ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ακόμα πιο κοντά

Ενα βήμα πιο κοντά στην πρόκρισή του στα ημιτελικά της ευρωλίγκα βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός, μετά τη χτεσινή δεύτερη νίκη στη φάση του τοπ-16 επί της Κίμκι στο ΣΕΦ με 87-69. Κορυφαίοι για τους ερυθρόλευκους που είχαν σπουδαία απόδοση, σε άμυνα και επίθεση, ήταν οι Χάλμπεριν και Κέιζα, ενώ σημαντική βοήθεια πρόσφερε και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.

Ελληνική υπόθεση

Η σημερινή ελληνική μονομαχία της φετινής Ευρωλίγκας μεταξύ Αμαρουσίου και Παναθηναϊκού στα πλαίσια του 5ου ομίλου στο ΟΑΚΑ (21.45 ΣΚΑΪ) μπορεί να έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, ωστόσο έμελλε να είναι για τον Παναθηναϊκό και ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας. Η εντός έδρας ήττα την πρώτη αγωνιστική από την Παρτιζάν δεν επιτρέπει καινούριες απώλειες για τους «πράσινους» αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα κινδυνεύει άμεσα ακόμα και ο στόχος της πρόκρισης στην οκτάδα. Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που είδε τον Μπάτιστ να επιστρέφει σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά τον τραυματισμό του, η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα απέναντι σε έναν αντίπαλο που όπως τονίζει δεν υπάρχουν μυστικά. Στην αντίπερα όχθη, το Μαρούσι μετά την αξιοπρεπή εμφάνιση που πραγματοποίησε στην πρεμιέρα στη Βαρκελώνη (παρά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα) θέλει να κινηθεί στους ίδιους αγωνιστικούς ρυθμούς που έκαναν τους «κίτρινους» να θεωρούνται η ομάδα έκπληξη της φετινής διοργάνωσης. Στόχος της ομάδας είναι να προσπαθήσει για μια ακόμη φορά να φανεί ανταγωνιστική.

BΟΛΕΪ
Την πρόκριση η ΕΑΠ

Mπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν ο Ηρακλής προηγήθηκε με 2-0 σετ και 3-1 ανατρέποντας την ήττα του στο πρώτο παιχνίδι, η ΕΑ Πατρών όμως απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι φέτος διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο. Επικρατώντας του Ηρακλή χτες στη Μίκρα με 15-11 στο λεγόμενο «χρυσό σετ» κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας. Τα σετ (με πρώτο τον Ηρακλή): 25-13, 25-7, 22-25, 25-17 11-15.

  • Xωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήραν εύκολα την πρόκριση χτες για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Οι «πράσινοι» επικράτησαν εκτός έδρας της Καλαμαριάς με 3-0 ενώ οι «ερυθρόλευκοι» με το ίδιο σκορ του Πανελλήνιου στην Κυψέλη. Τα άλλα δύο εισιτήρια θα κριθούν την επόμενη βδομάδα (10/2) οπότε θα διεξαχθούν οι άλλοι δύο προημιτελικοί, Αρης-Ηρακλής και Φοίνικας Σύρου-ΕΑΠ. Ας σημειωθεί ότι για τα ζευγάρια των ημιτελικών θα ακολουθήσει κλήρωση.
ΠΑΟ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2-0
«Καθάρισε» στην επανάληψη

Χρειάστηκε να περάσει ένα ημίχρονο ώστε ο Παναθηναϊκός να βρει τον... τρόπο να κερδίσει 2-0 την Καλλιθέα (52' Σαλπιγγίδης, 88' αυτογκόλ Αρκούδας). Οι πράσινοι ξεκίνησαν νωχελικά το παιχνίδι και δεν έβρισκαν δίοδο στην καλοστημένη άμυνα της Καλλιθέας, οι αλλαγές του Νιόπλια με Σαλπιγγίδη και Πετρόπουλο έδωσαν δύναμη στην επίθεση με αποτέλεσμα η ομάδα να πάρει την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας όπου θα αναμετρηθεί σε διπλές αναμετρήσεις με τον ΠΑΣ Γιάννενα που πέτυχε προχτές θριαμβευτική νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Μπιέρσμιρ, Δάρλας, Σεϊταρίδης, Σιμάο (76' Κατσουράνης), Καραγκούνης, Κλέιτον (46' Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος (46' Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ.

Καλλιθέα: Αθανασόπουλος, Ηρακλής, Κισκαμπάνης, Κατσαρός, Καραδήμος (52' Zουμπουλάκης), Κουτρούμπης, Φουντουκίδης (65' Καλτσάς), Μαρουκάκης (63' Παπαναστασίου), Πλατέλλας, Γουσούλης, Αρκούδας.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Γιώργος Δαλούκας, του Συνδέσμου Θεσσαλίας, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση Λάρισας - Παναθηναϊκού. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκας, θα σφυρίξουν: Ηρακλής - ΠΑΟΚ (Σπάθας), Ολυμπιακός - Λεβαδειακός (Σιδηρόπουλος), Αρης - Πανθρακικός (Μήτσιος), Καβάλα - ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάχος), ΑΕΚ - Ξάνθη (Κουκουλάκης), Ατρόμητος - Πανιώνιος (Αμπάρκιολης), Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης (Παπασταμάτης).

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Κινδυνεύει με αποβολή η Ολύμπια Λάρισας

Πιθανό είναι πλέον το γεγονός της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών, του ΓΣ Ολύμπια Λάρισας. Αυτό θα συμβεί, όπως αποφάσισε χθες στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, εφόσον οι Θεσσαλοί δεν συμπληρώσουν εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου το ποσό της μερικής κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής.

Η εγγυητική επιστολή του ΓΣ Ολύμπια κατέπεσε για χρέη προς τους Μίρσα Κούρτοβιτς και Κώστα Τότσιο και οι Θεσσαλοί δεν προχώρησαν - όπως έπρεπε - σε ανανέωση, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να κινδυνεύει με άμεση αποβολή από το πρωτάθλημα.

ΗΡΑΚΛΗΣ
Απλήρωτοι τρεις μήνες...

Απλήρωτοι παίζουν εδώ και τρεις μήνες οι παίκτες του Ηρακλή σύμφωνα με ανακοίνωσή τους. Μετά τους παίκτες του ΠΑΟΚ που επίσης έχουν οικονομικά προβλήματα, οι «κυανόλευκοι» πριν τη χτεσινή πρωινή προπόνηση της ομάδας συναντήθηκαν με το γενικό αρχηγό, Γρηγόρη Φανάρα και τον προπονητή Γιόζεφ Μπουμπένκο, όσον αφορά το χρήματα που τους οφείλονται. Οι παίκτες αποφάσισαν να προπονηθούν κανονικά το πρωί αλλά απείχαν από την απογευματινή προπόνηση και με ανακοίνωσή τους τόνισαν ότι τιμούν την ιστορία και τον κόσμο της ομάδας αλλά αν δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις της ΠΑΕ μέχρι την Παρασκευή, θα υπάρχουν εξελίξεις.

«Θα θέλαμε, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, να ενημερώσουμε τον κόσμο της ομάδας, ότι όλοι εμείς οι ποδοσφαιριστές του ΗΡΑΚΛΗ, βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς υποσχέσεων για διάστημα τριών (3) μηνών, υποσχέσεις οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν και έχουν να κάνουν με τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ απέναντί μας. Ολο αυτά, την ώρα, κατά την οποία, διάφορα ΜΜΕ μας εμφανίζουν ως... απολύτως πληρωμένους...» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι παίκτες σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Εκρηξη και εμπρησμός σε συνδέσμους

Ζημιές στο σύνδεσμο Φιλάθλων του Παναθηναϊκού, σε ένα διπλανό κατάστημα αλλά και σε τρία σταθμευμένα οχήματα, άφησε πίσω της η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 3 χτες τα ξημερώματα στην οδό Αναβρύτων 8-10, στο Μαρούσι. Οι άγνωστοι, αφού άφησαν το μηχανισμό στην είσοδο των γραφείων των «πρασίνων» εξαφανίστηκαν.

Λίγη ώρα αργότερα, ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού, στη διασταύρωση της Λ. Καβάλας με τη Θηβών, στην περιοχή του Αιγάλεω. Τη φωτιά έσβησαν λίγα λεπτά αργότερα, άνδρες της πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Νίκησαν οι πρωτοπόροι

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Νοτίου ομίλου της Γ' Εθνικής πέρασε και πάλι η Παναχαϊκή μετά το πέρας της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Αχαΐας, επικράτησε με 2-0 της Χερσονήσου εντός έδρας και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα του Βύζαντα Μεγάρων, ο οποίος ήρθε ισόπαλος με σκορ 1-1 στην έδρα του με αντίπαλο τον Ασπρόπυργο, φτάνοντάς τον έτσι στην πρώτη θέση.

Εχασε έδαφος η Ζάκυνθος, η οποία ηττήθηκε στην Αίγινα από τον Σαρωνικό με σκορ 3-2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής του Νοτίου ομίλου:

Παναχαϊκή - Χερσόνησος 2-0, Ατσαλένιος - Αγ. Παρασκευή 3-0, Κόρινθος - ΠΑΟ Ρουφ 0-2, Βύζας Μεγάρων - Ασπρόπυργος 1-1, Αίας Σαλαμίνας - Πλατανιάς 0-0, Χαϊδάρι - Κεραυνός Κερατέας 0-1, Σαρωνικός - Ζάκυνθος 3-2.

  • Η Αναγέννηση Επανομής συνήλθε γρήγορα από τη συντριβή που προ ημερών γνώρισε στα Γρεβενά. Νικώντας 1-0 τον Θερμαϊκό στην τοπική μονομαχία της Θεσσαλονίκης, διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας στο Βόρειο όμιλο.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

Φωκικός - Αναγέννηση Σερών 0-0, Αναγέννηση Επανωμής - Θερμαϊκός 1-0, Εθνικός Φιλιππιάδας - Κοζάνη 1-0, Βισαλτιακός - Βέροια 1-2, Εορδαϊκός - Καστοριά 3-0 (άνευ αγώνα), Μακεδονικός - Πυρσός Γρεβενών 0-0, Δόξα Κρανούλας - Τρίκαλα 1-0.

ΠΟΛΟ

Ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες πρόκρισης του Ολυμπιακού στον επόμενο γύρο της φετινής Ευρωλίγκα μετά τη νέα εντός έδρας ήττα που υπέστη χτες, αυτή τη φορά από την Παρτιζάν Βελιγραδίου με 10-9 για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Τα τραγικά ποσοστά των «ερυθρολεύκων» στον παίκτη παραπάνω (4/12) αποτέλεσαν την ...αχίλλειο πτέρνα των «ερυθρολεύκων» στο χτεσινό παιχνίδι και μοιραία γνώρισαν την ήττα. Για την ίδια διοργάνωση ο Πανιώνιος ηττήθηκε στο Ντουμπρόβνικ από την Γιουγκ με 13-6.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Πήρε Παράσχο

Παρά τις φήμες που ήθελαν ξένο τεχνικό να αναλαμβάνει τα ηνία του Πανιωνίου, η ΠΑΕ ήρθε σε συμφωνία με τον Γιώργο Παράσχο για τον επόμενο 1,5 χρόνο. Ο έμπειρος τεχνικός είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Εμίλιο Φερέρα στον πάγκο των «κυανέρυθρων». Οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν τη διοίκηση του Πανιωνίου σε αυτή την απόφαση είναι η εμπειρία του Ελληνα τεχνικού, αλλά και οι γνώσεις των ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού πρωταθλήματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ