ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
Σελ. /32

«Τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά;»

Τους «πιέζει» ο ... εαυτός τους!

Ανακοίνωσαν ότι δεν θα αρκούν ακόμα και 37 ολόκληρα χρόνια δουλειάς για να πάρεις ανθρώπινη σύνταξη!

Προσποιούνται ότι «πιέζονται» από τα ...πράγματα, από τον Ομπαμα, από την Μέρκελ, από την κρίση, από τους «εταίρους», από την Κομισιόν, από «Θεούς και Δαίμονες».

Είναι ψεύτες!

Οι αποφάσεις τους είναι προειλημμένες και προαποφασισμένες.

Το μόνο που τους «πιέζει» είναι τα στυγνά ταξικά συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Ιδού οι αποδείξεις:

*

1. Πριν ακόμα ξεκινήσουν τα περί «εθνικής κυριαρχίας», τα περί «ελεγκτών» και «επιτηρητών», αρχές Νοέμβρη του 2009, συνήλθε στις Βρυξέλλες το Εκοφίν. Στο κείμενο συμπερασμάτων - που υπέγραψε και ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου - υπογραμμίζονταν τα εξής:

«Το Συμβούλιο τονίζει ότι η υιοθέτηση των μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων, των αναμενόμενων κερδών της μακροβιότητας όπως η επέκταση της εργάσιμης ζωής, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, σε συνδυασμό με τα κέρδη της μακροβιότητας, είναι ζήτημα κλειδί και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τα κράτη - μέλη».

Σε ...μετάφραση: Ζείτε πολύ, πρέπει να δουλεύετε περισσότερο και να παίρνετε μικρότερες συντάξεις!

*

2. Εναν ολόκληρο χρόνο πριν εκδηλωθεί η κρίση, χωρίς καμία «πίεση» της Κομισιόν, δυο χρόνια πριν ο Παπανδρέου κληθεί από τον Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007 (σελίδες 64-65) έγραφαν για το Ασφαλιστικό:

«Παράταση ασφαλιστικού βίου. Η παραμονή στην εργασία και μετά τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος θα πρέπει να αποτελεί δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο. Παράλληλα επιβάλλεται να θεσμοθετηθούν κίνητρα για την παραμονή αυτή (...)».

*

3. Πέντε (!) ολόκληρα χρόνια πριν αρχίσουν να τα ρίχνουν όλα στον μπαμπούλα της κρίσης, χωρίς καμία συνεδρίαση του Εκοφίν, πριν ακόμα η Μέρκελ γίνει Καγκελάριος, ο τότε υφυπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Σημίτη και σημερινός γενικός γραμματέας του ίδιου υπουργείου, δήλωνε στη Βουλή (5/11/2003):

«Αν δεν διευρύνουμε την ενεργό περίοδο εργασίας, το ασφαλιστικό μας σύστημα θα έχει προβλήματα βιωσιμότητας στο μέλλον»! «Το μοντέλο του εύπορου συνταξιούχου, που οικοδομήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, πρέπει να το ανατρέψουμε»!

*

4. Αν υπάρξει ισχυρισμός ότι τα παραπάνω συνιστούν απόψεις κάποιων υφισταμένων και «δευτεροκλασάτων», τότε ας πάμε στους ...πρωτοκλασάτους.

Προσέξτε:

  • «Εχουμε πάρει μια πολιτική απόφαση, και ως κόμμα και ως κυβέρνηση, να προχωρήσει το Ασφαλιστικό...». Αυτές είναι οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, που έγιναν στις 14/4/2002, δηλαδή έξι χρόνια πριν την κρίση, με τις οποίες ο σημερινός πρωθυπουργός και τότε υπουργός Εξωτερικών τασσόταν αναφανδόν υπέρ του «νομοσχεδίου Γιαννίτση»...
  • «Η παράταση του χρόνου επιβίωσης του κάθε ατόμου δίνει, ανοίγει, νέες ευκαιρίες αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού μετά τα 60, μετά τα 70 υπάρχουν ακόμα παραγωγικά χρόνια»! Αυτές είναι οι δηλώσεις πάλι του Γιώργου Παπανδρέου, έγιναν τέσσερα χρόνια πριν εκδηλωθεί η κρίση, και για όσους αμφιβάλλουν για την ...έφεση του κ. Παπανδρέου να βάλει τους Ελληνες να δουλεύουν και μετά τα 70 τους χρόνια (!), είναι δηλώσεις που τις έκανε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ομιλία του στα Γιάννενα, στις 5/12/2004...

*

Αυτή είναι η αλήθεια.

Αυτά έλεγαν πολύ πριν την κρίση, αυτά προωθούσαν ως κυβέρνηση προ του 2004, αυτά στήριζαν από κοινού με τη ΝΔ μετά το 2004, αυτά διαπράττουν και σήμερα με πρόσχημα την κρίση και τις «πιέσεις» που τους ασκούνται!

Προτιμάει τον Κολ...

«Ελλειμμα» πολιτικής ηγεσίας υψηλού επιπέδου διαπιστώνει στην ΕΕ ο Πάγκαλος (σ.σ.: γιατί άραγε; Ο Γιώργος Παπανδρέου, κοτζάμ πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν είναι υψηλού επιπέδου ηγέτης;).

Οπως φαίνεται από τη συνέντευξή του στο BBC, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκείνους που αναπολεί με νοσταλγία είναι τον Ντελόρ, την Θάτσερ, τον Μιτεράν και τον Κολ.

*

Πέραν του θαυμασμού (!) του Πάγκαλου για την Θάτσερ

- μια εξομολόγηση που μιλάει από μόνη της για το χαρακτήρα του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ -

για τον καθένα από τους υπόλοιπους «Πυγμαλίωνές του», ο αντιπρόεδρος έχει ειδικούς λόγους να τους μνημονεύει.

Τον Ντελόρ, για παράδειγμα, επειδή ήταν εκείνος επί των ημερών του οποίου υπεγράφη η συνθήκη του Μάαστριχτ και η Ευρώπη ετέθη «υπό την μπότα του Γερμανού τραπεζίτη» (σ.σ.: ρήση του Αντρέα Παπανδρέου είναι αυτή, όχι δική μας...).

Τον Μιτεράν γιατί προφανώς είναι διαφορετικό να αγοράζεις «Μιράζ» από έναν Μιτεράν και διαφορετικό να αγοράζεις φρεγάτες από τον Σαρκοζί.

Οσο για τον Κολ, ο Πάγκαλος είναι πραγματικά ο αρμοδιότερος να το επιβεβαιώσει:

Αλλο πράγμα να ζητάς «συγγνώμη» από την Μέρκελ κι άλλο πράγμα να ζητάς «συγγνώμην» από τη Γερμανία επί καγκελαρίου Κολ, όπως, σε μια στιγμή βαθιάς αυτοεκτίμησης, έπραξε ο κύριος αντιπρόεδρος, το 1994 (γεγονός το οποίο θα πρέπει να το προσμέτρησε ο «πατριώτης» Καρατζαφέρης όταν και δήλωσε «μακάρι να είχε άλλους 20 Πάγκαλους η κυβέρνηση»)...

«Χάιλ Μέρκελ»!

«...αυτό το οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε είναι οι καλές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο λαούς της Ελλάδας και της Γερμανίας, ανάμεσα στις δύο χώρες οι οποίες είναι εταίροι. Και αν δει κανείς και τις δηλώσεις της Καγκελαρίου κυρίας Μέρκελ, πραγματικά δείχνουν ότι η Γερμανία εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση. Η Γερμανία είναι αυτή η οποία μιλάει για αξιοπιστία πλέον της Ελλάδας και νομίζω ότι αυτό είναι που προέχει στη συγκεκριμένη περίπτωση».

*

Πρόκειται για απόσπασμα από την απάντηση του Ελληνα κυβερνητικού εκπροσώπου, όταν προχτές του ζητήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του Γερμανού ομολόγου του όπως και εκείνη του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, που στην καθομιλούμενη ισοδυναμεί με δήλωση ότι «η Γερμανία δεν αναγνωρίζει και δεν πρόκειται να καταβάλει πεντάρα τσακιστή για πολεμικές επανορθώσεις».

*

Σαφής, λοιπόν, ο κ. Πεταλωτής.

Τόσο σαφής, μάλιστα, ώστε την επόμενη φορά που θα κληθεί να εκφράσει την αταλάντευτη πρόθεση της κυβέρνησης για την «ανάκτηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας που - όπως διατυμπανίζει (!) ο πρωθυπουργός - απωλέσθη»,

ο κύριος εκπρόσωπος δεν χρειάζεται να καταφύγει σε ανάλογο μακρύ λογύδριο.

Ας περιοριστεί

- πολύ θα το εκτιμήσει η Καγκελάριος ενόψει και της εσπευσμένης κλήσης του κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο -

σε δυο, όλες κι όλες, λέξεις: «Χάιλ Μέρκελ»!

1905 Ο ιαπωνικός στρατός απωθεί τα ρωσικά στρατεύματα στη Μαντζουρία και περνάει τον ποταμό Σα.

1908 Η Οκλαχόμα γίνεται η 46η πολιτεία των ΗΠΑ.

1933 Τη νύχτα της 26ης προς 27 Φλεβάρη οι ναζί προχωρούν στην προβοκάτσια κατά των κομμουνιστών με τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ. Δυο μέρες αργότερα αναστέλλονται όλα τα άρθρα του Συντάγματος και η εξουσία παραδίδεται απολύτως στον Χίτλερ και τους ναζί.

1939 Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θέτει εκτός νόμου τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις καθιστικές διαμαρτυρίες των εργαζομένων.

1939 Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Βρετανίας αναγνωρίζουν τη φασιστική κυβέρνηση του Φράνκο.

1969 Χιλιάδες σπουδαστές και εργαζόμενοι πραγματοποιούν μεγάλη συγκέντρωση στη Ρώμη, διαμαρτυρόμενοι για την άφιξη του Αμερικανού Προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον στην Ιταλία.

1991 Η επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου», όπως δηλώνει ο Πρόεδρος Μπους, θα συνεχιστεί «μέχρις εσχάτων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ