ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Ιούλη 2000
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Αλλα περίμεναν...

Εκπληξη προκάλεσε στους «πράσινους» το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Ντιναμό Βουκουρεστίου -Πολόνια Βαρσοβίας
Εκπληξη προκάλεσε στους «πράσινους» το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Ντιναμό Βουκουρεστίου -Πολόνια Βαρσοβίας
Τα πάνω - κάτω στις προβλέψεις του Παναθηναϊκού, έφερε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Ντιναμό Βουκουρεστίου με την Πολόνια Βαρσοβίας στο «Λίου Μανόλιου». Οι Πολωνοί, ανέτρεψαν τα προγνωστικά, που τους έφερναν να είναι το αουτσάιντερ για πρόκριση στη Γ' φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς κατέβαλαν στο Βουκουρέστι τους Ρουμάνους με 4-3. Η κόντρα, ωστόσο, στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, κράτησε αμείωτο όχι μόνο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που βρέθηκαν στις κερκίδες, αλλά κυρίως των «πρασίνων», οι οποίοι περίμεναν πώς και πώς το νικητή προκειμένου να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα για το ποια από τις δύο ομάδες θα βρεθεί στο δρόμο τους στον Γ' προκριματικό γύρο. Οπως, ήρθαν, όμως τα πράγματα, φαίνεται, πώς συναισθηματικά τουλάχιστον στους παίχτες επήλθε μια αναταραχή. Οπως εξάλλου, είναι γνωστό, από παλαιότερες απόψεις ορισμένων παιχτών της ομάδας της Αθήνας, η πλειοψηφία των «πρασίνων» θεωρούσε ως πιθανότερο αντίπαλο στις 8 ή 9 Αυγούστου, την Ντιναμό. Βέβαια, ποια τελικά θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού θα ξεκαθαριστεί στον επαναληπτικό στη Βαρσοβία.

  • «Η νέα μου ομάδα ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερα χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και πιστεύουν σε εμένα ότι θα τους βοηθήσω να φτάσουν στην κατάκτησή του», δήλωσε στην εφημερίδα της χώρας του «Ρικόρντ», ο νεοαποκτηθείς Πορτογάλος παίχτης του Παναθηναϊκού Πάολο Σόουζα, και μεταξύ άλλων, συνέχισε λέγοντας: «Εχω καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός θέλει τη συμβολή μου όχι μόνο για να επιστρέψει στην πρώτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και για επιστρέψει στις επιτυχίες στην Ευρώπη».
Εντυπωσίασε ο ΠΑΟΚ

Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις για τον ΠΑΟΚ, που αυτή τη φορά συνέτριψε με 5-1 τη γερμανική Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στην Αυστρία. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο έδειξε ότι έχουν γίνει βήματα βελτίωσης και όπως τόνισε και ο ίδιος ο Σερβοέλληνας τεχνικός σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Θέλουμε πολλή δουλιά ακόμα. Δε χρειάζεται να ενθουσιαστούμε με το αποτέλεσμα. Υπάρχει δρόμος ακόμα και μέλλον. Περιμένουμε και την ενσωμάτωση του Καμπς για να δούμε την πλήρη εικόνα». Στον αγώνα συμμετείχαν όλοι οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» και για την ιστορία να αναφέρουμε τους σκόρερ: 25' Γεωργιάδης, 45' Οκκάς, 70' Μπράντιτς, 83' Σπάσιτς και 86' Φρούσσος. Τέλος, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε χτες το απόγευμα τη λύση του συμβολαίου του Νίκου Μιχόπουλου, κοινή συναινέσει. Στην ανακοίνωση η ΠΑΕ ευχαριστεί το διεθνή τερματοφύλακα για τη συνεργασία, αλλά και την πολυετή προσφορά στο σύλλογο.

  • Μεταγραφών... συνέχεια για τον Ηρακλή. Υστερα από τη μετακίνηση του Βέλγου Τζιμ Σμετ, πληροφορίες ανέφεραν ότι δύο ακόμα παίκτες είναι στο στόχαστρο του «Γηραιού». Ο αμυντικός της Μπραν Μπέργκεν, Χάρι Ιλένεν και ο Γερμανός Ρόμπερτ Μιστρό, που αγωνίζεται στη Γουλβς.
  • Συσκέψεις επί συσκέψεων είχε ο πρόεδρος του Αρη, Δημήτρης Κοντομηνάς, τόσο με τους υπόλοιπους διοικούντες την ομάδα, όσο και με τους παίκτες. Ο Δ. Κοντομηνάς ήταν ευχαριστημένος από το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Από την πλευρά του, ο τεχνικός των «κιτρίνων», Μπάμπης Τεννές, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες περί ενδιαφέροντος για τον Γκεοργκέφσκι του Ερυθρού Αστέρα, τονίζοντας ότι η ομάδα θα προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή που θα βοηθήσει το σύλλογο και όχι σε μετακίνηση εντυπωσιασμού.
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Σημαντικές εκπλήξεις επιφύλαξαν οι πρώτοι αγώνες της β΄ προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα αουτσάιντερ «κτύπησαν» και τώρα έχουν σημαντικές ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το παιχνίδι που ξεχώρισε ήταν αυτό της Χάιντουκ με την ουγγρική Ντούναφερ στο Σπλιτ. Η πρωταθλήτρια της Ουγγαρίας νίκησε εκτός έδρας με 2-0 και εκτός σοβαρού απροόπτου θα πάρει την πρόκριση. «Με την ψυχή στο στόμα» πήρε τη νίκη (1-0) η Μπεσίκτας από τη Λέφσκι Σόφιας, όπου ο νεοαποκτηθείς Πασκάλ Νουμά στο 90ό έδωσε τη νίκη στους Τούρκους. Τέλος, σημαντική ήταν και η επιτυχία της πρωταθλήτριας Λευκορωσίας, Μπάτε Μπορίσοφ, που απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στη Σουηδία από τη Χέλσινμπουργκ.

ΒΟΛΕΪ

Ηρθε για να φύγει... ο Τζιάν Πάολο Μοντάλι στη χώρα μας. Ο Ιταλός τεχνικός, που ανέλαβε φέτος να οδηγήσει την Εθνική μας ομάδα των ανδρών, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ετοιμάζεται σύντομα να επιστρέψει στη χώρα του. Οπως υποστηρίζει το επίσημο σάιτ της ιταλικής λίγκα βόλεϊ, ο 48χρονος προπονητής έχει συμφωνήσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ασιστέλ Μιλάνο, έστω και αν ο ίδιος δεν έχει κάνει καμία δήλωση για τα όσα φημολογούνται και αναφέρονται στο όνομά του. Αν αναλογιστούμε, ωστόσο, τη δήλωσή του «Εγώ είμαι γεννημένος νικητής», τότε σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε ότι μετά την αποτυχία της Εθνικής μας ανδρών να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, ήδη έχει ετοιμάσει τις βαλίτσες του...

ΑΕΚ
Διάψευση για Φεράρα

Οι... λεπτομέρειες θα κρίνουν τελικά ποιος κοινοτικός αμυντικός θα ενσωματωθεί στο στρατόπεδο της Ενωσης. Η ΠΑΕ ΑΕΚ διέψευσε ότι ενδιαφέρεται να έρθει στην ομάδα ο Ιταλός αμυντικός Τσίρο Φεράρα από τη Γιουβέντους, έστω κι αν πηγές του ιταλικού συλλόγου επέμεναν πως υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών. Στόχος, ωστόσο, του «δικεφάλου» παραμένει η απόκτηση ακόμη ενός κοινοτικού παίκτη, όμως τα κριτήρια που οι άνθρωποι της ομάδας έχουν θέσει προκειμένου να κάνουν τις ανάλογες κινήσεις είναι αυστηρά, αφού επιδιώκουν να ασχοληθούν μόνο με κάποια εξαιρετική περίπτωση. Οσον αφορά στην υπόθεση του Νέναντ Μπιέκοβιτς, παρουσιάστηκαν προβλήματα καθώς ο Σέρβος δε δέχτηκε να λύσει κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ και η πιθανότερη περίπτωση να κλείσει η υπόθεση είναι να δοθεί δανεικός σε κάποια ομάδα.

  • Η ΑΕΚ γνωστοποίησε χτες το πρόγραμμα των αγώνων στο δεύτερο τουρνουά του «Σούπερσπορτ», το οποίο περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις: 4/8/00 (19.00): Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) - Μπρέσια (Ιταλία), 4/8/00 (21.00): ΑΕΚ - Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία), 5/8/00 (19.00): διεξαγωγή μικρού τελικού, 5/8/00 (21.00): διεξαγωγή τελικού.
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Κατηφορίζουν στη γενική βαθμολογία οι Ελληνες ιστιοπλόοι που αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου Λέιζερ Ράντιαλ, που διεξάγεται στον Τσεσμέ της Τουρκίας. Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, που μέχρι την περασμένη Τετάρτη βρισκόταν στην 1η θέση της βαθμολογίας, μετά από τη διεξαγωγή πέντε ιστιοδρομιών, «έπεσε» στη 2η με 16 βαθμούς ποινή. Την ίδια τύχη, παράλληλα, είχε και ο 3ος στο βαθμολογικό πίνακα Βαγγέλης Χειμώνας, που βρέθηκε στην 4η θέση με 23 βαθμούς ποινής. Πάντως, οι δύο διεθνείς μας είναι πολύ κοντά στο να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο, καθώς απομένουν ακόμα δύο κούρσες. Οι υπόλοιποι αθλητές που βρίσκονται στον Τσεσμέ, μέχρι στιγμής κατέχουν τις εξής θέσεις: Δ. Θεοδωράκης (13ος), Α. Μανωλάκης (18ος), Α. Ραλλάτος (23ος), Α. Μιχαήλ (27ος), Μ. Κουλιανός (30ός). Στις γυναίκες την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποιεί η Βιργινία Κραβαριώτη, η οποία βρίσκεται στην 6η θέση με 25 βαθμούς ποινής, ενώ η Κ. Τζούμαρη είναι 26η και η Κ. Κούτρα 31η.

ΔΙΕΘΝΗ
«Ξύπνησαν» οι Βραζιλιάνοι

Γίνεται μια καλή εμφάνιση απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο να «σβήνει» αρκετές άσχημες από το παρελθόν; Κι όμως γίνεται. Αυτό απέδειξε η εθνική ομάδα της Βραζιλίας που ύστερα από μια «εφιαλτική» εβδομάδα, που ακολούθησε την ήττα από την Παραγουάη, χρειάστηκε να επιβληθεί με 3-1 επί της Αργεντινής, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2002, προκειμένου όλοι οι φίλοι της «Σελεσάο» να πανηγυρίζουν και να ξεχάσουν τα παλιά.

Τα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους άρχισαν από πολύ νωρίς. Μόλις στο 6΄ λεπτό ο Αντόνιο Κάρλος έβγαλε μία σέντρα από αριστερά και ο Αλεξ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπονάνο ανοίγοντας το σκορ. Το 2-0, όπως εξελισσόταν το παιχνίδι, δε θα αργούσε να γίνει και πράγματι πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Βαμπέτα με πλασέ, ύστερα από ασταθή απόκρουση του Μπονάνο, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ομως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Αλμέιδα μείωσε σε 2-1 και αναπτέρωσε τις ελπίδες της Αργεντινής.

Στο β΄ μέρος ήταν η σειρά των Βραζιλιάνων να «μιλήσουν». Το τελικό 3-1 «έγραψε» ο Βαμπέτα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων, διπλασιάζοντας τα προσωπικά του γκολ στο 51΄.

  • Στον άλλο αγώνα της ημέρας, Ουρουγουάη και Περού αναδείχτηκαν ισόπαλες με 0-0. Οι γηπεδούχοι, παρά την πίεση που άσκησαν στην ομάδα του Περού, δεν κατάφεραν να διασπάσουν την πολύ καλή αντίπαλη άμυνα χάνοντας δυο πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια. Αντίθετα ο βαθμός αυτός ήταν ένα καλό αποτέλεσμα που διατηρεί τις όποιες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μην ακούτε φήμες...

Δίνουν και παίρνουν οι φήμες για μετακινήσεις παικτών στο «λιμάνι». Μάλιστα πολλές από αυτές μιλάνε για συγκεκριμένα ονόματα, συγκεκριμένες ομάδες και συγκεκριμένα ποσά. Τίποτα από αυτά όμως δεν απασχολεί τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, που συνεχίζουν την προετοιμασία τους στο Μόναχο. Μάλιστα, για το φλέγον θέμα της άμυνας, οι ίδιοι οι παίκτες είναι κατηγορηματικοί: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να προχωρήσει στην άμυνα χωρίς πρόβλημα με το υπάρχον υλικό». Πέρα από αυτό, το μυαλό είναι και στα φιλικά παιχνίδια που θα δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» με αρχή αυτό που θα γίνει σήμερα με τη Χαποέλ Τίκβα. Από τους αγώνες αυτούς θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τα συστήματα που θα ακολουθεί η ομάδα τη νέα περίοδο, αλλά θα βγουν και τα πρώτα συμπεράσματα για το ποιοι θα πάρουν θέση στην ενδεκάδα. Από το σημερινό φιλικό μάλλον θα απουσιάσουν οι Ανατολάκης και Αντζας, που ακολούθησαν την Τετάρτη ατομικό πρόγραμμα. Την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει και το πιο σημαντικό παιχνίδι «κόντρα» στη Φιορεντίνα (19.00), ενώ το τρίτο και τελευταίο θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη με την Ουλμ. Τέλος, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Γιάννης Μαντζουράκης «άναψε το πράσινο φως» για την παραμονή του 16χρονου Ουρουγουανού μέσου, Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο, στον πειραϊκό σύλλογο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ