ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΟΜΑ-ΠΑΟ 2-3
«Εκαψε»... τη Ρώμη

Για μια ακόμη φορά ο Παναθηναϊκός έβαλε το... ευρωπαϊκό του κουστούμι και πέρασε στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ αφού νίκησε στην Ιταλία για δεύτερη φορά τη Ρόμα με 3-2 (όπως και στο ΟΑΚΑ). Στημένος με καθαρό μυαλό και καλή τακτική ο ΠΑΟ αν και βρέθηκε νωρίς νωρίς πίσω στο σκορ (Ρισέ 11') συνήλθε γρήγορα και ανέκαμψε κάνοντας πάλι την ανατροπή (όπως και στον πρώτο αγώνα). Οι «πράσινοι» με ηρεμία και πειθαρχία βγήκαν μπροστά και κατάφεραν να «καθαρίσουν» το ματς στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου με γκολ των Σισέ (40' πεν., 45+) και Νίνη (43').

Στην επανάληψη πίεσαν οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι και την οπισθοχώρηση της ελληνικής ομάδας (που είχε διπλό δοκάρι στο 69` με Κατσουράνη - Σαλπιγγίδη) αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Ντε Ρόσι (67'). Στο τέλος αποβλήθηκε ο Κατσουράνης (90' δεύτερη κίτρινη). Στον επόμενο γύρο ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Σταντάρ Λιέγης.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Πρόωρο «αντίο»

Πρόωρο «αντίο» στα ευρωπαϊκά του όνειρα είπε ουσιαστικά χτες ο Παναθηναϊκός αφού για την 4η αγωνιστική του ΤΟΠ-16 υπέστη την 4η ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια χάνοντας και στο ΟΑΚΑ από την Μπαρτσελόνα (που κρατήθηκε ζωντανή για πρόκριση και για την 1η θέση του ομίλου) με 70-67. Αντίθετα, ελπίδες έχει το Μαρούσι παρά την ήττα χτες στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν (που είναι πλέον φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο) με 79-76.

  • Mπορεί να αγχώθηκε, στο τέλος ωστόσο o Oλυμπιακός, με κορυφαίο τον Τεόντοσιτς, επικράτησε στο Ζάγκρεμπ της Τσιμπόνα με 97-94 παραμένοντας αήττητος (4 στα 4) και σφραγίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στα προημιτελικά. Πλέον στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι η πρώτη θέση του ομίλου που θα κριθεί στα παιχνίδια με Κάχα (εντός) και Κίμκι (εκτός).
ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Οπως αποφάσισε η ομοσπονδία το «final 4» του κυπέλλου ανδρών θα διεξαχθεί στη Λαμία. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί 29-30 Μαΐου, στο «Χαλκιοπούλειο», και στα ημιτελικά θα συναντηθούν η κάτοχος του τίτλου ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και τα Βριλήσσια με το Δούκα. Επίσης, όπως αποφασίστηκε, ο αγώνας της εθνικής με τη Γερμανία για τα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, θα γίνει 19 ή 20 Ιούνη στην Πυλαία.

Νέα ρύθμιση για το γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΟ

Με νέα νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει σύντομα η κυβέρνηση θα προχωρήσει η κατασκευή του γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟ στον Ελαιώνα, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Οπως διευκρίνισε η υπουργός, η νέα νομοθετική ρύθμιση θα πάρει υπόψη της την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και θα αξιοποιεί τις προτάσεις των ενδιαφερόμενων φορέων. Η διευκρίνιση αυτή αφήνει ανοιχτό, να δοθεί το «πράσινο φως» και για το εμπορικό κέντρο του Βωβού, δηλαδή για ρύθμιση που θα επιβάλλει τη διπλή επιβάρυνση του Ελαιώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκπρόσωποι της εταιρείας του Βωβού χαρακτήριζαν χτες τις ανακοινώσεις της υπουργού ως «θετική εξέλιξη»...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ξύπνησε αργά

Κατά πολύ μειώθηκαν πλέον οι ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπορντό με 1-0 στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων για τη φάση των «16». Μια ολιγωρία της άμυνας στο 44' όταν ο Σανί άνοιξε το σκορ, ο υπερβολικός φόβος με τον οποίο αντιμετώπισαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι (στο μεγαλύτερο διάστημά του) και ο τερματοφύλακας των Γάλλων Καρασό που είχε κρίσιμες επεμβάσεις (ιδαίτερα στο τελευταίο 20λεπτο όταν εντάθηκε η πίεση του Ολυμπιακού) ήταν τα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται για την ακύρωση γκολ του Μαρέσκα στις καθυστερήσεις από τον Αγγλο διαιτητή Γουέμπ (σφύριξε φάουλ του Νταρμπισάιρ.)

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Δημήτρης Καλόπουλος, του Συνδέσμου Μακεδονίας, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση Πανιωνίου - Παναθηναϊκού. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής, στο πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκας, θα σφυρίξουν: Ολυμπιακός - Ατρόμητος (Γιάχος), Ξάνθη - ΠΑΟΚ (Τριτσώνης), ΑΕΚ - Εργοτέλης (Ντάκος), Αρης - Λάρισα (Σταθόπουλος), Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής (Κουκουλάκης), Πανθρακικός - Καβάλα (Βοσκάκης), Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα (Δαλούκας).

ΒΟΛΕΪ

Στο κλειστό της Γλυφάδας (19.00, «Novasports 3») ανοίγει σήμερα η αυλαία της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος Βόλεϊ Α1 Ανδρών με την αναμέτρηση Παναθηναϊκού - ΓΣ Λαμίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ