ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδήλωση τιμής για γυναίκες αγωνίστριες του κινήματος

Εκδήλωση τιμής στις γυναίκες αγωνίστριες που έδρασαν διαχρονικά από την Εθνική Αντίσταση έως και σήμερα πραγματοποίησε προχθές η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ), με αφορμή την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο λόγος για την Ηλέκτρα Αποστόλου, την Ειρήνη Γκίνη, τη Χρυστάλα Κυριακού και την Σωτηρία Βασιλακοπούλου που με τον αγώνα τους έγραψαν φωτεινές σελίδες στην ιστορία του εργατικού - γυναικείου κινήματος.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του συλλόγου Καλλιόπη Μπουντούρογλου, η οποία αναφέρθηκε στον «πόλεμο που έχουν κηρύξει στους εργαζόμενους» όλοι όσοι κατέχουν τον πλούτο, η ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα κόμματα «συμπαραστάτες» του ευρωμονόδρομου «που καλούν τους εργαζόμενους να παραδώσουν αμαχητί κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αιματηρούς αγώνες τον προηγούμενο αιώνα. Στήνουν το απαιτούμενο σκηνικό κατατρομοκράτησης στους εργαζόμενους, για μια οικονομική κρίση που αυτοί προκάλεσαν έχοντας στο πλάι ως συμμάχους τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».

«Στόχους τους είναι να διαιωνίσουν την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου και σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Επιδιώκουν να περάσουν μέτρα μόνιμα και διαχρονικά, μέτρα για τα οποία πασχίζει χρόνια το κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μέχρι το θάνατο, να ξεχάσουν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, να αποδεχτούν την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην πλούσια ιστορία της χώρας από την οποία δεν έλειψαν ποτέ οι γυναίκες σημείωσε πως «παρόλο που οι γυναίκες ήταν, είναι και θα είναι διπλά καταπιεζόμενες όσο υπάρχουν οι εκμεταλλευτικές κοινωνίες για να αποτελούν το φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό αλλά και υπολογίσιμη ευάλωτη κοινωνική ομάδα για τα σχέδια της εκάστοτε κυρίαρχης τάξης, έχουν γράψει φωτεινές σελίδες στην ιστορία του εργατικού και του γυναικείου κινήματος».

Και πρόσθεσε: «Με αφορμή την 8η Μάρτη, που φέτος συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από την καθιέρωσή της σαν Παγκόσμια Μέρα των Γυναικών, χρόνια γεμάτα με αγώνες του παγκόσμιου εργατικού και γυναικείου κινήματος, τιμούμε σήμερα, από την Ηλέκτρα Αποστολοπούλου, στην Ειρήνη Γκίνη, στη Χρυστάλα Κυριακού, την Σωτηρία Βασιλακοπούλου μέχρι την αγωνίστρια του σήμερα, τη γυναίκα της φάμπρικας, του χωραφιού, του μικρομάγαζου. Η ιστορική γνώση του χτες αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει η γυναίκα τού σήμερα με συσσωρευμένη πείρα και σιγουριά στις σημερινές συνθήκες αντίστασης και στις αυριανές της ανατροπής των εκμεταλλευτών».

Ολοκλήρωσε την ομιλία της, καλώντας τις γυναίκες να μεταφέρουν το μήνυμα της απεργίας παντού και στις 10 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι του αγώνα από απεργούς.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η παρουσία της Χρυστάλας Κυριακού από την Κύπρο, η μόνη εν ζωή γυναίκα που τιμήθηκε. Συγκινημένη, πήρε για λίγο το λόγο και ευχαρίστησε την ΟΓΕ για τη μεγάλη τιμή που της πρόσφερε.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό - μουσικό πρόγραμμα. Τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως του Θεοδωράκη, του Χατζηδάκη, κ.ά. ερμήνευσε η Σύλβια Καπερνάρου και τη συνόδευσαν οι μουσικοί Κώστας Εγγλέζος και Παναγιώτης Μπούσαλης.


Ανακλήθηκαν 65 συμπληρώματα διατροφής

Σε εθελοντική ανάκληση 65 συμπληρωμάτων διατροφής προχώρησε η εταιρεία «Bodybuilding.com LCC» (ΗΠΑ) καθώς είναι πιθανόν να περιέχουν συστατικά που πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν ως αναβολικά στεροειδή. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ), τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται από το διαδικτυακό τόπο της εταιρείας και έχουν διατεθεί και στην Ελλάδα, παρόλο που δεν έχουν τη σχετική άδεια.

Ο ΕΟΦ τονίζει ότι «η χρήση αναβολικών στεροειδών είναι πολλαπλά επικίνδυνη, αφού είναι δυνατόν να προκαλέσει οξεία ηπατική βλάβη, αλλά και μακροχρόνιες σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, όπως συρρίκνωση των όρχεων, αύξηση των μαστών και στειρότητα στους άνδρες, αρρενοποίηση στις γυναίκες και μειωμένο ύψος στα παιδιά». Εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει ή έχει έρθει στην κατοχή τους οποιοδήποτε από τα προϊόντα αυτά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Τα συμπληρώματα διατροφής που ανακλήθηκαν είναι τα εξής: 4Ever Fit D-Drol, Advanced Muscle Science Dienedrone, Advanced Muscle Science Liquidrone UTT, Anabolic Xtreme Hyperdrol X2, APS (aka Advanced Muscle Science) Mastavol, APS (aka Advanced Muscle Science) Revamp, APS (aka Advanced Muscle Science) Ultra Mass Stack, APS (aka Advanced Muscle Science) Ripped Stack, Better Body Sports Finadex, Black China Labs Straight Drol, Black China Labs Straight Phlexed, Body Conditioning Solutions TestraFLEX, Bjorklund Methyldrostanolone, BOSC Enterprises Epi-Tren, BOSC Enterprises Magna Drol, Chaparral Labs Epivol, Chaparral Labs Pheravol-V, Competitive Edge Labs M-Drol, Competitive Edge Labs P-Plex, Competitive Edge Labs X-tren, Diabolic Labs Epio-Plex, Diabolic Labs Finabolic 50, Diabolic Labs Revenge, Ergopharm 6-OXO, Ergopharm 6-OXO Extreme, EST (aka Engineered Sports Technology) MethAnstance, Extreme Labs Susto-Test Depot, Fizogen ON Cycle II Hardcore, G.E.T/ (Genetic Edge Technologies) SUS-500, G.E.T/ (Genetic Edge Technologies) Tren-250, Hardcore Formulations T-Roid, I Force Nutrition 1,4 AD Bold 200, I Force Dymethazine/Reversitol Combo Pack, I Force Reversitol, I Force Nutrition 17a PheraFLEX, I Force Nutrition Dymethazine, I Force Nutrition Methadrol, IDS (aka Innovative Delivery Systems) Bromodrol, IDS (aka Innovative Delivery Systems) Grow Tabs TR, IDS (aka Innovative Delivery Systems) Mass Tabs, IDS (aka Innovative Delivery Systems) Oxodrol Pro, IDS (aka Innovative Delivery Systems) Ripped Tabs TR, IDS (aka Innovative Delivery Systems) Rapid Release, Ripped Tabs, Kilo Sports Massdrol, Kilo Sports Phera-Mass, Kilo Sports Trenadrol, Monster Caps Monster Caps, Myogenix Spawn, Nutra Coastal D-Stianozol, Nutra Coastal H-Drol, Nutra Coastal MDIT, Nutra Coastal S-Drol, Nutra Coastal Trena, Performance Anabolics Methastadrol, Performance Anabolics Tri-Methyl X, Purus Labs E-pol Inslinsified, Purus Labs Nasty Mass, Rage RV2, Rage RV3, Rage RV4, Rage RV5, Redefine Nutrition Finaflex 550-XD, Redefine Nutrition Finaflex Ripped, Transform Supplements Forged Extreme Mass, Transform Supplements Forged Lean Mass.


ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΚΡΟΙ εντοπίστηκαν χτες το πρωί και οι τρεις αγνοούμενοι ψαράδες, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής στον Αργολικό Κόλπο. Είχε προηγηθεί ευρεία επιχείρηση εντοπισμού τους σε θάλασσα και στεριά. Η βάρκα στην οποία επέβαιναν οι ψαράδες εντοπίστηκε αναποδογυρισμένη, το βράδυ της Κυριακής, χωρίς κανένα ίχνος των τριών ανδρών. Ερευνες στη θάλασσα πραγματοποίησαν σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο και ένα ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος. Παράλληλα, ομάδες διάσωσης ερεύνησαν τη στεριά.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΝΕΚΡΟ: Ενας οδηγός βυτιοφόρου έχασε χτες τη ζωή του στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Ν. Περάμου. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, στο ρεύμα προς Κόρινθο, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχό του οχήματος μετά από πτώση γερανού στην Εθνική. Ο άτυχος άνδρας είδε τον γερανό, που ήταν τοποθετημένος στον παράδρομο όπου εκτελούνται έργα να βρίσκεται στο οδόστρωμα και στην προσπάθειά του να τον αποφύγει, προσέκρουσε σε προπορευόμενο αυτοκίνητο και στη συνέχεια κατέληξε στη βάση πινακίδας της Εθνικής. Η τελευταία, λόγω της σφοδρότητας της πρόσκρουσης, έπεσε πάνω στο βαρύ όχημα. Τον οδηγό του βυτιοφόρου, ανέσυραν νεκρό οι πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο με έξι οχήματα, ενώ το ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, μέχρι αργά το απόγευμα παρέμενε κλειστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ: Την εφαρμογή του νόμου για την παράνομη ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων στο οδικό δίκτυο, καθώς και την επιβολή κυρώσεων στους παρανομούντες ζητά με παραγγελία του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης. Ο υπουργός ζητά από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς να προχωρούν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των παραβατών, αλλά και να ζητούνται ευθύνες από τα αρμόδια όργανα που παραβιάζουν το καθήκον τους και δεν εφαρμόζουν το νόμο κάνοντας ελέγχους και αφαιρώντας τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Τέλος, στην παραγγελία του ο υπουργός κάνει λόγο για αδιαφορία ή και ενδεχομένως ένοχη παράλειψη των αρμόδιων αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κρατικής διοίκησης (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων).


Το μνημόσυνο του Γιάννη Βούλτεψη

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται από την απώλεια του Γιάννη Βούλτεψη, διακεκριμένου δημοσιογράφου και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Η οικογένειά του, οι συνάδελφοι και οι συναγωνιστές του θα τελέσουν το 40ήμερο μνημόσυνο την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010, στις 11 π.μ. στο Νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ