ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΔΕΗ
Καλεί σε σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική

Ξεκινά σήμερα το 33ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Την ανάγκη ρήξης και σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική, της οργάνωσης των αγώνων των εργαζομένων της ΔΕΗ και το συντονισμό τους με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αναδεικνύει η «Αγωνιστική Συνεργασία» στη διακήρυξή της για το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στη ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ) που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο. Ενα Συνέδριο το οποίο, όπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις, σημαδεύεται από πρωτόγνωρη νοθεία (βλ. χτεσινό «Ρ»).

Στη διακήρυξή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» σημειώνει ότι η γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι αποτυπώνεται στην ίδια τη ΔΕΗ, όπου οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά την πολιτική ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, αλλαγής των εργασιακών σχέσεων. Πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ). Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χτυπά όσα ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει στο σύνολο των εργαζομένων. Οι ελαστικές μορφές εργασίας γενικεύονται και στη ΔΕΗ, ενώ η ένταση της επίθεσης αποτυπώνεται στα νέα φορολογικά βάρη γενικά στα λαϊκά στρώματα.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ και να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ στην κατεύθυνση έντασης της ταξικής πάλης. Στο πλαίσιο αυτό, οι ταξικές δυνάμεις θα καταθέσουν στο Συνέδριο την πρότασή τους για κήρυξη απεργίας στις 10 Φλεβάρη.


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Είναι εχθρός των εκμεταλλευτών και της πολιτικής τους

Ανακοίνωση - απάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας για τη νέα παρέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους ενάντια στο ταξικό κίνημα

Η κλήση που έλαβαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από το 2ο «Τμήμα Ασφάλειας Κράτους και Πολιτεύματος» της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής ένα πράγμα επιβεβαιώνει: Οτι η οργάνωση και δράση των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικών τους ταξικών συμφερόντων και κόντρα στην ταξική συναίνεση ανησυχεί πολύ τους πλουτοκράτες. Τους ανησυχεί γιατί αναδεικνύει το μονόδρομο μέσα από τον οποίο η εργατική τάξη μπορεί να κατακτήσει το δίκιο της.

Θυμίζουμε ότι, προχτές, πέντε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια στη «μαφιόζικη» απόλυση του Νίκου Νικολόπουλου από την εργοδοσία των «Τζάμπο», δέχτηκαν κλήση μαρτύρων από το συγκεκριμένο τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας. Η κλήση συνδέεται με την παραβίαση άρθρων για φθορά ξένης περιουσίας, διακεκριμένη και απλή περίπτωση φθοράς, για δήθεν παρεμπόδιση πελατών να μπουν στο κατάστημα, διατάραξη κοινής ειρήνης, κ.ά.

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η προσπάθεια τρομοκράτησης, εκφοβισμού, αυταρχισμού του ταξικού εργατικού κινήματος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Ακολουθώντας πιστά τις εντολές του πρώην εισαγγελέα Σανιδά επί ΝΔ και τώρα επί ΠΑΣΟΚ καλούν στελέχη του εργατικού κινήματος σε ανάκριση με την κατηγορία της τέλεσης εγκλημάτων όπως ονομάστηκαν οι εργατικές κινητοποιήσεις και η οργάνωση της πάλης ενάντια στις απολύσεις στα "Jumbo".

Κλήθηκαν πρόεδροι Συνδικάτων και στελέχη του ταξικού εργατικού κινήματος στην Κρατική Ασφάλεια στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Πολιτεύματος. Κλήθηκαν γιατί εργοδοσία και κυβέρνηση θέλουν να προστατεύσουν το "επιχειρείν", να προστατεύσουν την κερδοφορία της πλουτοκρατίας. Να προστατεύσουν την εργοδοσία από τον εχθρό λαό, τα δικαιώματά του, τις διεκδικήσεις του. Από το ταξικό εργατικό κίνημα.

Επιδιώκουν να σταματήσουν κάθε οργάνωση και δράση της εργατικής τάξης ονοματίζοντας το ταξικό εργατικό κίνημα "εχθρό του πολιτεύματος και του κράτους".

Το ΠΑΜΕ δηλώνει προς όλους αυτούς ότι όσα μέσα και αν χρησιμοποιήσουν, όση λάσπη και συκοφαντία και αν ρίξουν δεν τρομοκρατείται. Θα συνεχίζει την οργάνωση της πάλης κατά της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης που βοηθούν τον αγώνα.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, ναι, είμαστε εχθροί και πολέμιοι του κεφαλαίου, των πολιτικών φορέων του και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε πολέμιοι και εχθροί του κράτους τους που βασανίζει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε εχθροί και πολέμιοι της πλουτοκρατίας, των κερδών της.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε πολέμιοι και εχθροί της πολιτικής που ισοπεδώνει την Κοινωνική Ασφάλιση, που χτυπάει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Που αυξάνει τη φτώχεια, που μειώνει μισθούς και μεροκάματα.

Επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη συσπείρωση δυνάμεων για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης. Για να κάνει κτήμα της τον πλούτο που παράγει. Για να έρθει η τάξη μας στην εξουσία.

Για όλα τα παραπάνω να είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Απολογούμαστε μόνο στους εργάτες και τις εργάτριες, εκεί δίνουμε απολογισμό για ό,τι θετικό έχουμε κάνει αλλά και βάζουμε στόχους να ξεπεράσουμε δυσκολίες και αδυναμίες. Για να γίνουμε καλύτεροι, πιο δυνατοί, πιο ικανοί στη μάχη κατά των εχθρών της εργατικής τάξης».

ΜΑΣ: Απάντηση στις 10 του Φλεβάρη

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καταγγέλλει την κλήση, στο 2ο Τμήμα Ασφάλειας Κράτους και Πολιτεύματος, στελεχών του ΠΑΜΕ αλλά και του απολυμένου από τα «Jumbo» Ν. Νικολόπουλου, επειδή «προασπίστηκαν το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται πως το αστικό κράτος θωρακίζεται απέναντι στους ταξικούς αγώνες και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό. Καλούμε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να δώσουν ηχηρή απάντηση συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία στις 10 Φλεβάρη μαζί με το συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ».


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σε αποχή το Σαββατοκύριακο

Σε αποχή από την εργασία τους προχωρούν αύριο και μεθαύριο οι οδηγοί - μηχανικοί - εργατοτεχνίτες στο Δήμο Πειραιά, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έκαναν χτες το πρωί.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις μεθοδεύσεις με τις οποίες η δημοτική αρχή χτυπά τη σταθερή και μόνιμη εργασία και παρά την τρομοκρατία που δέχονται. Μάλιστα, προχτές, αντιλήφθηκαν ότι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο καλείται στις 29 Γενάρη να αποφασίσει για την τροποποίηση του σχετικού Οργανισμού, χωρίς να έχει γίνει καμία προσθήκη για προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων όπως είχε ειπωθεί. Θυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή κατέφυγε ακόμα και στα δικαστήρια ενάντια στις κινητοποιήσεις τους.

Λίγες ώρες πριν τη χτεσινή συνέλευση, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας απέστειλε έγγραφο στους υπαλλήλους των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Μηχανολογικού - Ηλεκτρολογικού στο οποίο η ΓΣ των εργαζομένων χαρακτηρίζεται «καταχρηστική» επειδή έγινε σε ώρα εργασίας. Μεταξύ άλλων στην επιστολή σημειώνεται ότι «θα πρέπει να ορίσετε εφεξής τόπο πραγματοποίησης των γενικών σας συνελεύσεων, εκτός χώρων παραγωγής και χρόνο πραγματοποίησης των Γενικών Συνελεύσεων του Σωματείου σας».


Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΚΑΒ: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση μπροστά στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ 2, ζητώντας προσλήψεις προσωπικού και ανανέωση του ασθενοφόρων. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη οι ανάγκες καλύπτονται πρωί και απόγευμα μόνο από 24 ασθενοφόρα, ενώ τη νύχτα από 13! Ο μισός στόλος των ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη είναι 11 ετών και παρουσιάζει προβλήματα, ενώ 4-5 ασθενοφόρα είναι στο συνεργείο λόγω βλαβών. Επίσης το προσωπικό δεν επαρκεί και περικόπτονται οι άδειες.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν χθες, πρωί και απόγευμα, οι εργολαβικές καθαρίστριες του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης παλεύοντας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι καθαρίστριες που βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης στο πλαίσιο της προσπάθειας της εργολαβικής εταιρείας ISS να πιέσει για να πάρει και πάλι την εργολαβία καθαριότητας του νοσοκομείου, δυναμικά απαίτησαν να μπει τέρμα στην ομηρία τους. Σε συνάντησή τους με τη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και τους άλλους αρμόδιους φορείς, ζήτησαν να φύγουν οι εργολάβοι και να προσληφθούν οι εργαζόμενοι από τους φορείς για τους οποίους εργάζονται.

ΜΕΤΑΛΛΟ: Σε σύσκεψη καλεί τους συμβασιούχους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (πρώην ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ) το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», στα γραφεία του Συνδικάτου, στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, 2ος όρ.), σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ.

ΓΑΛΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ: Σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση, μεθαύριο Κυριακή 17 του Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη), καλεί το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ