ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Ιούνη 2010
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΥΓΙΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΥΓΙΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
φωτό

Στη μνήμη του ΘΩΜΑ Χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, που έφυγε από κοντά μας στις 20.6.2009, αντί για μνημόσυνο, η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 100 ευρώ στο «Ρ» και 400 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελληνικού.

***

φωτό

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΡΕΤΙΔΟΥ, που στις 24 Ιούνη έκλεισαν 5 χρόνια από το θάνατό της, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Λαχανά Θεσ/νίκης. Η Γεωργία σε όλη τη ζωή της ήτανε πιστή αγωνίστρια με το συνδικαλισμό μέσα από το Σωματείο Καπνεργατών Θεσ/νίκης

Μαρετίδης Αρίσταρχος

***

φωτό

Στις 27.6.010, συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ. Ο Κυριάκος ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Γεννήθηκε το 1927 στο χωριό Αγ. Βαρθολομαίος Φλώρινας, από φτωχή αγροτική οικογένεια. Από νέος γνώρισε τη φτώχεια, την αδικία και την άγρια εκμετάλλευση, γι' αυτό οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Το 1948 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Συμμετείχε σε πολλές μάχες της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και διακρίθηκε για την τόλμη του. Με τη λήξη του Εμφύλιου βρέθηκε στην Λ.Δ. Πολωνίας όπου για 30 χρόνια συμμετείχε ενεργά στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού, με τιμητικές διακρίσεις. Παντρεύτηκε την σ. Ιωάννα και απέκτησαν δύο παιδιά. Επαναπατρίστηκαν οικογενειακώς το 1976 και εγκαταστάθηκαν στη Νεάπολη Θεσ/νίκης. Συνδέθηκε αμέσως με το Κόμμα, μέσα από τις γραμμές του οποίου αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως υποδειγματικό σύζυγο, πατέρα και παππού.

ΜΑΡΕΤΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΑΡΕΤΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Στην μνήμη του προσφέρουμε 400 ευρώ στην ΚΟΒ Νεάπολης, 150 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Νεάπολης, 250 ευρώ για το μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα και 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Ιωάννα

τα παιδιά του Αντώνης - Αννα και

ο εγγονός Πρόδρομος

***

φωτό

Στις 20 Ιούνη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης μου συζύγου ΦΡΟΣΩΣ ΤΣΑΚΩΝΑ ΓΙΟΥΤΣΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω της ΝΕ Καστοριάς.

Ο σύζυγος

Χρήστος Γιούτσος

***

Στης 9 του Ιούνη συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή αντιστασιακού, μαχητή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ο αγαπητός κι αξέχαστος σύζυγος, πάτερας και παππούς ΦΩΤΗΣ ΣΥΡΝΙΩΤΗΣ.

Από τα νεανικά του χρόνια ορφάνεψε και μπήκε στη βιοπάλη, από μικρός ένιωσε την πικρία της ζωής. Από τα νεανικά του χρόνια οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και από το 1936 ήταν ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ στο Βόλο. Σ' όλη του τη ζωή αγωνίστηκε με πίστη και αφοσίωση μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Είναι ένας από τους οργανωτές και ηγέτες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στο Βόλο και στη Μαγνησία. Διατέλεσε υπεύθυνος της 1ης Μεραρχίας του Εφεδρικού ΕΛΑΣ Βόλου - Πηλίου. Με την συγκρότηση της Πολιτοφυλακής είναι διοικητής της Πολιτοφυλακής Μαγνησίας. Για την πατριωτική του δράση και την αγάπη του για την Πατρίδα «αμείβεται» από το κράτος των δοσίλογων, διώκεται, εξορίζεται στα Αντικύθηρα και αλλού. Το 1947 αφέθηκε ελεύθερος. Παράνομα φεύγει στο βουνό και κατατάσσεται στις γραμμές του ΔΣΕ. Είναι διοικητής ανταρτοομάδων στο Πήλιο.

ΤΣΑΝΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΑΝΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Με το τέλος του Εμφυλίου πολέμου έφυγε πολιτικός πρόσφυγας σε Ουγγαρία και Βουλγαρία. Δουλεύει ακούραστα στις εκεί οργανώσεις των πολιτικών προσφύγων. Στην Ουγγαρία ήταν Β' γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ και Διευθυντής της εφημερίδας «Λαϊκός Αγώνας». Στη Βουλγαρία συνεχίζει την κομματική του δράση στις εκεί οργανώσεις. Πάντα δραστήριος, αγαπητός, σεμνός, προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Κόμμα και στο λαό. Επαναπατρίστηκε το 1984 οικογενειακώς. Εδώ συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του τίμια κι ακούραστα ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

***

φωτό

Στις 15 Μάρτη 2010 έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1928 στη Λιθαριά του Ν. Πέλλας. Από την εφηβική του ηλικία εντάχθηκε στις γραμμές του ΕΛΑΣ. Μετά τη δικτατορία επανεντάχθηκε στις γραμμές του Κόμματος, στα ιδανικά και στις αξίες του οποίου έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, ο γιος του Δημήτρης και τα εγγόνια του Βάνα και Μιχάλης προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ ενίσχυση.

***

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΥΣΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ από τη Ν. Ιωνία Αττικής, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, η φίλη της Παναγιώτα Τσάμη προσφέρει 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

ΤΣΑΚΩΝΑ ΦΡΟΣΩ
ΤΣΑΚΩΝΑ ΦΡΟΣΩ
***

φωτό

Στη μνήμη του σ/φου ΣΠΥΡΟΥ ΛΙΑΚΟΥ, από τον Ασπρόπυργο, που έφυγε από τη ζωή στις 29.6.2009, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν στο «Ρ» 200 ευρώ ενίσχυση.

***

φωτό

Στη θύμηση του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΝΤΕ που συμπληρώνονται 3 χρόνια την 1η Ιούλη αφ' ότου έφυγε από τη ζωή και τον αγώνα, η σύζυγός του Φωτεινή και τα παιδιά του Κώστας και Γεωργία, και τα εγγόνια του προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΒ Αγίου Σπυρίδωνα Αιγάλεω, που ανήκε.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΒΟΡΩΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ που στις 11 Ιούνη έκλεισαν 2 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε 500 ευρώ στο ΚΚΕ, για το μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα και στη μνήμη των ηρωικών μαχητών του, των τιμημένων νεκρών.

Η σύζυγός του Ουρανία

τα παιδιά του: Διονύσης - Αννα και Ερασμία - Λάζαρος

***

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μου στη ζωή και στον αγώνα ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, που «έφυγε» στις 12-3-2008 για το αγύριστο ταξίδι από το χωριό Πολύκαρπη - Καστοριάς. Πρόσφερε πολλά στον αγώνα και επί ΕΔΑ και στο ΚΚΕ.

* Επίσης, στη μνήμη της αδελφής μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ, μαχήτριας του ΔΣΕ, που αγωνιζόταν για ελευθερία, δικαιοσύνη και σοσιαλισμό και, στο Γράμμο, οι βόμβες, οβίδες ρουκέτες κτλ των Ελληνοαγγλοαμερικανών φασιστών της έκοψαν το νήμα της ζωής στα 20 της χρόνια.

ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
* Και στη μνήμη της μητέρας μου ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΣΑΜΑΡΑ, που, μην μπορώντας να αντέξει τα πολλά βάσανα που της προκαλούσαν τα φασιστοειδή υποκείμενα τη χρονική εκείνη περίοδο (1945 - 1951), έβαλε (ή της έβαλαν) τέρμα στη ζωή της το 1951. Είχε τον άνδρα της και τον μεγάλο γιο τους Κύριλλο στη φυλακή και γιο και την θυγατέρα Αναστασία στον ΔΣΕ.

Τέλος, στη μνήμη του πατέρα μου ΘΩΜΑ ΣΑΜΑΡΑ, κυνηγημένο: από την Μεταξική δικτατορία και στην κατοχή (1941 - 1944). Τον έδειρε ανελέητα ο αρχικομητατζής Χρ. Νασκόπουλος, τον κλείσανε ένα διάστημα οι Ιταλοί κατακτητές στα κρατητήρια με την κατηγορία ότι εφοδίαζε με ψάρια τους αντάρτες του ΕΛΑΣ. Μια μέρα, με εντολή του περιβόητου φασίστα Βούλγαρου αξιωματικού Κάλτσιες, τον συνέλαβαν και τον εκτέλεσαν με την κατηγορία ότι δεν άφηνε τους κατοίκους του χωριού Πολύκαρπη να οπλιστούν από τα στρατεύματα κατοχής και να στραφούν ενάντια στους αντάρτες του ΕΛΑΣ (και δεν οπλίστηκαν). Τον απείλησε πως θα τον σκοτώσει κ.τ.λ. Οι μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις για ανταμοιβή τον φυλάκισαν για 19 χρόνια. Στη διάρκεια της κατοχής πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ηταν στον εφεδρικό ΕΛΑΣ και υπεύθυνος στην ΕΤΑ. Πέθανε το 1987.

Προσφέρω, εγώ ο Κύριλλος, γιος της ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ και του ΘΩΜΑ, αδελφός της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ και σύζυγος της ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ, 30 ευρώ μέσω του παραρτήματος Καστοριάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για την ανέγερση μνημείου στον τάφο των, 800 και πλέον, σκοτωμένων ακόμα και τραυματισμένων μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ από τα κυβερνητικά στρατεύματα στη Φλώρινα.

ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
***

Φωτο

Συμπληρώνονται 62 χρόνια από τις 25 Ιούνη 1948, που έγινε η δολοφονική εκτέλεση του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΥΓΙΖΟΥ, μαζί με άλλους 20 αγωνιστές του Πολεμικού Ναυτικού. Στο τελευταίο γράμμα προς την οικογένειά του, ο Γιώργος Λυγίζος έγραφε:

«Κελί μελλοθανάτων, 24 Ιούνη 48.

Σεβαστοί μου γονείς, πολυαγαπημένα μου αδέρφια και αγαπητοί συγγενείς. Οταν θα λάβετε το γράμμα μου, να ξέρετε ότι θα έχω πέσει χωρίς να έχω σχέση καμία απολύτως με την υπόθεση αυτή. Αλλά μια και μου δόθηκε η κατηγορία αυτή, θα ακολουθήσω μέχρι το εκτελεστικό απόσπασμα τους υπόλοιπους συγκρατουμένους μου, γιατί ξέρω να πεθαίνω τίμια. Σεβαστέ μου πατέρα, δε θέλω να λυπηθείς για τον άδικο χαμό μου. Θέλω μόνο να ξέρεις ότι με σκοτώνουν άδικα. Αγαπημένα μου αδέρφια. Να δώσετε κουράγιο στον πατέρα και να μη στεναχωριέστε. Μέχρι εδώ έπρεπε να ζήσω. Τελειώνω το γράμμα μου με την ευχαρίστηση που νιώθει ένας αθώος. Σεβαστέ μου πατέρα, αγαπημένα μου αδέρφια, αγαπητοί μου συγγενείς, σας φιλώ για τελευταία φορά και εύχομαι να ζήσετε ευτυχισμένοι. Γιώργος».

Στη μνήμη του, καθώς, επίσης, στη μνήμη των γονιών και των αδελφών μου ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΓΙΖΟΥ, ο οποίος πέθανε στην Ελβετία, και ΝΙΚΟΥ ΛΥΓΙΖΟΥ, ο οποίος σκοτώθηκε στη Μουργκάνα, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
Σταμάτης Λυγίζος


ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΑΚΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΑΚΟΣ

Μιχάλης Τουμανίδης
Μιχάλης Τουμανίδης

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
φωτό

Στις 26 Ιούνη 2010 συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κ. ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΥ, αξιωματικού Πεζικού του Δημοκρατικού Στρατού. Γεννήθηκε στα 1928. Ηταν παιδί της πολυμελούς οικογένειας του Κωνσταντίνου Μπουντόλου, η οποία έχει προσφέρει αγωνιστές και θύματα για την υπεράσπιση της πατρίδας. Στον Εμφύλιο εντάχτηκε στον ΔΣΕ και απεφοίτησε από την 6η Σειρά της Σχολής Αξιωματικών του ΔΣΕ. Εμεινε με τους τελευταίους μαχητές στο ύψωμα Φλάμπουρο του Γράμμου, τέλη Αυγούστου 1949, με τον αντισυνταγματάρχη Αχιλλέα Προτσάλη. Με αυτοθυσία συνέβαλε αποφασιστικά στη διάσωση εκατόν πενήντα συμμαχητών του. Γι' αυτό προτάθηκε για το Μετάλλιο Ανδρείας. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη δημιούργησε οικογένεια και συνέβαλε στην ανοικοδόμηση της περιοχής, η οποία φιλοξένησε χιλιάδες αγωνιστές. Επέστρεψε στην πατρίδα με την οικογένειά του, το 1958. Εγκαταστάθηκε στην Καρδίτσα. Από το 1976 έως το 1986 εργάστηκε ως υπάλληλος στο Δήμο Καρδίτσας και ως εκπρόσωπος των συναδέλφων του, ήταν μέλος του Εργατικού Κέντρου. Με πρόσφατη απόφαση του Δ. Καρδίτσας δόθηκε το όνομά του σε μικρό δρόμο της περιοχής που έζησε.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Κωνσταντούλα και τα παιδιά του Χρήστος και Κώστας, προσφέρουν 200 ευρώ στον «Ρ» για την ενίσχυσή του. Επίσης, τιμούν τη μνήμη του αγωνιστή ΘΑΝΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ, που έφυγε πρόσφατα.

***

φωτό (Αρη Μπακόπουλου)

Αρη μου, πέρασαν έξι χρόνια από τον άδικο χαμό σου, χρόνια πικρά και δύσκολα. Η, χωρίς ελπίδα, καθημερινή αναζήτηση της αγγελικής μορφής σου με φέρνει σε απόγνωση. Ζούμε με ένα τεράστιο κενό χωρίς τη φροντίδα της τρυφερής και ευαίσθητης καρδιάς σου. Εσύ Αρη μου, φαινόμενο ευρυμάθειας και γνώσεων, που μετέδιδες με το πηγαίο χιούμορ σου το κέφι και τη χαρά. Παλιός ΚΝίτης από τα μαθητικά σου χρόνια, ταγμένος με τη μεριά της εργατικής τάξης και μ' όλο που ανέβηκες πολύ ψηλά στον επαγγελματικό σου χώρο, ενίσχυες και συμμετείχες πάντα στον αγώνα, για να φέρουμε τη ζωή σε ανθρώπινα μέτρα. Ανθρωπος εξαιρετικά αισιόδοξος, πίστευες στη ζωή, ήσουν ευτυχισμένος, γιατί δεν είδες το άτομό σου απομονωμένο, αλλά σαν μέρος του συνόλου της ανθρωπότητας. Ησουν μοναδικός παιδί μου, ανήκες στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων που σημαδεύουν με το πέρασμά τους την κοινωνία στην οποία ζουν και αφήνουν έντονη την ανάμνησή τους σ' όσους είχαν την ευκαιρία να τους γνωρίσουν. Αρη μου, στο ΠΑΜΕ που κι εσύ ενίσχυες, προσφέρω, στη μνήμη σου, 400 ευρώ, καθώς και 145 βιβλία (μέρος της βιβλιοθήκης σου) στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια, όλους όσοι θυμήθηκαν τα εξάχρονα της απουσίας σου. Σ' αγαπώ και μου λείπεις παιδί της καρδιάς μου.

Φωτούλα Δημαρόγκωνα


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΠΟΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΟΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΦΩΤ.

Αν ορίσεις σαν λογική της χελώνας το περπάτημα, τότε, ακόμα και του σπουργιτιού το πέταγμα μοιάζει με παραλογισμό. Πόσο μάλλον του αετού. Στον φίλο αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΑΪΣΚΑ, που με τον χαμό του την ημέρα των γενεθλίων του, στις 24 Ιούνη 2010, σε ηλικία 55 ετών, φτώχυνε σε σεμνότητα τον Πειραιά.

Στη μνήμη του ο σ. Γιώργος Παπούλιας και η σύζυγός του και συνεργάτης του, Κορίνα Ανδριωμένου, προσφέρουν στο Κόμμα που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε, 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΠ.

  • Οι εργαζόμενοι της ΚΟ.ΔΕΠΑΠ (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά), αποχαιρετούν τον εξαίρετο νομικό και σπάνιο άνθρωπο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΑΪΣΚΑ και τον ευχαριστούν για τη συμβολή του στη δικαίωση των αγώνων τους για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΥΡΙΚΟΥ, από τον Παλαμά Καρδίτσας, που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας (19-05-2010), οι σύντροφοί του, από την ΚΟΒ Μπαρός Σουηδίας , Θωμάς Μούντζιας, Σωτήρης Τσαντίκος και Βασίλης Κωνσταντούλας, από την Αστρίτσα Καρδίτσας, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Παλαμά του ΚΚΕ, 60 ευρώ αντί στεφάνου.

***

ΦΩΤ.

Σήμερα, 27 Ιούνη 2010, συμπληρώνονται 8 χρόνια που ο αξέχαστος σύντροφός μας ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΤΣΟΣ, «έφυγε» από κοντά μας, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στη σύντροφό του και τα παιδιά του. Σ' όλη του τη ζωή έμεινε πιστός στις αρχές και στα ιδανικά του ΚΚΕ και ήταν παρών σ' όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες του Κόμματός μας. Ηταν σωστός σύντροφος και πατέρας.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΝΕ Ν. Δωδεκανήσου.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του σ/φου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ, γιου των συντρόφων μου Θύμιου και Μαρίας, προσφέρω 200 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΥΠΕΣΔΑ.

ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο φίλος, σύντροφος και συναγωνιστής τους

Γεώργιος Φυντικάκης.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΥΡΙΚΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΥΡΙΚΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΑΪΣΚΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΑΪΣΚΑΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ