ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Γενάρη 2010
Σελ. /32
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΒΕ
«Κατεβάζουμε ρολά» στις 10 του Φλεβάρη
  • Αγώνας με συμμαχία και κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα
  • Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί

«Ο αντίπαλος είναι κοινός», τονίζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ στην προκήρυξή της για την πανελλαδική κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων την Τετάρτη 10 του Φλεβάρη, επισημαίνοντας ότι «οι αγρότες ήδη βρίσκονται στο δρόμο, οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν απεργία, μαζί τους κι εμείς». Η Συντονιστική καλεί επίσης σε συγκέντρωση στην Αθήνα στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί.

«Κατεβάζουμε τα ρολά. Ημέρα πανελλαδικής απεργίας», σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή και αναφέρει:

«Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ. Τα ελλείμματα δεν είναι δικά μας, τα δημιούργησε η πολιτική τους. Ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα για την κρίση των μονοπωλίων.

  • Καταργούν το ήδη απαράδεκτο χαμηλό αφορολόγητο (10.500 ευρώ).
  • Συνεχίζουν και σκληραίνουν τα αντικειμενικά κριτήρια.
  • Τα συνδυάζουν με δήθεν τεκμήρια διαβίωσης. Σχεδιάζουν αύξηση του ΦΠΑ.
  • Επιβάλλουν νέα φορολογικά βάρη στα ΤΑΞΙ και στα μικρά φορτηγά ΔΧ.
  • Μείωσαν κι άλλο τη χρηματοδότηση στον ΟΑΕΕ κατά 44% για το 2010.
  • Προετοιμάζουν το έδαφος για μείωση των συντάξεων.
  • Η «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων διευκολύνει το μεγάλο κεφάλαιο να κυριαρχήσει σε κλάδους όπως ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΤΑΞΙ κλπ.
  • Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας είναι ένα ακόμα δώρο στα πολυκαταστήματα.

Είναι ψέμα ότι η οικονομία βουλιάζει, ότι πρέπει να πληρώσουμε όλοι. Οι νέοι φόροι και το ψαλίδισμα των κοινωνικών παροχών θα γίνουν τζάμπα χρήμα για τους Βιομηχάνους, τους Μεγαλέμπορους, τους Τραπεζίτες, όπως έκαναν πάντα. Η μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων και το μεγάλο φαγοπότι της "Πράσινης Οικονομίας" βρίσκονται ήδη στα σκαριά.

Οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αφοπλίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Τώρα, στρογγυλοκάθισαν στα τραπέζια των στημένων "κοινωνικών διαλόγων" και παζαρεύουν το πόσα θα χάσουμε. Απέρριψαν κάθε πρόταση για οργάνωση αγώνων. Διευκολύνουν την κυβέρνηση να περάσει πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα λίγων μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Αδιαφορούν για τα προβλήματα εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.

Οι αγρότες ήδη βρίσκονται στο δρόμο, οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν απεργία, μαζί τους κι εμείς. Ο αντίπαλος είναι κοινός. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα μονοπώλια. ΟΧΙ στη νέα φορο-ληστεία. ΟΧΙ στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Αντιστεκόμαστε:

  • Στη νέα φοροεισπρακτική επιδρομή, στην κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.
  • Στο εκβιαστικό μέτρο του κλεισίματος των χρήσεων.
  • Στις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Σε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
  • Στην κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.
  • Στη μείωση των συντάξεων.

Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - Εμποροι - Αυτοκινητιστές

Μπορούμε να εμποδίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, με τη συμμαχία και την κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να την ανατρέψουμε. Αγώνες χρειάζονται.

Αγωνιζόμαστε - διεκδικούμε:

  • Ο καθένας να πληρώνει με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης (διατροφή, ένδυση, κλπ.).
  • Ατομικό αφορολόγητο στα 20.000 ευρώ και για τετραμελή οικογένεια 40.000 ευρώ.
  • Κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και ανέλεγκτων χρήσεων.
  • Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματός μας.
  • Κλείσιμο των χρήσεων σε σύντομο χρόνο από την κατάθεση των δηλώσεων στην εφορία.
  • Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική.
  • Κρατική επιχορήγηση στα 2/3 του προϋπολογισμού του ΟΑΕΕ.
  • Αμεση κάλυψη των ελλειμμάτων του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση του Π.Δ. 258/2005 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κατώτερη σύνταξη στα όρια διαβίωσης των συνταξιούχων 1.150 ευρώ.
  • Κατάργηση των εισφορών για την Υγεία. Δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια Υγεία.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Επίδομα τοκετού και μητρότητας.
  • Δημιουργία κλάδου βαρέων και ανθυγιεινών στον ΟΑΕΕ.
  • Οχι στην λεγόμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων που οδηγεί στη μονοπώληση.
  • Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων στο 45%.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ολοι στην απεργία στη HOL την Τρίτη 26 Γενάρη

Ταυτόχρονα καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση τους εργαζόμενους του κλάδου την Κυριακή 31 Γενάρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Hellas On Line» (HOL) σε όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτή και συμπαράστασης του κλάδου στον αγώνα τους, απευθύνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνικών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) με ανακοίνωσή του. Η απεργία θα γίνει την Τρίτη 26 Γενάρη. Ταυτόχρονα, μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι συνολικά, το ΣΕΤΗΠ καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης. Η γενική συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 31/1, στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνης).

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία, όπως σημειώνεται και σε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, έχει προχωρήσει σε απολύσεις και άλλες μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να επιβάλλουν πιο άθλιες συνθήκες εργασίας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία, αμέσως μετά την απεργία στις 17 Δεκέμβρη, απέλυσε έξι εργαζόμενους στο Τμήμα Πωλήσεων από τους οποίους οι τρεις συμμετείχαν στην απεργία. Στο ίδιο Τμήμα οι συμβάσεις των υπολοίπων εργαζόμενων από τρίμηνες ανανεώθηκαν μόνο για ένα μήνα. Επίσης, απέλυσε λίγο αργότερα μία ακόμα εργαζόμενη από το ίδιο Τμήμα, που επίσης συμμετείχε στην απεργία.

Το ΣΕΤΗΠ επισημαίνει ότι οι εξελίξεις στη HOL εντάσσονται στη γενικότερη ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας στήριξη από τη ΝΔ και άλλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Στον κλάδο η επίθεση αυτή εκφράζεται μέσα από τις εκατοντάδες απολύσεις και τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας. Το ΣΕΤΗΠ καλεί τους εργαζόμενους στην απεργία για να απαιτήσουν: Καμιά απόλυση, να ανακληθούν όλες οι απολύσεις. Οχι στην εργασιακή ομηρία, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους κλπ.

Παράλληλα καταγγέλλει την πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων στον Ομιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ (μέλος του είναι και η HOL) που όχι μόνο αρνήθηκε να στηρίξει την απεργία στη HOL κηρύσσοντας και αυτό απεργία, αλλά η πλειοψηφούσα παράταξη ΠΑΣΚΕ δήλωσε ότι θα βγάλει ανακοίνωση καλώντας τους εργαζόμενους σε απεργοσπασία. Και αυτό το γεγονός αναδεικνύει την αναγκαιότητα μαζικοποίησης του ΣΕΤΗΠ, το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ για την οργάνωση αποτελεσματικών αγώνων.

ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Απεργούν στις 10 Φλεβάρη

Κλιμάκωση του αγώνα τους με συμμετοχή στην απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ στις 10 του Φλεβάρη, αποφάσισαν οι διοικήσεις του Σωματείου Εργαζομένων στη Διαλογή και Ψύξη και του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Νάουσας. Οι εποχικοί εργαζόμενοι της Νάουσας παλεύουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που υλοποιώντας αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ τους οδηγεί στην εξαθλίωση. Καταδικάζει εκατοντάδες εργαζόμενους να μην έχουν δικαίωμα στο Ταμείο Ανεργίας και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ την ίδια ώρα οδηγεί τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο της πείνας στις επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Οι εποχικοί εργαζόμενοι απαιτούν να ενταχθούν φέτος όλοι στο Ταμείο Ανεργίας με 100 ημερομίσθια και στη συνέχεια να διασφαλιστεί η είσοδός τους στο Ταμείο Ανεργίας με 80 ένσημα και πάνω χωρίς να αφαιρούνται οι 2 τελευταίοι μήνες, αφού στην πλειοψηφία τους καταφέρνουν με τα βίας να εξασφαλίσουν από 30 έως 80 μεροκάματα το χρόνο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ