ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
Σελ. /40
Σήμερα η σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Ενώ μεθαύριο η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ προγραμματίζει πολύμορφες παρεμβάσεις σε λαϊκές γειτονιές

Πλατιά σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, για την προετοιμασία και την επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 21 και 22 του Απρίλη.

Εντατικά συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας σε όλη τη χώρα, καθώς η ολομέτωπη αντεργατική επίθεση αναδεικνύει την ανάγκη να δυναμώσει η συσπείρωση και πάλη με το ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται η ανάγκη να δυναμώσει ο συντονισμένος λαϊκός αγώνας σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Αυτό το στόχο εξυπηρετεί και η πρόσκληση που απευθύνει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ στους αυτοαπασχολούμενους για πανελλαδική κινητοποίηση στις 22 Απρίλη, η δράση που αναλαμβάνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για τη μαζική συμμετοχή των νέων στην απεργία, αλλά και η παρέμβαση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης για να δυναμώσει η κοινή πάλη φτωχής αγροτιάς και εργατικής τάξης ενάντια στα μονοπώλια.

Στο πλαίσιο της πολύμορφης προετοιμασίας της απεργίας, μεθαύριο Σάββατο η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκεντρώσεις και πορείες σε λαϊκές γειτονιές για την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων. Συγκεκριμένα τα αγωνιστικά ραντεβού έχουν οριστεί:

  • Αθήνα, 10.30 Ομόνοια.
  • Περιστέρι, 11.00 μετρό Αγιος Αντώνης.
  • Ζωγράφου, 10.30 πλατεία Γαρδένιας.
  • Γαλάτσι, 11.30 παλαιό τέρμα (Βεΐκου - Γαλατσίου).
  • Νέα Ιωνία, 11.00 σταθμός ΗΣΑΠ Πευκάκια.
  • Ηλιούπολη, 12.00 το μεσημέρι λεωφόρος Ειρήνης και Παπανδρέου (νησάκι).
  • Στάση μετρό «Αγιος Ιωάννης» (Βουλιαγμένης) 12.00 το μεσημέρι.
  • Νέα Σμύρνη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία με πορεία προς την Καλλιθέα.
Νέες αποφάσεις

Στο μεταξύ, αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία πήραν ακόμα: Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς. Η ΠΕΜΕΝ. Ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών. Η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών. Στη Λάρισα, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Επισιτισμού, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Το Σωματείο Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Μαγνησίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας. Το Συνδικάτο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Στον Πειραιά τα συνδικάτα: Μετάλλου και Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σύλλογος Λογιστών, Σωματείο Καθαριστών Σχολείων Δημόσιας Εκπαίδευσης, Επισιτισμού - Τουρισμού, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων. Το Σωματείο Δήμου Κορυδαλλού, το Σωματείο του Δήμου Περάματος. To Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς.

Στη Θεσσαλονίκη τα συνδικάτα: Χημικής Βιομηχανίας, Σύνδεσμος Γραφικών Τεχνών (κλαδικό Τυπογράφων και Χάρτου) Κεντρικής Μακεδονίας, Οικοδόμων, Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων (σεκιουριτάδων) Κεντρικής Μακεδονίας, Λογιστών, Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων, Τεχνιτών Ανελκυστήρων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Κεντρικής Μακεδονίας, Συμβασιούχων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Στο Αγρίνιο τα σωματεία: Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, Οικοδόμων Αγρινίου & Περιχώρων.

Στην Αρτα: Το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία πήρε ακόμα το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου - Ικαρίας της ΑΔΕΔΥ, ενώ τρίωρη στάση στις 21 Απρίλη αποφάσισαν οι Α', Β', Γ' και Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Καθημερινές εξορμήσεις

Σήμερα Πέμπτη θα γίνει εξόρμηση στο εργοστάσιο «Αλουμίνιον της Ελλάδας» (ΠΕΣΙΝΕ), στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και σε Τράπεζες. Στη Φθιώτιδα θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στα εργοστάσια «ΠΑΚΟ», «ΝΕΧΑΝS», «Τσακίρης», «ΑΤΛΑΣ», στις ιχθυοκαλλιέργειες Λάρυμνας, στο πολυκατάστημα «ΖΑΡΡΑΣ» στη Λαμία.

Αύριο Παρασκευή περιοδείες προγραμματίζονται σε «STAGER» (ανελκυστήρες), Εργοτάξιο Εντεχνος στον Κηφισό (εργολ. ΔΕΗ). Τη Δευτέρα σε Εργοτάξιο Εντεχνος Τατόι (εργολ. ΔΕΗ), «Tekan» (ανελκυστήρες), «SellerHellas» (Μενίδι). Την Τρίτη στο Εργοτάξιο ΑΤΕΡΜΩΝ Κορωπί (εργολ. ΔΕΗ).

  • Αύριο Παρασκευή: Σύσκεψη διοργανώνει η Γραμματεία Χαλκιδικής του ΠΑΜΕ στις 7.30 μ.μ. στην καφετέρια «Λωτός» στα Μουδανιά.
  • Το Σάββατο, 17 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής καλεί τους εργαζόμενους σε σύσκεψη που διοργανώνει στην αίθουσα των εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β). Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσογείων - Λαυρεωτικής καλεί σε σύσκεψη στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο Παλλήνης.
  • Τη Δευτέρα 19 Απρίλη, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση στις 4 μ.μ., στο δεύτερο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Μάρνης και Γ' Σεπτεμβρίου 48β).
Μηνύματα αλληλεγγύης από Βενεζουέλα και Ιταλία

Τη σταθερή αλληλεγγύη του στους Ελληνες εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, εκφράζει το Ταξικό Ρεύμα των Εργαζομένων «Κρους Βιγιέγκας», ταξική συνδικαλιστική συσπείρωση της Βενεζουέλας, που φέρει το όνομα του ηγέτη κομμουνιστή συνδικαλιστή Βιγιέγκας. Στην ανακοίνωσή του ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:

«Από την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλους του αγώνες του ελληνικού λαού που αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές. Με την αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση της ΕΕ και την πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, οι κινητοποιήσεις, οι διαδηλώσεις και οι απεργίες που διοργανώθηκαν από τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, διευρύνουν και εμβαθύνουν τους αγώνες του ελληνικού λαού και μεταδίδουν ένα νέο μήνυμα αντίστασης. Η μάχη του ελληνικού προλεταριάτου είναι ένα παράδειγμα για όλη την Ευρώπη και τον κόσμο για τη διάρκεια και την αντοχή τους, για το βάθος των αιτημάτων και των στόχων τους.

Ο ιμπεριαλισμός και οι μεγάλοι καπιταλιστικοί όμιλοι στην Ευρώπη προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη των εργαζομένων με μείωση μισθών, συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις τομέων κοινωνικής πρόνοιας, απολύσεις, χτύπημα συλλογικών συμβάσεων, επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος της απεργίας επιχειρώντας να γυρίσουν τους εργάτες αιώνες πίσω.

Σε αυτή την συνεχιζόμενη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο μαχόμενο ταξικό κίνημα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που γίνεται η αιχμή του δόρατος για όλη την Ευρώπη, εκφράζουμε την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης της Βενεζουέλας, του επαναστατικού συνδικαλισμού».

Αντίστοιχο μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε το R.d.B. Coordinamento Regionale SI.G.LA. (συνδικάτο από τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών) στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής νομού Αττικής.

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΣΟ
Στην Αθήνα 6 - 9 Απρίλη 2011

Αύριο η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη για το Μέταλλο

Aπό τη χτεσινή συνεδρίαση
Aπό τη χτεσινή συνεδρίαση
Συνεδρίασε χτες στην Αθήνα η Γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, η οποία οριστικοποίησε τις ημερομηνίες διεξαγωγής του 16ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου στις 6,7,8 και 9 Απρίλη 2011 στην Αθήνα. Το 16ο Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο θα αποτελέσει κορυφαίο συνδικαλιστικό γεγονός για το παγκόσμιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Αθήνα εκτός των άλλων υπογραμμίζει και το κύρος του ΠΑΜΕ στη διεθνή συνδικαλιστική αρένα.

Στο μεταξύ, πραγματοποιείται αύριο στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη που διοργανώνει το ΠΑΜΕ μαζί με τη Διεθνή Κλαδική του Μετάλλου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Η Συνδιάσκεψη θα ξεκινήσει στις 09.30 π.μ. στο ξενοδοχείο «ΣΤΑΝΛΕΫ» (πλ. Καραϊσκάκη). Θέμα της συνδιάσκεψης είναι: «Η οικονομική κρίση και οι συνέπειες στον κλάδο του Μετάλλου. Η ανασυγκρότηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην Ευρώπη». Στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη θα συμμετέχουν συνδικαλιστές από Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Κύπρο, Ισπανία, Σερβία, Ρωσία και Ελλάδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΑΜΕ
Να γίνει υπόθεση κάθε εργάτη

Με στόχο να μην επιστραφεί ούτε ένας λαχνός συνεχίζεται η δράση για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του ΠΑΜΕ που με τη μορφή της λαχειοφόρου αγοράς θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιούνη. Γνωρίζοντας καλά ότι η ανάγκη οργάνωσης και ανάπτυξης των αγώνων - ειδικά, σε μια περίοδο άγριας αντεργατικής επίθεσης - απαιτεί την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Ετσι αναδεικνύεται η ανάγκη όλες οι τοπικές και κλαδικές Γραμματείες, όλα τα ταξικά συνδικάτα, να αναπτύξουν επίμονη και σχεδιασμένη δράση ώστε η επιτυχία της εξόρμησης να γίνει υπόθεση κάθε εργάτη, να υπάρξει παρέμβαση σε κάθε κλάδο, κάθε τόπο δουλειάς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ