ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Αυγούστου 2000
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ταξική, αγωνιστική απάντηση

Εντείνεται η προετοιμασία της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στις 2 του Σεπτέμβρη στην πλατεία ΧΑΝΘ. Με τους εργαζόμενους στη Διεθνή Εκθεση συναντήθηκε ο Θ. Κυριακίδης

Από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Avaton

Από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι περιοδείες και οι εξορμήσεις των στελεχών του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς, ενόψει της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 του Σεπτέμβρη, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία ΧΑΝΘ και αναμένεται να αποτελέσει δείγμα των διαθέσεων των εργαζομένων και του λαού της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Μακεδονίας απέναντι στις αναμενόμενες νέες αντιλαϊκές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της 65ης Διεθνούς Εκθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, χτες ο γγ του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Θ. Κυριακίδης συναντήθηκε με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι της Εκθεσης φάνηκε να έχουν κατανοήσει τις δραματικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΘ και είναι αποφασισμένοι να αντιπαρατεθούν στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, της διοίκησης της Εκθεσης αλλά και των συμβιβασμένων ηγεσιών της απερχόμενης διοίκησης του σωματείου, που έχουν μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Αντιτάσσονται στη μετατροπή του φορέα που η κυβερνητική πολιτική τον θέλει κατακερματισμένο και προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων. Από την πλευρά του, ο Θ. Κυριακίδης τους κάλεσε να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Κάλεσμα που βρήκε ανταπόκριση.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ, με αφορμή τη συνάντηση με τον γραμματέα του ΕΚΘ, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τα οικονομικά της Εκθεσης και τη βιωσιμότητά της. Επισήμαναν παράλληλα, ότι μετά την ψήφιση του νόμου για την ιδιωτικοποίηση και το χωρισμό της σε δύο εταιρίες με προοπτική την ανάπτυξη και καλύτερη προβολή τους, σήμερα, ένα χρόνο μετά, τίποτε δεν προοιωνίζεται τις καλύτερες μέρες. Οπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση που μοίρασαν χτες το μεσημέρι, στο περιθώριο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου για την 65 ΔΕΘ, «η πορεία της ΔΕΘ είναι ήδη "πορεία" ακινησίας, εμπλοκής και δραματικής απαξίωσης».

«Ούτε η ΔΕΘ προχωρεί, άλλωστε δεν της έμεινε αντικείμενο, πλην της άσκησης επιμνημόσυνων δημόσιων σχέσεων, ούτε η HELEXPO βρήκε κάποιο δρόμο μέσα στο δάσος της εμπλοκής της και την ομίχλη της αβεβαιότητας. Η εξυγίανση της Εκθεσης επιδείνωσε την κατάσταση της "υγείας" της».

Επίσης, οι εργαζόμενοι θέτουν στη διοίκηση τις παρακάτω ερωτήσεις:

«Ποια η σκοπιμότητα δύο εταιριών του Δημοσίου με διορισμένες διοικήσεις για τον ίδιο εκθεσιακό φορέα. Ποιο το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής της διάσπασης της HELEXPO - ΔΕΘ; Ποιος είναι σήμερα ο κύκλος εργασιών και τα έσοδα της ΔΕΘ ΑΕ, αφού τα έχει παραχωρήσει όλα στη HELEXPO; Με ποια κριτήρια εμπιστεύτηκε η ΔΕΘ ΑΕ τη διοργάνωση και την επιτυχία της 65ης ΔΕΘ στη HELEXPO με τα 56 άτομα προσωπικό και στους εργολάβους, ενώ η ίδια διατηρεί μέχρι στιγμής το υπόλοιπο προσωπικό της - 240 άτομα - που έχουν και την τεχνογνωσία και την πολύχρονη εμπειρία για το έργο αυτό. Γιατί το προσωπικό της ΔΕΘ ΑΕ, το υπό μετάταξη, παραμένει ανενεργό ενώ η Διοίκηση γνώριζε το χρονοβόρο της διαδικασίας; Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή του προσωπικού της ΔΕΘ ΑΕ; Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις των δικαστηρίων η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν και παράνομη και καταχρηστική. Τι έχει ν' απαντήσει πάνω σ' αυτό η Διοίκηση της ΔΕΘ; Τι γιορτάζουμε με τα 75 χρόνια. Το μνημόσυνο της ΔΕΘ»;

Δράση για ειρήνη και ψωμί!

Ενα συμβολικό συσσίτιο, ενάντια στον πόλεμο και στην εξαθλίωση  εργαζομένων και ανέργων, περιμένει τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη την 1 Σεπτέμβρη   

Την πραγματική όψη του παρόντος αλλά και του μέλλοντος, της πείνας και της εξαθλίωσης που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στο λαό της περιοχής, θα αναδείξουν το ΠΑΜΕ και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη με την εκδήλωση -καταγγελία που οργανώνουν έξω από την κεντρική πύλη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Ενα μεγάλο συσσίτιο για τους ανέργους της πόλης θα βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που ο πρωθυπουργός με τους ομοτράπεζούς του θα συντρώγουν μέσα στο Λιμάνι, το χώρο που επί δύο χρόνια τώρα έχει παραδοθεί στις υπηρεσίες των δολοφόνων του ΝΑΤΟ.

Οι φωτιές θα ανάψουν από τις 7 το απόγευμα για να μπουν επάνω τα καζάνια όπου θα σιγοβράζει η σούπα που θα σερβιριστεί στους ανέργους της πόλης, συνοδεία άρτου και οίνου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει μία ώρα μετά. Στις 8μμ και ενώ το συσσίτιο θα βρίσκεται σε εξέλιξη, τα μέλη της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη» θα παρουσιάσουν το χρονικό της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας για τα δύο τελευταία χρόνια. Κυρίως θα αναφέρεται στη βρώμικη ΝΑΤΟική επίθεση εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού και στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε πύλη θανάτου για τη Βαλκανική. Μέσα από ένα οπτικό υλικό που έχουν ετοιμάσει οι νεολαίοι αγωνιστές της ειρήνης, θα παρελάσουν πάνω στο πανί, επενδυμένες με ζωντανή μουσική, οι εικόνες φρίκης του πολέμου, η κατεχόμενη Θεσσαλονίκη του 2000, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δουλευτής λαός της από τη βιομηχανική συρρίκνωση, την ανεργία.

Την ώρα που η κυβέρνηση και οι επιτελείς της θα προβάλλουν εκ νέου το ματοβαμμένο όραμα της «Θεσσαλονίκης Πρωτεύουσας των Βαλκανίων», οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πόλης θα αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης πρωτεύουσας της ανεργίας και των εξαθλιωμένων της Βαλκανικής.

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Σημίτη και τους ομοτραπέζους του πως ο λαός δεν ξεχνά τη ΝΑΤΟική θηριωδία, την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης στην απόφαση για το σφαγιασμό του γιουγκοσλαβικού λαού και παραμένει σε επιφυλακή. Σαλπίζει το κάλεσμα για νέους αγώνες και υπόσχεται πως λαός και νεολαία θα βρίσκεται πάντα μπροστά τους και κόντρα στη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική τους», ανέφερε ο Π. Κουρμούλης, μέλος της ΝΔΕ, περιγράφοντας με λίγες μόνο λέξεις το μήνυμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής έξω από το λιμάνι.

ΠΑΜΕ
Συνεχίζονται πανελλαδικά οι κινητοποιήσεις

Χτες στην Κέρκυρα και στη 1 Σεπτέμβρη στη Ζάκυνθο, οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα της κυβέρνησης

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την περασμένη Πέμπτη
Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την περασμένη Πέμπτη
Παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που στοχεύει στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, πραγματοποιήθηκε χτες στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, παρουσία εκατοντάδων εργαζομένων.

Στη συγκέντρωση, την οποία διοργάνωσε το ΕΚ με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων και φορέων του νησιού, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚ Α. Κατσούρης. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η Τζ. Μανζάρου εκ μέρους της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας του ΕΚ Κέρκυρας. Στο χαιρετισμό της επισήμανε: «Διατρανώνουμε σήμερα την αντίθεσή μας στην κυβερνητική επιχείρηση κατεδάφισης κάθε εργασιακού και κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος. Η εργατική τάξη δε θα γίνει ραγιάς, δε θα σκύψει το κεφάλι, αντίθετα θα σταθεί δυναμικά και αποφασιστικά απέναντι στην ακραία αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγάλου κεφαλαίου».

Κατήγγειλε ακόμα κυβέρνηση, ΣΕΒ και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ότι συμπράττουν στο διαβόητο «κοινωνικό διάλογο» - απάτη σε βάρος των εργαζομένων. «Στόχος τους είναι η μεγαλύτερη αύξηση της υπερεκμετάλλευσης με την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται αδιάκοπα σε όλη την Ελλάδα ταξικές αγωνιστικές πολύμορφες πρωτοβουλίες από συνδικαλιστικές οργανώσεις, συντονιστικά σωματείων, Εργατικά Κέντρα και εργαζόμενους, συντονίζοντας τη δράση τους με αυτήν του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, συγκέντρωση ενάντια στο διάλογο - απάτη και στην κατάργηση του 8ωρου διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη στις 8 μμ (στο κτίριο του ΕΚ).

«Η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να σφυρηλατήσουν την αγωνιστική τους ενότητα, να συντονίσουν την πάλη τους με την αγροτιά και τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης, να δώσουν με αποφασιστικότητα και προοπτική σκληρές ταξικές μάχες», σημειώνει το ΕΚ σε σχετική ανακοίνωση.

Πολύμορφες αγωνιστικές εκδηλώσεις έχει αποφασίσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας εκτός από τη συμμετοχή του στο γενικότερο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΠΑΜΕ. Την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, «Ημέρα των Συνδικάτων για την Ειρήνη», διοργανώνει αντιπολεμική συναυλία στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 9.30 το βράδυ, με το συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ». Παράλληλα καλεί εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη.

ΘΥΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δεν πρόλαβαν να πατήσουν στεριά

Εντεκα οικονομικοί μετανάστες νεκροί, 14 αγνοούνται στην περιοχή της Αλικαρνασσού, διεσώθηκαν έξι και ο Τούρκος δουλέμπορος που χειριζόταν το σκάφος που βυθίστηκε

Αναζητούν καλύτερη ζωή, με κίνδυνο να τη χάσουν
Αναζητούν καλύτερη ζωή, με κίνδυνο να τη χάσουν
Για ακόμα μια φορά με τη ζωή τους πλήρωσαν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, έντεκα οικονομικοί μετανάστες, ενώ δεκατέσσερις αγνοούνται, καθώς το πρωί του περασμένου Σαββάτου το σκάφος στο οποίο επέβαιναν και είχε ξεκινήσει από Τουρκία με προορισμό την Κω, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κω και Αλικαρνασσού. Εξι από αυτούς, μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος δουλέμπορος, χειριστής του σκάφους, διασώθηκαν.

Η τραγική αυτή κατάληξη αναδεικνύει το δράμα των μεταναστών που αναζητούν μια καλύτερη ευκαιρία για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, για να βγάλουν ένα καλύτερο μεροκάματο, πάνω στην οποία πατούν οι σύγχρονοι και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς δουλέμποροι με μοναδικό σκοπό το κέρδος!

Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί του Σαββάτου, όπως αναφέρεται και σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η τούρκικη Ακτοφυλακή ενημέρωσε το Λιμεναρχείο της Κω ότι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κω και Αλικαρνασσού (Μποντρούμ) εντός των χωρικών της υδάτων βυθίστηκε μικρό σκάφος και ζήτησε τη συνδρομή του τοπικού Λιμεναρχείου για έρευνα και διάσωση. Στο «σαπάκι» επέβαιναν συνολικά 32 άτομα (18 Ιρακινοί υπήκοοι, 8 Ιρανοί υπήκοοι, 5 υπήκοοι του Αφγανιστάν και ο Τούρκος διακινητής). Στην περιοχή έσπευσαν και μετείχαν στις έρευνες δυο ελληνικά σκάφη, ένα περιπολικό και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, επίσης ιδιωτικά σκάφη καθώς ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κυβερνήτης τουρκικής Ακταιωρού, η οποία βρισκόταν στο θαλάσσιο χώρο, ενημέρωσε παράλληλα με τις έρευνες, το Λιμεναρχείο της Κω ότι έχει ήδη περισυλλέξει έξι από τους άτυχους μετανάστες καθώς και τον Τούρκο διακινητή. Τα ελληνικά σκάφη ανέσυραν κατά τη διάρκεια των ερευνών τις προηγούμενες δυο μέρες, έξι από τα έντεκα πτώματα. Οι έρευνες για την ανεύρεση των δεκατεσσάρων αγνοουμένων συνεχίζονταν και χτες όλη τη μέρα.

Πανοικοδομική απεργία στην Πάτρα

Η πρώτη απεργία ενός κλάδου ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης πραγματοποιείται στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας πραγματοποιεί την Πέμπτη 31 Αυγούστουπανοικοδομική, παμπατραϊκή 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ενώ στη συνέχεια θα γίνει πορεία. Οι οικοδόμοι διεκδικούν 7ωρο - 5θήμερο - 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, δημόσια, καθολική και υποχρεωτική, σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας, μέτρα επιβίωσης των ανέργων, καθώς και τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια.

«ΔΑΣ» ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΩ
Ψήφο για συνδικάτο πάλης

Στο διάστημα 1 με 2 Σεπτέμβρη οι εκλογές στο σωματείο για την ανάδειξη της νέας διοίκησής του

Κάλεσμα προς όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Κω να πάρουν μέρος στις εκλογές που διεξάγονται 1-2 Σεπτέμβρη στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων του νησιού, για την ανάδειξη νέου ΔΣ, αλλά και για την εκλογή αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και στην Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού πραγματοποιεί η παράταξη « Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Ξενοδοχοϋπαλλήλων».

Μέσα σε συνθήκες δύσκολες και τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί μέσω του «κοινωνικού διαλόγου» - απάτη να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού καλούνται μέσα από τις αρχαιρεσίες του σωματείου να δώσουν τη δική τους μαχητική απάντηση.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη βδομάδα πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου - μία στην πόλη της Κω και μία στην πόλη της Κεφάλου - όπου οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, αλλά και για τις αλλαγές που προγραμματίζονται στο ασφαλιστικό - ενοποίηση ταμείων, κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών κ. ά. - και στις εργασιακές σχέσεις με την παραπέρα ελαστικοποίηση και τελικά τη διάλυσή τους.

Οσον αφορά τα προβλήματα που κυριαρχούν στο νησί και αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, τα μέλη της διοίκησης κατήγγειλαν ότι πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι αναγκάζονται να συμφωνήσουν σε πακέτα μισθοδοσίας, όπου δεν ασφαλίζονται και δεν πληρώνονται σύμφωνα με τις κλαδικές συμβάσεις, ενώ κυριαρχεί η εντατικοποίηση, οι απολύσεις, η τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς.

Παράλληλα, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κω ενημερώθηκαν για τα πεπραγμένα της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, που με αποσπασματικές κινήσεις προσπαθεί να λύσει στενά τα προβλήματα του κλάδου, χωρίς συντονισμό με τους άλλους εργασιακούς χώρους και κλάδους.

Να σημειωθεί ότι το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων Κω επανειλημμένα έχει αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες και έχει πάρει απόφαση για συσπείρωση κάτω από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ.

Η Κική Μακρή, πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ, σε δήλωσή της στο «Ρ» τονίζει: «Καλούμε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να δώσουν το "παρών" στις εκλογές που γίνονται την άλλη βδομάδα, καθώς και οι αρχαιρεσίες είναι μία μορφή αγωνιστικής κινητοποίησης των εργαζομένων. Ζητάμε από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους με την ψήφο τους και τη συμμετοχή τους να μπουν στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο».

Κατέβασαν αφίσες του ΠΑΜΕ

Με «διαταγή» εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας κατέβασαν αφίσες του ΠΑΜΕ στο χώρο του Δημαρχείου, που ενημέρωναν τους εργαζόμενους για το πανεργατικό συλλαλητήριο που έγινε στις 24 Αυγούστου, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.

«Η στάση τους αυτή», τονίζει ανακοίνωση της ΕΣΑΚ Δήμου Θεσσαλονίκης, «δε μας εκπλήσσει καθόλου. Για να περάσουν τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ, με τις μικρότερες αντιστάσεις από τους εργαζόμενους, είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσουν και τέτοια αντιδημοκρατικά μέτρα».

Μετά την πρόσφατη ενέργεια του γενικού γραμματέα του δήμου, Μ. Λεμούσια, να εποπτεύσει προσωπικά την προσέλευση των υπαλλήλων στο κεντρικό δημοτικό κατάστημα, το νέο γεγονός αποκαθήλωσης των αφισών του ΠΑΜΕ έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των διοικητικών και πολιτικών ατοπημάτων της διοίκησης του δήμου την τελευταία περίοδο.

Και σ' αυτή την περίπτωση (και δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά), η κυβέρνηση βρήκε, στη διοίκηση του δήμου, ένα πολύ καλό και χρήσιμο σύμμαχο για την επιβολή της αντιλαϊκής της πολιτικής. «Θεωρούμε την ενημέρωση όλων των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΑΚ, «ως δημοκρατική κατάκτηση και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την παραπέρα ανάπτυξη της δημοκρατίας στους τόπους δουλιάς».

Εστησαν κάλπη

Δημοψήφισμα για τις εργασιακές σχέσεις ξεκίνησε χτες το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και καλεί τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά τους. Η κάλπη στήθηκε στο χώρο μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου. Εκεί θα βρίσκεται και τις επόμενες μέρες, κάθε απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να στείλουν την ψήφο καταδίκης στις κυβερνητικές επιλογές. Το ερώτημα που τίθεται στο ψηφοδέλτιο αναδεικνύει και το σαφές δίλημμα. «Τι προτιμάτε; Να εργάζεστε 5 μέρες επί 7 ώρες με πλήρεις αποδοχές, ασφάλιση, σύνταξη; Να εργάζεστε όσες ώρες με όσες αποδοχές προτιμά ο πιθανός εργοδότης σας;».

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα γίνουν γνωστά τις επόμενες μέρες και δε θα εκφραστούν μόνο μέσα από την κάλπη, αφού, όπως εκτιμούν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, το μήνυμα αντίστασης στις επιλογές της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου θα εκφραστεί αποφασιστικά και μαζικά μέσα από τη συγκέντρωση στις 2 του Σεπτέμβρη.

Πούλμαν για τη Θεσσαλονίκη

Οσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 2 του Σεπτέμβρη, στην πλατεία ΧΑΝΘ, στις 8μμ, μπορούν να παίρνουν πληροφορίες και να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 3301.842 - 3301.847, κάθε μέρα από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί όλους τους οικοδόμους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν το πρωί του Σαββάτου από την πλατεία Κάνιγγος για Θεσσαλονίκη. Οσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Συνδικάτου 3827.414 και 3827.181.

Το ΕΚ Λάρισας θα διαθέσει λεωφορεία για μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη, τα οποία θα αναχωρήσουν το Σάββατο στις 5 το απόγευμα από την πλατεία Λαού (Αγ. Βελησσαρίου). Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν όλοι από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 2 του Σεπτέμβρη στα τηλέφωνα του ΕΚΛ 532.459, 250.700, 250.708.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ