ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
Σελ. /32
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αναπροσαρμόζει τους στόχους της η πρώτη Οργάνωση

Κορυφαία στιγμή τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων στην Πάτρα, την Κυριακή 24 Γενάρη

Με τη συμβολή χιλιάδων μελών, οπαδών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το γιαπί της φωτογραφίας έχει μετατραπεί σήμερα σε ένα στολίδι για το Κόμμα που θα στεγάσει τα γραφεία της ΝΕ Πελοποννήσου (φωτ. στις 16/10/2008)
Με τη συμβολή χιλιάδων μελών, οπαδών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το γιαπί της φωτογραφίας έχει μετατραπεί σήμερα σε ένα στολίδι για το Κόμμα που θα στεγάσει τα γραφεία της ΝΕ Πελοποννήσου (φωτ. στις 16/10/2008)
Η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι την Κυριακή 24 Γενάρη, εγκαινιάζει στην Πάτρα τα νέα ιδιόκτητα γραφεία και αναπροσαρμόζει το πλάνο της για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ κατά 50%.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την Κυριακή 24 Γενάρη, εγκαινιάζουμε, στην Πάτρα, τα νέα ιδιόκτητα γραφεία μας, στα Ταμπάχανα (οδός 12ου Συντάγματος 34).

Η κατάκτηση αυτού του στόχου που θέσαμε εδώ και περίπου τρία χρόνια, η υλοποίηση της απόφασης της ΕΠ και όλων των νομαρχιακών μας οργανώσεων, δείχνει τη δύναμη του Κόμματος, την ικανότητά του να βάζει υψηλούς στόχους και να τα καταφέρνει.

Δείχνει τη μεγάλη σημασία της οργάνωσης, της αξιοποίησης των οπαδών και φίλων του Κόμματος, της εμπιστοσύνης σε ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις. Δείχνει τους δεσμούς της Κομματικής Οργάνωσης με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, το κύρος του ΚΚΕ στο λαό και τη νεολαία. Αποτελεί απάντηση στην επίθεση που δέχεται το Κόμμα μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • 12.30 μ.μ.: Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση έξω από τα νέα γραφεία, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Το «άνοιγμα» της συγκέντρωσης θα κάνει ο Γραμματέας της ΕΠ Κώστας Μπάτσικας.
  • Μετά τη συγκέντρωση, ακολουθεί γλέντι στο κέντρο «ΑΣΤΕΡΙΑ» (Οθωνος - Αμαλίας και Τριών Ναυάρχων).

Στο χώρο των νέων γραφείων, από το Σάββατο 23 Γενάρη (10 π.μ. έως 10 μ.μ.) θα λειτουργεί έκθεση ντοκουμέντων για την τοπική δράση του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος στη μεγάλη δεκαετία 1940 - 1950.

Καλούμε, ιδιαίτερα, όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια του Κόμματος και το ενίσχυσαν με οποιονδήποτε τρόπο, να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις.

Για την Οικονομική Εξόρμηση

Το πλάνο μας για την Οικονομική Εξόρμηση (Δεκέμβρης 2009 - Γενάρης 2010) έχει ήδη υπερκαλυφθεί κατά 106% από τη Δευτέρα 11/1. Σε συνεδρίασή του, το Γραφείο της ΕΠ, εκτιμώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν για ακόμα μεγαλύτερη υπερκάλυψη και θέλοντας να συμβάλει στην επιτυχία της πανελλαδικής άμιλλας που έχει κηρύξει η ΚΕ του Κόμματος ανάμεσα στις Οργανώσεις και τα μέλη του ΚΚΕ, αποφάσισε την αναπροσαρμογή του πλάνου της ΚΟ Περιοχής κατά 50%.

Καλούμε τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και φίλους του Κόμματος στην Περιοχή μας, να ριχτούν στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης με ακόμα μεγαλύτερη αυτοθυσία. Ν' απευθυνθούν πιο πλατιά στο λαό και τη νεολαία, σε κάθε λαϊκή οικογένεια που κατανοεί ότι μοναδικό της αποκούμπι είναι το ΚΚΕ, που εκτιμά τη συμβολή του στην υπόθεση των λαϊκών συμφερόντων. Να βελτιώσουν αποφασιστικά όλους τους δείκτες και τις επιδόσεις της ΚΟ στην άμιλλα της ΚΕ».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με σιγουριά για την υπερκάλυψη του πλάνου

Οι Αχτίδες αναπροσαρμόζουν προς τα πάνω τους στόχους τους, καθώς το ποσοστό κάλυψης του πλάνου έχει φτάσει το 83,92%

Με αισιοδοξία οι Αχτιδικές Οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ δίνουν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης για την υπερκάλυψη του πλάνου. Η καλή δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα, αποτυπώνεται στο κλείσιμο της Δευτέρας 11/01/2010 όπου η ΚΟΑ έφτασε να καλύψει το 83,92% του πλάνου της.

Ηδη, τρεις Αχτίδες έχουν πετύχει σημαντική υπερκάλυψη και βάζουν ακόμη πιο αισιόδοξους στόχους. Συγκεκριμένα, η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ έχει βάλει στόχο υπερκάλυψης το 150%, η Αχτίδα Βιομηχανίας το 140 % και η Αχτίδα ΟΤΑ το 140%. Επίσης, στόχους υπερκάλυψης έχουν βάλει και η Αχτίδα Υπηρεσιών 120%, η Αχτίδα Χρηματοπιστωτικού 120%, η Αχτίδα Τηλεπικοινωνιών 130%, η Αχτίδα ΜΜΕ 140% και η Α' Αθήνας 120%.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου, η ΚΟΑ του ΚΚΕ διαβεβαιώνει ότι «τις επόμενες μέρες, παίρνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα, ξεπερνώντας, όπου υπάρχουν, τις καθυστερήσεις, το πλάνο θα υπερκαλυφθεί» και προσθέτει:

«Η πείρα της μάχης μέχρι αυτή τη στιγμή αποδεικνύει ότι οι δεσμοί του Κόμματος με ευρύτερες μάζες εργαζομένων είναι σημαντικοί, σφυρηλατημένοι μέσα στην ταξική πάλη, στην πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, την εργοδοσία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Το Κόμμα στην 90χρονη ιστορία του έχει οικοδομήσει ακατάλυτους δεσμούς αίματος με τη φτωχολογιά της Ελλάδας. Γι' αυτό και σήμερα θα ριζώνει εκεί που ζει, δουλεύει, αγωνιά και παλεύει η εργατιά.

Παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη από την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, οι εργαζόμενοι δίνουν από το υστέρημά τους οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα και αρκετοί το μεροκάματο μιας μέρας, το κομμουνιστικό κόκκινο μεροκάματο. Ξέρουν ότι έτσι ενισχύουν τη δική τους δύναμη.

Αυτή την πείρα μπορούν να αξιοποιήσουν όλες οι Κομματικές Οργανώσεις, ιδιαίτερα αυτές που έχουν μια σχετική καθυστέρηση στην κάλυψη των πλάνων τους. Με σύνθημα "τα λίγα από πολλούς" μπορούν τις επόμενες μέρες όλες οι οργανώσεις να υπερκαλύψουν τα πλάνα τους». Η συνολική σειρά στην άμιλλα των Κομματικών Οργανώσεων καταγράφεται στο διπλανό πίνακα.

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Οι Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου για το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ διατίθενται και σε ηχητική μορφή για νέους που έχουν προβλήματα όρασης ή δυσλεξίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν προκειμένου να προμηθευτούν το σχετικό CD, στα τηλέφωνα 6972.510.719 και 210.2592.353.

Ο Πειραιάς των αγώνων

Εκδήλωση το Σάββατο στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα «Ο Πειραιάς των αγώνων» διοργανώνει αύριο Σάββατο, 16 Γενάρη, η Αχτίδα Α' Πειραιά της ΚΟΠ, στον Πολυχώρο «Απόλλων» (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Καμίνια), στις 7 μ.μ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ιστορική αναδρομή στους πολιτικούς - εργατικούς αγώνες του Πειραιά με παράλληλη προβολή φωτογραφικού υλικού. Παράλληλα, θα γίνει συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό - επαναστατικό τραγούδι, με την ορχήστρα του Στέφανου Ψαραδάκου. Στο χώρο θα λειτουργεί και έκθεση πολιτικού βιβλίου. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και για την είσοδο υπάρχει συμβολικό αντίτιμο 10 ευρώ, ενώ για τους μαθητές είναι 5 ευρώ.

ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συζήτηση με τους μετανάστες

Συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη μετανάστευση και κριτική στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης» πραγματοποιεί την Κυριακή 17 Γενάρη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεών της, η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου).

Το ΚΚΕ καλεί τους μετανάστες να μην τρέφουν καμία αυταπάτη για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οπως σημειώνεται - ανάμεσα σε άλλα - στο κάλεσμα της ΚΟ Αθήνας, «τα μέτρα που εξήγγειλε για την ιθαγένεια και την ψήφο στις τοπικές εκλογές αφορούν μόνο το 10 - 15% των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Ζητάνε για να γίνει κάποιος "νόμιμος" να έχει για 5 χρόνια 150 - 200 ένσημα το χρόνο, σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία της εργατικής τάξης δε μπορεί να τα συμπληρώσει. Για τους υπόλοιπους, η "ανθρωπιά" της κυβέρνησης γίνεται "μηδενική ανοχή" με τις επιχειρήσεις - σκούπα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις μαζικές απελάσεις, τη βία και την καταστολή. Καμία εμπιστοσύνη στη ΝΔ, στο ΛΑ.Ο.Σ. και το ΣΥΝ. Είναι κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και την αντιλαϊκή, αντιμεταναστευτική πολιτική της».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ