ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
Σελ. /40
Η ΠΑΣΥ καλεί στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας

«Καλούμε τους αγρότες, που μαζί παλέψαμε στους δρόμους και τα μπλόκα του αγώνα, συνεχίζοντας την πάλη μας ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική λαίλαπα, να συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 69 (σ.σ. 70) πόλεις στις 24 Φλεβάρη, να σπάσουμε την τρομοκρατία. Καμιά συναίνεση στην πολιτική φτώχειας και μιζέριας για τους πολλούς για να κερδίζει η πλουτοκρατία.

Οι αγώνες μας θα είναι πιο αποτελεσματικοί, όσο ενισχύεται η κοινωνική συνεργασία και συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της αντιαγροτικής και αντιλαϊκής πολιτικής. Η παραπέρα κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων επιβάλλει την κοινή δράση με τους εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους πάνω σε κοινά αιτήματα και με κοινούς στόχους.

Γιατί ο δικός μας πατριωτισμός μετριέται με τον κοινό αγώνα για παραγωγή ποιοτικών και φτηνών, εγχώριων τροφίμων που θα αξιοποιούν τις εδαφοκλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας και θα εξασφαλίζουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας. Ετσι θα αντιμετωπίζεται η φτώχεια και η ανεργία.

Γι' αυτό κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Με εξορμήσεις σε όλη την ύπαιθρο οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, ενάντια στην αντιαγροτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας που εφαρμόζουν την ΚΑΠ και την πολιτική της ΕΕ.

Ολοι μαζικά αγωνιστικά στις συγκεντρώσεις στις 24 Φλεβάρη».


ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα της ΠΕΜΕΝ

Ολοι οι άνεργοι πρέπει να διαδηλώσουν αύριο με το ΠΑΜΕ, τονίστηκε χτες

Βήματα μπροστά στην οργάνωση των ναυτεργατών, μέσα και έξω από τα καράβια ενάντια στην άγρια επιθετικότητα της αντεργατικής πολιτικής, έχουν αρχίσει να μετράνε τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία των δύο ναυτεργατικών σωματείων. Απόδειξη αποτελεί και η χτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή Ανέργων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας στις 24 Φλεβάρη και της απεργιακής συγκέντρωσης του Πειραιά που θα γίνει στις 11 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Η αίθουσα συνελεύσεων της Ενωσης Μηχανικών αποδείχτηκε, αυτή τη φορά, πολύ μικρή για να χωρέσει όλους τους άνεργους ναυτεργάτες, από κάθε ειδικότητα, που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Επιτροπής.

Οι άνεργοι ναυτεργάτες, στη διάρκεια του πλούσιου διαλόγου που αναπτύχθηκε, έκαναν καθαρή την απόφασή τους, εφοδιασμένοι με την πολύτιμη πείρα των δύο προηγούμενων απεργιακών αναμετρήσεων στις 17 Δεκέμβρη και 10 Φλεβάρη, να συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε η απεργία στις στις 24 Φλεβάρη να αποτελέσει έναν ακόμα μεγάλο σταθμό στην υπόθεση της οικοδόμηση της ταξικής ενότητας των ναυτεργατών, της οργάνωσης της δράσης τους, της μεγαλύτερης συσπείρωσής τους με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για να μπορέσουν να αναχαιτίσουν τη σφοδρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εφοπλιστές σε βάρος του συνόλου των ναυτεργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών τους.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, μίλησε ο Μιχάλης Κεραμόπουλος, από την Επιτροπή Ανέργων, ο Σάββας Τσιμπόγλου και ο Θανάσης Ευαγγελάκης πρόεδρος και Α΄γραμματέας της ΠΕΜΕΝ και ο Θωμάς Παπάς από το προεδρείο του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Ο Θ. Κεραμόπουλος αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στη δράση που αναπτύσσει η Επιτροπή «οργώνοντας» τα στέκια των ανέργων για την οργάνωσή τους και τη συσπείρωσή τους με τις ταξικές δυνάμεις και τόνισε ότι οι άνεργοι ναυτεργάτες είμαστε αποφασισμένοι, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν «να στείλουμε μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης» στην πολιτική που πετάει τους ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα έξω από τα καράβια για να αυξάνονται τα κέρδη των εφοπλιστών.

Στις συσκέψεις που οργανώνονται καθημερινά καράβι το καράβι στο λιμάνι του Πειραιά αναφέρθηκε ο Σάββας Τσιμπόγλου, με στόχο την ενημέρωση των ναυτεργατών για τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, για την ανάγκη κάθε καράβι να γίνει «κάστρο της ταξικής πάλης», απομονώνοντας τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Ούτε ώρα χαμένη

Η χτεσινή σύσκεψη της Επιτροπής Ανέργων Ναυτεργατών ήταν ένα μέρος της μάχης που δίνουν συνολικά οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά για την προετοιμασία της αυριανής απεργίας και τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ. Και χτες συνεχίστηκαν οι περιοδείες σε εμπορικά καταστήματα, σε εργαζόμενους των δήμων, ενώ το απόγευμα έγινε περιοδεία στο ΕΠΑΣ που στεγάζεται στην πρώην ΣΚΥΠ.


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Απορρίπτουμε τα μέτρα, βγαίνουμε στο δρόμο

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν χτες οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις

Από τη χτεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών Οργανώσεων
Από τη χτεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών Οργανώσεων
Ξεσηκωμός! Οι συνταξιούχοι να σηκωθούν από τα ΚΑΠΗ και τα καφενεία και να βγουν στους δρόμους, μαζί με τους εργάτες και τη νεολαία. Να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες ζωής.

Είναι το μήνυμα που έστειλαν χτες οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ - ΝΑΤ και ΟΤΑ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, οι οποίες δουλεύουν, παίρνουν μέτρα και δίνουν μάχη για την καλύτερη προετοιμασία και επιτυχία της αυριανής απεργίας. Οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και ήδη έχουν ορίσει τον επόμενο σταθμό που είναι τα πανσυνταξιουχικά συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα, στις 3, 4 και 5 Μάρτη.

«Τα μέτρα που εξάγγειλε η κυβέρνηση σαρώνουν και τις τελευταίες κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Εχουν σχεδιαστεί και αποφασιστεί από την ΕΕ, το κεφάλαιο και τα κόμματα που τη στηρίζουν και υπηρετούν το σύστημα. Απορρίπτουμε τα μέτρα τους. Απορρίπτουμε τις λογικές του εργασιακού κόστους και του κόστους γήρανσης, δηλαδή το σύγχρονο καιάδα και τη λογική "σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν". Απορρίπτουμε τα ψεύτικα εκβιαστικά διλήμματα περί πατριωτισμού και εθνικής κυριαρχίας της κυβέρνησης που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ., μαζί και των συμβιβασμένων ηγεσιών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Καταδικάζουμε την ανοιχτή τρομοκρατία και τους τόνους ψεμάτων των ΜΜΕ περί χρεοκοπίας της οικονομίας και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και τις στημένες δημοσκοπήσεις τους», υπογράμμισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

«Η απάντηση, συνέχισε, είναι μια: Διαφωνείς με τα μέτρα, βγαίνεις στο δρόμο του αγώνα και διεκδικείς. Μόνο ένα οργανωμένο μαζικό λαϊκό αγωνιστικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό και αιτήματα μπορεί να δώσει απάντηση στον πόθο της εργατικής τάξης και του λαού για μια καλύτερη ζωή».

Μήνυμα αντεπίθεσης έστειλαν και οι πρόεδροι των υπόλοιπων συνταξιουχικών Οργανώσεων, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ο μόνος δρόμος για να διατηρήσουμε όσα κατακτήσαμε με κόπο και αίμα».

Αύριο, οι συνταξιούχοι έχουν ορίσει προσυγκέντρωση στις 11:30 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

  • Με ανακοίνωσή της η Ενωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων καλεί τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

Απέκλεισαν ξανά τον «Αρβανιτίδη»

«Πάρτε πίσω τις απολύσεις», φώναξαν οι διαδηλωτές έξω από τον «Αρβανιτίδη»

MotionTeam

«Πάρτε πίσω τις απολύσεις», φώναξαν οι διαδηλωτές έξω από τον «Αρβανιτίδη»
Με νέους αποκλεισμούς καταστημάτων το περασμένο Σάββατο, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης συνέχισε τις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις 4 εργαζομένων που πραγματοποίησε η εργοδοσία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ». Δεκάδες εργαζόμενοι από το χώρο του εμπορίου, με τη συμπαράσταση εργαζομένων από άλλους κλάδους, απέκλεισαν τα καταστήματα στην περιοχή της Καλαμαριάς, στο κέντρο και στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι έσπασαν την εργοδοτική τρομοκρατία και απομάκρυναν τους μπράβους που κινητοποίησε η εργοδοσία. Δήλωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία και κάλεσαν τους εργαζόμενους που προσέρχονταν για να ψωνίσουν, να εκφράσουν την συμπαράστασή τους, να ενταχθούν στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τη θετική ανταπόκριση του κόσμου συνάντησε και η κινητοποίηση που έκανε χτες ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο κατάστημα του «ΑΒ Βασιλόπουλος» στα Βριλήσσια. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τις προσπάθειες της εργοδοσίας να πείσει τους εργαζόμενους πως η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις δείχνει ...έλλειψη ευγνωμοσύνης απέναντι στη διοίκηση της εταιρείας. Ξεκαθάρισαν ότι το σωματείο θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων που καμία σχέση δεν έχουν με αυτά της εργοδοσίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ