ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζονται οι βιβλιοπαρουσιάσεις

Οι παρουσιάσεις βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» συνεχίζονται τις επόμενες μέρες από τις Οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Την Κυριακή 13/12

-- Στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης, οι Κομματικές Οργανώσεις Πετρούπολης διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Ι. Β. Στάλιν «Η δεξιά παρέκκλιση στο ΚΚ(Μπ)». Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου, οι Κομματικές Οργανώσεις του Ιλίου παρουσιάζουν το βιβλίο του Ι. Β. Στάλιν «Η δεξιά παρέκκλιση στο ΚΚ(Μπ)». Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟΑ.

-- Στις 11 π.μ., στα γραφεία του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο Μαρούσι (Μιλτιάδου 4), οι Κομματικές Οργανώσεις Αμαρουσίου διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Μαΐλη «Από την 4η Αυγούστου ως τις μέρες μας». Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τρίτη 15/12

-- Στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου), η Αχτίδα Χρηματοπιστωτικού της ΚΟΑ διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Η διεθνής οικονομική κρίση και η θέση της Ελλάδας. Οι θέσεις του ΚΚΕ», με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

-- Στις 12 το μεσημέρι, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις της Φιλοσοφικής διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Μαΐλη «Από την 4η Αυγούστου ως τις μέρες μας». Θα μιλήσει ο Αποστόλης Παππάς, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα στους ανθρώπους του μόχθου

Δεκαεφτά Νομαρχιακές Οργανώσεις του Κόμματος κατέγραψαν ποσοστό κάλυψης του πλάνου τους πάνω από το πανελλαδικό

Με το κουπόνι στα χέρια τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν τη μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος (Δεκέμβρης - Γενάρης), ταυτόχρονα με όλα τα άλλα σύνθετα πολιτικά καθήκοντα της περιόδου που διανύουμε. Ηδη, μέσα στις πρώτες δέκα μέρες της Εξόρμησης σε πανελλαδική επίπεδο έχει καλυφθεί το 1/3 του πλάνου, δηλαδή το 30,54%, γεγονός που τροφοδοτεί την πεποίθηση ότι τελικά το πλάνο θα υπερκαλυφθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά και το δεύτερο «κλείσιμο», στις πρώτες θέσεις της «κατάταξης» βρέθηκαν οι Οργανώσεις Περιοχών Πελοποννήσου με ποσοστό 41,27%, Πειραιά με ποσοστό 37,08%, Αθήνας με ποσοστό 35,20% και Αττικής με 31%. Από τις Νομαρχιακές Οργανώσεις ποσοστά μεγαλύτερα του πανελλαδικού είχαν οι παρακάτω: Ρεθύμνου με 50,38%, Λακωνίας με 45%, Κεφαλονιάς με 42,67%, Ηλείας με 41,66%, Κω με 38,75%, Ευρυτανίας με 37,98, Φθιώτιδας με 37,98%, Ροδόπης με 37,27%, Αργολίδας με 36,50%, Αρκαδίας με 35%, Χίου με 35%, Ημαθίας με 35%, Πιερίας με 34%, Κυκλάδων με 33%, Μεσσηνίας με 32,72%, Ζακύνθου με 32% και Λιβαδειάς με 31,25%.

ΚΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις για το Σοσιαλισμό στο Λονδίνο

Στις 12 και 13 Δεκέμβρη. Θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος

Από τη συμμετοχή των Ελλήνων κομμουνιστών της Μ. Βρετανίας σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στο Λονδίνο
Από τη συμμετοχή των Ελλήνων κομμουνιστών της Μ. Βρετανίας σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στο Λονδίνο
Διήμερο εκδηλώσεων με θέμα το Σοσιαλισμό διοργανώνει στο Λονδίνο η ΚΟ Βρετανίας του ΚΚΕ, αύριο Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκέμβρη.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Αύριο Σάββατο 12 Δεκέμβρη

Στις 7 μ.μ., στο παροικιακό κέντρο, στο Wood Green, αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι με ζωντανή ορχήστρα.

  • Κυριακή 13 Δεκέμβρη

-- Στις 12 μ., κατάθεση στεφανιού στον τάφο του Μαρξ.

-- Στις 2 μ.μ., στη Βιβλιοθήκη του Μαρξ, στην αίθουσα εθελοντών του Ισπανικού Εμφυλίου, θα γίνει πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε και η αναγκαιότητά του σήμερα», με ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στους χώρους του μουσείου, όπου βρίσκεται και το γραφείο του Λένιν, όταν έμεινε στο Λονδίνο.

Στο κάλεσμά της, η ΚΟ Βρετανίας του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Εμείς πιστεύουμε απόλυτα - και δεν έχουμε χάσει καθόλου την πίστη και την πεποίθησή μας - στην αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, αλλά κυρίως στην επικαιρότητά του. Και αναγκαίος, και απόλυτα επίκαιρος είναι. Για μας ο σοσιαλισμός δεν είναι απλώς ένα όραμα, είναι σκοπός της πάλης μας. Δεν το έχουμε κρύψει από κανέναν και από καμιά ότι δεν περιοριζόμαστε στην πάλη για να αποσπάσει ο λαός κάποια μέτρα ανακούφισης στα άμεσα και καθημερινά προβλήματά του».

Για το Δεκέμβρη του 1944

Την Τρίτη 15/12 η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Με θέμα «Δεκέμβρης 1944 - ιστορική αλήθεια», το ΚΚΕ και η ΚΝΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις για την ανάδειξη της πείρας με την οποία εφοδίασαν το λαϊκό κίνημα τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της μάχης της Αθήνας. Ανάμεσα σε άλλες, τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Από την Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, την Τρίτη 15 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Α του νέου κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ και η Εύα Γιαννούκου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας.
  • Από τις Οργανώσεις Γέρακα - Παλλήνης της ΚΝΕ και την ΚΟΒ Γέρακα του ΚΚΕ, την Κυριακή 13 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. στο 2ο Γυμνάσιο Γέρακα (Ανακρέωντος και Αριστογείτονος). Θα μιλήσει ο Κώστας Παναγιώτου, μέλος της του Γραφείου της Αχτιδικής Επιτροπής Μεσογείων και θα ακολουθήσει προβολή DVD, μουσικό αφιέρωμα και έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας.
  • Από τις Οργανώσεις Ελευσίνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Κυριακή 13 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας. Θα μιλήσει η Σίση Χοροζάνη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Θριασίου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ακόμα προβολή DVD μουσικό αφιέρωμα και έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας.
ΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Διήμερο για το Σοσιαλισμό στην Τρίερ

Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Γερμανίας της ΚΝΕ διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις στην πόλη που γεννήθηκε ο Καρλ Μαρξ, την Τρίερ, στις 12 και 13 του Δεκέμβρη με το σύνθημα «Στην καπιταλιστική βαρβαρότητα απαντάμε με το σοσιαλισμό».

Αύριο Σάββατο 12/12 στις 6 μ.μ. θα παρουσιαστούν οι Αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη, ενώ στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί γλέντι με μουσική από τους αγώνες του λαού μας (δηλώσεις συμμετοχής 35 ευρώ και στο τηλέφωνο: 017622334662)

Την Κυριακή 13/12 στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «DDR: Οι κατακτήσεις του σοσιαλισμού, έμπνευση για τους νέους». Επίσης, την ίδια μέρα στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο σπίτι - μουσείο του Καρλ Μαρξ.

Στην Καβάλα

Εκδήλωση για την επικαιρότητα και την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού διοργανώνει η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, την Κυριακή 13 Δεκέμβρη, στο πλαίσιο των γιορτασμών για τα 91 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος και τα 92 χρόνια από τη μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ