ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΤΡΩΝ
Κυκλοφορία μετ' εμποδίων και με υπέρογκα χαράτσια

Οι οδηγοί της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών και κινούνται με βήμα σημειωτόν και πληρώνουν πανάκριβα διόδια

Eurokinissi

Οι οδηγοί της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών και κινούνται με βήμα σημειωτόν και πληρώνουν πανάκριβα διόδια
Βδομάδα τη βδομάδα μεγαλώνει η ταλαιπωρία των οδηγών που κινούνται στην Εθνική οδό Κορίνθου - Πάτρας. Από την περασμένη Τετάρτη άλλο ένα τμήμα της καταλαμβάνουν τα εργοτάξια και η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Πρόκειται για τμήμα από το 162ο ως το 164ο περίπου χιλιόμετρο κοντά στα Καλάβρυτα, όπου γίνεται επέκταση του εργοταξίου το οποίο εκτείνεται από το 158ο χιλιόμετρο. Η κυκλοφοριακή αυτή ρύθμιση θα ισχύσει μέχρι τις 18 Απρίλη 2011! Σημειώνεται ότι από τις 19 Φλεβάρη η ίδια ρύθμιση έγινε και για τμήμα δύο χιλιομέτρων στο 150ό χιλιόμετρο του αυτοκινητόδρομου, στο ύψος του ποταμού Κράθη, όπου θα εκτελεστούν εργασίες κατασκευής νέας γέφυρας. Η κυκλοφοριακή αυτή ρύθμιση θα κρατήσει ως το τέλος Γενάρη του 2011.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, παρότι αρκετά τμήματα της Εθνικής οδού Κορίνθου - Πάτρας έχουν καταληφθεί από εργοτάξια, με αποτέλεσμα η κίνηση να γίνεται στην κυριολεξία «μετ' εμποδίων», η ιδιωτική κοινοπραξία, με την ανοχή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εκμεταλλευόμενη τη σύμβαση παραχώρησης που ψήφισαν, μαζί και με το ΛΑ.Ο.Σ., όχι μόνο απαιτεί την πληρωμή διοδίων, αλλά πρόσφατα αύξησε πάλι την τιμή τους από 2% έως 5,3%, ύστερα από την τεράστια αύξηση μέχρι και 150% που επέβαλε το 2008!

Σύμφωνα επίσης με άλλη ανακοίνωση της κοινοπραξίας «Ολυμπία Οδός», λόγω εργασιών συντήρησης του ασφαλτοτάπητα στη συμβολή της Αττικής Οδού με την Εθνική Οδό στο ύψος του σταθμού διοδίων της Ελευσίνας, οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας μεταφέρονται δίπλα στην κεντρική νησίδα, με αποτέλεσμα το Σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών να παραμείνει κλειστό ως τις 23 Μάρτη.

Στο μεταξύ, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων, των τοπικών φορέων και των εργαζομένων, προετοιμάζεται να στηθεί νέος σταθμός διοδίων στο νέο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας, παρά το γεγονός ότι ο δρόμος αυτός, που στοίχισε γύρω στα 50 εκατ. ευρώ, πληρώθηκε αποκλειστικά με χρήματα του ελληνικού λαού. Ο συγκεκριμένος δρόμος, όμως, έχει εκχωρηθεί, με βάση τη σύμβαση παραχώρησης, στον κατασκευαστή της «Ιονίας οδού», με σκοπό την είσπραξη των διοδίων για την πληρωμή της κατασκευής της «Ιονίας οδού». Με τον τρόπο αυτό μεταφέρεται για άλλη μια φορά το κόστος στις τσέπες των εργαζόμενων.

Μόνη λύση είναι να ξεσηκωθεί ο λαός και να απαιτήσει την κατάργηση όλων των διοδίων, την ελεύθερη κίνηση σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο χωρίς να πληρώνει χαράτσια και να σταματήσουν τα δημόσια έργα να μετατρέπονται σε εμπόρευμα.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ του Συμβουλίου Εφετών, ύστερα από θετική εισήγηση του Εισαγγελέα, αποφυλακίζεται ο νεαρός που κατηγορείται για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και είχε συλληφθεί με στοιχείο το αποτύπωμά του σε ένα φυλλάδιο που βρέθηκε σε σπίτι του Χαλανδρίου. Ο νεαρός είχε συλληφθεί στις αρχές Φλεβάρη και είχε κριθεί προφυλακιστέος τρεις ημέρες αργότερα, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝτης Αθήνας ήρε με βούλευμά του, τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, υπέρ του δεύτερου, που είχε ζητήσει να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι οι υπεύθυνοι της «Ακρόπολις Χρηματιστιριακής». Οι Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης και Γ. Αποστολίδης διώκονται για την υπόθεση του ομολόγου. Ενδέχεται και σήμερα, να εκδοθούν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ: Η εκδοχή του εμπρησμού εξετάζεται από τις αρχές για την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες τα ξημερώματα σε κλαμπ στη διασταύρωση Βουλιαγμένης 22 και Βούρβαχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φύλακας του καταστήματος κατήγγειλε ότι τρεις άγνωστοι τον χτύπησαν στο κεφάλι, τον ακινητοποίησαν και έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό του μαγαζιού. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 7 το πρωί και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών. Η φωτιά κατασβέστηκε περίπου μιάμιση ώρα αργότερα από την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με 30 πυροσβέστες και δέκα οχήματα.

Εκδήλωση για το Μπλόκο της Καλογρέζας

Γίνεται την Κυριακή 7 του Μάρτη στο χώρο του Μνημείου

Τους 22 ήρωες κομμουνιστές εκτελεσθέντες του Μπλόκου της Καλογρέζας τιμούν οι Οργανώσεις Βορειοδυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ν. Ιωνίας και συγγενείς των εκτελεσθέντων, με εκδήλωση που διοργανώνουν, την Κυριακή 7 του Μάρτη 2010 ώρα 11 το πρωί, στο χώρο του Μνημείου των εκτελεσθέντων, στην Καλογρέζα. Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10.15 π.μ. στην πλατεία Αναπήρων Καλογρέζας.

Διευκρινίσεις για φάρμακο αδυνατίσματος

Ανακοίνωση όπου δίνει διευκρινίσεις για το φαρμακευτικό προϊόν για την απώλεια βάρους ALLI κυκλοφόρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), υπογραμμίζοντας ότι σε σειρά δημοσιευμάτων στον περιοδικό Τύπο τα οποία αφορούν το ALLI καθώς και σε βιβλίο το οποίο κυκλοφορεί με τίτλο «Η δίαιτα με το ALLI - ο απαραίτητος οδηγός επιτυχίας με το ALLI», δεν αποσαφηνίζεται επαρκώς ότι το εν λόγω προϊόν είναι φάρμακο.

Ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι το ALLI είναι φάρμακο, εγκεκριμένο απ' τον ΕΟΦ, περιέχει τη δραστική ουσία ορλιστάτη και έχει εγκριθεί με ένδειξη την απώλεια βάρους σε υπέρβαρα ενήλικα άτομα σε συνδυασμό με ήπια υποθερμιδική δίαιτα μειωμένων λιπαρών. Τονίζει ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα κάτω των 18 ετών, εγκύους ή θηλάζουσες, άτομα αλλεργικά στην ορλιστάτη ή σε κάποιο από τα συστατικά του. Οι χρήστες θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους πριν πάρουν το ALLI σε περίπτωση που έχουν νεφρική νόσο ή παίρνουν φάρμακα για διαβήτη, θυρεοειδή, υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη, προβλήματα του καρδιακού ρυθμού, επιληψία ή άλλες παθήσεις. Παράλληλα, εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή του κοινού στο γεγονός ότι το περιεχόμενο του συγκεκριμένου βιβλίου δεν έχει εγκριθεί από τον ΕΟΦ ή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Εκδήλωση τιμής στους ήρωες του ΕΛΑΣ

Εκδήλωση τιμής στους ήρωες του ΕΛΑΣ που έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη με τους γερμανοφασίστες κατακτητές, το 1943, στη Μερίτσα Καλαμπάκας, διοργανώνουν την Κυριακή 7 Μάρτη, στις 11 το πρωί, τα παραρτήματα Τρικάλων και Καλαμπάκας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η αναχώρηση πούλμαν από τη Λάρισα για τη Μερίτσα θα γίνει στις 8.30 το πρωί, από την πλατεία Εβραίων.

ΠΕΚΑΜ
Εκδήλωση για τους Μακρονησιώτες

Η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), τιμώντας του ηρωικούς νεκρούς και όλους τους αγωνιστές και αγωνίστριες της Μακρονήσου, διοργανώνει, την Κυριακή 7 του Μάρτη και ώρα 11 το πρωί στο Λαύριο, ιστορική πολιτιστική εκδήλωση. Στην εκδήλωση της ΠΕΚΑΜ στο Λαύριο συμμετέχουν και τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, τιμώντας τους νεκρούς και όλους τους αγωνιστές της Μακρονήσου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Κατάθεση στεφάνων στο «Μνημείο της Μάνας του Μακρονησιώτη», ομιλίες - χαιρετισμούς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο παλαιό Μηχανουργείο.

Πούλμαν της ΠΕΚΑΜ θα αναχωρήσει στις 8.30 π.μ. από πλατεία Κάνιγγος. Για συμμετοχή: Στο Μουσείο Μακρονήσου (τηλ.: 210.3247.820, καθημερινά από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. Τετάρτη και Παρασκευή 5-7 μ.μ.). Επίσης, πούλμαν βάζει και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που θα αναχωρήσει από πλ. Κάνιγγος, ώρα 8.30 το πρωί (για συμμετοχή στα τηλέφωνα: 210.8831.368, 210.8222.952, καθημερινά 8 π.μ. - 1 μ.μ.).

Επίθεση σε υπάλληλο του Δήμου Γλυφάδας

Τον χτεσινό άγριο ξυλοδαρμό υπαλλήλου του Δήμου Γλυφάδας που εργάζεται στο τμήμα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου. Συγκεκριμένα, στις 7.30 το πρωί άγνωστο άτομο της είχε στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι της και την χτύπησε. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι έκλεισαν το Δημαρχείο διαδηλώνοντας τη συμπαράστασή τους.

Η καταγγελία του σωματείου αναφέρει ανάμεσα σε άλλα πως: «η ενέργεια αυτή έρχεται σαν συνέχεια άλλων απειλών και εκβιασμών στην συγκεκριμένη υπηρεσία από ιδιοκτήτες καταστημάτων που θέλουν να λειτουργούν χωρίς προδιαγραφές και προϋποθέσεις που βάζει η νομοθεσία. Επισημαίνουμε ότι τεράστιες ευθύνες έχει η δημοτική αρχή που ανέχεται τέτοιες καταστάσεις και ρίχνει μόνιμα το μπαλάκι στους υπαλλήλους. Οι παρανομίες σε πάρα πολλά καταστήματα που κατά περίεργο τρόπο καλύπτονται ιδιαίτερα σε ορισμένους εμπορικούς δρόμους, αποθρασύνουν τους παρανομούντες που δε διστάζουν να τρομοκρατούν και να βιαιοπραγούν σε συναδέλφους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ