλογικά δυνατό. Να συνενώσει κάτω από τα λάβαρα του αγώνα όλες τις λαϊκές δυνάμεις για άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος της πλειονότητας του λαού, για αλλαγές και ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας».

Αναφερόμενη στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, υπογράμμισε ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί συναινούν, ψηφίζουν και υλοποιούν τα αντιαγροτικά μέτρα της ΕΕ και της ΚΑΠ. ». Κι αφού κατέγραψε τα προβλήματα που, λόγω αυτής της πολιτικής, αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες - μείωση της αγροτικής παραγωγής και των τιμών παραγωγού, συρρίκνωση του εισοδήματος, μαζικό ξεκλήρισμα και διόγκωση της ανεργίας - σημείωσε ότι «η θέση του ΚΚΕ για ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, που θα ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες για φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, είναι επίκαιρη και ρεαλιστική».

Αφερρέγγυος ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Η Δ. Μανωλάκου έκανε αναφορά και στις θέσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες, με αφορμή και τα όσα είπε από την Καρδίτσα χτες ο Αλ. Τσίπρας. Τόνισε ότι η χρεοκοπία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα επιβεβαιώνεται πλατιά σε λαϊκές συνειδήσεις όσο υποκλίνεται στην ΕΕ των μονοπωλίων και του πολέμου, όσο ωραιοποιεί την αντιαγροτική της πολιτική και παρουσιάζει ως λύση μια άλλη διαχείριση. «Να γιατί είναι αφερέγγυος ο ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα.

Οι εργαζόμενοι μάς ξέρουν από τους καθημερινούς αγώνες

Στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων μίλησε χτες ο Γ. Τασιούλας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στους Αγίους Αναργύρους
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στους Αγίους Αναργύρους
«Το ΚΚΕ ήταν και είναι μπροστά στην καθημερινή οργάνωση του αγώνα με στόχους και πλαίσιο πάλης που έρχονται σε αντίθεση με τους στόχους του κεφαλαίου για ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη. Το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι σε δεκάδες χώρους δουλειάς. Στην WIND, στον Καρυπίδη, στον Κατσέλη, στον Παπουτσάνη, όπου στην πράξη αποτρέψαμε τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, ακυρώνοντας απολύσεις». Αυτό τόνισε χτες ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία των Αγ. Αναργύρων.

Στην ομιλία του ο Γ. Τασιούλας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ έχει πολιτική συμμαχιών που είναι απόλυτα ρεαλιστική. Που μπορεί να συγκεντρώσει λαϊκές δυνάμεις σε γνήσια και αποτελεσματική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Μια συμμαχία που θα οικοδομείται πιο γρήγορα, όσο περισσότερο αποδυναμώνονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεν εγκλωβίζεται η λαϊκή δυσαρέσκεια στα διάφορα αναχώματα που χρησιμοποιεί το σύστημα για να ξαναβάζει στο χέρι τους εργαζόμενους.

Το κεφάλαιο δεν ανησυχεί που θα βρεθεί τώρα ενδεχόμενα στο τιμόνι το ΠΑΣΟΚ, όπως δεν ανησυχούσε το 2004 που βρέθηκε στο τιμόνι ΝΔ. Είναι δική τους επιλογή το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, γιατί εκτιμούν ότι διαθέτει τα μέσα εκείνα ώστε να αποτρέψει την λαϊκή δυσαρέσκεια. Δε χωράνε αυταπάτες για το πού το πάνε. Αν ήταν να προωθήσουν φιλεργατικές επιλογές δε θα ζητούσαν τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων. Οι επιδιώξεις τους είναι εχθρικές απέναντι στα συμφέροντά μας και υπηρετούν εκείνα της πλουτοκρατίας.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πιστεύουν στον ίδιο Θεό. Στο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που καθορίζεται από την εξουσία του κεφαλαίου. Μόνο σε μια μέρα 3.000 έμειναν χωρίς δουλειά, στην ΑΣΠΙΣ, στα καράβια του Αγούδημου, στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Γι' αυτά δεν είπαν κουβέντα, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ. Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν». Τέλος, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους ριζοσπάστες αγωνιστές, ανεξάρτητα αν συμφωνούν με το ΚΚΕ μέχρι τον τελικό προορισμό, τον σοσιαλισμό, εφόσον συνειδητοποιούν ότι όσο εφαρμόζεται η πολιτική που ευνοεί τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα, να στηρίξουν το ΚΚΕ και δε θα το μετανιώσουν.

Να χτυπηθούν στην κάλπη η Σκύλλα και η Χάρυβδη

Ομιλία του Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ, στην Καλαμαριά

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Καλαμαριά

Motion Team

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Καλαμαριά
Να δώσουν με την ψήφο τους ένα καλό μάθημα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας αλλά και να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, ψηφίζοντας το ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους της Καλαμαριάς ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Ζιώγας, μιλώντας σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που έγινε χθες το βράδυ μπροστά στο Δημαρχείο.

«Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απελευθερωθούν από τα ψεύτικα διλήμματα, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Είναι η Σκύλλα και η Χάρυβδη για τα λαϊκά δικαιώματα. Το μόνο πραγματικό δίλημμα είναι με τα μονοπώλια ή με το λαό, με το κεφάλαιο ή με την εργατική τάξη. Ο λαός θα πρέπει να αγνοήσει τις Σειρήνες εκβιαστικών διλημμάτων και να καταψηφίσει τους δύο συνεταίρους του δικομματισμού, που ευθύνονται για τα προβλήματά του», τόνισε ο Γιάννης Ζιώγας.

«Αντίθετα, πρόσθεσε, αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να σκεφτούν, να προβληματιστούν και να βάλουν μπροστά την εμπειρία που έχουν όλα αυτά τα χρόνια. Ποια πολιτική δύναμη ήταν αυτή που στάθηκε δίπλα στους αγώνες τους. Που οργάνωσε ένα ρωμαλέο κίνημα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Με αυτό το κριτήριο και με το γεγονός ότι η επόμενη μέρα μπορεί να τους βρει πιο έτοιμους να αντισταθούν, θα πρέπει να βγάλουν από την κάλπη ένα δυνατό ΚΚΕ για να αναχαιτίσουν τη σφοδρή επίθεση που έρχεται στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση».

Motion Team

Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισαν και οι υποψήφιοι βουλευτές Ερμιόνη Τσακιρίδου και Δαμιανός Παπαδόπουλος. «Ψήφισε ΚΚΕ, γιατί η ψήφος μας κάθε 4 χρόνια δεν φτάνει. Κι αν είναι μόνο αυτή, τουλάχιστον να πιάσει τόπο. Τουλάχιστον να είναι το κόμμα που ψηφίζεις το ΚΚΕ», σημείωσε ο Δαμιανός Παπαδόπουλος. Επίσης ζήτησε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ να σκεφθούν σε ποιες στερήσεις τους έριξε η κυβέρνηση και από την άλλη πόσα κέρδη χάρισε στο μεγάλο κεφάλαιο. Από την άλλη, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους κάλεσε να σκεφθούν πού δίνουν την ψήφο τους, αφού, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «με καπιταλιστικό τσελεμεντέ σοσιαλιστικός μουσακάς δεν γίνεται!».

Οξυμένα τα λαϊκά προβλήματα στη Σαλαμίνα

Περιοδεία χτες της Γεωργίας Γκαβογιάννη, υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ

Η εικόνα που καταγράφηκε κατά τη χτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε στη Σαλαμίνα η Γεωργία Γκαβογιάννη, υποψήφια βουλευτής Β' Πειραιά, αποδεικνύει την εγκατάλειψη που βιώνουν, δεκαετίες τώρα, τα λαϊκά στρώματα από την πολιτική που εφάρμοσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σταθμοί της περιοδείας ήταν το Αμπελάκι, τα συνεργεία του ΟΤΕ, ο Δήμος Σαλαμίνας, τα συνεργεία και οι υπάλληλοι της ΔΕΗ και το ΙΚΑ Σαλαμίνας.

Χαρακτηριστικά, το ΙΚΑ αντιμετωπίζει ατέλειωτες ουρές, μακροχρόνια ραντεβού, σοβαρές ελλείψεις σε ειδικότητες ιατρών και υποδομές, με αποτέλεσμα ο κόσμος να οδηγείται στην ιδιωτική υγεία ή στην καλύτερη περίπτωση στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων της Αττικής, καθώς στο νησί, αν και είναι πάγιο αίτημα, δεν υπάρχει γενικό νοσοκομείο. Στο ΙΚΑ στο Αμπελάκι υπάρχει μόνο ένας παθολόγος και ένας ψυχίατρος.

Στη Σαλαμίνα τώρα ξεκινάει το αποχετευτικό δίκτυο, το οδικό δίκτυο είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ υπάρχουν ακόμα και περιοχές χωρίς δίκτυα ύδρευσης και η υδροδότηση γίνεται με βυτία. Με την παντελή έλλειψη προγράμματος λαϊκής στέγης, θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που αναζητούν με αγωνία λύση στο πρόβλημα της στέγης και σήμερα καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα.

Ανάγκη για άμεσα μέτρα

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους, πέρα από την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την επομένη των εκλογών, συζητήθηκαν και όλα τα μεγάλα προβλήματα του νησιού όπως το δασικό, το οικιστικό, η έλλειψη υποδομών.

Μάλιστα, για όλα τα προβλήματα του νησιού η ΚΟ του ΚΚΕ Σαλαμίνας έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και αναφερόμενη σε αυτές, η Γεωργία Γκαβογιάννη, αφού τόνισε πως και αυτές είναι κριτήριο ψήφου για το λαό της Σαλαμίνας, επισήμανε την ανάγκη να προχωρήσει η καταγραφή - χωροθέτηση των δασών μέσα από έναν κρατικό φορέα Κτηματολογίου. Να γίνει συνολικός σχεδιασμός αντιπυρικής προστασίας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική, κάλυψη όλων των αναγκαίων υποδομών που απαιτούνται και δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Επίσης άμεσα και με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση να ξεκινήσουν έργα που θα ανακουφίσουν το λαό της Σαλαμίνας από τα μεγάλα προβλήματα, όπως το συγκοινωνιακό, όπου τα εισιτήρια είναι πανάκριβα, η ζεύξη Σαλαμίνας - Περάματος, το αποχετευτικό, η ύδρευση. Να προστατευθεί και να αναδειχτούν οι αρχαιολογικοί χώροι του νησιού, να καθοριστεί ο χώρος ουσιαστικής προστασίας και ανάδειξης του Τύμβου, που μπορεί να συνυπάρχει με τις δραστηριότητες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Ειδικά για τη Ζώνη, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη άμεσης θεσμοθέτησης και χωροθέτησής της καθώς και των δραστηριοτήτων της, ανάπτυξης των υποδομών της και διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

Να δυναμώσει το ΚΚΕ

Παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους «με κοινούς αγώνες να διεκδικήσουν τα δάση να γίνουν λαϊκή περιουσία με την ταυτόχρονη πολεοδομική ανάπτυξη του νησιού που θα σέβεται το περιβάλλον και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και ένα κρατικό πρόγραμμα λαϊκής στέγης για φτηνή σύγχρονη ασφαλή κατοικία για όλο το λαό». «Είναι ζωτικής σημασίας, επισήμανε, αν την επομένη των εκλογών θα έχουμε ένα ισχυρό ΚΚΕ και αδύνατα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Γιατί θα μπορεί να αναπτυχθεί ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα που θα διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Ολα όσα έχουν κατακτηθεί μέχρι σήμερα κατακτήθηκαν με αγώνες και το ΚΚΕ είναι εγγύηση για νέους ισχυρούς αγώνες για να κερδίσουμε όλα όσα μας ανήκουν».

ΑΘΗΝΑ - ΑΤΤΙΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκεντρώσεις με υποψήφιους βουλευτές

Καθημερινές παρεμβάσεις στις εργατογειτονιές

Καθημερινές είναι οι συγκεντρώσεις που διοργανώνουν σε δήμους του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης οι Κομματικές Οργανώσεις, με ομιλητές υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται στο Λεκανοπέδιο οι παρακάτω συγκεντρώσεις:

Σήμερα Παρασκευή, 25 Σεπτέμβρη

-- Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ηλεκτρικού στο Μαρούσι θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης.

-- Στις 8 μ.μ., στη Σαλαμίνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, θα μιλήσουν η Βέρα Νικολαΐδου και θα χαιρετίσει η Γεωργία Γκαβογιάννη.

Την Κυριακή, 27 Σεπτέμβρη

-- Στις 11 π.μ., στην Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω (1ο ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας, Καλαντζάκου 7), θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος.

Στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζονται οι εξής συγκεντρώσεις:

Σήμερα Παρασκευή, 25 Σεπτέμβρη

-- Στα Πεύκα, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Γιάννης Ζιώγας.

-- Στη Σταυρούπολη, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσουν η Σοφία Καλαντίδου και η Ζωή Χριστίδου.

-- Στη Μενεμένη, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Γιάννης Δελλής.

-- Στον Εύοσμο, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

-- Στην Πυλαία, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Αγγελος Τζέκης.

-- Στα Κουφάλια, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσουν ο Μιχάλης Σπυριδάκης και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

-- Στην ΑΜΑΣΑ, στις 4.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Το Σάββατο, 26 Σεπτέμβρη

-- Στο Ωραιόκαστρο, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Θόδωρος Κυριακίδης.

-- Στη Μηχανιώνα, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Κώστας Ιντζές.

Την Κυριακή, 27 Σεπτέμβρη

-- Στη Νέα Ευκαρπία, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει η Σοφία Καλαντίδου.

Στην Αττική

Στην Αττική προγραμματίζονται οι εξής συγκεντρώσεις:

Σήμερα Παρασκευή, 25 Σεπτέμβρη

-- Στην Ελευσίνα, στην πλατεία Ηρώων, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσουν ο Χρήστος Κολοβός και ο Παντελής Παπαβασιλείου.

-- Στα Καλύβια, στο Δημαρχείο, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Βάλσαμος Συρίγος.

Το Σάββατο, 26 Σεπτέμβρη

-- Στα Μέγαρα, στην πλατεία Λυτάρα, στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Παντελής Παπαβασιλείου.

-- Στα Βίλια, στην πλατεία, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Χρήστος Κολοβός.

Τους έπιασε ανησυχία

Το ΚΚΕ δε δικαιούται να ζητάει την ψήφο αριστερών, προοδευτικών και ριζοσπαστών, επειδή η στάση του είναι «ανθενωτική» στην πολιτική και στο κίνημα και επειδή όλες οι παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων ανήκουν ντε φάκτο στο εκλογικό κοινό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και κανείς δε δικαιούται να τους μιλάει! Σ' αυτήν τη θέση συνοψίζεται λίγο έως πολύ η αντίδραση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο κάλεσμα του ΚΚΕ να συναντηθούν μαζί του στην κάλπη άνθρωποι που κάποτε βρέθηκαν στο ίδιο μετερίζι με τους κομμουνιστές, άσχετα αν μετά οι δρόμοι τους χώρισαν. Μάλιστα, για να υπερασπιστεί αυτή την αυθαιρεσία του ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, επιστράτευσε χτες τον πλέον κατάλληλο, τον πρώην επικεφαλής του στη ΓΣΕΕ. Και τι δε λέει από τη χτεσινή «Αυγή». Οτι το ΚΚΕ έχει «αδυναμία κατανόησης του πώς λειτουργούν τα συμμαχικά σχήματα», ότι η «δογματική προσήλωση σε λάθος πολιτικές δεν μπορεί να προβάλλεται σαν προτέρημα», ότι «ο καπιταλισμός και ο δικομματισμός δεν ενοχλούνται καθόλου από κομματικές παρελάσεις έξω από το μαζικό κίνημα». Λέει ακόμα ότι το ΚΚΕ, «τη μεγαλύτερη ζημιά την κάνει μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, αφού εδώ και 10 χρόνια από τη συγκρότηση του ΠΑΜΕ αυτό το "μόρφωμα" μετατρέπεται σταδιακά σε ένα υποκατάστατο τριτοβάθμιας οργάνωσης» και πως «εδώ και χρόνια, υπάρχει πλήρης διάσπαση της κοινής δράσης που μαζί με την ιδεολογική πόλωση, τροφοδοτεί την οργανωτική διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό δεν εκφράζεται μόνο στις κεντρικές κινητοποιήσεις, αλλά και στις κινητοποιήσεις των επιμέρους χώρων».

Λέει και άλλα το στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Και όσα περισσότερα γράφει, τόσο άθελά του ενισχύει την πεποίθηση σε χιλιάδες ριζοσπάστες και αριστερούς ότι πρέπει να συναντηθούν στην κάλπη και στους δρόμους με το ΚΚΕ. Γιατί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την ενότητα της γονυκλισίας στα συμφέροντα του κεφαλαίου, όπως κάνει η ΓΣΕΕ, υπογράφοντας 11 σημεία κοινής δράσης με τους βιομήχανους. Επειδή ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, συμπράττοντας μαζί του σε δήμους και νομαρχίες και κρατώντας ανοιχτές τις λεωφόρους της πολιτικής μέχρι και κυβερνητικής σύμπραξης μαζί του. Επειδή ακόμα υπερασπίζεται μια «συμμαχία», όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία οι ίδιοι οι «μέτοχοι» έχουν ξεράσει τα μύρια όσα για το χαρακτήρα, το περιεχόμενο και τη λειτουργία της. Το είπαμε και χτες, το λέμε και σήμερα. Τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν καλά πως υπάρχει κόσμος και στις παρυφές του που δεν είναι σαν τα μούτρα τους. Κόσμος που αποστρέφεται τον ολοένα και πιο φανερό οπορτουνισμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Και νομίζει πως ο κόσμος αυτός είναι τυφλός, χωρίς νου και κρίση. Δυστυχώς για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Κι όσο αντιλαμβάνονται ότι ο λόγος τους σ' αυτόν τον κόσμο πιάνει τόπο ολοένα και λιγότερο, τόσο ανησυχούν, τόσο φοβούνται.


Περ. Κ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ