ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
Σελ. /40

«ΟΧΙ»!

Το χρέος μας!

Ζούμε ιστορικές στιγμές.

*

Ο λαός της Ελλάδας έχει στοχοποιηθεί διεθνώς και επελέγη - άλλο ένα «κατόρθωμα» όσων κυβερνούν αυτόν τον τόπο για δεκαετίες - να μετατραπεί σε πειραματόζωο, σε υπόδειγμα για το πώς τα αρπακτικά του καπιταλισμού θα ξεπεράσουν την κρίση τους, προσθέτοντας νέους αβάσταχτους χαλκάδες στις αλυσίδες των μισθωτών σκλάβων.

*

Δεχόμαστε καθημερινές ύβρεις, υφιστάμεθα τη διαστρέβλωση της αλήθειας, προσβολές της νοημοσύνης μας, πλύση εγκεφάλου, προπαγανδιστική λοβοτομή, τρομοκρατία, εκβιασμούς, δημαγωγία, εξαπάτηση.

*

Ηρθε η ώρα που μας ζητούν εκτός από το κορμί να τους παραδώσουμε και την ψυχή μας, να αρνηθούμε την αξιοπρέπειά μας, το φιλότιμο, τον αυτοσεβασμό μας.

*

Είναι αυτοί που, λένε, ότι θα μας σώσουν. Αλλά αυτοί είναι που μας οδήγησαν έως εδώ. Εχουν τη συνταγή, για να θεραπεύσουν όλες τις ασθένειες, εκτός από μία: Εκείνη από την οποία πεθαίνουν οι άνθρωποι...

*

Γι' αυτούς δεν υπάρχουν βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, εργολάβοι, εργάτες, άνεργοι, αγρότες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι. Είμαστε όλοι ...«πολίτες», είμαστε «όλοι ίδιοι», «είμαστε όλοι Ελληνες» και «όλοι μαζί» πρέπει να πληρώσουμε. Και το λένε αυτοί που ποτέ δεν πλήρωσαν τίποτα, ανήκαν και ανήκουν σ' εκείνους που πάντα εισπράττουν.

*

Ψάχνουν - τάχα - τη λύση. Αλλά ποτέ δεν τολμούν να μιλήσουν για τα αίτια του προβλήματος. «Εχουμε φωτιά, λένε, πρέπει πρώτα να τη σβήσουμε, δεν είναι τώρα η ώρα να βρούμε τις αιτίες». Ναι, αλλά από πότε οι εμπρηστές έχουν τόσο θράσος να καμώνονται τους πυροσβέστες;

*

Εχετε χρέος, μας λένε, να σώσετε τη χώρα. Ναι, αλλά εμείς το χρέος μας το πληρώσαμε ζώντας με βασικό 750 ευρώ το μήνα. Με τους άλλους, μια χούφτα πλουτοκρατών που δηλώνουν - επίσημα - ότι το σύνολο του Ενεργητικού των Ανωνύμων Εταιρειών τους ξεπερνά τα 700 δισ. ευρώ, τι γίνεται; Εμείς το χρέος μας στο ΙΚΑ το πληρώσαμε. Τι γίνεται με εκείνους που έκλεψαν και κλέβουν το ΙΚΑ; Εμείς το χρέος μας στην εφορία το πληρώσαμε. Τι γίνεται με εκείνους που, αντί να πληρώνουν, εισπράττουν τις επιχορηγήσεις, τις χαριστικές ρυθμίσεις, τις φοροαπαλλαγές; Εμείς τα χρέη μας για Υγεία, για Παιδεία, τα πληρώσαμε. Τι γίνεται με εκείνους που θησαυρίζουν από το εμπόριο αγαθών, που, ενώ τα πληρώσαμε μας τα στερούν, και που, ενώ υποτίθεται ότι είναι δημόσια και δωρεάν, μας ζητούν να τους ξαναπληρώσουμε;

*

Μας χλευάζουν.

*

Υπερμεγεθυμένες ασημαντότητες του πολιτικού συστήματος, εκπρόσωποι του οικονομικού κατεστημένου, παράγοντες του διοικητικού και τεχνοκρατικού εποικοδομήματος, μέσα από τα οξυζενέ, αποστειρωμένα από τα λαϊκά «μικρόβια» Μέσα Μαζικής αποχαύνωσης, μας μεταχειρίζονται σαν αναλώσιμα πιόνια, σαν «περιττά βάρη» της δημιουργικής τους λογιστικής, σαν σκουπίδια που εμποδίζουν την επιβεβαίωση των ματαιόσπουδων «αναλύσεών τους».

*

Διάφοροι μεγαλυναρίωνες της σαπίλας και της εκμεταλλευτικής απανθρωπιάς, «σοφοί» του συστήματος, κοκορεύονται στα σαλόνια της αριστοκρατίας τους, γνώστες του μαρξισμού, πουλούν από τα κανάλια των «νταβατζήδων» εφετζιλίκι «εναλλακτικής σκέψης», αφού πρώτα έχουν φροντίσει να «ξεχάσουν» τον Μαρξ των οδοφραγμάτων και να αποστεώσουν τον μαρξισμό από την επαναστατική του φύση.

*

Διάφορα περιτρίμματα του πολιτικού σαλτιμπαγκισμού, που έχουν από καιρό διαρρήξει κάθε σχέση με την έννοια της αυτοεκτίμησης, έφτασαν να εγκαλούν το ΚΚΕ και να πιάνουν στο στόμα τους μέχρι και το γράμμα του Ζαχαριάδη (!) υποδεικνύοντας στους κομμουνιστές, όπως τότε στρατεύτηκαν κατά του εξωτερικού εχθρού έτσι και τώρα να στρατευτούν υπό τας διαταγάς της κυβέρνησης Παπανδρέου για τη «σωτηρία της πατρίδας».

*

Αλλά το γράμμα του Ζαχαριάδη δεν λερώνεται όσο κι αν το πιάσουν στο στόμα τους οι θρασύτατοι «Ναιναίκοι», οι συνένοχοι της Μέρκελ, οι συνεταίροι του ΔΝΤ. Δεν ήταν «Ναι», δεν ήταν «Γιαβόλ», δεν ήταν «Γιες». Ηταν ακριβώς το αντίθετο: Ηταν το μεγαλειώδες «ΟΧΙ»! Ηταν μήνυμα - φάρος πως

«έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούρια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ' έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό».

*

Αυτό το «ΟΧΙ», στις νέες συνθήκες, έχει πάλι σημαιοφόρο το ΚΚΕ, ενάντια στους εντός και εκτός των πυλών «Σελτζούκους»!

*

Μιλούν για το χρέος. Ποιοι; Οι φαυλεπίφαυλοι που το δημιούργησαν! Αλλά, να που - άθελά τους - τελικά τα κατάφεραν να... αναδείξουν το χρέος μας.

Το αναγνωρίζουμε! Το αναλαμβάνουμε!

Ναι, έχουμε χρέος!

Στον εαυτό μας, στους κόπους μας, στην αξιοπρέπειά μας, στα παιδιά μας, στους φίλους μας, στους συνανθρώπους μας, στους συναδέλφους μας.

Εχουμε χρέος!

Να σταθούμε όρθιοι. Να δώσουμε τα χέρια, αλληλέγγυοι, ενωμένοι, οργανωμένοι, ταξικά αταλάντευτοι.

Εχουμε χρέος!

Να θυμώσουμε, να εξοργιστούμε, να γίνουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί συναγερμός, σαλπιστές του ξεσηκωμού, πρωταγωνιστές της ζωής μας.

*

Εχουμε χρέος,

στην τιμή μας, στην τάξη μας, στα αδέρφια μας στο εργοστάσιο, στην οικοδομή, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο Πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στη δουλειά, να μπούμε μπροστά, να βγούμε στους δρόμους, να γίνουμε ποτάμι, να γίνουμε ηφαίστειο, να γίνουμε λάβα,

μαχητές της αντίστασης, της αντεπίθεσης, της ανατροπής,

«στρατιώτες» ενός αγώνα με πυξίδα και νόμο το δίκιο του εργάτη,

ενός αγώνα από τον οποίο το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι τις αλυσίδες μας, από τον οποίο έχουμε να κερδίσουμε τα πάντα!


Γρά
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

1193 Πεθαίνει ο σουλτάνος της Συρίας και της Αιγύπτου Σαλαντίν. Είχε νικήσει πολλές φορές τους Σταυροφόρους, από τους οποίους αφαίρεσε την Ιερουσαλήμ (1187). Το 1192 υπέγραψε ειρήνη με τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο της Αγγλίας.

1678 Γεννιέται ο Αντόνιο Βιβάλντι, Ιταλός συνθέτης, γνωστός για τις «Τέσσερις εποχές» του και για πάνω από 230 κονσέρτα για βιολί και 120 για άλλα όργανα.

1801 Ο Τόμας Τζέφερσον (1743-1826) εκλέγεται Πρόεδρος των ΗΠΑ. Στις 4 του Ιούλη 1776 ήταν ο αντιπρόσωπος της Βιρτζίνια που διάβασε το κείμενο της Ανεξαρτησίας.

1877 Ο Τσαϊκόφσκι ανεβάζει στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας το περίφημο μπαλέτο «Η Λίμνη των Κύκνων».

1917 Πεθαίνει ο στρατηγός κόμης Φέρντιναντ φον Ζέπελιν, «εισηγητής» των περίφημων πηδαλιουχούμενων αερόστατων που φέρουν το όνομά του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ