ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 103,42% το πανελλαδικό πλάνο

Το οριστικό κλείσιμο από τις Κομματικές Οργανώσεις θα γίνει την Τρίτη 16 Φλεβάρη

Σε δελτίο Τύπου που διένειμε χτες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την πορεία της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, σημειώνονται τα εξής:

«

Σε κοινή συνεδρίασή του το Πολιτικό Γραφείο και η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ εξέτασαν την πορεία του πλάνου της οικονομικής εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ για το δίμηνο Δεκέμβρης 2009 - Γενάρης 2010. Μέχρι σήμερα το πανελλαδικό πλάνο έχει ήδη υπερκαλυφθεί, φτάνοντας στο 103,42%.

Χαιρετίζουμε τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τους KNίτες και τις KNίτισσες, τους φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ, τους συνεργαζόμενους με το Κόμμα μας, που έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα.

Μέσα σε πραγματικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η λαϊκή οικογένεια, η κάλυψη του πλάνου δείχνει για μια ακόμα φορά ότι το ΚΚΕ έχει βαθιές ρίζες στο λαό. Η εργατική τάξη, η φτωχομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι δε σκύβουν το κεφάλι. Δεν υποκύπτουν στον ωμό αντικομμουνισμό και την προβοκάτσια, εμπιστεύονται το συνεπή υπερασπιστή των συμφερόντων τους.

Μέχρι στιγμής, πρωτοπόρες Οργανώσεις Περιοχών αναδεικνύονται οι παρακάτω:

  • Πελοπόννησος 138,56%
  • Πειραιάς 120,68%
  • Αθήνα 114,45%
  • Κρήτη 105,98%
  • Αττική 105,40%
  • Θεσσαλονίκη 103,60%
  • Αιγαίο 102,80%

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας η οποία έχει καλύψει το 100,50% του πανελλαδικού πλάνου της.

Επισημαίνουμε ακόμα ότι 30 Νομαρχιακές Οργανώσεις έχουν ξεπεράσει το 100% του πλάνου τους.

Είμαστε σίγουροι ότι μέχρι το οριστικό κλείσιμο της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης, την Τρίτη 16 Φλεβάρη 2010, όλες οι Κομματικές Οργανώσεις θα δώσουν τις δυνάμεις τους με επαναστατική αισιοδοξία και μαχητικό πείσμα στράτευσης και προσφοράς για μια νέα, ακόμα μεγαλύτερη υπερκάλυψη του οικονομικού πλάνου τους».



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει σχέδιο δολοφονίας στελεχών του κινήματος

Στον κατάλογο ομάδας κομάντο της Κολομβίας που έχει μπει στη Βενεζουέλα καταγράφεται ως στόχος και ο ΓΓ της ΚΕ, Οσκαρ Φιγκέρα

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε την περασμένη Δευτέρα το ΚΚ Βενεζουέλας, με συνέντευξη Τύπου που έδωσε το ΠΓ του Κόμματος στην έδρα του κόμματος στο Καράκας.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι με βάση στοιχεία που ήρθαν στην κατοχή του, μια επίλεκτη ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων κομάντος έχει εισέλθει στη Βενεζουέλα με στόχο να προχωρήσει σε απαγωγές και δολοφονίες στελεχών του επαναστατικού κινήματος. Ο Κάρλος Ακίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, ανακοίνωσε ότι έχουν αποσπάσει λίστα με τα στελέχη που είναι στόχοι, ανάμεσά τους και ο ΓΓ της ΚΕ, Οσκαρ Φιγκέρα, και βουλευτής στο Εθνικό Κοινοβούλιο, μαζί με πολλούς άλλους κοινωνικούς αγωνιστές, γνωστούς για τη συμμετοχή τους στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Το ΚΚ Βενεζουέλας χαρακτήρισε αυτό το εγκληματικό σχέδιο ως «μια προβοκάτσια για τη δημιουργία προϋποθέσεων σύγκρουσης με την Μπολιβαριανή Διαδικασία, που εκπορεύεται απευθείας από την κυβέρνηση της Κολομβίας». Ο Κ. Ακίνο σημείωσε χαρακτηριστικά ότι για αυτό το σχέδιο «καταδεικνύουμε ως υπεύθυνο τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και πιο ειδικά το καθεστώς του προέδρου της Κολομβίας Αλβαρο Ουρίμπε Βέλες, για οποιαδήποτε ενέργεια κατά των στελεχών του επαναστατικού κινήματος».

Σύμφωνα με τις ασφαλείς πληροφορίες που έχει το ΚΚ Βενεζουέλας, αυτό το επίλεκτο σώμα έχει εκπαιδευτεί εδώ και καιρό από την αμερικανική CIA και την ισραηλινή Μοσάντ.

Το ΚΚ κάλεσε την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες ασφαλείας της Βενεζουέλας να αντιδράσουν άμεσα, συντονισμένα και αποφασιστικά και να εξουδετερώσουν αυτή την ομάδα, που υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί ήδη να βρίσκεται στο Καράκας. Το στέλεχος του ΚΚ υπογράμμισε επίσης ότι αυτή η ομάδα δεν είναι μέλη κάποιας κολομβιανής παραστρατιωτικής οργάνωσης, που επίσης διεισδύουν στο βενεζουελάνικο έδαφος, αλλά πρόκειται για καλά εκπαιδευμένο στρατιωτικό σώμα.

Το στέλεχος του ΚΚ Βενεζουέλας τόνισε με έμφαση ότι οι απειλές αυτές δε θα κάμψουν το επαναστατικό κίνημα και τη διαδικασία αλλαγών που έχει ξεκινήσει στη χώρα και συμπλήρωσε ότι θα γίνουν συζητήσεις και με άλλα στελέχη που εμφανίζονται στη λίστα (τα ονόματα των οποίων δεν έχει το ίδιο την εξουσιοδότηση να δώσει στη δημοσιότητα), ωστόσο καλεί την κυβέρνηση της χώρας να πάρει μέτρα για την προστασία αυτών των ανθρώπων.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Την Παρασκευή η Συνάντηση για την Παιδεία

Διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ

Την Παρασκευή 5 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, στις Βρυξέλλες η 4η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την Παιδεία.

Η Συνάντηση αποτελεί συνέχεια ανάλογων πρωτοβουλιών που ξεκίνησαν το 2006 και έχουν πλέον σταθεροποιηθεί σε ετήσια βάση. Προϊόν των Συναντήσεων αυτών ήταν μια σειρά δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και μια έκκληση που στηρίχθηκε από εκατοντάδες συνδικαλιστές και εκπαιδευτικούς από διάφορες χώρες (περισσότερες πληροφορίες στο http://edu4all.kke.gr/).

Η φετινή Συνάντηση έχει θέμα «Η επιχείρηση παραχάραξης της Ιστορίας του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου στην εκπαίδευση», θέμα που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο καθώς η παραχάραξη της Ιστορίας αποτελεί ουσιαστικό συστατικό της αντικομμουνιστικής επίθεσης που δυναμώνει σε όλη την Ευρώπη.

Στο κέντρο της συζήτησης θα τεθεί η κατάσταση με τα σχολικά εγχειρίδια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που επιστρατεύονται σε αυτή την εκστρατεία, επιδιώκοντας να δηλητηριάσουν τις νεανικές συνειδήσεις από πολύ μικρή ηλικία και θα ανταλλαχθούν εμπειρίες από τις αντιστάσεις και τους αγώνες που αναπτύσσονται από εκπαιδευτικούς, μαθητές - φοιτητές και γονείς.

Η συμμετοχή στη Συνάντηση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς - μέχρι στιγμής - έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή πάνω από 20 Κομμουνιστικά - Εργατικά Κόμματα και οργανώσεις από όλη την Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα τα εξής:

Κομμουνιστικό Κόμμα Λευκορωσίας, Κόμμα Εργατών Βελγίου, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Κόμμα των Βούλγαρων Κομμουνιστών, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, ΑΚΕΛ, Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Εσθονίας, Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κόμμα των Εργατών της Ιρλανδίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λιθουανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου, Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας, Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρώσικης Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Επαναστατικό Κόμμα Κομμουνιστών, Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας, Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία.


Αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι

Οι κλαδικές Οργανώσεις και οι Οργανώσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ διοργανώνουν συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι, την Κυριακή 7 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα (Ριζούπολη).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ