ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Γενάρη 2010
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών μεταναστών

Ανάμεσα στα θύματα και ένα βρέφος

Αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο θλιβερός κατάλογος των οικονομικών μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας να εισέλθουν στη χώρα μας από τα παράλια της Θράκης. Το Σαββατοκύριακο και χτες εντοπίστηκαν οι σοροί άλλων τεσσάρων ανθρώπων, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των μέχρι τώρα νεκρών που έχουν ανευρεθεί στους 21. Από αυτούς 13 είναι άνδρες, 7 γυναίκες και ένα βρέφος. Η ηλικία των ενήλικων είναι από 25-35 ετών περίπου και από τα χαρακτηριστικά τους εικάζεται πως είναι ασιατικής καταγωγής.

Η νέα αυτή τραγωδία ήρθε στο φως την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με την ανεύρεση των πρώτων νεκρών στην περιοχή της Μαρώνειας και του Ιμερου Ροδόπης και στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τη ζωή τους. Το μοναδικό εύρημα είναι τα συντρίμμια ενός σκάφους που βρέθηκαν στους Κήπους της Σαμοθράκης και τα οποία μεταφέρθηκαν σε εργαστήρια στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να εξακριβωθεί αν σχετίζονται με το περιστατικό. Οι έρευνες στα παράλια της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης συνεχίζονται με πλωτά σκάφη του Λιμενικού και τη συνδρομή αλιευτικών σκαφών της περιοχής.


ΚΗΔΕΙΕΣ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, αδελφό και θείο

ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Δημοσιογράφο

κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 12/1/2010 και ώρα 2.30 μ.μ., από τον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Ζωγράφου.

Η σύζυγος: Ελένη. Η αδελφή: Αργυρώ. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

****

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, προγιαγιά και θεία

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΚΟΥΒΑ

ετών 96

κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 12/1/2010 και ώρα 3.00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου Ηλιούπολης.

Τα παιδιά: Αικατερίνη και Κώστας, Βασίλης και Βούλα, Ανδρέας. Τα εγγόνια: Παναγιώτης και Αννα, Ιωάννα, Μυρτώ, Αρης, Γιώργος και Νίκη, Ματίνα. Τα δισέγγονα: Αρτεμις, Κωνσταντίνος, Νάντια, Ανδρέας. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Η συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

-- Εκδήλωση κοπής της πίτας και συνεστίαση για τον καινούριο χρόνο, το 2010, διοργανώνει την Κυριακή 17 Γενάρη ώρα 1 το μεσημέρι σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52 - τηλ. 2103326228), η κεντρική διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).

Εκτός από την κοπή της πίτας, στη συνεστίαση θα υπάρχει πλούσιος μπουφές και μουσική. Για συμμετοχή και προσκλήσεις στα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, τηλ.: 2108225407) και στα παραρτήματα.

-- Την Κυριακή 17 Γενάρη 2010 και ώρα 10 το πρωί, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΠΑΡΚ» (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, στο Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα), ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών ΣΦΕΑ 1967 -1974 θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση κοπής της πίτας του για τον καινούριο χρόνο.

Σεμινάριο της ΟΓΕ

Σεμινάριο με θέμα «Σύγχρονες Ανάγκες Υγείας και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας με κεντρική ομιλήτρια την Μαριάνθη Αλειφεροπούλου - Χαλβατζή, μέλος του Προεδρείου της ΟΓΕ. Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παναττικής συνάντησης των συλλόγων, αύριο Τετάρτη 13 Γενάρη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ