ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
Σελ. /40

«Χάιλ... Ομπάμα»!

«Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά;»

Χρόνια είχαμε να ζήσουμε τέτοια «εθνική» έξαρση! Ακούς εκεί να βάλουν την Αφροδίτη της Μήλου να μας κουνάει το μεσαίο της το δάχτυλο...

Ολα μπορεί να τα αντέξει ο Πάγκαλος, ο Πετσάλνικος, ο Τράγκας, ο Καρατζαφέρης, ο Παναγιωτόπουλος, ο Καψής, αλλά αυτό παραπάει.

Υπάρχει και ένα «εθνικό φιλότιμο», βρε αδερφέ...

*

Για να είμαστε ειλικρινείς, φιλότιμο δεν ξέρουμε αν υπάρχει, αλλά πάντως εκείνο το... αφιλότιμο το ταξικό ένστικτο όλων αυτών των περιώνυμων «αντιστασιακών» μας, δεν κρύβεται με τίποτα.

*

Απόδειξη πρώτη: Οταν η ντόπια πλουτοκρατία κάνει τις δουλίτσες της με τη «Χόχτιφ» στο αεροδρόμιο, με την «Ντόιτσε Τέλεκομ» στον ΟΤΕ, με την «Τίσεν» στα ναυπηγεία, με τη «Ζήμενς» επί παντός του επιστητού, με τις γερμανικές πολυεθνικές όπλων κ.ο.κ., όταν δηλαδή τα δάχτυλα πάνε κι έρχονται, ποτέ δεν ακούστηκαν να παραπονούνται...

*

Απόδειξη δεύτερη: Οι παραπάνω, όλοι μαζί, σπρώχτηκαν, στριμώχτηκαν και έτρεξαν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο (πώς χώρεσαν άραγε;...). Την σημαντική φράση, όμως, από εκείνο το άρθρο του περιοδικού «Στερν», την κατάπιαν αμάσητη.

Ιδού η φρασούλα για την οποία δεν ψέλλισαν ούτε ένα «κιχ» διαμαρτυρίας.

Ιδού πώς το «Στερν» απευθύνεται στους Ελληνες εργαζόμενους:

*

«Τώρα - γράφει το γερμανικό περιοδικό - καθίστε ήσυχοι, μη βγείτε στους δρόμους και αφήστε την κυβέρνησή σας να εφαρμόσει τα σχέδιά της»!

***

Εν ολίγοις, το μήνυμα του γερμανικού Τύπου, είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ., η εγχώρια πλουτοκρατία, έχουν σηκώσει το μεσαίο τους δάχτυλο προς τον ελληνικό λαό, και σε αυτή την γλυκιά τους χειρονομία έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της Γερμανίας, η οποία «προστάζει» τον ελληνικό λαό:

«Καθίστε ήσυχοι» και... απολαύστε το!

*

Αλήθεια, πώς τόσοι και τόσοι «πατριώτες» δεν αντιλήφθηκαν την ιταμή «διαταγή» προς τους Ελληνες;

`Η μήπως επειδή ακριβώς την πήραν χαμπάρι και επειδή την ενστερνίζονται πλήρως, γι' αυτό δεν θίχτηκαν;...

*

Στην πραγματικότητα, αυτό θα πει «χείρα βοηθείας» στην ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό θα πει πράξη «κοινοτικής αλληλεγγύης» προς το ΠΑΣΟΚ.

Οπως ακριβώς ταιριάζει σε εταίρους, σε συνεταίρους, σε συνενόχους, σε συνοδοιπόρους, σε συνεργάτες.

*

«Αφήστε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα σχέδιά της», μας συστήνουν οι Γερμανοί.

Αφήστε τη, δηλαδή, να πράξει εις βάρος σας ό,τι ακριβώς υπονοεί το φωτομοντάζ με την Αφροδίτη της Μήλου!

*

Τα περί «πιέσεων», λοιπόν, εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου αποδεικνύονται για μια ακόμα φορά παραμύθια.

Οσο για την «αντίσταση» των εγχώριων «πατριωτών», είναι αντίστοιχη εκείνης ακριβώς που επέδειξαν και οι «ήρωες» της περίφημης ταινίας υπό τον τίτλο:

*

«Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά;».

*

Η ιστορία - θυμίζουμε - είναι παρεμφερής:

Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών καταλαμβάνει ένα χωριό της Σικελίας και επιδίδεται σε γλέντια και σε ερωτικές περιπέτειες. Οταν φτάνουν οι Γερμανοί, στήνει με τους Ιταλούς αιχμάλωτους μια εικονική μάχη, μόνο και μόνο για να μη γίνουν όλοι ρεζίλι...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Τον Πλεύρη τον ρώτησε;...

«Οι άντρες των SS (είχαν) αγωνιστικόν ήθος. Ιδεολογικά πιστεύω. Παράστασι και τρόπο ζωής. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν ήσαν εγκληματίαι... αυτοί οι άνδρες υπηρέτησαν την πατρίδα των και την Ευρώπην με ηρωισμό... είχαν υψηλόν φρόνημα και την αίσθησιν τιμής... απετέλουν διά την εποχήν τους το καύχημα της Λευκής Φυλής».

*

Το παραπάνω απόσπασμα περιέχεται σε έναν έντυπο ρατσιστικό, ναζιστικό και φασιστικό οχετό, που το μέγεθός του φτάνει τις 1.000 σελίδες.

Το πόνημα (στο απόσπασμα διατηρήσαμε την ορθογραφία του πρωτοτύπου) το έχει συγγράψει ο αρχιυμνητής του φασισμού Κώστας Πλεύρης.

Ο Κώστας Πλεύρης, εκτός από υμνητής των ναζί, ιδρυτής του ναζιστικού μορφώματος της «4ης Αυγούστου» και συνεργάτης της χούντας των συνταγματαρχών, είναι και δρων πολιτικό πρόσωπο.

Είναι το ίδιο πρόσωπο που ο Καρατζαφέρης τον κατέβασε ως υποψήφιο του ΛΑ.Ο.Σ. στην Α΄ Αθήνας στις εκλογές του 2004.

*

Το θυμηθήκαμε

γιατί ο μέχρι πριν λίγα χρόνια αρχηγός και πολιτικός συνεργάτης του υμνητή των ναζί Πλεύρη,

ο (εικονιζόμενος) Καρατζαφέρης, δηλαδή,

σε μια συνήθη παράσταση ανέξοδου και ετεροχρονισμένου «πατριωτισμού», θεώρησε εαυτόν αρμόδιο να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για να φιγουράρει ως υπέρμαχος της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων...

1531 Ισχυρός σεισμός πλήττει τη Λισαβόνα. Χάνουν τη ζωή τους πάνω από 20.000 άτομα.

1911 Η συζήτηση στην Αναθεωρητική Βουλή για τη γλώσσα στην οποία θα γραφεί το Σύνταγμα της Ελλάδας προκαλεί μεγάλης έκτασης συγκρούσεις. Οι καθηγητές και οι φοιτητές της Φιλοσοφικής πρωτοστατούν υπέρ της καθαρεύουσας.

1913 Ο Ελληνικός Στρατός ολοκληρώνει την απελευθέρωση της Ηπείρου.

1936 Στο κρατίδιο της Σαξονίας, στη Γερμανία, εγκαινιάζεται από τον Χίτλερ η παραγωγή του «αυτοκινήτου του λαού», του γνωστού «Φολκσβάγκεν».

1973 Ενας εκδότης και δέκα δημοσιογράφοι καλούνται από το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ να καταθέσουν για το «σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ».

1980 Η Αίγυπτος και το Ισραήλ αποκαθιστούν τις μεταξύ τους διπλωματικές σχέσεις. Τίθεται τέρμα στην εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των δύο κρατών, η οποία διήρκεσε τριάντα χρόνια.

1993 Συγκλονίζεται από έκρηξη βόμβας το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη. Από την έκρηξη χάνουν τη ζωή τους πέντε άτομα και δεκάδες τραυματίζονται.

«Danke Theo»...

«Βρίσκομαι σε δεινή οικονομική θέση, όπως και οι υπόλοιποι υπουργοί», δήλωσε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Πάγκαλος.

Παρά τη «δεινή» του θέση, όμως, δεν παύει να είναι και ...«κουβαρντάς» αφού μέσω της συνέντευξής του στο BBC εκείνο που δηλώνει ότι ζητάει από τη Γερμανία δεν είναι να καταβάλουν στην Ελλάδα τις πολεμικές αποζημιώσεις που τις οφείλουν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τις οποίες ουδέποτε κατέβαλαν.

Για το μόνο που τους «εγκαλεί» είναι ότι δεν έχουν φροντίσει να κλείσουν το χρέος τους, λέγοντας, τουλάχιστον, ένα... «ευχαριστώ» (!) στην Ελλάδα, επειδή ουδέποτε επανόρθωσαν!

*

«Δεν λέω ότι αναγκαστικά πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα, αλλά πρέπει τουλάχιστον να πουν "ευχαριστώ"»,

*

ήταν η ακριβής φράση που χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος στη συνέντευξή του

(και την οποία φρόντισαν να κάνουν «γαργάρα» τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα, προεξάρχοντος του MEGA)...

*

Αν, όμως, εκείνο που διεκδικεί ο Πάγκαλος είναι ένα σεμνό και ταπεινό «ευχαριστώ», ας συνεχίσει να το διεκδικεί, αλλά μόνο για λογαριασμό του και όχι, φυσικά, εξ ονόματος του ελληνικού λαού.

Αλλωστε στον ίδιον και σε όλους τους ομολόγους του, τους εκάστοτε υπουργούς Εξωτερικών και πρωθυπουργούς της Ελλάδας,

- και μόνο σ' αυτούς -

που ουδέποτε διεκδίκησαν τις γερμανικές αποζημιώσεις, αξίζουν τα «danke» (σ.σ.: «ευχαριστώ») της Γερμανίας...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ