ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΟΓΕ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ
Μεγάλη η σημασία τους για τη συνέχεια

Με στόχο τα συλλαλητήρια στις 8 Μάρτη να αποτελέσουν μια ακόμα αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, που καλείται να δώσει ενιαία η λαϊκή οικογένεια, με όξυνση και κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται από το μαύρο μετώπου κυβέρνησης - ΕΕ - δυνάμεων του ευρωμονόδρομου και ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, εντείνουν τη δραστηριότητά τους για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που έχουν οριστεί την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως. Στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στη Λάρισα, θα γίνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, ενώ για εκείνη τη μέρα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κήρυξε 2ωρη στάση εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Το πρωί της ίδιας μέρας, θα γίνει εκδήλωση έξω από το εργοστάσιο «Μπετίνα». Στην Κατερίνη, στις 6.30 μ.μ. στο συντριβάνι (πλατάνι). Στη Ξάνθη στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Στην Κέρκυρα στις 10 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο. Στη Λαμία στις 6 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου. Στη Νάουσα θα γίνει εκδήλωση την Κυριακή 7 Μάρτη στις 7 μ.μ., στο «Στέκι Νεολαίας». Στη Χαλκίδα, στις 7 μ.μ., η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα Επιμελητηρίου Εύβοιας. Στη Χίο, το Σάββατο, στις 11 π.μ., συγκέντρωση - συζήτηση, στην Απλωταριά.


ΠΑΜΕ
Ωρα αντεπίθεσης και ρήξης

Η πρόταση του ΠΑΜΕ στα ΔΣ της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, της ΟΙΕΛΕ, των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων

Στιγμιότυπο από την απεργιακή πορεία της Αθήνας στις 24 του Φλεβάρη
Στιγμιότυπο από την απεργιακή πορεία της Αθήνας στις 24 του Φλεβάρη
Σε συναγερμό, ξεσηκωμό και επαγρύπνηση καλούν οι ταξικές δυνάμεις τους εκπαιδευτικούς, απέναντι στην αντιλαϊκή θύελλα της κυβέρνησης. Το ΠΑΜΕ καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση με σειρά κινητοποιήσεων στα ΔΣ των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων, μια πρόταση που ξεκαθαρίζει: «Ολοι στο μετερίζι, όλοι στον αγώνα, έχουμε πόλεμο! Από τη συμμετοχή σου θα κριθεί η έκβαση της μάχης! Μπορούμε να την κερδίσουμε!». Η πρόταση που απαντά ολοκληρωμένα στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας κατατέθηκε, χτες, στο ΔΣ της ΟΛΜΕ αλλά ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ) και Παρεμβάσεις (αριστεριστές) την απέρριψαν, επιβεβαιώνοντας ότι πρώτιστο μέλημά τους αποτελούν οι «αντοχές» της οικονομίας που υπηρετεί τα μονοπώλια.

Παραθέτουμε ολόκληρη την πρόταση του ΠΑΜΕ:

«Από ώρα σε ώρα η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ εξαγγέλλει τα μέτρα που θα ακρωτηριάσουν κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, κοινωνικό δικαίωμα.

Για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι η ώρα της αντεπίθεσης και της ρήξης με την πλουτοκρατία, την ΕΕ και τα κόμματά της, με τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Να μη χαθεί ούτε λεπτό! Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση!

Συναγερμός - ξεσηκωμός - επαγρύπνηση!!

Οι ώρες που περνάμε για την εργατική τάξη και το λαό είναι ώρες κρίσιμες, ώρες προσκλητήριου και γενικής κινητοποίησης των δυνάμεων. Τούτες τις ώρες η αντίσταση και η απειθαρχία είναι πράξεις σωτηρίας για τα λαϊκά στρώματα.

Εχουμε πόλεμο!

  • Κάτω οι νέοι φόροι
  • Καμιά μείωση μισθών
  • Κανένα κόψιμο σε 13ο - 14ο μισθό
  • Πραγματικές αυξήσεις τώρα σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα προστασίας για τους ανέργους, τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους
  • Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθούν τα προνόμιά του

Καμιά εμπιστοσύνη σε όσα λένε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και τα αστικά ΜΜΕ. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Το πραγματικό δίλημμα είναι: `Η θα πτωχεύσουμε εμείς οι εργαζόμενοι ή θα μειωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε σχολείο, κάθε γραφείο, κάθε λαϊκή συνοικία να γίνει χαράκωμα του αγώνα».

Σ' αυτή την κατεύθυνση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάλεσαν την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ να οργανώσει πανστρατιά ενημερωτικών εξορμήσεων σε όλη την Ελλάδα, με ομιλίες, περιοδείες στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία, στα φροντιστήρια, στις συνοικίες, παντού! Ακόμα κάλεσαν τα ΔΣ των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ αλλά και των ΕΛΜΕ, των Συλλόγων και των Σωματείων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, ταυτόχρονα με την εξαγγελία των μέτρων να κηρύξουν 3ωρη στάση εργασίας. Αν τα μέτρα εξαγγελθούν σήμερα, Τετάρτη, να κηρυχθεί τρίωρη στάση εργασίας για αύριο, Πέμπτη.

Ακόμα οι ταξικές δυνάμεις κατέθεσαν πρόταση για συμμετοχή στις σημερινές συγκεντρώσεις και πορείες που διοργανώνουν μαζικοί φορείς και ταξικά συνδικάτα στο κέντρο της Αθήνας και στις συνοικίες, σε όλες τις μεγάλες πόλεις, στα συλλαλητήρια που οργανώνει αύριο το ΠΑΜΕ αλλά και στις κινητοποιήσεις στις οποίες καλούν ΠΑΜΕ - ΟΓΕ για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Να επισπευστεί η απεργία

Ακόμα η πρόταση σημείωνε: «Κλιμακώνουμε με νέα γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στη βάση αυτή προτείνουμε στην ΕΓ της ΑΔΕΔΥ (2 του Μάρτη) η διαφαινόμενη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για τις 16 του Μάρτη να επισπευστεί και να συμπίπτει χρονικά την επόμενη ημέρα της εξαγγελίας των μέτρων ή κοντά στην ημερομηνία της εξαγγελίας. Απαιτούμε την ίδια μέρα να κηρύξει απεργία και η ΓΣΕΕ. Να σταματήσουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να στηρίζουν αδιάντροπα και ανοιχτά τα αντιλαϊκά μέτρα.

Κλιμακώνουμε: Με πολύμορφες καθημερινές κινητοποιήσεις όλο το Μάρτη, φέρνοντας στο επίκεντρο της αναμέτρησης τις παρελάσεις των εργαζομένων, των φτωχών και των άνεργων στις 25 του Μάρτη.

Είναι απάτη ότι τα μέτρα δεν αφορούν τον ιδιωτικό τομέα. Προσπαθούν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους, να αδυνατίσουν το βασικό τους όπλο που είναι η ταξική ενότητα. Είναι ψέμα ότι τα μέτρα είναι για τη σωτηρία της πατρίδας. Τα μέτρα παίρνονται για τη σωτηρία της κερδοφορίας και της πλουτοκρατίας. Πατριωτικό είναι ό,τι συμφέρει τα λαϊκά στρώματα.

ΟΛΟΙ στο μετερίζι, όλοι στον αγώνα, έχουμε πόλεμο!!! Από τη συμμετοχή σου θα κριθεί η έκβαση της μάχης! Μπορούμε να την κερδίσουμε!».


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απεργούν στις 16 Μάρτη

Στην υποταγή και το συμβιβασμό επιχειρούν να σύρουν τους εργαζόμενους οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες

Σε νέα πανελλαδική 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στις 16 Μάρτη.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, οι ταξικές δυνάμεις επισήμαναν ότι ανάλογα με τις εξελίξεις θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς της απεργίας, τονίζοντας την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα. Ενώ ανέφεραν ότι ήδη το ΠΑΜΕ ξεκινά κινητοποιήσεις με στόχο την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, για να απαντήσουν ενιαία στην επίθεση που δέχονται, να περάσουν στην αντεπίθεση, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουν.

Στην αντίπερα όχθη, η στήριξη που προσφέρει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στην κυρίαρχη πολιτική δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε με την απόφαση για απεργία που πήρε η ΑΔΕΔΥ ούτε από την απόφαση που πήρε η ηγεσία στην Ομοσπονδία Εφοριακών για 48ωρη απεργία στις 8 και 9 Μάρτη. Δε βάζουν ζήτημα απόσυρσης των άγριων αντεργατικών μέτρων, αλλά κάνουν λόγο για αγώνα ενάντια «στην επιβάρυνση του κλίματος με κάθε λογής σενάριο» στα όσα η ίδια η κυβέρνηση διαρρέει σε μισθολογικά, ασφαλιστικά, κλπ δικαιώματα. Ούτε καν για υπεράσπιση αυτών των ήδη κουτσουρεμένων υπαρχόντων δικαιωμάτων δεν κάνουν λόγο.Τέτοιες κινητοποιήσεις δεν εμποδίζουν στο ελάχιστο τη σφοδρή αντεργατική επίθεση. Ανάλογη είναι η στάση της ΠΑΣΚ στην Ομοσπονδία Εφοριακών που σήμερα εισπράττει τη γενικότερη κατακραυγή των εργαζομένων του κλάδου, καθώς είναι αυτή που ματαίωσε την προηγούμενη απεργία στις 17 Φλεβάρη λόγω «της άσχημης οικονομικής κατάστασης στη χώρα».

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΠΟΕ ΟΤΑ. Η συγκεκριμένη Ομοσπονδία έχει ανακοινώσει το κλείσιμο των ΧΥΤΑ στις 6 και 7 Μάρτη και 4ωρη στάση εργασίας στις 10 Μάρτη (11.30 π.μ. έως λήξη ωραρίου). Η συγκεκριμένη πλειοψηφία πρωτοστατεί συστηματικά στη διαίρεση και τη διάσπαση των εργαζομένων, στηρίζει αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές όπως το σχέδιο «Καλλικράτης».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ