ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Μάη 2010
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜNHMΟΣΥΝΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΚΟΥΡΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΚΟΥΡΤΗΣ
φωτό

Αύριο, Κυριακή 9 Μαΐου 2010, τελείται, στον Αγ. Παντελεήμονα, το 40ήμερο μνημόσυνο του ΔΗΜΗΤΡΗ Κ. ΚΟΥΡΤΗ. Ο Δημήτρης γεννήθηκε στις 4.6.1920 στην Εγκλουβή Λευκάδας. Από νεαρή ηλικία αγωνίστηκε για τις αξίες και τα ιδανικά του λαϊκού κινήματος, την Εθνική Ανεξαρτησία μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και την κοινωνική δικαιοσύνη, μέσα από την οργανωμένη δράση στο ΚΚΕ, μέχρι την τελευταία του πνοή, στις 28 Μαρτίου 2010.

Οι οικείοι του πρόσφεραν στο ΚΚΕ 200 ευρώ, στη μνήμη του, μέσω της ΝΕ Λευκάδας του Κόμματος.

***

Αύριο, Κυριακή 9 Μάη, στις 10 π.μ. στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στον Πύργο θα γίνει το μνημόσυνο του συντρόφου ΛΑΜΠΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ που «έφυγε» στις 29 Μάρτη του 2010.

Στη μνήμη του προσφέρουν στο ΚΚΕ οι σύντροφοί του 345 ευρώ και η Θεατρική Ομάδα «Δούρειος Ιππος» 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΚΑΥΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, για τον ένα χρόνο από το θάνατό του, τελούμε μνημόσυνο στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου αύριο, 9 Μάη, και ώρα 10.30 π.μ. Προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος Κατερίνα, τα παιδιά και τα εγγόνια


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δημήτρης Τσιτσάνης
Δημήτρης Τσιτσάνης
φωτό

Στη μνήμη του ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, φίλος του Κόμματος προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω των ΚΟΒ Μεταφορών και Ενδυσης της Αχτίδας Εργατών Λάρισας.

***

φωτό

Πρόσφατα έφυγε από κοντά μας ο κομμουνιστής αγωνιστής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ. Από νεαρή ηλικία και μέχρι το τέλος της ζωής του, ανέπτυξε πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση και στάθηκε πιστός στις αρχές και τις ιδέες του ΚΚΕ, για τις οποίες πάλεψε με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 250 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κουκακίου - Πλάκας.

Σύντροφοι και φίλοι του Δημήτρη

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, που «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρω 50 ευρώ, για το Μνημείο της Φλώρινας.

Ο αδελφός του

Γιάννης Μιχαηλίδης

***

φωτό

Στη μνήμη της ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΚΕΡΑΣΤΑΡΗ από την Κοκκινιά, που έμεινε πιστή στο ΚΚΕ για όλη της τη ζωή και «έφυγε» από κοντά μας στις 19.4.2010, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χαλκηδόνας Κοκκινιάς:

Ο Σπύρος και η Σοφία Σίδερη 50 ευρώ

η Πανδώρα Ποζατζίδου 50 ευρώ και

ο Γιάννης Ποντίκης 50 ευρώ

***

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΒΑΣΙΛΗ ΑΓΙΟΒΛΑΣΙΤΗ, η ΚΟΒ Πόλης Κέρκυρας προσφέρει στη ΝΟ Κέρκυρας του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ, το 1ο Γενικό Λύκειο Κορυδαλλού «Μίκης Θεοδωράκης» προσφέρει 225 ευρώ για το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ, μέσω Αχτίδας Κορυδαλλού του Κόμματος.

  • Στη μνήμη της συναγωνίστριας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ, η Αννα και η Τάνια προσφέρουν 30 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της Αχτίδας Κορυδαλλού του Κόμματος.

***

Φωτο

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΝΑΚΗ, γραμματέα της Αχτίδας Δυτικών Συνοικιών Αθήνας όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στο κομμουνιστικό κίνημα, ως μέλος τότε της ΚΝΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Δυτ. Αθήνας.

Νίκος Τσουνάκης
Νίκος Τσουνάκης
Α. Μ.

***

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΣΥΛΛΑ, πατέρα της συντρόφισσάς μας Καίτης Σύλλα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 120 ευρώ.

Η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Δυτ. Αθήνας

***


Τάκης Τσιόγκας

Icon

Τάκης Τσιόγκας

Χριστίνα Αμανατίδου
Χριστίνα Αμανατίδου

Παρθένα Κεραστάρη
Παρθένα Κεραστάρη


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ