ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα

Οι Κομματικές Οργανώσεις παίρνουν όλα τα μέτρα, ώστε και φέτος να υπερκαλυφθούν τα πλάνα

Εγκαιρη προετοιμασία και καλός σχεδιασμός είναι τα «όπλα», με τα οποία οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα ξεκινούν τη μάχη της δίμηνης (Δεκέμβρης - Γενάρης) Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, εντάσσοντάς την συνδυασμένα στα αυξημένα πολιτικά καθήκοντα της περιόδου και τον προγραμματισμό της δράσης.

«Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Αθήνα θα δώσουν αυτή τη μάχη με αποφασιστικότητα και δυναμισμό, τιμώντας τα 91 χρόνια του Κόμματος και απαντώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο στον εντεινόμενο αντικομμουνισμό, στην επίθεση που δέχεται το Κόμμα μας και ιδιαίτερα στο σκέλος της που αφορά στα οικονομικά του», υπογραμμίζει ο Π. Αλέπης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ. Συμπληρώνει ότι η ΚΟΑ του ΚΚΕ έχει εγκαίρως λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προετοιμασίας της Οικονομικής Εξόρμησης και οι Οργανώσεις έχουν εξειδικεύσει το σχεδιασμό για τους χώρους ευθύνης τους, ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα που δεν είναι άλλα απ' την υπερκάλυψη του πλάνου.

Κοινή συνισταμένη του σχεδιασμού όλων των Κομματικών Οργανώσεων στην Αθήνα είναι το πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, σε σχολεία και σχολές για τη διακίνηση του κουπονιού, αλλά και η προσωπική συνεισφορά κάθε μέλους με το κόκκινο μεροκάματο. Συγχρόνως, η προσπάθεια για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των φίλων του Κόμματος. Οπως τονίζει ο Π. Αλέπης ήδη έχουν κατά εκατοντάδες χρεωθεί κουπόνια, προκειμένου να διευρυνθεί στο έπακρο ο κύκλος των ανθρώπων στους οποίους θα φτάσει το κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. «Δίνουμε τη μάχη με στέρεη την πεποίθηση και την αισιοδοξία πως θα την κερδίσουμε και αυτή τη φορά», καταλήγει.

11η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες στο Νέο Δελχί

Στην Ομάδα Εργασίας συμμετείχε χτες η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ

Από τη χθεσινή μαζική συγκέντρωση φτωχών αγροτών στο Νέο Δελχί. (Στην ένθετη φωτό το σήμα της Διεθνούς Συνάντησης)
Από τη χθεσινή μαζική συγκέντρωση φτωχών αγροτών στο Νέο Δελχί. (Στην ένθετη φωτό το σήμα της Διεθνούς Συνάντησης)
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή 20 του Νοέμβρη, οι εργασίες της 11ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, που για πρώτη φορά πραγματοποιούνται σε μια ασιατική πρωτεύουσα, στο Νέο Δελχί, από 20 έως 22 του Νοέμβρη, με θέμα «Η διεθνής καπιταλιστική κρίση, η πάλη των εργαζομένων και των λαών, η εναλλακτική διέξοδος και ο ρόλος του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος». Αντιπροσωπείες από 50 και πλέον Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα, απ' όλες τις ηπείρους του πλανήτη, αναμένεται να πάρουν μέρος στις εργασίες.

Χτες, Πέμπτη 19 του Νοέμβρη, η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, και Νίκο Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, συμμετείχε στις εργασίες της Ομάδας Εργασίας των Διεθνών Συναντήσεων. Στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας καθορίστηκε μια σειρά ζητημάτων σχετικά με τη διαδικασία και το πρόγραμμα των εργασιών της Διεθνούς Συνάντησης, ενώ έγινε και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στις αντιπροσωπείες σχετικά με το Κοινό Ανακοινωθέν, που θα εκδοθεί από τη Διεθνή Συνάντηση.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της χτεσινής μέρας, στους δρόμους του Νέου Δελχί, όπου η απόλυτη φτώχεια και η δυστυχία των εξαθλιωμένων λαϊκών μαζών συνδυάζεται με τη χλιδή, την πολυτέλεια και τον αμύθητο πλούτο της ολιγαρχίας, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση φτωχών αγροτών, που διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο, παρά την αστυνομοκρατία, ενάντια στις πολιτικές της ινδικής κυβέρνησης και του ΠΟΕ, που καθημερινά τους συνθλίβουν, οδηγώντας τους ακόμη και στη φυσική εξόντωση. Χιλιάδες φτωχοί αγρότες στην Ινδία οδηγούνται κάθε χρόνο στην αυτοκτονία, από την εκμετάλλευση των πολυεθνικών και των ντόπιων κυβερνήσεων. Μόνο από το 1996 πάνω από 200.000 Ινδοί αγρότες έχουν αυτοκτονήσει λόγω χρεών.

Η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων αναμένεται να συνεισφέρει στην ανταλλαγή απόψεων, γύρω από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης στις διάφορες χώρες, να πλουτίσει τις εμπειρίες από τους αγώνες του εργατικού ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και τη συνεισφορά των κομμουνιστών, να δείξει το μοναδικό δρόμο και διέξοδο που έχουν οι λαοί, την πάλη για το σοσιαλισμό.


Ε. Β.

Εκδηλώσεις για το Σοσιαλισμό

Εκδηλώσεις με θέμα την Οχτωβριανή Επανάσταση και την προσφορά του Σοσιαλισμού διοργανώνουν τις επόμενες μέρες οι κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-- Την Κυριακή 22/11, στις 11 π.μ. στην Ξυλοτεχνία Περιστερίου (Κωστή Παλαμά και Παρασκευοπούλου), με ομιλητή τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ.

-- Το Σάββατο 28/11, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου), η Αχτίδα Υπηρεσιών οργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Μαΐλη «Από την 4η Αυγούστου ως τις μέρες μας», με ομιλητή τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

-- Το Σάββατο 28/11, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων (Αρτέμωνος 7, Νέος Κόσμος), οι Κομματικές Οργανώσεις του 2ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ οργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Μαΐλη «Από την 4η Αυγούστου ως τις μέρες μας» με ομιλητή τον Κώστα Σκολαρίκο, συνεργάτη του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

-- Την Κυριακή 29/11, στις 11 π.μ. στο πολιτιστικό κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου 17, Αιγάλεω), οι Κομματικές Οργανώσεις Αιγάλεω διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η αλήθεια για το τείχος του Βερολίνου. Σοσιαλισμός - η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής της.

Συγκεντρώσεις - περιοδείες του ΚΚΕ

-- Την Τετάρτη 25/11, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Μπραχαμίου (Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου), θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια στην κρίση και την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, με ομιλητή τον Νίκο Παπακωνσταντίνου, βουλευτή του Κόμματος.

-- Την Κυριακή 29/11, στις 11 π.μ., στην Ξυλοτεχνία Περιστερίου (Κωστή Παλαμά και Παρασκευοπούλου), οι Κομματικές Οργανώσεις Περιστερίου της Νοτιοδυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ οργανώνουν εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου «Η διεθνής οικονομική κρίση και η θέση της Ελλάδας», με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

-- Τη Δευτέρα 30/11, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου), η Αχτίδα Καλλιτεχνών της ΚΟΑ διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Η οργάνωση της πάλης απέναντι στην κρίση και την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ». Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ»
Εκδήλωση στα Γιάννενα

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η διαστρέβλωση της Ιστορίας από το αστικό κράτος και ο ρόλος της εκπαίδευσης» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Εποχή» (στοά Ορφέα) στα Γιάννενα, με ομιλητές τους Νίκο Παπαγεωργάκη, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Τάσο Τόκα, εκπαιδευτικό. Νωρίτερα στις 6 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Σοφίας Βλάχου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ